Krepšinio lyga Vilniuje - krepsinistau.lt
Paskutinių rungtynių rezultatai:
Bendraukime skype    facebook zaideju_birza
Prisijungti
SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGA: 10 turo apžvalga

Sausio 19 dieną, SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOJE vyko keturios azartiškos rungtynės, nė viena iš pergalę pasiekusių komandų prieš lemiamą ketvirtį nebuvo įgijusi dviženklio pranašumo. Įdomu tai, kad „BC Rytas Fans“ ir „MF“ prieš savus varžovus po trijų kėlinių pirmavo indentišku rezultatu 57:48.

Pusšimtį efektyvumo balų surinkusio Almanto Stankevičiaus vedamas „Meridiamas“ rimtai priešinosi „MF“ krepšininkams (67:74), „Negeri“ 11-tą kartą per 11-ka sezonų įveikė „TG Sokol“ (72:59), „BC Ponams“ 65:82 kliuvo nuo net 12-ka žaidėjų panaudojusių „Zarasų“, o „BC Rytas Fans“, rezultatu 70:58 palaužę Bendorėlių atstovus, išlieka nenugalėti 2020 metais.

Apie viską išsamiau tradicinėje lygos apžvalgoje.

MERIDIANAS – MF 67:74 (15:12; 20:17; 13:28; 19:17)

Sausio 12 dieną keturių pralaimėjimų seriją nutraukę „MF“ (4/4) krepšininkai susitiko su „Meridianu“ (2/5), prieš kurį buvo laimėję velniškai nerezultatyvų (44:34) praėjusio sezono „mažosios taurės“ turnyro pusfinalį.

Iki šio sezono studentai „Meridianą“ be didesnių komplikacijų jau buvo įveikę keturis kartus.

Pažvelgus į likusių „MF“ komandos varžovų pirmajame etape sąrašą galima buvo daryti prielaidą, kad būtent „Meridianas“ studentams taps lengviausiai įkandamu grobiu. Visgi rungtynės vyko pagal kitą scenarijų.

Pasitikdami šias rungtynes „MF“ vaikinai buvo įveikę tik 10-12 vietoje esančias komandas, „Meridianas“ prieš žiemos šventes sugebėjo pasigauti (67:51) dabar į viršų kylančius „BC Rytas Fans“.

Naujos rungtynės, nauja istorija, o ši prasidėjo „Meridiano“ komandos lyderiui demonstruojant aukštąjį pilotažą.

Po pirmųjų aštuonių dvikovos minučių Almanto Stankevičiaus tempiamas „Meridianas“ pirmavo 14:7. Aukštaūgis buvo tiesiogiai atsakingas už visus savo ekipos taškus, 12-ka jis pelnė pats, dar du pridėjo iš jo tikslaus perdavimo sulaukęs Simonas Fergelis.

Iki kėlinio pabaigos likusias dvi minutes produktyviau išnaudojo studentai. Rezultatu 5:1 laimėta atkarpa leido priartėti 12:15.

Antrajame kėlinyje „MF“ bandė žaisti greičiau, tačiau tai nedavė jokių rezultatų. „Meridianas“ laikėsi tvirtai ir demonstravo solidžią gynybą. Tiesa, patys puolime žaliai – balti įstrigo ne kartą.

Po Almanto Stankevičiaus tritaškio „Meridianas“ dar pirmavo 27:22, tada tolimu metimu pasižymėjo „MF“ gynėjas Donatas Garjonis, Matas Drukteinis pridėjo taiklų dvitaškį ir rezultatas švieslentėje žaibiškai tapo lygus 27:27.

Daugiau nei 15 minučių rungtynes kontroliavę „senukai“ pavargo? Taip, tačiau kiek vėliau... Dabar 8:2 dar buvo laimėta atkarpa ir įpusėjus dvikovai įgytas 6 taškų pranašumas (35:29).

Per du kėlinius be keitimų žaidęs Almantas Stankevičius „Meridianui“ jau buvo spėjęs surinkti 24 taškus (7 atk. kam., 30 naud. bal.).

Po didžiosios pertraukos jaunesni ir daugiau žaidėjų rungtynėms registravę „MF“ krepšininkai iškart suspurdėjo, pakako poros minučių trečiajame kėlinyje ir rezultatas dar kartą tapo lygus 37:37.

