Krepšinio lyga Vilniuje - krepsinistau.lt
Paskutinių rungtynių rezultatai:
Bendraukime skype    facebook zaideju_birza
Prisijungti
SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGA: 13 turo apžvalga

Sužaidus vasario 9 dienos (13 turas) susitikimus paaiškėjo, kad pirmąjį reguliaraus sezono etapą laimi SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS rekordą pagerinę „Negeri“. Čempionų titulą ginantis kolektyvas praėjusio sezono finalo pakartojime rezultatu 78:71 pranoko „Zarasus“ ir iškovojo 26 pergalę iš eilės.

Kitose turo rungtynėse 12-ka žaidėjų panaudoję „Balti Žirgai“ metė iššūkį pergalių bangą pagavusiems „BC Rytas Fans“. Deja, rimtas požiūris į dvikovą pergale nevirto. Pralaimėta 74:79. Įdomu tai, kad „Balti Žirgai“ vasario 9 dieną sužaidė rezultatyviausias rungtynes iš visų keturių pralaimėjusių komandų. Kitos trys pralaimėjimus patyrusios komandos kaip susitarusios rinko po 71 tašką.

„BC Ponai“ 71:100 neatsilaikė prieš „TG Sokol“, „Meridianas“ nervingose rungtynėse 71:80 krito prieš Bendorėlių atstovus.

Reguliaraus sezono pirmasis etapas baigsis kovo 8 dieną! Su komandų išsidėstymu turnyrinėje lentelėje susipažinsite šios apžvalgos pabaigoje.

ZARASAI – NEGERI 71:78 (20:19; 11:27; 23:13; 17:19)

Praėjusio sezono finalo pakartojimą laimėję „Negerų“ (9/0) krepšininkai perrašė lygos istoriją. Penktą kartą „Zarasus“ (4/4) tarpusavio rungtynėse pranokę čempionai pasiekė 26-tą pergalę iš eilės. Tai rekordinė pergalių serija SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOJE, kuri skaičiuoja 13-tą sezoną.

Iki šio sezono 25 pergalių serija galėjo didžiuotis 2009/2010 metų sezono čempionais tapę „BC Grizliai“.

Vasario 9 dienos dvikova tarp „Negerų“ ir „Zarasų“, kaip ir 2019 metų finalas, baigėsi 7 taškų skirtumu.

Susitikimą geriau pradėjo „Zarasai“ (7:1), tačiau įpusėjus pirmajam ketvirčiui „Negeri“ pasiekė savo. Oponentus privertę žaisti pozicinį krepšinį jie priartėjo rezultatu 9:12.

Rungtynių pradžią „pramiegoję“ čempionai vėliau varžovams pažėrė ir netikėtumų.

Reidai į varžovų baudos aikštelę nėra Arnoldo Juchnevičiaus stipriausia žaidimo pusė, tačiau būtent taip jis pelnė visus 4 savo taškus iš žaidimo. Gyvybės „Negerų“ puolimui įnešė ir Andrius Kvakšys.

„Zarasai“ prarado rungtynių kontrolę (16:19), tačiau vargais negalais visgi laimėjo pirmąjį ketvirtį 20:19.

Andrius Predkelis sumetė abu baudos metimus, o „Negeri“ per mažiau nei tris likusias sekundes nesukūrė stebuklo.

Antrasis kėlinys prieš savaitę „Brolius Šaunuolius“ triuškinusiems zarasiškiams buvo tragiškas. Pralaimėta rezultatu 11:27.

Į duobę „Zarasų“ komanda pateko dar pirmojo kėlinio pabaigoje, situacija tapo sunkiai valdoma, kai po Giedriaus Kvakšio ir Raimondo Sadkausko tolimų metimų „Negeri“ pabėjo 34:22.

Ketvirčio laikui artėjant prie vidurio „Zarasų“ komandos tylą puolime nutraukė tarp varžovų aukštaūgių baudos aikštelėje įsimaišęs Andrius Predkelis (24:34). „Negerų“ atsakymas į tai – rezultatu 7:2 laimėta pusantros minutės atkarpa ir žaibiškai įgytas 15-kos taškų pranašumas (41:26).

