Krepšinio lyga Vilniuje - krepsinistau.lt
Paskutinių rungtynių rezultatai:
Bendraukime skype    facebook zaideju_birza
Prisijungti
SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGA: 12 turo apžvalga

Vasario 2 dieną SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOJE vyko 12-ojo turo susitikimai. Šį kartą jie klostėsi pagal įvairaus spektro scenarijus.

„BC Rytas Fans“ lygiose grumtynėse 64:60 privertė kapituliuoti „MF“, „KK Alkani“ net 121:67 sumindė geresnio žaidimo paieškose pasiklydusius „Baltus Žirgus“, „Inwido“ įsirašė gyvybės suteikusią pergalę 70:53 prieš „BC Ponus“, o puolime sprogusių „Zarasų“ volas 107:79 pervažiavo paskutinį kartą tokį košmarą 2017 metų finale išgyvenusius „Brolius Šaunuolius“.

Apie visas keturias dvikovas plačiau tradicinėje savaitės apžvalgoje.

BC RYTAS FANS – MF 64:60 (14:13; 14:17; 20:13; 16:17)

Vasario 2 dieną pirmos į aikštelę įžengė „MF“ (4/5) ir „BC Rytas Fans“ (5/3) ekipos. Joms pirmoji sezono dalis klostėsi panašiai. Abi komandos startavo pergalingai, vėliau turėjo po beveik du mėnesius trukusias pralaimėjimų serijas, o 2020 metų pradžioje sugrįžo į pergalių kelią. „MF“ sausį laimėjo dvi iš trijų, fanai - tris iš trijų dvikovų.

Pasitikdamos turnyrine prasme svarbią tarpusavio dvikovą komandos demonstravo ir panašius gynybinius sugebėjimus. „BC Rytas Fans“ į savo krepšį praleisdavo po 67,29 taško, „MF“ nežymiai daugiau, t.y. po 69,88.

Šių kolektyvų žaidimas prasideda nuo gynybos, o šią teoriją vasario 2 dieną aikštelėje dar kartą patvirtino ir pačios komandos.

„MF“ į rungtynes atvyko be kelių svarbių žaidėjų, tačiau nuo pat pirmųjų sekundžių 2020 metais nepralaimintiems varžovams sėkmingai kibo į atlapus.

Beveik pusę pirmojo ketvirčio komandos žaidė pagal švytuoklės principą. Į priekį vienu tašku pabėgdavo tai „MF“, tai „BC Rytas Fans“, šį kartą rungtynėms pirmą kartą sezone registravę ir pagrindinį savo įžaidėją Liną Valatkevičių, ir pagrindinį savo vidurio puolėją Igną Jackūną.

Aktyviausias tarp fanų buvo sausio mėnesio lygos MVP Linas Valatkevičius. Gynėjas per pirmąjį kėlinį, kurį jo komanda laimėjo 14:13, surinko 8 taškus. Likusius 6 pridėjo Ignas Jackūnas.

Pirmasis ketvirtis buvo lygus ir atkaklus. „BC Rytas Fans“ kelis kartus buvo įgiję 4 taškų persvarą, tačiau Donatas Garjonis, likus iki kėlinio pabaigos 2 minutėms, smeigė tritaškį ir „MF“ deficitą sumažino iki minimumo (11:12).

Antrąjį ketvirtį aktyviau pradėjo studentai, po trijų minučių kietos kovos Adomo Bieliausko metimas 19:18 į priekį išvedė „MF“.

Įpusėjus kėliniui „BC Rytas Fans“ poilsio suteikė gerai rungtynes pradėjusiam Linui Valatkevičiui. Sutapimas ar ne, tačiau lyderiui sėdus ant suolo komandos žaidimo kreivė smigo žemyn.

„MF“ varžovų problemomis pasinaudojo, perėmė į savo rankas rungtynių kontrolę ir vienu metu net įgijo rekordinę šioms rungtynėms 6 taškų persvarą.