Sužaidus dar porą labai nerezultatyvių minučių Almanto Stankevičiaus tritaškis leido „Meridianui“ išlaikyti savo rankose minimalų pranašumą (40:39), tačiau rimtai dėl pergalės kovoti nusiteikę medikai tolimų metimų dėka per labai trumpą atkarpą įgijo 12-kos persvarą (52:40).

Po 26 minučių lygių kautynių „Meridiano“ komandos stovykloje kilo nedidelė sumaištis, išsiderino gynyba, o atsivėrusios erdvės ties perimetru leido „MF“ išsimesti metimus visiškai laisviems.

Trys kėliniai po Mindaugo Brusko metimo su sirena baigėsi rezultatu 57:48 pirmaujant studentams. Pastarasis krepšininkas pats atakavo, vėliau pats laisvas atsidūrė po varžovų krepšiu ir pakartojo netaiklų metimą taip dar kartą parodydamas varžovams jų gynybos spragas.

Paskutinis ketvirtis priklausė „MF“ komandai, tačiau „Meridianas“ ginklų nesudėjo ir kovojo ne dėl garbės. Buvo tikinčių ir pergalės galimybėmis.

Galiausiai, nepaisant visų titaniškų pastangų, „MF“, likus žaisti apie porą minučių, įgijo rekordinę 13-kos taškų persvarą, kai aštuntą ekipos tritaškį metimą realizavo Mantas Drukteinis (72:59).

Į kampą įsprausti „Meridiano“ vyrai rungtynių pabaigoje laimėjo 8:2 ir dar sumažino galutinį atsilikimą.

„MF“, išlyginusi pergalių – pralaimėjimų santykį (4/4, šiuo metu žengia 7 vietoje, „Meridianas“, per septynias dvikovas pasiekęs dvi pergales, yra devintas. Devinta vieta po pirmojo etapo leidžia tęsti kovą dėl vietos ketvirtfinalyje.

MERIDIANAS: Almantas Stankevičius 41 (7/17 tritaškiai, 15 atk. kam.), Mindaugas Žilionis 13 / MF: Julius Ščipokas 18, Paulius Andrijauskas 13 (14 atk. kam.), Donatas Garjonis 10;

TG SOKOL – NEGERI 59:72 (10:19; 18:10; 20:21; 11:22)

Sausio 19 dieną, 14:30 į krepšinio aikštelę išriedėjo dvi lygos sunkiasvorės. Rungtynėms tarp „TG Sokol“ (4/2) ir „Negerų“ (7/0) buvo galima suteikti MĖNESIO RUNGTYNIŲ vardą, tam buvo net kelios priežastys. Pirmiausiai, abi ekipos lygoje žaidžia jau daugiau nei dešimt sezonų, antra, jos nuolat kelia sau aukščiausius tikslus, trečia, jos yra vienos iš šio sezono pagrindinių pretendenčių žaisti finale.

Prieš dvikovą, nežinant, kurie krepšininkai bus registruoti rungtynėms, favoritais santykiu 55% pri45% galima buvo laikyti sakalus. Visgi popieriuje silpnų vietų beveik neturinti ekipa nesugeba išnaudoti viso savo turimo potencialo, tačiau tai pačios komandos, o ne varžovų rūpestis…

Per ilgą šių ekipų istoriją tik „Negeriems“ pavyko tapti čempionais, jie laimėjo ir daugiau tarpusavio susitikimų - vienuolika iš penkiolikos.

Pirmąją kėlinio pusę abi komandos demonstravo blankų krepšinį ir kartu surinko vos 14-ka taškų. Rezultatu 8:6 priekyje buvo „Negeri“.

Sužaidus šešias minutes į priekį 10:8 įsiveržė „TG Sokol“, o „Negeri“, matydami, kad varžovai pagauna ritmą, suskubo prašyti pertraukėlės pasitarimui.

Į aikštelę žengęs Arnoldas Juchnevičius prametė savo pirmąjį metimą, tai gera žinia ne kartą nuo šio snaiperio taiklių metimų kentėjusiems sakalams.

