Krepšinio lyga Vilniuje - krepsinistau.lt
Paskutinių rungtynių rezultatai:
Bendraukime skype    facebook zaideju_birza
Prisijungti
SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGA: 15 turo apžvalga

Vasario 23 dieną SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOJE vėl buvo sužaistos keturios rungtynės, po kurių paaiškėjo, kad 2-3 vietas turnyrinėje lentelėje pasidalins „TG Sokol“ ir „KK Alkani“, kurie kartu su „Negerų“ komanda antrajame etape varžysis „A“ grupėje.

„TG Sokol“ ir „KK Alkani“ dramatiškose dvikovose palaužė atitinkamai „BC Rytas Fans“ ir „Brolius Šaunuolius“. Po pastarųjų komandų pralaimėjimų turnyrinėje lentelėje lieka daug klaustukų. Dabar į 4-7 vietas pretenduoja ne tik abi šios komandos, tačiau ir kovo 1 dieną tarpusavyje žaidžiančios „MF“ ir „Zarasų“ gvardijos.

Kaip pirmajame etape ekipos išsirikiuos nuo 2 iki 7 laiptelio, sužinosime tik kovo 8 dieną. Tuomet „BC Rytas Fans“ varžysis su „Broliais Šaunuoliais“. Šie per 12-ka sezonų praleistų lygoje dar nėra pralaimėję keturis kartus iš eilės (!).

„BC Ponai“ (2/9) 58:64 nusileido čempionams ir, patyrę aštuonias nesėkmes iš eilės, po pirmojo etapo liko 11-ti. Komanda du sekmadienius iš eilės kūrė pagarbos vertas didvyriškas istorijas, tačiau būnant Dovydu nėra lengva įveikti Galijotą.

Jau dabar aišku, „BC Ponai“ pateko į „D“ grupę, kurioje bandys iškovoti pirmąją vietą ir laimėti „iššūkio taurę“. Vienais iš ponų oponentų antrajame etape bus svarbią dvikovą prieš „RRKK&Bendorėlius“ beviltiškai 48:85 pralaimėję „Balti Žirgai“.

Bendorėlių atstovai sekmadienį užkūrė pirtį ne tik jauniems varžovams, tačiau ir turnyrinėje lentelėje.

Dabar per dešimt susitikimų po tris pergales pasiekusios yra ne tik „Inwido“ ir „Meridiano“ ekipos, tačiau „RRKK&Bendorėliai“. Ši trijulė turės pasidalinti 8-10 vietas. Visų jų laukia pajėgių varžovų iššūkiai, o tai leidžia daryti prielaidą, kad jos savo pergalių taupyklės nepapildys. Tokiu atveju jų padėtį lentelėje lems tarpusavio rungtynių rezultatai.

BALTI ŽIRGAI - RRKK&BENDORĖLIAI 48:85 (13:17; 12:27; 16:16; 7:25)

Nuo sezono pradžios turnyrinės lentelės dugne likusių komandų rungtynėse jėgas pasitikrino „Balti Žirgai“ (1/9) ir „RRKK&Bendorėliai“ (3/7).

Abi komandos sezoną pradėjo keturiais pralaimėjimais, o pirmųjų pergalių vėl, kaip susitarusios, laukė iki 2019 metų gruodžio 15 dienos. Paskutinėse praėjusių metų rungtynėse „Balti Žirgai“ po pratęsimo 88:87 palaužė „Inwido“, o Bendorėlių atstovai šventė pergalę rezultatu 69:60 prieš „BC Ponus“, turinčius sudėtyje du buvusius komandos žaidėjus.

Per kitas keturias dvikovas „Balti Žirgai“ pergalių neiškovojo, o „RRKK&Bendorėliai“ 80:71 laimėjo prieš „Meridianą“. Tiesa, tą pačią vasario 9 dieną jaunuoliai solidžiai žaidė prieš „BC Rytas Fans“ (74:79).

Pastarosios rungtynės tik patvirtino seną tiesą, kad lygos debiutantai „Balti Žirgai“ būtų pasiekę aukštesnių rezultatų, jeigu jų požiūris į rungtynes būtų buvęs toks, kokį jie parodė žaisdami prieš kitą debiutantų komandą („BC Rytas Fans“). Jaunai komandai norint konkuruoti rotacijoje privalu turėti pajėgiausius savo žaidėjus.

„RRKK&Bendorėliai“ po praėjusio sezono išlaikė branduolį, tačiau, net ir prie jo pridėję pajėgų įžaidėją bei vidurio puolėją, kalnų nenuvertė.

Komandos pirmąjį etapą baigs rungtynėmis prieš praėjusio sezono finalininkes. „RRKK&Bendorėliai“ bandys kovoti prieš „Zarasų“, o „Balti Žirgai“ - prieš „Negerų“ kolektyvus.