„BC Rytas Fans“ prasta atkarpa užsitęsė, tačiau Dominyko Petrausko ir Šarūno Šipailos tritaškiai ketvirčio pabaigoje leido atsitiesti ir varžovų sunkų darbą pavertė niekais. Po dviejų kėlinių „MF“ pirmavo tik 30:28.

Trečiojo kėlinio pradžia priklausė fanams, sužaidus pusantros minutės jie vėl grįžo į priekį 32:30. Sezono rungtynes žaidęs Andrius Misiūra dar buvo išlyginęs rezultatą 32:32, tačiau „BC Rytas Fans“ atsakė spurtu 10:0 (42:32) ir susikrovė rekordinę persvarą.

Visi fanai iš peties padirbėjo gynyboje, tačiau puolime juos į priekį už ausų traukė vienintelis žmogus - 8 taškus iš 10 per trumpą laiką surinkęs Linas Valatkevičius.

Kai atrodė, kad lygos naujokai jau palaužė studentus ir galutinai perlaužė rungtynes, viskas greitai pasikeitė kita linkme. „MF“ krepšininkai suaktyvino gynybą, ėmė žaisti agresyviau ir sumažino atsilikimą iki minimumo (41:42).

„MF“ sužibėjo, prie spurto 9:0 daugiausiai prisidėjo Tomo Balčiaus ir Domanto Želvio duetas. Iš gynybos kilusių atakų smaigalyje atsidūrę vaikinai davė garo...

Pirmiausiai pakilimą išgyveno „BC Rytas Fans“, dabar - „MF“, o netrukus viskas dar kartą keitėsi radikaliai. Susikaupę ir varžovus į kampą spaudę fanai šovė į priekį rezultatu 48:41.

„MF“, kurie prieš akimirką dar buvo situacijos valdovai, prieš lemiamą ketvirtį turėjo 5 taškų deficitą (43:48).

Per pirmus tris kėlinius įvykių seka keitėsi žaibiškai, todėl ketvirtasis kėlinys žadėjo maksimalią intrigą.

Sužaidus kiek daugiau nei penkias minutes tendencijos pasitvirtino. Aišktelėje temperatūra kaito, po Adomo Bieliausko dvitaškio „MF“ nuo varžovų atsiliko jau tik tašku (52:53).

Studentai buvo „pasiutę“ ir užsivedę, o „BC Rytas Fans“ per pusę kėlinio suklydo net šešis kartus. Lygiai tiek, kiek per likusį rungtynių laiką.

Likus kiek daugiau nei keturioms minutėms „MF“ prastai tvarkosi su varžovų centru Ignu Jackūnu. Rezultatas 52:56 ir studentai prašo minutės pertraukėlės.

Prasidėjus priešpaskutinei pagrindinio laiko minutei „MF“ atsiliko jau 7 taškais (53:60), tačiau rankų dar nenuleido ir ginklų nesudėjo.

Po Tomo Balčiaus tritaškio rezultatas 58:62, tačiau greitai visas mintis apie išsigelbėjimą jau reikia pamiršti. Darius Petrikas, būdamas nusisukęs į krepšį nugara, pataiko sudėtingą metimą su varžovų pražanga (64:58) ir deda galutinį tašką šiame susitikime.

Rungtynės buvo įdomios ir vertos dėmesio, tačiau abi jų dalyvės šį sezoną prasčiausiai metė tolimus metimus. „BC Rytas Fans“ pataikė 3 iš 25, o „MF“ 4 iš 26.

2020 metais dar neįveiktų lygos naujokų prastas tritaškių pataikymas kiek palengvino „MF“ gynybinius uždavinius. Paskutinėse dviejose rungtynėse „BC Rytas Fans“ realizuodavo net po 9,5 tritaškio. Šį kartą vos 1 iš 10-ties pataikė ir Linas Valatkevičius, iki mačo prieš „MF“ smeigęs 7 iš 11-kos. Tiesa, „MF“ kiek solidesnis varžovas nei tie, prieš kuriuos fanai rinko pergales sausio mėnesį.