Geras naujienas netrukus pakeitė blogesnės, prisitaikė ne tik Arnoldas Juchnevičius, tačiau ir kiti. „Negeri“ naudojosi prasta „TG Sokol“ gynyba ir spurtavę ketvirtį laimėjo 19:10.

Puiki „Negerų“ atkarpa vertė varžovus pasitempti. Padarę išvadas „TG Sokol“ vyrai Karol Ruselevič dėka atgijo ir netrukus atsidūrė priekyje 22:19. Antrasis kėlinys buvo tik įpusėjęs.

Dar vienas Arnoldo Juchnevičiaus tritaškis po minutės pertraukėlės čempionus grąžino į priekį 24:22. Dar kartą į priekį „TG Sokol“ minimaliai praleidę „Negeri“ po dviejų kėlinių pirmavo rezultatu 29:28.

 

Komandų demonstruojamas krepšinis du pirmuosius kėlinius nebuvo aukščiausio lygio, tačiau greita įvykių kaita ir maksimali intriga tai kompensavo.

Po didžiosios pertraukos kaip iš gausybės pasipylė taiklūs tolimi metimai.

Po Tado Girniaus pirmojo taiklaus tritaškio per visus sezonus kiek jis žaidžia už „TG Sokol“, rezultatu 33:34 atsiliko čempionai, tačiau tęsėsi labai trumpai. Raimondo Sadkausko ir Giedriaus Kvakšio tandemas įjungė aukštesnę pavarą ir sėkmingai ieškojo skylių varžovų gynyboje. Skylių buvo daug, tai virto 9 taškų čempionų persvara.

Kai atrodė, kad „TG Sokol“ greičiausiai nuskęs, puikią atkarpą puolime sužaidė Artur Tyševič. Energijos abiejose aikštelės pusėse nestokojantis žaidėjas komandoje neturi aiškiai išreikštos pozicijos, tačiau yra ištvermingas, kovingas ir naudingas.

Artur Tyševič „sprogo“ tarytum parako statinė „Negeri“ lemiamo ketvirčio metu turėjo viską pradėti iš naujo. Jų persvara prieš ketvirtą raundą siekė vos du taškus (50:48).

Po solidžios sakalų atkarpos tokios pat sulaukėmė iš čempionų. Dabar šalia rungtynių kontrolę savo rankose tvirtai laikiusio Raimondo Sadkausko sužibėjo Gediminas Mateika. Po šio „Negerų“ legendinio žaidėjo tritaškio komandas skyrė 12-ka taškų (60:48).

Į priekį pabėgęs kolektyvas demonstravo varžovams šansų nepaliekančią gynybą, kovojo dėl kiekvieno atšokusio kamuolio ir puolime, ir gynyboje. „Negeri“ nusipelnė pergalės ir galutinius taškus sudėliojo iki finalinio švilpuko likus daugiau nei penkioms minutėms.

„Negeri“ taikliau atakavo ir sistemingai dirbo gynyboje, šie du svarbūs krepšinio elementai buvo kertiniai, kad 11 kartą per 11-ka sezonų būtų įveikta „TG Sokol“ komanda. Pastaroji sužaidė nerezultatyviausią sezono dvikovą (59 taškai) ir prasčiausiai šį sezoną metė dvitaškius (19/50).

Čempionų, kurie nepralaimi jau antrą sezoną, pirmajame etape dar lauks praėjusį sezoną finalo ketverte matytos „KK Alkanų“ bei „Zarasų“ komandos, taip pat „BC Ponai“ ir „Balti Žirgai“. „TG Sokol“ taip pat žais su pastarosiomis komandomis, sieks revanšo prieš „Inwido“ bei tikriausiai turės porą karštų dvikovų. „Broliai Šaunuoliai“ ir „BC Rytas Fans“ komandos gali pakutenti sakalams plunksnas.

TG SOKOL: Karol Ruselevič, Artur Tyševič (11 atk. kam.) ir Valdemar Lodziato (16 atk. kam.) po 14 / NEGERI: Raimondas Sadkauskas 24, Giedrius Kvakšys 17, Arnoldas Juchnevičius 14;

GERIAUSIAS TURO ŽAIDĖJAS

ZARASAI – BC PONAI 82:65 (19:10; 23:22; 17:20; 23:13)

Turnyrinės lentelės kaimynų mūšyje savo pranašumą trečią sezoną iš eilės įrodė „BC Ponus“ (2/5) įveikę „Zarasų“ (3/3) komandos krepšininkai.

