Krepšinio lyga Vilniuje - krepsinistau.lt
Paskutinių rungtynių rezultatai:
Bendraukime skype    facebook zaideju_birza
Prisijungti
SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGA: 7 turo apžvalga

Gruodžio 15 dieną, SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOJE buvo sužaisti paskutiniai keturi 2019 metų susitikimai. Pirmąsias pergales šį sezoną į savo sąskaitą įsirašė „Balti Žirgai“ ir „RRKK&Bendorėliai“. Beveik be perimetro žaidėjų žaidę „Broliai Šaunuoliai“ neatsilaikė (68:80) prieš „Negerų“ kolektyvą, kuris paskutinį kartą pralaimėjo 2018 metų balandį.

Dėmesio vertą asmeninį pasirodymą surengęs Almandas Stankevičius „Meridianui“ nukalė pergalę rezultatu 67:51 prieš lygos debiutantus „BC Rytas Fans“.

Šį kartą tradicinėje savaitės SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOJE apžvalgoje pakalbėsime apie gruodžio 15 dienos rungtynes ir komandų padėtį turnyrinėje lentelėje besibaigiant 2019 metams.

BALTI ŽIRGAI - INWIDO 88:87 (19:10; 26:23; 19:20; 18:29; 6:5)

„Balti Žirgai“ (1/4) nutraukė keturių pralaimėjimų seriją ir iškovojo istorinę pirmąją savo pergalę SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOJE. „Inwido“ (2/3) rungtynėse vertėsi be vieno iš lyderių Edvardo Žilinsko, tačiau jį puikiai pavadavo brolis Emilis (17 taškų) bei šio sezono lygos rezultatyvumo rekordą pakartojęs Vitalijus Afanasjevas.

Rezultatyviausias „Inwido“ komandos žaidėjas (24,40 tšk. vid.) pelnė 40 taškų ir pakartojo Deimanto Pavlovskio lapkričio 24 dieną užfiksuotą pasiekimą. Tik 130 sekundžių atsikvėpti gavęs Vitalijus Afanasjevas iš žaidimo atakavo net 42 kartus (!). Tikslą pasiekė 16 metimų: 9 dvitaškiai ir 7 tritaškiai.

Su startiniu jauduliu greičiau susitvarkę „Inwido“ krepšininkai rungtynių pradžioje pabėgo į priekį 4:0, tačiau netrukus Armandas Budvytis pelnė 5 taškus be atsako ir pirmą kartą šiose rungtynėse lygos debiutantusišvedėį priekį 5:4 .

„Inwido“ rungtyniavo ne tik be Edvardo Žilinsko, tačiau ir be abiejų savo centrų (Artūro Petkevičiaus ir Mariaus Kontrimo). Dėl šios priežasties baudos aikštelėje buvo palikta daug erdvių. Jomis puikiai naudojosi Armandas Budvytis. Antrąsias rungtynes žaidęs talentingas gynėjas drąsiai veržėsi po varžovų krepšiu pats arba su Pauliumi Liutiku sužaisdavo „2x2“.

Šie du iš Gargždų kilę „Baltų Žirgų“ juodą atkarpą nutraukti panorę žaidėjai savo laiku yra žaidę gimtojo miesto reprezentacinėje komandoje „Regionų krepšinio lygoje“ (RKL). „Gargždų SC“ ekipoje tada rungtyniavo tokie patyrę vilkai kaip Arvydas Eitutavičius, Vaidotas Pečiukas ar Simonas Serapinas, todėl jaunuoliams rimtų mentorių netrūko.

Prasidėjus priešpaskutinei pirmojo kėlinio minutei „Balti Žirgai“ pirmavo trimis taškais, tačiau spurtavę 6:0 dar spėjo padidinti persvarą iki devynių (19:0).

Antrajame kėlinyje „Baltų Žirgų“ komanda atrado vis daugiau atakas užbaigti galinčių žaidėjų ir ėmė grėsmingai tolti. Įpusėjus ketvirčiui komanda pirmavo 35:17 ir buvo įgijusi rekordinę 18-kos taškų persvarą.