Artėjant didžiajai pertraukai „Negerų“ dominavimas aikštelėje užsitęsė. Po Arūno Liudvinavičiaus tolimo šūvio skirtumas šoktelėjo iki rekordinės 18-kos taškų ribos.

Įpusėjus dvikovai čempionai pirmavo 46:31, jų gretose labiausiai išsiskyrė gynėjų tandemas. Raimondas Sadkauskas per pirmąją rungtynių dalį surinko 12 taškų, o Arūnas Liudvinavičius 10.

„Zarasų“ komandai pagalius į ratus labiausiai kišo prastas pataikymas. Pavyko realizuoti vos 26,19% metimų iš žaidimo. Nusiteikimas šį kartą taip pat nebuvo toks, kaip prieš savaitę, kai 107:79 buvo nušluoti „Broliai Šaunuoliai“.

Blankų antrąjį kėlinį „Zarasai“ bandė pamiršti iškart po didžiosios pertraukos. Pagerėjusi, varžovų komandinio žaidimo gijas plėšanti gynyba leido po truputį judėti į priekį. Įpusėjus daug vilčių suteikusiam kėliniui „Negeri“ toliau pirmavo, tačiau dabar jau tik 47:52. Deficitą iki 5 taškų sumažino tritaškį pataikęs Miglius Dambrauskas.

Ketvirtį „Negeri“ laimėjo 59:54, nors vienu metu buvo ženklų, kad vėl bus pasiekta dviženklė persvara.

Lemiamo kėlinio metu „Negeri“ kokių nors staigmenų varžovams nepateikė, išsilygino ir komandų pataikymo iš žaidimo procentas.

Prasidėjus 33 rungtynių minutei Gediminas Mateika smeigė tritaškį (66:54), tačiau „Zarasai“ ginklų net nesiruošė sudėti. Įpusėjus kėliniui 6:1 laimėta atkarpa leido dar kartą priartėti per 7 taškus.

Per likusį susitikimo laiką „Negeri“ varžovų entuziasmą sėkmingai numalšino agresyviais veiksmais puolime. Zarasiškiai rinko asmenines pražangas, oponentai skirtumui tirpti neleido sėkmingai realizuodami baudos metimus.

Kelis kartus „Zarasų“ komandos deficitas dar buvo sumažėjęs iki 6 taškų, tačiau tai buvo viskas, ką dar spėjo parodyti ežerų krašto atstovai.

Nuviliantis šį kartą buvo ir „Zarasų“ komandos rezervinių žaidėjų pasirodymas. Nuo suolo pakilę žaidėjai taškų nepelnė, palyginti „Negerų“ ekipai tokie žaidėjai jų surinko net 17-ka.

Komandinio darbo ir kiekvieno asmeninio atsidavimo rezultatas! (Giedrius Kvakšys, komandos įkūrėjęs)

ZARASAI: Miglius Dambrauskas 26, Eimantas Leipus (20 atk. kam.) ir Andrius Predkelis (10 atk. kam.) po 15, Kęstutis Bagdanavičius 12 (18 atk. kam.) / NEGERI: Gediminas Astrauskas 18 (12 atk. kam.), Raimondas Sadkauskas 16 (11 rez. perd.), Giedrius Kvakšys 14, Arūnas Liudvinavičius 16;

BC RYTAS FANS – BALTI ŽIRGAI 79:74 (21:17; 17:8; 16:22; 25:27)

Rimtai į lygos debiutantų dvikovą pažiūrėję „Balti Žirgai“ (1/8) užkūrė pirtį po žiemos švenčių pralaimėjimų skonį pamiršusiems „BC Rytas Fans“ (6/3) krepšininkams.

Jaunimas rungtynėms prieš vieną iš karščiausių šiuo metu lygos komandų registravo 12-ka žaidėjų, o iš svarbiausių aikštelėje neišvydome tik rezultatyviausio lygos žaidėjo Armando Budvyčio (30,50 tšk. vid.).

Už nusiteikimą ir norą dar ką nors įrodinėti lygos autsaideriams po šių rungtynių norėjosi tik paploti. „Balti Žirgai“ demonstravo geriausią gynybą šį sezoną (79), taikliausiai metė dvitaškius (47,17%) ir tritaškius (28,00%), tai leido ne tik kurti intrigą, tačiau ir galvoti apie pergalę.