Debiutinį sezoną (2017/2018 m.) ponai zarasiškiams pralaimėjo du kartus (59:67 ir 53:71), praėjusį kartą 48:55. Įdomu tai, kad pastarosios rungtynės „BC Ponams“ buvo vienos iš geresnių per tris paskutinius praėjusio sezono mėnesius nepaisant to, kad „Zarasų“ kolektyvas kovo mėnesį jau artėjo prie savo geriausios sportinės formos.

„BC Ponai“ neturi žvaigždžių, tačiau, kai išsprendžia rotacijos problemas, geba demonstruoti neblogą krepšinį.

Tikėtina, kad sezono pabaigoje turnyrinėje lentelėje „BC Ponų“ ir „Zarasų“ komandas skirs mažiausiai 2-3 pozicijos, tačiau dabar ponulių galimybes kabintis į pergalę prieš dvikovą galima buvo vertinti rimtai. Ponai to tikriausiai nežinojo, tačiau dvikovos išvakarėse varžovai tapo Zarasų rajono čempionais ir šeštadienį gimtinėje sužaidė ne tik finalą, tačiau ir pusfinalį.

Praėjusį sezoną iki sausio vidurio vykusiose rungtynėse „Zarasų“ krepšininkams ne kartą pritrūko tik sėkmės. Tada buvo patirtos keturios iš eilės nesėkmės, trejos rungtynės pralaimėtos 1-2 taškų skirtumu.

Viena iš atletiškiausių lygos ekipų sezoną sau naudinga linkme perlaužė po pralaimėjimo 49:57 „KK Alkaniems“.

Įdomu tai, kad šį sezoną viskas klostosi panašiai, išskyrus pralaimėjimą 62:78 prieš „BC Rytus Fans“ sezono starte, likusiose rungynėse, kurios buvo pralaimėtos, „Zarasai“ galėjo išplėšti pergales ir dabar turnyrinėje lentelėje būti tarp lyderių.

Sausio 12-tą dieną zarasiškiai po pratęsimo rezultatu 95:100 nusileido alkaniems, nors vienu metu turėjo susikrovę 18-kos taškų persvarą. Įdomu, ar dvikova prieš „KK Alkanų“ kolektyvą vėl taps tuo atskaitos tašku, pakreipusiu sezoną?

Į rungtynes su „BC Ponais“ zarasiškiai rinkosi gausiai, tačiau kiek atsipalaidavę. Titulas gimtinėje suteikė sparnus, aikštelėje matėme kažką panašaus į tai, ką matome Kauno „Žalgirio“ rungtynėse LKL‘e. Daug žaidimo minučių ir atsakomybės rezervo žaidėjams, didelė rotacija ir trumpos, greitai rezultatą keičiančios atkarpos.

 

"Zarasų" komanda gimtinėje papildė trofejų kolekciją (Zarasų sporto centro nuotrauka)

Rungtynių startas abiems ekipoms buvo nykus, trūko geresnių sprendimų ir drausmės. Ilgokai teko palaukti ir pirmųjų taškų, galiausiai, sužaidus keturias minutes, vos antrose sezono rungtynėse apsilankęs Tadas Orentas smeigė tritaškį ir į priekį 3:0 išvedė „BC Ponus“.

„Zarasai“ kelis kartus lygino rezultatą, buvo įsiveržę į priekį, tačiau susikaupimo stoka ilgą laiką neleido perlaužti rungtynių. Galiausiai dvi paskutinės ketvirčio minutės buvo laimėtos 9:0 (19:10).

Šeštadienį dvi rungtynes gimtinėje turėjusi ir abi laimėjusi komanda rungtynėms registravo net 12-ka žaidėjų, visiems bandė rasti ne tik žaidimo minučių, tačiau ir suteikti didesnį vaidmenį. Ponuliai nusileido dvikovose baudos aikštelėje, nepataikydami iš toli buvo priversti sužaisti sudėtingą antrąjį kėlinį.