„MF“ sėkmingai žlugdė varžovų komandinį žaidimą. Pastarieji daugumą taškų rinko tik išnaudoję savo individualų meistriškumą. „BC Rytas Fans“ šį kartą atliko tik 8 rezultatyvius perdavimus, tai yra blogiausias šio sezono pasiekimas.

„MF“ sėkmingai išpildė daugelį dalykų, bet pralaimėjo... Todėl natūraliai kyla klausimas, kas gi buvo tie „BC Rytas Fans“ pergalę nulėmę ingredientai?

Pirmiausia, „BC Rytas Fans“ puikiai išnaudojo Lino Valatkevičiaus individualų meistriškumą, antra, sėkmingai išnaudojo progas po „MF“ ekipos klaidų. Studentai klydo tik 15 kartų, tačiau kiekviena klaida virto 1,4 taško. Palyginti „BC Rytas Fans“ suklydo 12-ka kartų, o kiekviena pergalę pasiekusios ekipos klaida virto tik vienu varžovų tašku.

„BC Rytas Fans“ sekmadienį varžysis su „Baltais Žirgais“ ir tikėtina, kad savo pergalių seriją dar tęs. „MF“ vasario 9 dieną ilsėsis, o pirmojo etapo finiše žais prieš „BC Ponų“ ir „Zarasų“ krepšininkus.

BC RYTAS FANS: Linas Valatkevičius 30, Ignas Jackūnas 15 (15 atk. kam.) / MF: Andrius Misiūra 18 (15 atk. kam.), Adomas Bieliauskas 12;

KK ALKANI – BALTI ŽIRGAI 121:67 (24:15; 30:13; 34:16; 33:23)

„KK Alkani“ (6/2) sausio 26 dieną kibo į atlapus čempionams, tačiau galiausiai turėjo atsisveikinti su penkių pergalių serija. Pralaimėta rezultatu 72:74.

Praėjusio sezono bronzos medalių laimėtojai po blankaus starto, kai 64:94 nusileido „TG Sokol“, žygiavo pergalių keliu ir nuo 2019 metų lapkričio 10 dienos laimėjo visas penkias žaistas rungtynes.

Į dar vieną finalo ketvertą nusitaikiusio kolektyvo grobiu šį kartą tapo su vienintele pergale, iškovota prieš „Inwido“, liekantys „Balti Žirgai“ (1/7).

„KK Alkani“ pirmojo etapo finiše turi palankų tvarkaraštį, sugebėję įveikti „Brolius Šaunuolius“, turėtų teorinių galimybių kovoti dėl TOP3 pozicijų. „Negerų“ veikiausiai alkani jau nepasivys, tačiau brolių ir sakalų medžioklę reikėtų tęsti. Apie tai, kad komandos ambicijos didelės, puikiai pasako ir jos manevrai sudėtyje, komanda sukirto rankomis su 205 cm ūgio vidurio puolėju Mariumi Kazlausku. Pastarasis lygoje nėra naujokas, 2017/2018 metų sezone jo atstovaujama „ŠKK Šnapių“ ekipa buvo sustabdyta tik finale. Rezultatu 67:71 buvo pralaimėta „Broliams Šaunuoliams“.

Vieša paslaptis, kad daug varžovių vis dar labiau prisibijo popieriuje įspūdingas sudėtis turinčių „TG Sokol“ ar „Brolių Šaunuolių“ komandų, o ne 25 rungtynes iš eilės laimėjusių ir antrą sezoną neklumpančių „Negerų“.

„KK Alkanų“ kolektyvą taip pat galima priskirti prie tų, kurių potencialas beribis, tačiau, deja, tik popieriuje, o su kuo jie norėtų žaisti pusfinalyje, dar per anksti kalbėti. Pirmiausia geriausiųjų ketvertukas turės susitvarkyti su savais oponentais ketvirtfinalyje. Šį sezoną pastarasis etapas turėtų būti itin karštas.