„BC Rytas Fans“ rungtynes prieš „Baltų Žirgų“ ekipą pradėjo užtikrintai. Du tolimi metimai jiems iškart leido pabėgti į priekį 8:0. Aktyvus susitikimo pradžioje buvo Sergej Semaško, sėkmingai kėlinio pradžioje prižiūrėjęs varžovų pagrindinį aukštaūgį Paulių Liutiką.

Trumpos, tačiau labai efektyvios varžovų atkarpos šį sezoną „žirgus“ vertė klupti ne kartą. Deja, šį kartą viskas klostėsi kiek kitaip. „Balti Žirgai“ įtempė raumenis, sėkmingai gynėsi ir sumažino atsilikimą iki vieno metimo (8:10).

„BC Rytas Fans“ puolimas įstrigo, tačiau vos tik savo žodį tarė komandos lyderis Linas Valatkevičius „Balti Žirgai“ susidūrė su naujais iššūkiais.

Patyręs ir velniškai fiziškai stiprus gynėjas dominavo aikštelėje, vienas rinko taškus ir leido komandai atitrūkti 17:10.

Nuo rungtynių pradžios į priekį pabėgusi komanda gerino gynybą, tačiau vis dar pasitaikė situacijų, kai vienas iš penkių žaidėjų praranda koncentraciją arba pameta savo oponentą, ir „Baltų Žirgų“ vaikinams lieka tik pataikyti metimą iš po krepšio.

Tokios retos, bet grubios klaidos „BC Rytas Fans“ neleido pabėgti. Po pirmojo kėlinio komandas skyrė tik 4 taškai (21:17).

Kėlinio pabaigoje tritaškį smeigęs mobilus centras Paulius Liutikas „Baltų Žirgų“ komandai per pirmąjį kėlinį surinko 9 taškus, „BC Rytas Fans“ komandai net 14 iš 21 pelnė Linas Valatkevičius. Tokie buvo pirmojo kėlinio ryškiausi veidai.

„Balti Žirgai“ sužaidė solidų pirmąjį ketvirtį, tačiau gera žaidimo banga nuslūgo jau antrojo kėlinio pradžioje.

Tai, kad komanda pateko į duobę, lėmė žaidėjų rotacija. Į aikštelę vienu metu buvo mesta per daug atsarginių žaidėjų ir gerokai išderino visą žaidimą. Labiau patyrę varžovai tai išnaudojo ir jau ketvirčiui įpusėjus įgijo dviženklį pranašumą 32:20.

Jaunatvišką maksimalizmą pažaboję fanai pirmąją rungtynių dalį laimėjo rezultatu 38:25. Pirmaujanti komanda tvirtai kontroliavo rungtynių eigą, jai gyvenimo neapkartino ir tai, kad kelis kartus nepavyko baigti atakų patogiais metimais iš po krepšio.

Trečiąjį kėlinį taikliu tritaškiu pradėjo Justinas Polikša (28:38), o po Dainiaus Miliaus dvitaškio komandas skyrė tik 8 taškai.

„Balti Žirgai“ antrąją rungtynių dalį pradėjo su starto penketo žaidėjais ir gerokai pagerino žaidimo kokybę. „BC Rytas Fans“ komandai užduotis šioje rungtynių atkarpoje palengvino tik tai, kad jaunimas dėl didelio noro kartais persistengdavo ir pernelyg skubėjo atakuoti.

Padėtį stabilizavę fanai įpusėjus kėlinio laikui vėl grįžo prie dviženklės persvaros 44:32.

Vos tik skirtumas sumenko iki 8 taškų, „BC Rytas Fans“ treneris suskubo prašyti minutės pertraukėlės.

Trečiojo kėlio didžiąją dalį Vilniaus „Ryto“ gerbėjai pirmavo 10-ties taškų persvara. Linas Valatkevičius gerų progų metimams vis dažniau kūrė Sergejui Semaško, o „Baltų Žirgų“ vedliu po didžiosios pertraukos tapo Justinas Polikša, surinkęs 8 taškus vien per trečiąjį kėlinį.