Jeigu sensacijų užfiksuota nebus, „Balti Žirgai“ ir „RRKK&Bendorėliai“ su „BC Ponais“ antrajame etape sudarys „D“ grupę, joje šios komandos tarpusavyje žais dar po kartą. Sudėjus pirmojo ir antrojo etapų rezultatus, geriausia šios grupės komanda laimės simbolinį šio sezono lygos apdovanojimą - „Iššūkio taurę“.

Šių rungtynių svarbą geriau suprato Bendorėlių atstovai, jie ne tik šventė užtikrintą pergalę, tačiau dar ir susikūrė šansą kovo 8-tą dieną kovoti dėl bilieto į „C“ grupę, kurioje bus galima kovoti dėl dviejų vietų ketvirtfinalyje. Jeigu ne kartą per adatos skylutę išlindusi komanda sukurs dar vieną sensaciją, ji vėliau privalės verstis be centro Augustino Stropaus bei po kelių sezonų pertraukos į komandą grįžusio Kristupo Bratiko.

Dabar pats laikas keltis į rungtynes, po kurių ilgą laiką 11-12 pozicijoje užsibuvę „RRKK&Bendorėlių“ krepšininkai pakilo mažiausiai iki 10-osios.

Rungtynes praleidusius Vytenį Vainiušį ir Augustiną Stropų šį kartą pakeitė po traumos į rikiuotę grįžęs Eimantas Tauras ir prieš kelis sezonus komandoje žaidęs Kristupas Bratikas.

Pastarieji krepšininkai susitikimą pradėjo taikliais metimais, o kai prie jų prisijungė dar ir Valdas Vyšniauskis, Bendorėlių persvara šoktelėjo iki 8 taškų (8:0).

Sunkiai startavę „Balti Žirgai“ buvo priversti surengti pirmąjį minutės trukmės pasitarimą. Po jo jaunimas pagerino gynybą, o prie varžovų krepšio vis dažniau drąsiai reiškėsi Martynas Martišauskas. Gynėjo taiklių metimų dėka kelis kartus pavyko sumažinti atsilikimą iki 3 taškų.

Pirmąjį ketvirtį „RRKK&Bendorėlių“ komanda laimėjo 17:13, tačiau, išskyrus gerą startą ir solidesnę atkarpą jo pabaigoje, „Balti Žirgai“per daug niekuo nenusileido.

Į pirmąją gilesnę duobę jauniausia lygos komanda griuvo antrojo kėlinio pradžioje, kai puikų nusiteikimą demonstravę Bendorėlių atstovai kiek daugiau nei minutės atkarpą laimėjo sausai rezultatu 10:0 (27:13).

Į priekį pabėgęs kolektyvas pataikė viską, ką metė, „Balti Žirgai“ negalėjo net pristabdyti. Jaunimas problemų turėjo ir kitoje aikštelės pusėje, kai teko sunkiai vargti dėl kiekvieno pelnyto taško. Daug metimų net nelietė lanko.

Puikiai sužaidę antrąjį kėlinį (27:12) „RRKK&Bendorėlių“ krepšininkai jau per pirmąją rungtynių dalį pabėgo taip, kad varžovams norint kažką pakeisti reikėjo iš esmės gerinti savo žaidimą (44:25).

Per antrąjį kėlinį Eimantas Tauras ir Kristupas Bratikas pirmavusiai komandai kartu surinko net 16-ka taškų.

Susikrovę užtikrintą persvarą Bendorėlių atstovai po didžiosios pertraukos į aikštelę žengė kiek atsipalaidavę, metimai nekrito taip gerai kaip antrajame kėlinyje, todėl ir puolimo kreivė staigiai krito žemyn. „Balti Žirgai“ tuo bandė pasinaudoti, tačiau nesėkmingai.

Kristupas Bratikas pataikė iš toli, Bendorėlių atstovams pelnė penktą tašką iš eilės ir jų persvarą padidinęs iki 21 taško (49:28) varžovams pasiuntė liūdną žinutę...

Per likusį ketvirčio laiką „RRKK&Bendorėlių“ krepšininkai pataikė dar tris tolimus metimus ir, net jį sužaidę taikiai (16:16), išlaikė jokių abejonių dėl jų pergalės nekeliantį 19-kos taškų pranašumą.

Sužaidus dvi minutes ketvirtajame kėlinyje „Balti Žirgai“ atsiliko 41:67, todėl jiems neliko nieko kito kaip tik nuleidus galvą sulaukti eiline nesėkme pasibaigusių rungtynių finalinio švilpuko.

„RRKK&Bendorėlių“ komanda laimi retai, dar rečiau tai daro užtikrintai, todėl užsikūrusi kaip reaktyvinis variklis likusį laiką aikštelėje praleido itin produktyviai. Aštuonių minučių atkarpa buvo laimėta 18:7.