Dvikova tarp „KK Alkanų“ ir „Baltų Žirgų“ buvo analogiška didžiajai daliai tų, kuriose pasirodo jaunieji lygos naujokai. Viskas tampa aišku jau prieš didžiąją pertrauką, trečias ir ketvirtas kėliniai yra tik formalumas.

Gausiai į rungtynes susirinkę favoritai startavo spurtu 13:0. „Baltiems Žirgams“ po šalto dušo beliko tik prašyti minutės pertraukėlės.

Po trumpo pasitarimo „KK Alkani“ padidino savo pranašumą iki 17-kos taškų (17:0), tačiau antroji kėlinio pusė jau priklausė „Baltų Žirgų“ jaunimui.

Kojų naujoje komandoje net nespėjęs apšilti jaunasis talentas Gytis Budrevičius smeigė tris tritaškius, o jo įkvėptas kolektyvas atkarpą laimėjo 15:7.

Nors „Balti Žirgai“ pirmąjį kėlinį pralaimėjo 15:24, komandos naujoko Gyčio Budrevičiaus solo pasirodymas buvo vertas dėmesio.

Puikiai rungtynes pradėję, tačiau vėliau varžovų naujoko galią pajutę „KK Alkani“ antrąjį ketvirtį pradėjo itin energingai. Komandoms aikštelėje praleidus dar pusantros minutės skirtumas šoktelėjo iki 16-kos taškų (31:15).

Po aikštelę siautęs mažylis Gytis Budrevičius taškus sėkmingai rinko toliau, tačiau jo į priekį už ausų tempiami „Balti Žirgai“ suklupo galutinai. Po dviejų kėlinių fiziškumu ir patirtimi jaunuolius pranokę „KK Alkani“ pirmavo 54:28.

Po didžiosios pertraukos „Balti Žirgai“ neblogai išnaudojo savo greitį, taškų pelnė ir pasileidę į greitas atakas, tačiau jų gynyba visiškai neveikė.

Nuo A iki Z, su maža išlyga (pirmojo kėlinio antra pusė), rungtynių kontrolę savo rankose išlaikę „KK Alkani“ šventė užtikrintą pergalę 121:67, o kartu ir pagerino sezono rezultatyvumo rekordą.

„KK Alkani“ vasario 9 dieną turės laisvadienį, pralaimėjimus dideliais skirtumais vis dar renkantys „Baltų Žirgų“ krepšininkai turės nelengvas rungtynes prieš „BC Rytas Fans“.

KK ALKANI: Paulius Cinelis 22, Marius Kazlauskas 17, Romuald Zemlianskij 15, Mindaugas Zalatoris ir Martynas Rakauskas (14 rez. perd.) po 14, Justas Uleckas 11, Denisas Oliferas ir Ovidijus Kriaunaitis po 10 / BALTI ŽIRGAI: Gytis Budrevičius 29 (6/12 tritaškiai), Dainius Milius 17;

BC PONAI – INWIDO 53:70 (18:18; 9:15; 15:21; 11:16)

Po puikaus praėjusio sezono „Inwido“ (3/6) žengė didelį žingsnį atgal. Tokį staigų rezultatų pokytį lėmė dvi esminės priežastys: Edvardo Žilinsko trauma ir prastas nusiteikimas. Praėjusį sezoną visi mėlynai – balti į aikštelę eidavo kautis, sunkiai dirbo gynyboje, šį, deja, didesnį norą rodo tik pavieniai žaidėjai.

„Inwido“ turi tik kelis lygos masteliais ryškesnius žaidėjus, todėl kažką pasiekti gali tik demonstruodama puikų komandinį žaidimą ir didelį kovingumą.