„Inwido“atakos strigo, didesnių nemalonumų pavyko išvengti tik Vitalijaus Afanasjevo individualių pastangų dėka. Jauni varžovai nerado prieš jį priešnuodžių, o jis, turėdamas tvirtą kūną ir būdamas labai ištvermingas, tą išnaudojo.

Kai antroje kėlinio pusėje prie pastarojo prisijungė daugiau atletų, „Inwido“ atsitiesė. Po 20 minučių komandas jau skyrė tik 12-ka taškų.

„Balti Žirgai“ ilgą laiką kontroliavo rungtynių tempą, tačiau, varžovams pradėjus žaisti agresyviau, susidūrė su sunkumais gynyboje. Ne visiems lygos naujokų žaidėjams sekėsi apsiginti „1x1“.

Trečiajame kėlinyje abi komandos kovojo taškas į tašką, „Inwido“ kartą net buvo sumažinusi atsilikimą iki 7 taškų. Tiesa, tada savo žodį tarė Justinas Polikša, jo pelnyti šeši iš eilės taškai bei Armando Budvyčio tritaškis kėlinio gale leido jaunimui vėl šokti kiekaukščiau 64:51.

„Inwido“prieš lemiamą kėlinį turėjo 11-kos taškų deficitą, tačiau tai jų visiškai negąsdino. Prie varžovų gynybą nuolat terorizavusio Vitalijaus Afanasjevo sėkmingai prisijungė Boleslovas Vengrys.

Sužaidus kiek daugiau nei porą minučių „Baltų Žirgų“ turėta dviženklė persvara ištirpo iki minimalios 66:65. Per trumpą laiką varžovus pavijusiems „Inwido“ krepšininkams užaugo sparnai.

Jaunimas po Armando Budvydžio reidų dar kurį laiką buvo priekyje, tačiau, įpusėjus ketvirtojo kėlinio laikui, Boleslovo Vendrio metimas leido „Inwido“ išlyginti rungtynių rezultatą 69:69.

Prie to, kad „Balti Žirgai“ prarado rungtynių kontrolę, prisėjo pagerėjusi „Inwido“ krepšininkų gynyba, eliminavusi varžovų gynėjų reidus į baudos aikštelę.

Jaunimas kurį laiką blaškėsi aikštelėje, o kai jau atrodė, kad tik laiko klausimas, kada „Balti Žirgai“ galutinai subyrės, viskas pasisuko kita linkme. Lygos naujokai prisiminė, kad varžovams trūksta jėgos po krepšiais ir ėmė dažniau kamuoliais maitinti savo naująjį centrą Paulių Liutiką.

Pastarasis sėkmingai darbavosi po varžovų krepšiu ir leido savo komandai išlaikyti 3 taškų pranašumą (80:77).

Po Juliaus Marčiulyno kiek netikėto tritaškio rezultatas tapo lygus 80:80, per likusią minutę po kelis šansus išplėšti pergalę gavo abu kolektyvai. Netrukus tapo aišku, kad norint išaiškinti šių įdomių ir dinamiškų rungtynių laimėtoją prireiks pratęsimo (82:82).

Pratęsimą fantastiškai pradėjo Vitalijus Afanasjevas. Jame sužaidus porą minučių ant bedugnės krašto stovėjusi „Inwido“ pabėgo į priekį 87:82.

Likus 90 sekundžių „Inwido“ dar pirmavo 87:84, tačiau nepasinaudojo puikia galimybe skirtumą dar padidinti. Vitalijus Afanasjevas sutraukė varžovus, tačiau jo komandos draugai nelaukė perdavimo ir viskas baigėsi apmaudžia klaida.

Kitoje aikštelės pusėje Justinas Polikša užsidirbo du baudos metimus ir abu juos realizavęs sumažino „Baltų Žirgų“ deficitą iki minimumo 86:87.

Sužaidus 40 sekundžių rezultatas nepasikeitė, o likus kiek daugiau nei pusei minutės kamuolį savo rankose turėjo „Inwido“. Pastaroji komanda ilgokai užsibuvo prie varžovų krepšio, tačiau nieko apčiuopiamo iš to nesusikūrė. Tik vieną komandinę pražangą turėję „Baltų Žirgų“ krepšininkai iki pratęsimo pabaigos likus 10 sekundžių pažeidė taisykles.