Prieš lemiamą kėlinį komandas skyrė 7 taškai (54:47), tai reiškė, kad „Balti Žirgai“ turi retą progą kovoti dėl pergalės. Nors visą rungtynių laiką priekyje buvo „BC Rytas Fans“, apie pergalingą šios komandos finišą galvoti po trijų kėlinių buvo per drąsu.

Įpusėjus ketvirtajam kėliniui nuo jo pradžios 9-13 taškų persvarą nuolat turėję fanai jau ruošėsi galutiniam skrydžiui.

Kai atrodė, kad viskas atsistojo į savo vietas, tritaškį smeigė Dainius Milius (56:66) ir „Balti Žirgai“ iškart atgijo.

Prasidėjus priešpaskutinei įdomių rungtynių minutei po Lino Valatkevičiaus baudos metimų „BC Rytas Fans“ pirmavo 75:62. Sunku buvo abejoti šios komandos sėkme.

Stebuklas neįvyko, tačiau „Balti Žirgai“ kovojo iki finalinio švilpuko ir deficitą sumažino iki 5 taškų.

Ketvirtasis kėlinys, kurį „Balti Žirgai“ laimėjo 27:25, buvo jiems rezultatyviausias šį sezoną.

Jeigu „Balti Žirgai“ tokį nusiteikimą ir pasirengimą būtų demonstravę visą sezoną, rezultatai būtų geresni nei yra užfiksuoti po vasario 9 dienos turo.

BC RYTAS FANS: Linas Valatkevičius 33, Sergej Semaško 25 / BALTI ŽIRGAI: Justinas Polikša 21, Paulius Liutikas 18 (10 atk. kam.), Dainius Milius 14;

TG SOKOL – BC PONAI 100:71 (19:12; 32:22; 27:11; 22:26)

Pažvelgus į „TG Sokol“ (6/2) ir „BC Ponų“ (2/7) rezultatų skirtumus turnyrinėje lentelėje matome panašų vaizdą kaip ir praėjusį sezoną. Tuomet per 13 reguliaraus sezono dvikovų „BC Ponai“ pasiekė pergalių-pralaimėjimų santykį 3-10, o „TG Sokol“ 10-3.

Nors turnyrinėje lentelėje komandas skyrė praraja, jų tarpusavio dvikova lygiai prieš metus (vasario 10 dieną) klostėsi daug įdomiau nei dabar. Tada sunkų laikotarpį išgyvenę ponai pralaimėjo tik 57:67.

Komandai tai buvo vienos iš sėkmingiausių sezono rungtynių puolime. Per 15-ka praėjusio sezono dvikovų „BC Ponų“ kolektyvas dar kartą buvo surinkęs 57 taškus, o tris kartus jų rinko nežymiai daugiau. Komandos sezono rekordas – 64 taškai.

Šį sezoną „BC Ponai“ (50,40 tšk. vid. praėjusį sezoną) žaidžia rezultatyviau. Rinkdama po 73,33 taško komanda šiuo metu lygoje yra šešta. Visgi gerokai išaugęs rezultatyvumas pergalių negarantuoja.

Paskutinį kartą pergalė pasiekta dar praėjusių metų lapkričio 17 dieną, kai 114:78 įveikti buvo lygos autsaideriai „Balti Žirgai“.

Stebint šeštą pralaimėjimą patyrusių „BC Ponų“ krepšininkų žaidimą dažniausiai į akis krenta prastas tritaškių pataikymas (19,41%). Be šios komandos bent kas penkto tritaškio nerealizuoja tik Bendorėlių atstovai (15,45%).

„TG Sokol“ pasinaudojo varžovų problemomis bei antrosiose iš eilės rungtynėse pasiekė 100-to taškų ribą. Tai trečias mažiausiai šimto taškų vertės pasirodymas šį sezoną.

Galingą sudėtį surinkusių, tačiau savo vertės aikštelėje dar neįrodžiusių sakalų siekiamybė dabar turėtų būti komandinio krepšinio, ypač gynyboje, optimizavimas, o ne galios demonstravimas prieš turnyrinės lentelės apačioje esančias ekipas.