Pergalės nusipelnę Bendorėlių atstovai varžovus šį kartą pranoko kovingumu, greičiu ir gerų sprendimų gausa. Pergalę pasiekusi komanda pataikė 9 tritaškius (32,14%), tai jos šio sezono rekordas.

Trečiąją pergalę šį sezoną pasiekusi komanda pagerino ir dar kelis savo sezono rekordus: naudingumo balai (86), perimti kamuoliai (15), klaidos (10).

BALTI ŽIRGAI: Dainius Milius 13, Klaudijus Baronas 12 (12 atk. kam.) / RRKK&BENDORĖLIAI: Kristupas Bratikas 25, Valdas Vyšniauskis 22 (10 atk. kam.), Benediktas Bakutis 11;

BC RYTAS FANS - TG SOKOL 74:76 (20:17; 11:23; 21:18; 22:18)

Nenumaldomai artėjant svarbiausioms sezono kovoms „BC Rytas Fans“ (6/4) krepšininkai gavo puikią progą pažvelgti į veidrodį. Ką jame galimai pamatė lygos naujokai, mums turėjo atsakyti dvikova prieš „TG Sokol“ (8/2).

Vis dar didelę intrigą krlis klausimas, sr dar kiek pridėjęs „BC Rytas Fans“ kolektyvas bus konkurencingas ketvirtfinalio etape.

„BC Rytas Fans“ pirmą kartą šį sezoną rungtynėse turėjo visus keturis svarbiausius savo žaidėjus, tačiau juos galiausiai palaužė traumų išrentintos „TG Sokol“ komandos penketukas.

Rungtynės buvo vertos dėmesio, komandos buvo vertos pergalės, tačiau šį kartą sėkmė šypsojosi sėkmingiau gynyboje svarbiais momentais žaidusiems „TG Sokol“ krepšininkams. Šie pralaimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių, tačiau rečiau klydo.

Komandos demonstravo kokybišką krepšinį, atakuodamos stengėsi ieškoti patogiausių situacijų ir panašiai pelnė taškus iš baudos aikštelės prieigų (34-30).

Rungtynes „BC Rytas Fans“ ir „TG Sokol“ pradėjo taikliais, užtikrintais metimais. Vėliau abiejų puolimas sustojo, o sužaidus keturias minutes 6:4 pirmavo sakalai.

Tadas Girnius kelis kartus nepataikė iš po krepšio, tačiau fanai tuo nepasinaudojo. Pirmiausia, patys nesurengė atakos per 24 sekundes, o po to nespėjo prie Pauliaus Daukanto, smeigusio antrąjį tritaškį 9:4.

„TG Sokol“ komandai į puolimo racioną įtraukus gerą impulsą davusias kontratakas, „BC Rytas Fans“ krepšininkų deficitas pasiekė 9 taškų ribą (4:13).

Antroje ketvirčio pusėje į priekį pabėgusiai komandai pakako kelis kartus nepataikyti iš dėkingų situacijų ir viskas grįžo bumerangu.    

Fanai sunkiai dirbo gynyboje, likus žaisti kiek daugiau nei minutę Linas Valatkevičius tolimu metimu juos išvedė į priekį 17:15.

Ilgiau taisykles diktavę „TG Sokol“ vyrai dar buvo išlyginę pirmojo kėlinio rezultatą, tačiau galutinis žodis jame priklausė oranžinio kamuolio magui. Linas Valatkevičius pasižymėjo tritaškiu 20:17.

Pastarasis gynėjas, drauge su Sergejumi Semaško, per antrąjį kėlinį kartu pelnė visus 11-ka „BC Rytas Fans“ taškų, tačiau pakilusios „TG Sokol“ apsukos jų komandos gynybai buvo per aukštos (40:31).

„TG Sokol“ kėlinį laimėjo 23:11, tai atrodė solidu, nes fanai antrąją pirmojo kėlinio dalį žaidė lyg iš natų.

Didžiąją dalį trečiojo kėlinio rungtynių kontrolę turėjo 12-kos taškų persvarą išlaikę „TG Sokol“ krepšininkai, tačiau jo pabaigoje „BC Rytas Fans“ laimėjo atkarpą 6:0 ir be skrupulų atsipjovė pusę ne jiems priklaususio pyrago (52:58).

„TG Sokol“ rungtynėse vertėsi penkių žaidėjų paslaugomis, todėl matyti, kad „BC Rytas Fans“ lyderiai aikštelėje jaučiasi šviežesni.