Likus žaisti tris minutes Kęstutis Bagdanavičius tritaškiu grąžino zarasiškiams dviženklę persvarą (34:23), ją praėjusio sezono vicečempionai išlaikė iki kėlinio pabaigos (42:32), nors Karolis Žibutis ir spėjo pasižymėti metimu su sirena.

„Zarasų“ komandai trečiojo kėlinio pradžioje trūko koncentracijos, po Tado Orento tritaškio tuo iškart pasinaudoję ponai grėsmingai priartėjo 39:42. Po ilgos tylos taikliu metimu pasižymėjo ir zarasiškiai, tačiau tada sekė keli atsakomieji išpuoliai ir įpusėjus kėliniui „BC Ponus“ nuo varžovų skyrė tik 2 taškai.

Kai zarasiškiams svilo padai, jie daugiau rėmėsi starto penketuko žaidėjas, šie sutvarkė daugumą reikalų ir prieš lemiamą ketvirtį priartino savo ekipą prie lauktos pergalės (59:52).

Už pastangas gynyboje šį kartą pagyrimų nusipelnė visi aikštelėje pasirodę „Zarasų“ krepšininkai.

Prabėgus dviems minutėms ketvirtajame kėlinyje Migliaus Dambrausko tritaškis „BC Ponų“ situaciją pavertė nepavydėtina, jie atsiliko jau 54:71.

„BC Ponų“ ekipa dar paprašė minutės pertraukėlės, tačiau vaizdas aikštelėje po jos nepasikeitė, galingai dvikovos pabaigoje žaidęs krašto puolėjas Miglius Dambrauskas leido zarasiškiams išvengti net mažiausių komplikacijų.

„Zarasų“ komanda sekmadienį ilsėsis, vasario mėnesį pradės nuo dvikovos prieš „Brolius Šaunuolius“, „BC Ponai“ tą pačią vasario 2 dieną kovos prieš „Inwido“. Ši dvikova abiems komandoms yra labai svarbi. Pastaroji komanda nepraranda galimybių kilti aukščiau, o ponuliai negali būti tikri, kad ir pasibaigus pirmajam etapui išlaikys dabar turimas pozicijas (8 vieta).

ZARASAI: Miglius Dambrauskas 20, Kęstutis Bagdanavičius 17, Eimantas Leipus 12, Aivaras Karla 10, Andrius Predkelis 9 (17 atk. kam.) / BC PONAI: Lukas Avdejevas ir Karolis Žibutis po 16, Tadas Orentas 14, Tadas Burmontas 10;

BC RYTAS FANS – RRKK&BENDORĖLIAI 70:58 (22:15; 25:21; 10:12; 13:10)

Viena iš karščiausių 2020 metų lygos komandų „BC Rytas Fans“ (4/3) sausio 19 dieną egzaminavo penktą sezoną skaičiuojančią „RRKK&Bendorėlių“ (1/6) ekipą.

Prieš žiemos šventes fanai dar turėjo mažiausiai taškų pelnančios lygos ekipos statusą, tačiau 2020 metų pradžioje viskas pasikeitė. „BC Rytas Fans“ renka po 66,14 taško (8 vieta lygoje), o nešioti nerezultatyviausios lygos komandos etiketę dabar tenka Bendorėlių atstovams (58,43 taško vid.).

Prieš rungtynes darant įžvalgas galima buvo spėti, kad mūsų lauks klampios ir nervingos rungtynės. Nors komandų gynybos reitingai galėjo byloti ką kita. „BC Rytas Fans“ į savo krepšį praleisdavo 68,83 taško, „RRKK&Bendorėliai“ - vidutiniškai po 77,67. Tokie komandų gynybiniai sugebėjimai belaukiant sausio 19 dienos turo buvo įvertinti atitinkamai trečia ir devinta vieta.

„BC Rytas Fans“ gynybos rodikliai trijose laimėtose ir trijose pralaimėtose rungtynėse skyrėsi vidutiniškai daugiau nei 10 taškų (+10,33 tšk.).