Kaip „TG Sokol“ pasirengė reguliaraus sezono finišui, matysime jau greitu metu. Akistatos prieš „Brolius Šaunuolius“ ar net „BC Rytas Fans“ turėtų suteikti daugiau informacijos apie tikrąjį lygos senbuvių veidą.

Rungtynės, kuriose nugalėtas paaiškėjo per du pirmuosius kėlinius, prasidėjo komandoms demonstruojant blankų krepšinį.

Po pirmųjų dviejų minučių taškais nepasižymėjo nė vienas iš 10-ties aikštelėje pasirodžiusių žaidėjų.

Po Tado Orento dvitaškio pirmieji į priekį įsiveržė „BC Ponai“, tačiau „TG Sokol“ smeigė du tritaškius 6:2 demonstruodami, kad tolimi metimai bus vienas iš dažnesnių pasirinkimų atakos baigčiai.

„TG Sokol“ startavo palikdami Valdemar Lodziato ant suolo, baudos aikštelėje atsirado daugiau erdvės, tą geriausiai išnaudojo Tadas Orentas, pelnęs 6 iš 8 pirmųjų „BC Ponų“ taškų.

Įpusėjus pirmajam ketvirčiui „TG Sokol“ pirmavo 12:6, jam pasibaigus - jau 19:12.

„BC Ponai“ per 10 pirmųjų minučių prametė visus 8 tolimus metimus, „TG Sokol“ - 3 iš 6. Tai vienintelis žaidimo aspektas, pagal kurį ponai varžovams nusileido, todėl nenuostabu, kad jis darė įtakos ir rezultatui.

„TG Sokol“ pranašumas ir atskirų žaidėjų meistriškumas nekėlė klausimų, rungtynių favoritai įpusėjus antrajam kėliniui pirmavo rezultatu 31:22.

Po Luko Beržinsko pirmojo ir vienintelio taiklaus tritaškio (1/7) „BC Ponų“ puolime buvo atsiradusi žiežirba, tačiau ją greitai užgesino varžovų metikai.

„TG Sokol“ rezultatyvų ketvirtį laimėjo 32:22 ir pabėgo nepavejamai. Įpusėjus dvikovai rezultatas 51:34.

Po didžiosios pertraukos baudos aikštelėje dominavo Valdemar Lodziato ir Tadas Girnius, tačiau „BC Ponams“ ne ką lengviau sekėsi gintis ir prieš „TG Sokol“ metikus. Užtikrintai puolime žaidusi komanda nuolat augino skirtumą, o šis trečiojo kėlinio pabaigoje buvo pasiekęs ir rekordinę 33 taškų ribą.

„BC Ponai“ neturėjo galimybių nutraukti varžovų dominavimą, todėl teliko kentėti, apsišarvuoti kantrybe ir sulaukti finalinės šių rungtynių sirenos.

„TG Sokol“ nežiūrėjo rimtai į darbą gynyboje, jiems buvo aktualus vienintelis skaičius švieslentėje - pelnyti taškai.

Ketvirtas kėlinys, kurį pergalę pasiekę sakalai pralaimėjo 22:26, vėl buvo rezultatyvus, „BC Ponai“, daugiausiai po didžiosios pertraukos įsibėgėjusio Karolio Žibučio pastangomis, sugebėjo išvengti kelių antausių.

„TG Sokol“ pataikė 10 tritaškių iš 22 bandymų, žaidė aukštu tempu, todėl didelių šansų kovoti dėl garbės „BC Ponams“ šį kartą neliko.

Rungtynės be intrigos baigėsi 100:71! Dabar liko klausimas, kaip „TG Sokol“ krepšininkai „perprogramuos“ savo mintis ir pasiruoš dvikovai prieš „Brolius Šaunuolius“. Vieni triuškino, kitus pačius triuškino...