„BC Rytas Fans“ komandai trečiojo kėlinio gale kiek pasisekė, kad rungtynių arbitrai neužfiksavo pražangos prieš paskutinėmis kėlinio sekundėmis tritaškį išmesti bandžiusį Karol Ruselevič. Po 15 taško šį sezoną žaidžiantis žaidėjas baudos metimus realizuoja beveik 77 procentų taiklumu, todėl tikėtina, kad bent jau du būtų pataikęs... Tiesa, dabar tai jau istorija.

Paulius Daukantas lemiamą kėlinį pradėjo tritaškiu (61:52), tačiau Lino Valatkevičiaus dėka „BC Rytas Fans“ sėkmingai laikėsi šalia. Iki pat 35 rungtynių minutės pastaroji komanda tai sumažindavo atsilikimą iki 4 taškų, tai leisdavo jį varžovams kiek padidinti.

Antroje lemiamo ketvirčio pusėje „BC Rytas Fans“ ėmė dažniau klysti, tačiau „TG Sokol“ to neišnaudojo.

Iki rungtynių pabaigos komandoms likus žaisti kiek daugiau nei keturias minutes svarbų tritaškį pataikė Paulius Kapšys (68:64), netrukus tą patį veiksmą, atsakydamas į varžovų taikliais baudos metimais pasibaigusį išpuolį prie jo krepšio, pakartojo Linas Valatkevičius (67:70).

Pastarasis gynėjas šį sezoną renka po 30,40 taško ir iš toli atakuoja net 45,95% taiklumu, kai jis įsimėto, varžovų gynyba turi rūpesčių.

Iki susitiko pabaigos likus daugiau nei trims minutėms, komandų atakos įstrigo, o netrukus susidūrimo su varžovu metu nukentėjo du fanai. Jeigu Paulius Kapšys tęsė dvikovą toliau, tai koją susižeidusio Pauliaus Jonušo pasirodymas baigėsi.

Likus žaisti dvi minutes ir 16-ka sekundžių, „BC Rytas Fans“ turėjo tą patį trijų taškų deficitą ir dar neteko 6 taškus, 10 atkovotų kamuolių ir 7 rezultatyvius perdavimus surinkusio žaidėjo.

Tiesa, čia nereikėtų pamiršti, kad sakalai žaidė penkiese ir jau buvo išnaudoję beveik visas jėgas.

Pirmadienį (02.24) Paulius Jonušas jau siautė kitoje miesto lygoje, o tai reiškia, kad jis lieka fanų komandos rikiuotėje.

Sergej Semaško atsidengęs krašte jau 15-tą atakos sekundę pasižymėjo taikliu dvitaškiu panaikinusiu varžovų persvarą iki minimumo (69:70).

Rungtynėse intriga nebuvo dingusi net tuome, kai sakalai buvo surengę kelis pabėgimus, dabar įtampa aikštelėje pasiekė kritinę ribą. Dvi minutės ir visiškai lygūs šansai išplėšti pergalę.

Pirmąją minutę komandos greitai sudegino. „TG Sokol“ persvara iki 3 taškų (72:69) šoktelėjo prasidėjus paskutinei, kai Karol Ruselevič viską iki galo padarė vienas pats: suklaidino savo gynėją ir užbaigė ataką metimu iš po krepšio.

„BC Rytas Fans“ šios varžovų atakos metu nepadarė nieko, kad metimo išvengtų. Galbūt komandą ribojo ir keturios komandinės pražangos...

„TG Sokol“ apsigynė, o Lukui Buitkui prametus iš vidutinio nuotolio, metimą pakartojo Tadas Girnius. Centras pasinaudojo sumaištimi po varžovų krepšiu ir tokiu būdu komandos šansus iškovoti pergalę padidino iki maksimalių (74:69).

„BC Rytas Fans“ turėjo 14,7 sekundės tam, kad sugalvotų magišką išsigelbėjimo planą.

Po minutės pertraukėlės Linas Valatkevičius drąsiai atakavo varžovų aukštaūgius, jo taiklus metimas sudeginus 3 sekundes fanų akyse įžiebė viltį (71:74).

Po Luko Buitkaus taiklių baudos metimų (76:71) užgęso ir ji. Igno Jackūno greitas tritaškis (72:76) pakoregavo tik rezultatą, tačiau ne dvikovos baigtį.

„TG Sokol“ pirmąjį etapą baigs dvikova prieš „Inwido“. Jau dabar sakalai galanda ginklus ir gyvena revanšo nuotaikomis už kiek netikėtą pralaimėjimą 46:48 praėjusiame sezone. „BC Rytas Fans“ pirmąjį etapą uždarys rungtynėmis prieš „Brolius Šaunuolius“.