Didžiausiu sezono nusivylimu kol kas tapusios ekipos varžovais vasario 2 dieną tapo „BC Ponai“ (2/6). Pastarasis kolektyvas sezoną pradėjo geriau nei „Inwido“, tačiau, dabar jau skaičiuodamas penkių pralaimėjimų seriją, svarbią dvikovą pasitiko būdamas ne pačios geriausios nuotaikos.

Tai buvo svarbios rungynės pagal gynybos rodiklius lygoje nežibančioms ekipoms. Galima sakyti, jų paskutinis pasispardymas kovojant dėl 8-9 pozicijų, kurios leidžia tęsti kovą dėl vietos ketvirtfinalyje.

Įdomu tai, kad po praėjusio reguliaraus sezono „Inwido“ ir „BC Ponus“ turnyrinėje lentelėje skyrė net 9 pozicijos. „Inwido“ buvo laimėjusi ir tris kartus daugiau rungtynių (9/4), įskaitant (52:46) ir vienintelę iki praėjuso sekmadienio vykusią tarpusavio dvikovą.

„Inwido“ pirmąjį etapą baigs rungtynėmis prieš „KK Alkanų“ ir „TG Sokol“ komandas, o „BC Ponai“ bandys kiek įmanoma daugiau pasipriešinti „TG Sokol“, „MF“ ir „Negeriems“.

Vasario 9 dieną „Meridianas“ (3/5) žais prieš „RRKK&Bendorėlius“ ir realu, kad užsitikrins 8 poziciją.

Rungtynes geriau pradėjo „Inwido“ (5:0), tačiau „BC Ponai“ vėliau susikurdavo gerų progų metimams ir sėkmingai laikėsi šalia.

Labai lygus ketvirtis baigėsi lygiu rezultatu 18:18. Lukas Žalkauskas pasižymėjo dvitaškiu prasidėjus paskutinei kėlinio minutei, o „Inwido“ per likusį laiką nesugebėjo surengti rezultatyvios atakos.

Antrąjį ketvirtį sėkmingai pradėjo brolių Žilinskų į priekį vedama „Inwido“ (27:18). „BC Ponai“ žaidimą vėliau išlygino, tačiau prasta gynyba prieš Edvardą Žilinską neleido sumažinti atsilikimo. Įpusėjus rungtynėms, kaip ir ketvirčio pradžioje, komandas skyrė tie patys 6 taškai.

Šį sezoną traumos kamuojamas Edvardas Žilinskas į neviltį „BC Ponus“ varė ir prasidėjus trečiojo ketvirčio laikui. Sužaidus dvi minutes po didžiosios pertraukos „Inwido“ persvara padvigubėjo iki 12-kos taškų (42:30).

„BC Ponai“ prastai pataikė, o gynyboje jiems papildomų rūpesčių kėlė kairiarankis varžovų centras Marius Kontrimas. Praėjusį sezoną „Inwido“ komandoje debiutavęs aukštaūgis fiksavo 6,33 taško ir 7,67 atkovoto kamuolio vidurkius, šį sezoną jie į viršų šoktelėjo beveik dvigubai.

Nors „Inwido“ vienu metu pirmavo 16-kos taškų persvara, „BC Ponai“ dar spėjo stabilizuoti padėtį ir ketvirtį baigė turėdami 12-kos taškų deficitą (42:54).

Ketvirtojo kėlinio metu nuo pat rungtynių pradžios varžovus į priekį praleidę „BC Ponų“ krepšininkai stebuklų nesukūrė. Į visus jų bandymus priartėti „Inwido“ sėkmingai reagavo puikiai išnaudodama ūgio persvarą baudos aikštelėje.

Vos 19,90 procentų tolimų metimų pataikančių „BC Ponų“ žaidimas po žiemos švenčių išsiderino. Tą patį lygoje trečią sezoną kaip ir „Inwido“ žaidžianti ekipa išgyveno ir pernai, kai po sėkmingo starto (3-3) pralaimėjo vėliau sekusias visas 9 rungtynes.