„Inwido“ krepšininkams reikėjo išlaikyti kamuolį savo rankose ir pergalė būtų buvusi jų, tačiau Žilvinas Mackevičius, spaudžiamas varžovų, atliko netikslų perdavimą, kamuolį pagavęs Armandas Budvydis priekyje pamatė Šarūną Vaišnorą, kuris metimu iš po krepšio išvedė į priekį „Baltų Žirgų“ kolektyvą. Pergalė 88:87!!!       

BALTI ŽIRGAI: Armandas Budvytis 30 (13 rez. perd.), Paulius Liutikas 25 (13 atk. kam.), Justinas Polikša 16 / INWIDO: Vitalijus Afanasjevas 40, Emilis Žilinskas 17, Boleslovas Vengrys 13 (11 atk. kam.);

BC PONAI - RRKK&BENDORĖLIAI 60:69 (12:16; 16:19; 15:20; 17:14)

Iki gruodžio 15 dienos „BC Ponų“ (2/3) ir „RRKK&Bendorėlių“ (1/4) komandos tarpusavio rungtynėse buvo pasidalinę po pergalę. Įdomu tai, kad ankstesniais sezonais abi jų rungtynės baigėsi indentišku rezultatu 46:40, skyrėsi tik pergalę iškovojusi komanda.

Praėjusį sezoną Bendorėlių atstovai pradėjo pralaimėdami devynis kartus iš eilės, šį turint keturis pralaimėjimus pakako sulaukti ekipos idėjinio vado Raimundo Umbraso gimtadienio ir pergalių skrynia atsivėrė.

Prieš savaitę, gruodžio 8 dieną „BC Ponų“ kolektyvas priešinosi pajėgiai „KK Alkanų“ ekipai (70:79) ir demonstravo neblogą krepšinį. Būtent tokių priežasčių pakako, kad ponuliai būtų laikomi šių rungtynių favoritais. Visgi rungtynėms prasidėjus daug ką reikia įrodinėti iš naujo, o į dvikovą prieš pakiliai nusiteikusius Bendorėlių atstovus „BC Ponai“ susirinko kukliomis pajėgomis.

Šį kartą sezoną neblogai pradėjusiems ponams pirmą koją pakišo klaidos, po kurių varžovai pelnė pakankamai daug taškų (30 tšk.), antrą - pasyvi gynyba bei maža rotacija.

Rungtynių pradžioje „RRKK&Bendorėlių“ atstovai kamuoliais „maitino“ savąjį milžiną Eimantą Taurą. Galingo stoto vidurio puolėjas ekipos bičiulių nenuvylė ir dominavo po „BC Ponų“ krepšiu.

Šį sezoną lygoje debiutavęs krepšininkas pelnė pirmuosius 11-ka komandos taškų, tačiau „RRKK&Bendorėlių“ komanda taip ir nepabėgo 11:11.

Iki pirmojo kėlinio pabaigos likus kiek daugiau nei dviems minutėms Bendorėlių atstovai rado ir kitų atlikėjų, o atsiradus įvairovė puolime leido ketvirtį baigti būnant priekyje 16:12.

Per kitas dešimt rungtynių minučių „BC Ponų“ komanda suklydo penkis kartus ir prametė lygiai tiek tritaškių, varžovai, priešingai, išvengė bangavimų ir kėlinį baigė būdami priekyje 35:28.

Svarbiu faktoriumi pirmosios pergalės link Bendorėlių atstovams tapo jų agresyvumas. Tai puikiai rungtynių protokole atspindėjo ir komandų mestų baudos metimų skaičius. „BC Ponai“ per keturis kėlinius metė 6 baudos metimus (4/6), „RRKK&Bendorėlių“ vyrai net - 26 (11/26).

„BC Ponų“ komanda šį kartą pralaimėjo daug asmeninių mikro dvikovų dėl geresnių pozicijų tiek gynyboje, tiek kovojant dėl atšokusių kamuolių.