BC RYTAS FANS: Linas Valatkevičius 33 (13/17 metimai), Sergej Semaško 18 (11 atk. kam.) / TG SOKOL: Lukas Buitkus 26, Karol Ruselevič 18 (11 atk. kam.), Tadas Girnius 16 (13 atk. kam.), Paulius Daukantas 14;

KK ALKANI - BROLIAI ŠAUNUOLIAI 77:72 (19:22; 14:20; 18:16; 26:14)

„KK Alkani“ (8/2) yra tikri laimės kūdikiai, nes pagal tai, kaip ekipos žaidėjai renkasi į rungtynes, jų rezultatai fantastiški. Pralaimėjimą 64:94 prieš „TG Sokol“ pirmosiose sezono rungtynėse jau galime vadinti visišku nesusipratimu. Pralaimėjimas yra jokia sensacija, skirtumas, kokiu tuomet buvo pralaimėta, dabar šokiruotų.

Gavę šlapiu skuduru per veidą alkani per kitas aštuonias dvikovas klupo tik kartą, kai sausio pabaigoje 72:74 turėjo pripažinti „Negerų“ komandos pranašumą.

Šį kartą „KK Alkanų“ kelyje pasipainiojo sudėtingą sezono atkarpą išgyvenantys „Broliai Šaunuoliai“ (6/4).

Pastarieji vasario mėnesio paskutinę dvikovą pasitiko turėdami dviejų pralaimėjimų seriją. Paskutinį kartą tris pralaimėjimus iš eilės broliai buvo patyrę 2013/2014 metų sezone.

Rungtynes, kuriose broliai vėl vertėsi be Gedimino Povilausko, „KK Alkani“ pradėjo užtikrintai. Jų gynėjai sėkmimgai rinko taškus, tai leido iškart atitrūkti 6:2.

Pirmajam ketvirčiui įsibėgėjus prisitaikė ir „Broliai Šaunuoliai“, Darius Jovaiša tritaškiu išlygino rezultatą (8:8). Patyrusį snaiperį varžovai paliko be priežiūros ir buvo nubausti.

Per likusį kėlinio laiką rezultatas dar tris kartus buvo lygus, į priekį pabėgti nesėkmingai bandė ir vieni, ir kiti. „KK Alkani“ didžiausią 4 taškų persvarą turėjo šios atkarpos pradžioje, jų varžovai lygiai tokią pat - kėlinio pabaigoje (20:16).

Romuald Zemlianskij pasižymėjus tritaškiu ir sumažinus „KK Alkanų“ deficitą iki minimalaus, rezultatyvią ataką spėjo surengti ir broliai. Atakos smaigalyje atsidūręs Marius Krukonis pasižymėjo metimu iš po krepšio 22:19 ir dar turėjo noro padiskutuoti su arbitrais dėl, jo manymu, neskirtos pražangos jo gynėjui.

Antrojo ketvirčio pradžioje „KK Alkanų“ kolektyvas susigrąžino persvarą (23:22), tačiau daugiau laisvės atakuoti gavę „Broliai Šaunuoliai“ surengė nedidelį spurtą ir pabėgo 29:23.

Iki didžiosios pertraukos alkani iniciatyvos į savo rankas taip ir nesusigrąžino, o nerezultatyviausias jiems ketvirtis galiausiai virto varžovų 9 taškų pranašumu (42:33).

„Broliai Šaunuoliai“ po netaiklaus Pauliaus Cinelio metimo atkovojo kamuolį, o Darius Jovaiša, sulaukęs tikslaus perdavimo, ketvirtį baigė tritaškiu su sirena.

Rekordinę persvarą (+9) po pirmosios rungtynių dalies susikrovusi komanda aukštą tempą puolime stengėsi palaikyti ir po didžiosios pertraukos. Sužaidus beveik 6 minutes Justino Povilausko metimas persvarą leido padidinti iki 15-kos taškų (54:39). Tai buvo per visą rungtynių laiką didžiausia persvara, kurią buvo pasiekę „Broliai Šaunuoliai“.

„KK Alkanų“ komanda per šią kėlinio dalį buvo pelniusi vos keturis taškus, tai signalizavo, kad žaidime reikėtų pokyčių. Buvo pramesta daug metimų, neišvengta ir vaikiškų klaidų.

Kai atrodė, kad „Broliai Šaunuoliai“ jau šiame ketvirtyje įsidės pergalę į kišenę, ryžtingiau sužaidė varžovų gynėjai, du tritaškius pataikė Romuald Zemlianskij, ir tai jiems leido užsikabinti.

Beveik keturių minučių atarpą alkani laimėjo 14:4. Dabar dažniau puolime ir gynyboje vaikiškas klaidas darė broliai, Darius Jovaiša prametė ir savuosius metimus.

„Broliams Šaunuoliams“ trūko kelių atakų, kad galutinai pribaigtų varžovus, dabar jie prieš lemiamą kėlinį vėl atsidūrė šalia (51:58).