TG SOKOL: Lukas Buitkus 24 (10 rez. perd.), Valdemar Lodziato 23 (10 atk. kam.), Tadas Girnius 19 (12 atk. kam.), Nerijus Pigaga 18 / BC PONAI: Karolis Žibutis 23 (11 atk. kam.), Tadas Orentas 17 (10 atk. kam.), Vytenis Žvinys 13;

MERIDIANAS – RRKK&BENDORĖLIAI 71:80 (15:17; 10:22; 16:17; 30:24)

Prastas antrasis kėlinys (10:22) „Meridiano“ (3/6) krepšininkams neleido užsitikrinti mažiausiai devintos pozicijos, kuri leidžia tęsti kovą dėl vietos ketvirtfinalyje. „RRKK&Bendorėlių“ (2/7) komandai pergalė suteikė vilčių apie sudėtingą, tačiau dar įmanomą išsigelbėjimą.

Pralaimėjęs „Meridianas“ nieko neprarado, tik įgijo „priklausomybę“ nuo kitų komandų, konkuruojančių dėl tų pačių vietų, rezultatų.

Rungtynės tarp „Meridiano“ ir „RRKK&Bendorėlių“ visada būna įtemptos, nerezultatyvios ir emocingos.

Dvikovą geriau pradėjo „Meridianas“. Po Justo Grubevičiaus tritaškio 3:0, vėliau 7:2. Bendorėlių atstovai didžiąją pirmojo kėlinio dalį taikėsi su atsiliekančios komandos vaidmeniu, tačiau gerėjant gynybai pirmiausiai pavyko priartėti 11:15, o vėliau ir išlyginti rezultatą 15:15.

Kitos dvi minutės ekipoms buvo nykios. Pirmąjį kėlinį 17:15 galiausiai laimėjo „RRKK&Bendorėliai“.

Energijos Bendorėlių žaidime daugiau atsirado sulig Raimundo Umbraso pasirodymu aikštelėje, tačiau vėliau puolėjas energiją ėmė švaistyti ne ten, kur reikia ir sulaukė daug priekaištų dėl savo grubaus žaidimo...

Iki rungtynių pabaigos likus mažiau nei keturioms minutėms nervai neišlaikė „Meridiano“ lyderiui Almantui Stankevičiui, kuris užsidirbo techninę pražangą po to, kai jį negražiai stumtelėjo „Žygis“.

Vienas iš naudingiausių lygos žaidėjų nesiruošė taikytis su tokia neteisybe ir paliko aikštelę. Be lyderio likę „Meridiano“ vyrai kovojo iki pabaigos, nors pakeisti rungtynių eigą jau nebuvo šansų.

Atkarpą 16:8 laimėję žaliai – balti per kiek daugiau nei tris minutes į varžovų krepšį smeigė net penkis tritaškius (5/8).

Rungtynių finišas pralaimėjusiai komandai buvo smagus, tačiau dabar grįžkime prie šių kautynių antrojo kėlinio. Būtent po jo „RRKK&Bendorėliai“ pabėgo rezultatu 39:25.

Po Manto Zubricko tritaškio „Meridianas“ priartėjo 18:19. Tolimų metimų šiai komandai reikėjo kaip oro. Jų stichija tritaškiai, o varžovai šį kartą aikšte gynėsi patikimai.

Antrajam kėliniui įpusėjus Bendorėlių persvara darėsi vis ryškesnė 27:22. Ketvirčiui persiritus į antrąją dalį „Meridianui“ nekrito tritaškiai, be to, dar ir kovą dėl atšokusių kamuolių varžovai laimėjo dviženkliu skirtumu (36-26 po dviejų kėlinių).

Po 20 grumtynių minučių „Meridiano“ stovyklai po 6 taškus surinkę buvo Almantas Stankevičius ir Justas Grubevičius, Valdas Vyšniauskis ir Laurynas Bakutis varžovams buvo pelnę atitinkamai 9 ir 8.

„Meridianas“ per du kėlinius išmetė 23 tritaškius, pataikė 4. Dvigubai mažiau realizavę Bendorėlių atstovai tam išnaudojo mažiau bandymų (12).

Po didžiosios pertraukos „Meridiano“ puolimas toliau strigo, sužaidus vos kiek daugiau nei keturias minutes „RRKK&Bendorėlių“ komandos pranašumas siekė jau 17-kos taškų ribą (47:30).

Po krepšiu karts nuo karto išniręs Simonas Fergelis tą rungtynių atkarpą buvo vienintelis žaliai – baltų žaidėjas, galintis kelti pavojų varžovų gynybai.