Trečiąjį kėlinį Tadas Burmonas ir Vytenis Žvinys pradėjo taikliais metimais ir „BC Ponų“ deficitas per pusę minutės ištirpo iki trijų taškų (32:35). Visgi rimtesniems žygiams pastaroji komanda šį kartą nebuvo pasirengusi. Bendorėlių atstovai vis sėkmingiau įžaidė kamuolį, papildomų problemų varžovų gynybai ėmė kelti iš toli pataikęs Rytis Varpučianskis. Pastarasis gynėjas tikriausiai yra labiausiai neįvertintas komandos žaidėjas, jo energija aikštelėje neretai rungtynes gali pakreipti tinkama linkme.

Beveik aštuonias minutes 10-12 taškų persvarą savo rankose laikę „RRKK&Bendorėlių“ krepšininkai po trijų kėlinių pirmavo rezultatu 55:43.

Sužaidus keturias minutes lemiamo ketvirčio metu tas pats Rytis Varpučianskis, sulaukęs perdavimo iš Valdo Vyšniauskio, pataikė dvitaškį ir leido savo komandai įgyti rekordinę šioms rungtynėms persvarą (63:46).

„BC Ponų“ krepšininkams žaidimas nesiklijavo, tačiau šie nenuleido rankų, kelis kartus baudė varžovus tolimais metimais, kelis kartus rado landų arčiau krepšio, visa tai leido prisivyti senokai nutolusius Bendorėlių atstovus. Po Luko Beržinsko metimo rezultatas 60:67, tačiau rimtesniems pokyčiams jau nebėra laiko.

Galutinis rungtynių rezultatas 69:60 skelbia pirmąją „RRKK&Bendorėlių“ pergalę šiame sezone.  

BC PONAI: Karolis Žibutis 14, Lukas Avdejevas (12 atk. kam.) ir Lukas Beržinskas po 11 / RRKK&BENDORĖLIAI: Eimantas Tauras 22 (20 atk. kam.), Vytenis Vainiušis 13 (10 atk. kam.), Rytis Varpučianskis 12, Valdas Vyšniauskis 10;

BROLIAI ŠAUNUOLIAI - NEGERI 68:80 (18:25; 15:18; 20:11; 15:26)

Be pralaimėjimų žygiavusių komandų rungtynėse „Negeri“ (5/0) spinduliavo olimpine ramybe ir be didesnių sunkumų įveikė iki tol visus varžovus sau nuo kelio šlavusius „Brolius Šaunuolius“ (4/1).

Tik vieną nominalų antrosios linijos krepšininką registravusi, rezultatyviausia lygos komanda, po keturių rungtynių, kuriose pelnydavo bent 104 taškus, šį kartą jų surinko vos 68 (!). Čempionų titulą ginantys „Negeri“ pergalių seriją pratęsė iki 22 nepralaimėtų rungtynių. Vienvaldžiai lygos lyderiai „Brolius Šaunuolius“ pranoko antrus metus iš eilės. Paskutinį kartą SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOJE „Negeri“ pralaimėjo 2018 metų balandžio 15 dieną, kai ketvirtfinalio etape nusileido būtent šaunuoliams.

Šį kartą 2018/2019 metų sezono čempionų pergalę lėmė gerai veikusi gynyba ir svarbiais momentais pataikyti tolimi metimai.

Rungtynes komandos pradėjo be didesnės žvalgybos ir iškart pasižymėjo tritaškiais 3:3. Sužaidus 90 sekundžių dar vieną tritaškį išvesdamas brolius į priekį 6:5 pataikė Justinas Povilauskas. Centras šį sezoną jau yra pataikęs 11 tolimų metimų, juos realizavo net68,75% taiklumu.

Raimondo Sadkausko ir Gedimino Mateikos duetui vis dažniau randant spragų varžovų gynyboje, pastarieji kurį laiką buvo gyvi tolimais metimais. Du pataikęs Justinas Povilauskas buvo sumažinęs atsilikimą iki trijų taškų (16:19), tačiau galiausiai kėlinio pabaigoje „Negeri“ vistiek pasiekė tai, ko norėjo, - susikrovė 7 taškų persvarą (25:18).