Prie įdomiausios rungtynių dalies, kurioje įvyko „KK Alkanų“ comebacks, dar grįšime, o dabar verta paminėti kelis statistinius aspektus, nulėmusius komandos pergalę.

Pirmiausia, „Broliams Šaunuoliams“ nepavyko išvengti klaidų. Jų 24 klaidos, lyginant su varžovų 11-ka, atrodo nekaip. Galima pajuokauti, kad komanda tobulėja ir čia, nes paskutinių kelių rungtynių klaidų vidurkis buvo net 27,5.

Viena klaida prastą sezono atkarpą turinčiai komandai šį kartą kainavo beveik 1,13 taško.

Antras svarbus veiksnys, „iškasęs“ duobę, yra bloga gynyba. „Broliams Šaunuoliams“ pozicinį varžovų puolimą pristabdyti pavyksta, tačiau, kai šie ima kontratakuoti, atsiranda problemų. Užtenka, kad vienas žaidėjas kur nors nespėja, ir visos pastangos išvengti lengvų taškų žlunga.

Šį kartą „KK Alkanų“ komanda per kėlinį vidutiniškai tokiu būdu rinko kiek daugiau nei po 10 taškų.

Rungtynių arbitrai „KK Alkanų“ žaidėjams šį kartą užfiksavo 17 asmeninių pražangų, o jų varžovams - vos viena mažiau. Visgi daug įdomiau čia ne beveik indentiškas taisyklių pažeidimų skaičius, o tai, kad ekipos metė po 21 baudos metimą ir, kaip susitarusios, prametė po 10 (11/21).

Verta pastebėti, kad „Broliai Šaunuoliai“, kurių pelnomų taškų vidurkis vis dar geriausias lygoje (97,60 vid.), žaisdami su praėjusio sezono prizininkais, rinko tik po 73,0 taško.

Kalbant apie mažiausiai trečią vietą užsitikrinusių „KK Alkanų“ puolimą verta paminėti, kad jie šiuo metu lygoje pagal pelnomus taškus nusileidžia tik broliams (87,30). Ši dvikova komandai pagal rezultatyvumą buvo viena iš prastesnių, prie to smarkiai prisidėjo ir sezono antirekordas. Komanda iš toli atakavo 34 kartus, tačiau pataikė vos 6 kartus (17,65%).

Pergalę pasiekusi komanda prasčiausiai šį sezoną metė tritaškius, keturis iš jų pataikė vienas ir tas pats žaidėjas - Romuald Zemlianskij.

Po vieno tokių ketvirtojo kėlinio pradžioje jo komandos deficitas trumpam sumenko iki 4 taškų (56:60).

„Broliai Šaunuoliai“ varžovams leido atsitiesti, tačiau per daug dėl to nepanikavo. Dariaus Jovaišos tritaškis, solidi Dariaus Dūdėno atkarpa prie varžovų krepšio ir dviženklė persvara grįžo į jų komandos rankas (67:56).

Įpusėjus kėliniui „KK Alkanų“ žaidimas vėl išsiderino, šį kartą padėtį stabilizuoti pasiryžo Kęstutis Juonys. Kai prie jo prisijungė ir Justas Uleckas, skirtumas greitai ištirpo. „Broliai Šaunuoliai“ šį kartą ne tik prisileido varžovą per labai pavojingą atstumą, bet ir leido jiems perimti rungtynių kontrolę į savo rankas (68:71).

Subyrėti ir prarasti iniciatyvą, kai iki ketvirtojo kėlinio pabaigos lieka kiek mažiau nei trys minutės, tikrai prastai pasirinktas laikas...

Kelis kartus varžovų pražangas išprovokavęs Justas Uleckas pataikė kas antrą baudos metimą, tačiau to pakako, kad giliai įklimpusių varžovų persvara sumažėtų iki minimumo (70:71).

Netrukus vienu metu 15-kos taškų deficitą turėję „KK Alkani“ jau pirmavo 74:71. „Broliai Šaunuoliai“ turėjo laiko viską pakreipti sau naudinga linkme, tačiau komanda neturėjo teisės klysti, o ir puolime jai reikėjo ryžtingų veiksmų.

Po eilinės brolių klaidos Paulius Cinelis prametė du tritaškius. Trečios progos metimui per vieną ataką „KK Alkaniems“ nepavyko susikurti, kamuolį dabar atkovojo varžovai.

Varžovų gynybos užtvaras nesunkiai įveikęs Darius Dūdėnas perdavė kamuolį Andriui Jurkoniui, o Denisas Oliferas, norėdamas išvengti garantuotų taškų iš po krepšio, užsidirbo nesportinę pražangą.

Rungtynių arbitrai tinkamai įvertino veterano veiksmus, likus žaisti mažiau nei pusei minutės Andrius Jurkonis pataikė tik pirmą baudos metimą (72:74).