Lūžis, „RRKK&Bendorėlių“ kolektyvą pakreipęs antrosios pergalės link, įvyko prasidėjus 27 minutei. „Meridianas“ turėjo bėdų stabdydamas varžovų greitas atakas ir skirtumas šoktelėjo iki rekordinio 22 taškų.

Kėlinio pabaigoje Mindaugo Žilionio ir Almanto Stankevičiaus tritaškiai kiek atgaivino „Meridiano“ įgulą, tačiau kylančios emocijos neleido susikoncentruoti į tai, ką buvo būtina atlikti aikštelėje norint pakeisti rungtynių eigą. Vyrai pyko ant varžovų, teisėjų ir net vieni ant kitų...

Kėlinį taikliu metimu baigė net 18 atšokusių kamuolių rungtynėse sugriebęs Bendorėlių įžaidėjas Vytenis Vainiušis. Po jo taškų rezultatas prieš ketvirtąjį kėlinį tapo 56:41.

Paskutinis kėlinys komandoms buvo tik formalumas. „Meridianui“ šį kartą žaidimas klijavosi tik trumpose atkarpose, o kraujo kvapą dar pirmoje rungtynių pusėje pajutę varžovai išlaikė stabilumą.

„RRKK&Bendorėlių“ komanda prieš „Meridianą“ šventė ketvirtą pergalę per penkias dvikovas. Įdomu tai, kad šios rungtynės buvo ne tik rezultatyviausios, tačiau ir tos, kurios baigėsi didžiausiu skirtumu. Iki vasario 9 dienos Bendorėliai pergales buvo pasiekę 2, 4 ir 6 taškų skirtumu, o „Meridianas“ praėjusį sezoną vienintelę pergalę iškovojo 1 taško skirtumu, kai susitikimo pabaigoje svarbius metimus pataikė Mantas Zubrickas.

MERIDIANAS: Mindaugas Žilionis 19, Mantas Zubrickas 14, Almantas Stankevičius 13 (22 atk. kam.), Justas Grubevičius 10 / RRKK&BENDORĖLIAI: Augustinas Stropus 17 (17 atk. kam.), Valdas Vyšniauskis 14, Benediktas Bakutis 11, Vytenis Vainiušis (18 atk. kam.), Rytis Varpučianskis ir Raimundas Umbrasas po 10;

GERIAUSIAS TURO ŽAIDĖJAS

TURNYRINĖ LENTELĖ

Vieta

Komanda

Perg. / Pral.

Likę varžovai

1

Negeri

9-0

BC Ponai

Balti Žirgai

2

Broliai Šaunuoliai

6-2

TG Sokol

KK Alkani

BC Rytas Fans

3

TG Sokol

6-2

Broliai Šaunuoliai

BC Rytas Fans

Inwido

4

KK Alkani

6-2

Inwido

Broliai Šaunuoliai

Meridianas

5

BC Rytas Fans

6-3

TG Sokol

Broliai Šaunuoliai

6

Zarasai

4-4

Meridianas

MF

RRKK&Bendorėliai

7

MF

4-5

BC Ponai

Zarasai

8

Meridianas

3-6

Zarasai

KK Alkani

9

Inwido

3-6

KK Alkani

TG Sokol

10

BC Ponai

2-7

MF

Negeri

11

RRKK&Bendorėliai

2-7

Balti Žirgai

Zarasai

12

Balti Žirgai

1-8

RRKK&Bendorėliai

Negeri

Nepriklausomai nuo likusių pirmojo etapo rezultatų, „Negeri“ laimės pirmąjį etapą.

Dėl 2-4 pozicijų kovoja „Broliai Šaunuoliai“, „TG Sokol“ ir „KK Alkani“. Šiuo metu visos trys komandos turi po 6 pergales ir 2 pralaimėjimus. Į šią „mėsmalę“ ne tik teoriškai, tačiau ir praktiškai gali patekti ir penkių pergalių seriją dabar išgyvenantys „BC Rytas Fans“ vyručiai.