Sužaidus pirmą minutę fanų lyderiu tapęs Linas Valatkevičius smeigė tritaškį taip iš kart parodydamas, kad po praėjusio sezono rungtynių jo apkaboje dar liko pilnų šovinių.

Lygos naujokai bando gintis aikšte, tačiau Bendorėlių atstovai rungtynių pradžioje taškus renka metimais iš po krepšio. Būtent tai jiems leidžia kurį laiką savo rankose laikyti trapią persvarą.

Po rezultatyviausią sezono dvikovą sužaidusio Šarūno Šipailos taškų (likus 6:16) rezultatas tampa lygus, o vėliau minimaliai pirmauja tai vieni, tai kiti. Kova vyksta atkakli ir kieta.

Abi komandos žaidžia protingą krepšinį, ieško geriausių sprendimų, kaip susikurti progas geriems metimams.

Lygaus ketvirčio pabaigoje Bendorėlių atstovai padaro kelias vaikiškas klaidas, Linui Valatkevičiui pasižymėjus metimu su sirena „BC Rytas Fans“ priekyje jau 22:15.

Šarūno Šipailos tritaškis antrojo kėlinio pradžioje naujokų pranašumą didina iki 10-ties (25:15). Fanai naudojasi tuo, kad „RRKK&Bendorėlių“ gynyba perimetre dažnai vėluoja, ir susikuria gerus metimus.

Valdas Vyšniauskis per antrąjį kėlinį pelno 11-ka taškų, jo dėka Bendorėlių atstovai sugeba atsilaikyti, po kelių kontratakų skirtumas ištirpsta iki keturių taškų (27:31).

„BC Rytas Fans“ tritaškiai varžovams tampa problema, po Dariaus Petriko tritaškio skirtumas vėl dviženklis 47:36. Per kėlinį rungtynes vis tvirčiau kontroliavusi ekipa pataikė šešis tolimus metimus, tik du iš jų realizavo tas pats žaidėjas (Dominykas Petrauskas).

Po didžiosios pertraukos Bendorėlių komandoje situacija nesiketė, o tai reiškė, kad 10-13 taškų persvara nuolatos buvo „BC Rytas Fans“ krepšininkų rankose. Antra dalis buvo nerezultatyvi, ją Bendorėlių atstovai pralaimėjo minimaliai 22:23.

Visas tris 2020 metų rungtynes laimėję „BC Rytas Fans“ toliau išlaiko penktąją poziciją, visi šansai ją išlaikyti yra pačių komandos žaidėjų rankose. Žaisdami prieš „MF“, „TG Sokol“ ir „Brolius Šaunuolius“ fanai nebus rungtynių favoritai, tačiau galimybių kovoti dėl pergalių turės. Nereikėtų pamiršti, kad prie komandos prisijungė aukščiausios prabos įžaidėjas Linas Valatkevičius, jam žaidžiant komanda rotacijoje neturėjo pagrindinių aukštaūgių. Kaip bebūtų, naujokai pakilo iš turnyrinės lentelės apačios ir į ją neturėtų sugrįžti.

„RRKK&Bendorėlių“ komandos situacija priešinga, ji po kiekvieno turo su „Baltais Žirgais“ keičiasi 11-12 vietomis. Iš rikiuotės iškrito centras Eimantas Tauras, Valdas Vyšniauskis, nors ir pelno po 18,71 taško, šį sezoną varžovų krepšį atakuoja žemu procentu (37,63% dvitaškiai, 22,39% tritaškiai), o ir gerų progų jam komandos draugai sukuria daug mažiau nei anksčiau.

Praėjusio sezono gale gerą krepšinį žaidusios komandos dar laukia rungtynės su „Broliais Šaunuoliais“, „Zarasais“, „Meridianu“ ir „Baltais Žirgais“. Šansų pagauti gerą bangą ir pakilti aukščiau 10 pozicijos nedaug.

BC RYTAS FANS: Linas Valatkevičius 24, Šarūnas Šipaila 12, Laurynas Dapkevičius 10 / RRKK&BENDORĖLIAI: Valdas Vyšniauskis 27, Augustinas Stropus 13 (17 atk. kam.);

 

2019/2020 M. SEZONAS

Rėmėjai

Reklaminis skydelis
Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius.
Plačiau apie tai: privatumo politika.