Vos vieną gynėją, veteraną, Martyną Smalakį rotacijoje turėję broliai nebuvo panašūs į tuos juodvarnius, kurie per pirmąsias keturias sezono dvikovas rinkdami taškus neturėjo problemų. Šį kartą centrams ir puolėjams sukant kamuolį aplink tritaškio liniją tituluočiausios lygos ekipos atakos primindavo žaidimą su karšta bulve.

Gediminas Povilauskas ėmėsi lyderio vaidmens, bandė įžaidinėti kamuolį, tačiau „Negeri“ gana sėkmingai jį prižiūrėjo arčiau krepšio ir uždarinėko perdavimų linijas komandos draugams. Trigubų dublių mašina šį kartą nespinduliavo ramybe, o kelis kartus negailėjo ir priekaištų komandos draugams. Tai, kad komandos draugai pyksta vienas ant kito, dažnas reiškinys komandiniame sporte, tačiau ne tada, kai aikštelėje pasirodo tylusis Gediminas Povilauskas. Taip prastai broliai nežaidė senokai, tai tikriausiai iš vėžių išmušė ir komandos lyderį.

Antrąjį kėlinį neblogai pradėjo Andrius Kvakšys, jo dėka „Negerų“ komanda varžovams ėmė kelti vis kitokį pavojų. Čempionai vienu metu jau pirmavo 9 taškais ir atrodė, kad visiškai ramiai baigs pirmąją rungtynių dalį. Tiesa, Gediminas Povilauskas turėjo kitokių sumanymų. Komandos atakoms stringant jis kelis kartus sėkmingai pats žaidė iki galo ir sugebėjo panaikinti visą varžovų susikrautą persvarą 29:29.

„Negerų“ komanda prisileido priešą artyn, tačiau ketvirčio gale iš toli pataikė Arnoldas Juchnevičius, agresyviai sužaidė komandos legenda Gediminas Mateika ir vėl pavyko pabėgti 43:33.

Per du kėlinius „BroliaiŠaunuoliai“ surinko tik 33 taškus. Nieko keisto gal ir nebūtų, jei ne tai, kad tiek komanda iki šios dvikovos surinkdavo jau per pirmąjį ketvirtį. Per keturias rungtynes pirmajame kėlinyje buvo pelnyta nuo 32 iki 40 taškų.

Sužaidus porą minučių po didžiosios pertraukos „Negerų“ persvara siekė rekordinę 12-kos taškų ribą, aikštelėje atliekamas pastarosios ekipos darbas neleido abejoti jos sėkme. Visgi broliai rado papildomų jėgų, sulaukė pagalbos iš Manto Kazlausko ir ėmę žaisti agresyviau atkūrė intrigą.

Ketvirčio pabaigoje prie baudos metimų linijos dažnai apsilankydavęs Gediminas Povilauskas deficitą sumažino iki minimumo 53:54.„Negerų“ komanda sustojo ir tuo varžovai netikėtai pasinaudojo.

Lemiamo kėlinio pradžioje Arnoldas Juchnevičius pasižymėjo tritaškiu (57:53), tačiau Justinas Povilauskas atsakė tuo pačiu, o po Egidijaus Mažeikio dvitaškio broliai antrą kartą šiose rungtynėse įsiveržė į priekį 58:57.

Varžovų alsavimas į nugarą „Negerų“ krepšininkams tapo pavojingu, tačiau panikos čempionų žaidime neatsirado. Kelios klaidelės nevirto duobe, o po tritaškiais prasidėjusio spurto 7:0 vėl viskas stojo į savo vietas (64:58).

Iki susitikimo pabaigos likus keturioms minutėms brolių pasipriešinimas buvo palaužtas. Po tolimą metimą pataikė Arnoldas Juchnevičius ir Raimondas Sadkauskas (70:60).

Galingai finišavę „Negeri“ šventė pergalę rezultatu 80:68.