Apmaudžiai bent porą įskaitinių taškų praradę „Zarasų“ krepšininkai turi lengvesnį tvarkaraštį, tačiau jų galimybes kilti aukščiau galima vertinti skeptiškai. Nuo trijų aukščiau esančių kolektyvų vicečempionus skiria pora pergalių, prieš „BC Rytas Fans“ buvo pralaimėta sezono starte. Tiesa, lygos naujokus zarasiškiai dar gali pralenkti. Šiuo atveju pakanka sulaukti fanų pralaimėjimų ir patiems laimėti likusias tris dvikovas.

Labai svarbios rungtynės „Zarasų“ komandos lauks kovo 1 dieną prieš „MF“. Medikai yra tiesioginiai konkurentai, lipantys ant kulnų.

Galima prognozuoti, kad „Zarasai“, „BC Rytas Fans“ ir „MF“ išsidalins 5-7 vietas pasibaigus reguliaraus sezono kovoms. Kyla klausimas, kuri TOP4 komanda bus rami dėl savo likimo ketvirtfinalyje, kai dviejų rungtynių serijoje teks pasigalynėti su viena iš šių trijų komandų.

Dėl 8-9 vietų vėliau leidžiančių tęsti kovą dėl bilieto į ketvirtfinalį konkuruoja „Meridianas“ ir „Inwido“. Jos šį sezoną šventė po tris pergales, o pirmąjį etapą baigia sudėtingomis rungtynėmis. Abi turės reikalų su „KK Alkanais“, o kiekviena atskirai - atitinkamai su „Zarasais“ ir „TG Sokol“.

Net ir turėdamos tokį nepalankų tvarkaraštį abi komandos gali jaustis pakankamai ramiai.

Teoriškai su jais konkuruojantys „BC Ponai“, per devynias dvikovas iškovoję dvi pergales, dabar išgyvena sunkius laikus. Vasario 9 dieną pralaimėta šeštą kartą iš eilės.

Ponų laukia akistatos su „Negerų“ ir „MF“ komandomis, tai nieko gero jiems nežada.

„BC Ponai“ šį sezoną 62:49 jau įveikė „Meridianą“, tačiau 53:70 vasario pradžioje pralaimėjo „Inwido“. Tikriausiai nereikia atsakymo, už kurią komandą „serga“ ponai.

Jeigu šios trys komandos susilygintų pagal pergalių skaičių, matematika būtų paprasta: „Inwido“ (1-1; +8), „Meridianas“ (1-1; - 4) ir „BC Ponai“ (1-1; -4). Tokiu atveju blogiausioje situacijoje atsidurs „Meridianas“.

Turnyrinėje lentelėje sumaišties netrūksta, o čili pipirų į jau ir taip „aštrią“ sriubą įberti panoro ir „RRKK&Bendorėlių“ krepšininkai. Prisiminus kelis pastaruosius jų pavasarius, kai jie išlindo pro adatos skylutę, aukščiau esančios komandos neturi teisės atsipalaiduoti.

„RRKK&Bendorėlių“ komanda vasario 23 dieną kovos prieš „Baltų Žirgų“ (1/8) kolektyvą ir gali pergalių kraitį padidinti iki trijų. Tiesa, norint šoktelti bent iki 9 pozicijos vien patiems laimėti šį kartą nepakaks.

Aišku, kad kaistant situacijai turnyrinėje lentelėje nereiktų atmesti ir Bendorėlių atstovų pergalės prieš „Zarasus“ galimybės.

„Baltų Žirgų“ šansai patekti tarp 9 geriausių pirmojo etapo komandų migloti, tačiau stebuklai įmanomi.

Vertinant komandų padėtį/galimybes buvo daroma prielaida, kad likusios pirmojo etapo rungtynės nesibaigs techniniais pralaimėjimais rezultatu 0:20, kai komanda už pralaimėjimą gauna 0 taškų.

Turnyrinėje lentelėje komandos bus klasifikuojamos pagal FIBA taisyklėse nurodytą tvarką. Pateikiama informacija apie komandų galimas pozicijas yra tik informacinio pobūdžio. Vvariantų gali būti daug daugiau.

 

2019/2020 M. SEZONAS

Rėmėjai

Reklaminis skydelis
Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius.
Plačiau apie tai: privatumo politika.