Galbūt „BC Ponai“ pergalių šį sezoną dar iškovos, tačiau dabar triumfuoja svarbų laimėjimą pasiekusi „Inwido“. Po sunkaus sezono starto pastaroji komanda dabar pakilo į 9-tą vietą turnyrinėje lentelėje ir turi visas galimybes pasiekti ketvirtfinalį.

Į rikiuotę būdamas geros sportinės formos grįžo Edvardas Žilinskas, vis sėkmingiau „Inwido“ komandos žaidimo schemose jaučiasi aukštaūgiai Marius Kontrimas ir Boleslovas Vengrys.

BC PONAI: Tadas Burmonas 14, Tadas Orentas 11, Lukas Žalkauskas 10 / INWIDO: Edvardas Žilinskas 24, Marius Kontrimas 20 (12 atk. kam.), Emilis Žilinskas 12;

ZARASAI – BROLIAI ŠAUNUOLIAI 107:79 (30:20; 23:19; 24:23; 30:17)

Sudėtingą tvarkaraštį pirmojo reguliaraus sezono etapo finiše turinčių komandų akistatoje ginklais žvangino „Broliai Šaunuoliai“ (6/2) ir „Zarasai“ (4/3).

Praėjusį sezoną zarasiškiai jau du kartus lygos čempionais tapusį kolektyvą įveikė ganėtinai lengvai 60:42. Tiesa, „Broliai Šaunuoliai“ tada vertėsi be savo monstro Gedimino Povilausko. Būtent pastarasis, surinkęs 50 efektyvumo balų (25 taškai ir 26 atkovoti kamuoliai), „Zarasų“ komandą nuskandino 2016 metų sausį, kai jo vedama komanda pirmąjį istorijoje mūšį prieš zarasiškius laimėjo rezultatu 91:55.

Reguliarus sezonas įsibėgėjo, o geresnius šansus finišuoti aukščiau kol kas turi pagal daugelį statistinių rodiklių visoje lygoje pirmaujantys „Broliai Šaunuoliai“.

„Zarasų“ komandai, praėjusį sezoną žaidusiai finale, vasario 2 dieną pasitaikė puiki proga pasitikrinti savo jėgas žaidžiant prieš itin pajėgų varžovą.

Praėjusio sezono vicečempionai dvikovai prieš „Brolius Šaunuolius“ pasiruošė puikiai, buvo verti pergalės, ją iškovojo užtikrintai. Puolime sprogę ir aikštelėje dominavę zarasiškiai varžovams priminė 2016/2017 m. sezono finalą. Nors tada niekas neabejojo „KK Riešės“ pergale, būsimi čempionai „Brolius Šaunuolius“ sutrypė 109:73.

Tituluočiausia SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS komanda „Broliai Šaunuoliai“ pastaruosius kelis sezonus pralaimi retai, todėl pralaimėjimai dideliais skirtumais visada įsimena.

Vieni iš sezono favoritų šiuo metu turnyrinėje lentelėje dar antri ir juos pažeminusius „Zarasų“ krepšininkus lenkia keturiomis pozicijomis (6 vieta). Tiesa, „Broliai Šaunuoliai“ pirmąjį etapą baigia turėdami patį sudėtingiausią tvarkaraštį. „TG Sokol“, „KK Alkani“ ar „BC Rytas Fans“ yra tie varžovai, kurie neleis broliams atsipalaiduoti.

„Zarasų“ komandos jau sekmadienį laukia praėjusio sezono finalo pakartojimas. Jų varžovai - 25 pergalių seriją turintys „Negeri“. Zarasiškiai šį sezoną parodė, kad gali įveikti bet ką, tačiau taip pat ir gali pralaimėti beveik bet kam. Paskutinės trys dvikovos pirmajame etape - prieš žemiau esančias komandas, tačiau tai negarantuoja „Zarasų“ komandai aukštesnių pozicijų turnyro lentelėje.