BROLIA ŠAUNUOLIAI: Gediminas Povilauskas 17 (21 tak. kam., 11 rez. perd.), Justinas Povilauskas 15, Mantas Kazlauskas 14, Egidijus Mažeika 13 / NEGERI: Raimondas Sadkauskas 20 (10 rez. perd.), Arnoldas Juchnevičius 18, Gediminas Mateika 16, Gediminas Astrauskas 10 (13 atk. kam.);

BC RYTAS FANS - MERIDIANAS 51:67 (14:12; 11:14; 7:15; 19:26)

Ne vieną sezoną drauge žaidžiantys „Meridiano“ (2/3) krepšininkai kiek netikėtai susitvarkė su lygoje tik šį sezoną debiutavusiais „BC Rytas Fans“ (1/3).

Didžiąją rungtynių dalį aikštelėje vyko kieta kova, netrūko emocijų ir azarto, tačiau galiausiai nerezultatyviausia lygos komanda įstrigo ir Almanto Stankevičiaus už ausų traukiamas „Meridianas“ pirmasis kirto finišo liniją.

„BC Rytas Fans“ šį kartą pritrūko ne tik geresnio pataikymo, tačiau ir lyderio, galinčio rinkti taškus sunkiais momentais. Daugelis komandos atakų atsimušdavo į tvirtą varžovų gynybos sieną, vėliau tekdavo mesti sudėtingus metimus. „Meridiano“ krepšininkai gynėsi agresyviai ir sėkmingai nutraukdavo oponentų derinius.

Žaidžiant be Igno Jackūno (13 tšk., 14 atk. kam., 19 naud. bal.) fanams trūko ir jėgos po krepšiais. Nepaisant visų negandų, lygos naujokai į kiekvieną dvikovą eina kaip į karą, atiduoda visas jėgas ir anksčiau ar vėliau turėtų grįžti į pergalių kelią. Tvarkaraštis 2019 metais taip pat „BC Rytas Fans“ nelepino.

Rungtynių pradžioje abi komandos aikštelėje darė daug techninio broko, po trijų minučių tylos pirmieji į priekį 4:0 pabėgofanai. „Meridiano“ vyrams pagavus ritmą pirmiausiai žaidimas išsilygino, vėliau pastarieji bandė pabėgti (12:5), galiausiai ketvirtį baigė pralaimėdami atkarpą 0:9 bei paleidę varžovus į priekį 14:12.

Pirmasis kėlinys buvo spalvingas, veiksmo aikštelėje tikrai netrūko. Ragus dėl pergalės surėmusių komandų noras laimėti kiekvieną mikro dvikovą ėmė viršų prieš krepšinio grožį. Efektingų ir dinamiškų atakų beveik nematėme, dominavo gynybinis krepšinis, kai visais įmanomais būdais siekiama apginti savo krepšį.

Antrojo kėlinio pirmoje pusėje „Meridiano“ krepšininkai kelis kartus buvo įsiveržę į priekį, tačiau Pauliaus Jonušo ir Pauliaus Kapšio taiklūs metimai „BC Rytas Fans“ kolektyvui leisdavo atstatyti lygybę (21:21; 25:25).

„Meridiano“ persvara po pirmosios rungtynių dalies siekė vieno taško ribą (26:25), o 20 minučių trukęs veiksmo trileris mums neatsakė į jokius klausimus. Neturėjome atsakymo ir į svarbiausią klausimą, kas laimės paskutines 2019 metų rungtynes.

Mindaugas Žilionis trečiąjį kėlinį pradėjo taiklių tritaškių kruša, „BC Rytas Fans” rizikos gynyboje nepasiteisino (25:32).

Kai pataiko iš toli, „Meridianas“ gali kovoti su daugeliu lygos ekipų, šį kartą dar pavyko ir apsiginti. Geras kėlinys galiausiai virto 9 taškų persvara (41:32) prieš lemiamą ketvirtį.

„BC Rytas Fans” problemos stabdant įsibėgėjusius varžovus vis didėjo, o šiems surengus dar porą sėkmingų atakų deficitas sužaidus vos vieną minutę ketvirtajame kėlinyje šoktelėjo iki 14 taškų.