Ekstra ataka baigėsi Dariaus Dūdėno netaikliu metimu, tuomet sekė ir taktinė pražanga norint sustabdyti rungtynių laikrodį. Paulius Cinelis realizavo abu baudos metimus (76:72), tačiau broliai dar bandė gelbėtis. Lemiama ataka kurį laiką strigo, vėliau Darius Jovaiša bandė įsiveržti į baudos aikštelę, akies krašteliu pamatęs prie tritaškio komandos draugą, kamuolį metė būtent jam. Andrius Jurkonis turėjo idealią progą, varžovams liko tik džiaugtis, kad sėkmė nuo jo nusisuko.

Tai buvo gera „Brolių Šaunuolių“ ataka, trūko tik vyšnios ant torto - taiklaus metimo.  

Galiausiai dar kartą prie baudos metimų linijos Justą Ulecką nusiuntę broliai kapituliavo 72:77.

„KK Alkani“ pirmą etapą baigs rungtynėmis prieš „Meridianą“, pralaimėję jie liks trečioje vietoje, laimėję bus priversti užmesti akį į „TG Sokol“ ir „Inwido“ akistatą.

„KK Alkanų“ komandai pergalė prieš „Meridianą“ nėra privaloma. Tikriausiai net varžovams ji praverstų labiau.

„Brolių Šaunuolių“ kariauna turės vieną laisvą sekmadienį, jiems pats laikas išsivalyti galvas ir susigrąžinti pasitikėjimą. Būkime biedni, bet teisingi... Šį sezoną tituluočiausia lygos komanda neįveikė nė vienos pajėgios komandos!!!

„BC Rytas Fans“ šiuo metu žaidžia gerą krepšinį, todėl šios komandos pergalė prieš brolius nestebintų. Įdomu tai, kad tris kartus iš eilės pralaimėję šaunuoliai per 12-ka sezonų neturėjo ilgesnės pralaimėjimų serijos nei trys pralaimėtos dvikovos.

Nusileidę „BC Rytas Fans“ komandai „Broliai Šaunuoliai“ teoriškai dar gali nukristi iki 7 vietos.

KK ALKANI: Romuald Zemlianskij 22 (16 atk. kam.), Paulius Cinelis 20, Justas Uleckas 17, Kęstutis Juonys 10 (10 atk. kam.) / BROLIAI ŠAUNUOLIAI: Darius Dūdėnas 23 (13 atk. kam.), Darius Jovaiša 18, Marius Krukonis 13;

BC PONAI - NEGERI 58:64 (12:19; 20:10; 7:15; 19:20)

„BC Ponai“ (2/9) gelbėjosi prieš savaitę žaisdami prieš „MF“, tačiau galiausiai ketvirtojo kėlinio gale prasileido tritaškį, o pratęsimo metu sėkmė (69:68) šypsojosi varžovams.

Šis „BC Ponų“ pralaimėjimas rungtynes prieš „Negerų“ (10/0) komandą turnyrine prasme pavertė visiškai nereikšmingu maču.

Čempionai pirmajame etape taip pat neturi ką įrodinėti, nes prieš kelias savaites užsitikrino pirmąją vietą. Šiuo metu „Negerų“ komandą tikriausiai motyvuoja ne varžovai, o nenutrūkstanti pergalių serija. Po vasario 23 dienos ji užsitęsė iki 27 iš eilės nepralaimėtų rungtynių.

Praėjusį sezoną rungtynėse, kurios taip pat nieko nelėmė, „Negeri“ ponus sutriuškino 111:48.

„BC Ponų“ komanda prieš čempionus neatsilaikė ir dabar, tačiau ilgiausią pralaimėjimų seriją (8 pralaimėjimai) šiuo metu lygoje turinti komanda kaip, ir prieš savaitę žaisdama prieš „MF“, nusipelnė to, kad prieš ją būtų nukelta kepurė.

11-oje vietoje po pirmojo etapo liekančiai komandai nesiseka laimėti, tačiau ji, nepriklausomai nuo to, prieš ką žaidžia, į aikštelę visada žengia su dideliu noru tobulėti.

Panašu, kad po tragiško praėjusio sezono finišo „BC Ponų“ krepšininkai per tarpsezonį užsiaugino storesnę odą. Geresnę gynybą nei žaisdami prieš „Negerų“ (64) komandą ponuliai šį sezoną demonstravo tik kartą, kai pirmąją sezono pergalę pasiekė prieš „Meridianą“ (62:49).

„Negerų“ komanda rungtynes pradėjo palengva ir iškart pabėgo rezultatu 8:2. „BC Ponai“ čempionus gerbė, tačiau iš baimės nedrebėjo. Sužaidus tris minutes komandas skyrė tik du taškai (6:8).