Rungtynėms „Broliai Šaunuoliai“ registravo 10 žaidėjų, iš svarbiausiųjų ekipai trūko Lauryno Ralio, Mariaus Krukonio ir Dariaus Jovaišos. Nesinorėtų sumenkinti „Zarasų“ fantastiško žaidimo, tačiau būtina paminėti, kad du broliai po pirmojo kėlinio išskubėjo į kitos lygos rungtynes, o Gediminas Povilauskas rungtynių metu akivaizdžiai kentė kojos skausmus. Maždaug penkias poilsio minutes gavęs lygos MVP pirmą kartą šį sezoną nesurinko trigubo dublio bei surinko vos 23 efektyvumo balus.

Rungtynės prasidėjo lygiai ir be jokios žvalgybos. Po nepilnų trijų minučių rezultatas švieslentėje dar buvo 6:6, tačiau tada „Zarasai“ spurtavo ir pabėgo 13:6.

Varžovų nesugaudę „Broliai Šaunuoliai“ paprašė minutės pertraukėlės. Po jos kurį laiką zarasiškių pranašumas nekėlė abejonių, tačiau antroje ketvirčio pusėje vaizdas kiek pasikeitė į aikštelę žengus Mariui Rimošaičiui. Komandos draugų jam adresuotus kamuolius į varžovų krepšį siuntęs puolėjęs „užvedė“ brolius. Jų deficitas vienu metu sumenko iki trijų taškų.

„Brolių Šaunuolių“ gynyba buvo tragiška. „Zarasų“ krepšininkai skylėmis, atsiradusiomis baudos aikštelėje, naudojosi idealiai.

Rezultatyviausia lygos komanda planavo varžovus užmėtyti kepurėmis, viskas išėjo taip, kad jau pirmąjį kėlinį pralaimėjo 20:30. „Zarasai“ varžovus „žudė“ jų pačių ginklais...

Antrasis kėlinys „Broliams Šaunuoliams“ buvo daug geresnis. Tiesa, vienus iš sezono favoritų šį kartą gelbėjo ne pripažinti lyderiai, o retai apdainuojami veteranai.

Būtent po Andriaus Jurkonio ir Martyno Smalakio tolimų metimų „Zarasų“ turėta persvara vos per porą minučių sumenko iki 2 taškų (32:30).

„Zarasai“ buvo paruošę varžovus neutralizuojantį planą ir jis suveikė. Norėdami kabintis į rungtynes broliai turėjo ieškoti netradicinių sumanymų, todėl nuo suolo kilusių vyrukų efektyvumas tikrai pasitarnavo.

Įpusėjus dvikovai „Zarasai“ jau buvo stabilizavę padėtį (38:33), tačiau tuomet varžovai vėl sužibėjo ir, po Gedimino Povilausko tritaškio, priartėjo 37:38.

Lygos MVP nuo trijų taškų atžymos atakuoja retai. Šį sezoną aukštaūgis metė du tritaškius ir abu pataikė. Galima juokauti, kad Gediminui Povilauskui lengviau surinkti trigubą dublį (6 šį sezoną) nei pataikyti iš toli.

Dvikova prieš „Zarasus“ buvo pirmoji šį sezoną, kai „Brolių Šaunuolių“ maestro liko be trigubo dublio. Tiesa, iki jo trūko vos vieno rezultatyvaus perdavimo, tiksliau vieno papildomo ekipos draugo taiklaus metimo.

Gediminas Povilauskas gali pataikyti iš toli, tačiau šiuo žaidimo elementu naudojasi retai. Tikriausiai pamokų jam suteikti galėtų metais vyresnis brolis Justinas Povilauskas. Dvikovą su „Zarasais“ praleidęs centras šį sezoną tritaškius meta 60 procentų taiklumu ir šiuo metu pagal šį rodiklį pirmauja lygoje.