„Meridianas“ pagavo tinkamą vėjo kryptį, o iš geros gynybos užgimusios atakos baigdavosi lengvais taškais. Vos tik įpusėjo ketvirtasis kėlinys po Manto Zubricko tritaškio persvara pasiekė 23 taškų ribą.„BC Rytas Fans” komandą ištiko krachas!

Du kėlinius rimtai kovojusi, o trečiajame subyrėjusi lygos naujokė suprato, kad pergalės metų pabaigoje neiškovos, tačiau beveik pusę likusio kėlinio stengėsi išnaudoti produktyviai. Dingo įtampa, daugelio žaidėjų veiksmuose dindo susikaustymas, o tai leido sužaisti neblogą atkarpą ir sumažinti deficitą 51:67.

BC RYTAS FANS: Ignas Šerpytis, Paulius Jonušas ir Paulius Kapšys po 12 / MERIDIANAS: Almantas Stankevičius 16 (35 atk. kam.), Mantas Zubrickas 13, Mindaugas Žilionis 11, Darius Burbulys 10;

GERIAUSIAS TURO ŽAIDĖJAS

TURNYRINĖ LENTELĖ

Gruodžio 15 dieną akis į akį stojo pajėgiausios dviejų pastarųjų sezonų ekipos. Po 110,68 taško renkantiems „Broliams Šaunuoliams“ (4/1)nepavyko atsilaikyti prieš 22 pergalę iš eilės pasiekusią „Negerų“ (5/0) kariauną 68:80, kuri antrus metus iš eilės prie šventinių stalų sėdės puikių nuotaikų.

Pirmojo kiek tvirtesnio riešuto sulaukę „Broliai Šaunuoliai“ neperkando, o antroje sezono dalyje toliau pasižymėdami ribota rotacija sunkumų gali sulaukti ir daugiau. Komandos žaidimas laikosi ant po 60,40 efektyvumo balų renkančio Gedimino Povilausko pečių (26,60 tšk., 30,20 atk. kam., 12,60 rez. perd.). Ar pastarasis krepšininkas sugebės sezoną baigti turėdamas trigubo dublio vidurkius, yra intriga, kuri dėmesį kaustys likusią sezono dalį.

Trečią - ketvirtą vietą turnyrinėje lentelėje dalinasi milžinišką potencialą turinčios, tačiau jo dar neišnaudojusius komandos. Ir „KK Alkani“, ir „TG Sokol“ po keturių dvikovų turi tik po vieną pralaimėjimą. Vienintelį pralaimėjimą rezultatu 64:94 „KK Alkani“ patyrė žaisdami prieš „TG Sokol“, o pastarieji 67:68 pralaimėjo praėjusį sezoną ketvirtfinalyje juos eliminavusiems zarasiškiams.

„Zarasai“ (2/2)2019 metus baigė būdami penktoje pozicijoje. Vicečempionai kuo džiaugtis per daug neturi, tačiau ir liūdėti per daug nereikėtų, nebent dėl to, kad, įveikus pajėgią „TG Sokol“, vėliau buvo atiduota pergalė 67:69 šį sezoną kiek žemiau nei tikėtasi atsidūrusiai „Inwido“.

Zarasiškiai penktąją poziciją gali išsaugoti ir reguliaraus sezono finiše, tačiau konkurencija didelė ir teks demonstruoti geresnį žaidimą.

Šeštą - devintą pozicijas turnyrinėje lentelėje dalinasi per penkias dvikovas po du kartus laimėjusios „BC Ponų“, „MF“, „Meridiano“ ir „Inwido“ komandos.

Per tris pirmus mėnesius geriau nei tikėtasi pasirodė „BC Ponai“. Visgi pastaroji komanda susidariusia situacija iki galo nepasinaudojo. Po atkaklios kovos buvo nusileista „KK Alkaniems“bei vėjais paleistos rungtynės prieš iki gruodžio 15 dienos pergalių neturėjusius Bendorėlių atstovus. Abi rungtynės, kur galima buvo kovoti dėl pergalės, pralaimėtos 9 taškais.