Gynėjų vedami „Negeri“ vėliau įsibėgėjo (12:6), skirtumas šioje atkarpoje galėjo būti ir didesnis. Čia, ponų džiaugsmui, kelis kartus efektingai žaisti bandę čempionai nesugebėjo pasižymėti taškais.

Pirmąją vietą užsitikrinusios komandos gynyba darėsi intensyvesnė, o perimti varžovų kamuoliai tapo pagrindininiu ponų galvos skausmu. Kas jau kas, bet „Negeri“ tikrai moka kontratakuoti!

Nors klaidos badė akis ir kartais atrodydavo, kad aikštelėje žaidžia viena komanda, ponus vienas dalykas turėjo džiuginti - čempionai po pirmojo kėlinio buvo pabėgę tik 19:12.

„Negeri“ per šį ketvirtį perėmė 6 kamuolius ir suklydo tik du kartus. Palyginti „BC Ponų“ skaičiai atitinkamose grafose buvo 2 ir 7.

Susikaupę „BC Ponų“ krepšininkai antrąjį ketvirtį pradėjo spurtu 6:0 (18:19), jam įpusėjus komandas skyrė trys taškai (20:23), o po Luko Žalkausko metimo su atakos pabaigą skelbiančia sirena - vėl taškas (22:23).

Ponai prie „Negerų“ komandos krepšio jautėsi vis pakiliau, tai leido jiems užsukti smagią karuselę.

Po Karolio Žibučio tritaškio artėjant didžiajai pertraukai rezultatas tapo lygus 25:25, o po „Negerų“ minutės pertraukėlės „BC Ponai“ net įsiveržė į priekį 30:27.

Panašu, kad pirmąjį etapą ponai buvo nusiteikę baigti su trenksmu. Įpusėjus rungynėms jie pirmavo 32:29. Situacija būtų dar įdomesnė, jeigu sensacijų vaikytis panorusi komanda būtų bent kiek pažabojusi greitą varžovų puolimą. Tiesa, „BC Ponų“ komanda, pabėgusi į priekį antrajame ketvirtyje, klydo jau tik 3 kartus („Negeri“ - 5 kld.).

Sužaidus kiek daugiau nei minutę po didžiosios pertraukos rezultatą išlygino Gediminas Astrauskas. Čempionų kertinis aukštaūgis pelnė dvitaškį su varžovo pražanga ir dar realizavo baudos metimą (32:32).

„BC Ponų“ komanda, suklydusi 16-tą kartą, įpusėjus kėliniui atsiliko minimaliu skirtumu (37:38), tačiau tuomet „Negeri“ spurtavo ir pabėgo 44:37.

Kėlinys baigėsi rezultatu 44:39, jo pabaigoje „BC Ponų“ komandai vis sunkiau sekėsi gintis be pražangų.

Lemiamo ketvirčio pradžioje komandos apsikeitė taikliais metimais, po Gedimimo Astrausko dvitaškio 46:41. Šį kartą „Negerų“ komandai prireikė ir šio aukštaūgio maksimalaus indėlio renkant taškus.

Vos tik „BC Ponai“ priartėjo, Gediminas Mateika smeigė tritaškį (49:43) su atakos laikrodžio sirena ir viską vėl grąžino į savo vietas.

„Negerų“ komanda erzino „BC Ponų“ žaidėjus tai juos prisileisdama, tai padidindama apsukas ir vėl turėdama 5-6 pranašumą.

Iki finalinio švilpuko likus daugiau nei pusę kėlinio Tadas Orentas ir Arnoldas Juchnevičius apsikeitė taikliais tritaškiais (56:51).

Po antrojo iš eilės ponų puolėjo taiklaus tolimo metimo (54:56) čempionai sunerimo. Įtampai kylant apie save priminė Gediminas Mateika. Komandos kapitono taškai „Negerų“ komandos persvarą padidino iki 7 taškų.

„BC Ponų“ krepšininkai kandžiojosi iki galo, tačiau bangos, kuri leistų pasiekti pergalę, taip ir nesulaukė.

„Negerų“ komanda pasiekė jau dešimtą pergalę šį sezoną. Pirmąjį etapą čempionai baigs rungtynėmis prieš lygos autsaideriais tapusią „Baltų Žirgų“ komandą.

BC PONAI: Tadas Orentas 18, Karolis Žibutis 14 / NEGERI: Gediminas Mateika ir Gediminas Astrauskas po 16, Giedrius Kvakšys 12, Arūnas Liudvinavičius 10;

GERIAUSIAS TURO ŽAIDĖJAS

VASARIO MĖNESIO PENKETUKAS

 

2019/2020 M. SEZONAS

Rėmėjai

Reklaminis skydelis
Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius.
Plačiau apie tai: privatumo politika.