Abi komandas užvaldė azartas, tačiau antroje kėlinio pusėje aikštelėje vėl šeimininkavo zarasiškiai. Jie po dviejų kėlinių pabėgo 53:39, o dviženklę persvarą lėmė prie keturių muškietininkų pelnomais taškais prisidėjęs Salvijus Ragėnas ir sudėtingus metimus per varžovų rankas lyg iš patrankos šaudęs Andrius Predkelis.

Trečiasis ketvirtis buvo lygiausias, jį „Broliai Šaunuoliai“ pralaimėjo tik 23:24. Deja, šį kartą progresą lėmė ne laiku sustyguoti komandiniai veiksmai, o individualus Dariaus Dūdėno meistriškumas. Puolėjas per šį kėlinį pelnė 11-ka taškų.

Kėlinio pabaigoje „Zarasai“ prisileido varžovus arčiau (65:56), tačiau greitai situacija pasikeitė. Pirmiausiai varžovus į neviltį varė Miglius Dambrauskas, vėliau iš jo estafetę perėmė 6 taškais be atsako ketvirtį baigęs Eimantas Leipus (77:62).

Du kartus varžovų krepšį trečiojo kėlinio gale drebinęs Eimantas Leipus lemiamą dvikovos raundą pradėjo taikliu tritaškiu 80:64.

Dariaus Dūdėno sėkmingas žaidimas prie varžovų krepšio buvo paskutinis „Brolių Šaunuolių“ pasispardymas vasario 2 vakarą. Įpusėjus kėliniui Eimantas Leipus „Zarasų“ persvarą padidino iki 20-ties taškų (88:68).

„Zarasų“ pergalė nekėlė abejonių, tačiau apsukų vicečempionai neketino mažinti. Puolime suspindėjusi ekipa sužaidė rezultatyviausią sezono dvikovą ir varžovus nušlavė nuo žemės paviršiaus.

Taip bejėgiškai gynyboje atrodančių „Brolių Šaunuolių“ nematėme jau seniai. Komanda, kurią tenkina tik aukščiausios pozicijos, šį sezoną viską stato ant puolimo, o gynyboje daug užkrauna ant Gedimino Povilausko tvirtų pečių. Ekipos lyderis puikiai kovoja dėl atšokusių kamuolių ir gynyboje atlieka daug juodo darbo. Deja, šį kartą rungtynių įkarštyje buvo matyti, kad jį kamuoja kojos problemos. Sunkiai judėjęs tylusis oranžinio kamuolio guru šį kartą nebuvo aktyvus, o pajėgus varžovas iškart parodė šaunuoliams jų silpnasias vietas.

„Zarasai“ dar kartą pasinaudojo savo fiziškumu, nuspėdavo varžovų perdavimus ir provokavo vaikiškas klaidas. Šį sezoną iki vasario 2 dienos „Broliai Šaunuoliai“ dar nebuvo suklydę 26 kartus.

„Broliai Šaunuoliai“ gavo sprigtą, turnyrine prasme didelės žalos nėra, šioje sezono fazėje tokios pamokančios rungtynės gali būti net naudingesnės nei lengvos pergalės, pasiektos nesunkiai renkant po 100-tą ir daugiau taškų.

Praėjusį sezoną, po pralaimėjimo prieš „KK Alkanų“ komandą, „Zarasai“ išgyveno sezono lūžį, šį kol kas viskas vyksta panašiai...

ZARASAI: Andrius Predkelis 29 (12 atk. kam.), Eimantas Leipus 25 (10 atk. kam.), Miglius Dambrauskas 24, Kęstutis Bagdamavičius 18 / BROLIAI ŠAUNUOLIAI: Darius Dūdėnas 25 (14 atk. kam.), Gediminas Povilauskas 20 (13 atk. kam.), Marius Rimošaitis 12;

GERIAUSIAS TURO ŽAIDĖJAS

 

2019/2020 M. SEZONAS

Rėmėjai

Reklaminis skydelis
Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius.
Plačiau apie tai: privatumo politika.