Jeigu ne pralaimėjimas rezultatu 49:62 prieš „BC Ponus“, galima būtų  labai gerai vertinti pirmuosius „Meridiano“ kolektyvo šio sezono mėnesius. Pralaimėjimai prieš „TG Sokol“ ar „Brolius Šaunuolius“ - tikrai ne tragedija.

Kiek žemiau nei buvo tikėtasi prieš sezoną atsidūrė „Inwido“, tačiau tam yra labai objektyvių priežasčių. Net tris iš penkių rungtynių praleido kojos traumą patyręs Edvardas Žilinskas. Be vieno iš savo lyderių net ir Vitalijui Afansjevui renkant po 29,0 taško „Inwido“ nėra pajėgi kilti aukštyn.      

„RRKK&Bendorėlių“ (68:49) ir „Inwido“ (88:54) komandas įveikusi „MF“, susidūrusi su kiek kitokio kalibro komandomis, užsikirto. Jaunus žaidėjus integruoti vis dar siekianti komanda „Negerų“, „KK Alkanų“ ir „Brolių Šaunuolių“ ekipoms pralaimėjo bendru 64 taškų skirtumu, o komandos, kuri visada garsėjo kieta gynyba, žaidimas prie savojo krepšio prastėjo su kiekvienomis rungtynėmis. Praleista 58, 96 ir 104 taškų.

Lygos debiutantai „BC Rytas Fans“ (1-3) lygoje debiutavo gražia pergale 78:62 prieš „Zarasų“ kolektyvą, tačiau likusiose rungtynėse pergalių neiškovojo. Pralaimėjimai žaidžiant prieš praėjusio sezono prizininkus ir čempionus nėra sensacingi, tačiau pralaimėjimas 51:67 „Meridianui“ turėti kelti nerimą.

Komanda kovinga, mėgsta kietai gintis, tačiau rinkdama tik po 58,0 taško kiek netikėtai tapo nerezultatyviausia visoje lygoje. Krepšininkai bando laikytis pasirinkto rungtynių plano, tačiau vis dar nesugeba sukurti situacijų geriems metimams. Tai tikriausiai dažniausiai 18-24 atakos sekundę atakuojanti lygos komanda.

Po žiemos švenčių „BC Rytas Fans“ dar teks žaisti prieš pajėgias „Brolių Šaunuolių“ ir „TG Sokol“ komandas, o likusiose rungtynėse pagerinus puolimą galima susirinkti net ir 100 procentų pergalių. Priešingu atveju prieš sezoną prognozuota penktoji vieta po reguliaraus sezono taptų misija neįmanoma.

Turnyrinės lentelės autsaiderių rolės „RRKK&Bendorėliai“ (1/4) bei „Balti Žirgai“(1/4) neatsikratė net ir iškovodami po pirmąją pergalę. Tik kartą laimėję „BC Rytas Fans“ yra žaidę vienomis rungtynėmis mažiau ir turi geresnį pergalių-pralaimėjimų santykį.

„RRKK&Bendorėliai“ paskutinėse 2019 metų rungynėse 69:60 pranoko „BC Ponus“. Iki gruožio 15 dienos labiausiai įsimintina buvo Bendorėlių dvikova prieš čempionus. Tada „Negeriems“ buvo mesta balta pirštinė, pralaimėta 51:57.

Pirmąją pergalę gruodžio 15 dieną įsirašę „Balti Žirgai“, sulaukę pagalbos iš Pauliaus Liutiko, Armando Budvydžio bei Justino Polikšos, kiekvienose rungtynėse turėtų daug galimybių palypėti aukštyn turnyrinės lentelės laipteliais. Šiuo metu komanda lygoje demonstruoja prasčiausią gynybą (104,0 vid.)bei neefektyviausią krepšinį. Įdėjus daugiau pastangų rodyti geresnį krepšinį abiejose aikštelės pusėse tikrai įmanoma.

 

2019/2020 M. SEZONAS

Rėmėjai

Reklaminis skydelis
Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius.
Plačiau apie tai: privatumo politika.