Krepšinio lyga Vilniuje - krepsinistau.lt
Paskutinių rungtynių rezultatai:
Bendraukime skype    facebook zaideju_birza
Prisijungti
SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGA: 6 turo apžvalga

Gruodžio 8 dienos SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS turas buvo rezultatyviausias šį sezoną. Aštuonios ekipos kartu surinko 633 taškus arba po 79,13 vidutiniškai kiekviena iš jų. Lengvas pergales pasiekė „Broliai Šaunuolių“ ir „Zarasų“ kolektyvai atitinkamai įveikę „MF“ ir „Baltų Žirgų“ krepšininkus.

Milžinišką persvarą (27 taškai) turėję „TG Sokol“ tik 72:65 palaužė fantastišką ketvirtą kėlinį sužaidusį „Meridianą“. Praėjusio sezono bronzos medalininkai „KK Alkani“ su „BC Ponais“ susitvarkė tik rungtynių pabaigoje (79:70).
Apie viską trumpai tradicinėje apžvalgoje, skirtoje svarbiausiems turo akcentams apžvelgti.

TG SOKOL – MERIDIANAS 72:65 (21:11; 17:13; 25:15; 9:26)

„TG Sokol“ (3/1) dvikovoje prieš „Meridianą“ (1/3) antrą sezoną iš eilės iššvaistė solidų pranašumą, tačiau pergalės iš rankų nepaleido.

Rungtynių favoritai pirmąjį kėlinį pradėjo užtikrintai, Paulius Daukantas smeigė du tritaškius ir jo vedami „sakalai“trijų minučių atkarpą laimėjo 10:0.

„Meridianui“ fatališkai nekrito tolimi metimai, o per pirmąsias šešias susitikimo minutes varžovų gynybą pralaužti sugebėjo vienintelis Martynas Gudmanas.

Po Pavel Andruškevič tritaškio „TG Sokol“jau buvo pabėgę17:2, bet pagaliau prisitaikę Almantas ir Darius Stankevičiai stabilizavo situaciją ir „Meridianas“ ketvirtį baigė turėdamas 10-ties taškų deficitą.

Antrajame kėlinyje vaikiškų klaidų abiejose aikštelės pusėse neišvengusi „Meridiano“įgula nepažabojo didžiausio „sakalo“ Valdemar Lodziato. Aukštaūgis, pastaruoju metu demonstruojantis puikią sportinę formą, per ketvirtį pelnė 10 taškų.

Įpusėjus dvikovai „TG Sokol“ jau pirmavo 38:24, po dar rezultatyvesnio (25:15) trečiojo kėlinio pergalė nekėlė abejonių. Po taiklių Valdemar Lodziato baudos metimų pastarojo kėlinio gale ekipa buvo įgijusi rekordinę 27 taškų persvarą, tačiau Darius Burbulys dar spėjo pasižymėti tritaškiu (39:63).

„TG Sokol“ nuo pat pirmųjų dvikovos sekundžių krovėsi „kapitalą“, tačiau užteko kiek atsipalaiduoti ir fantastišką kėlinį (26:9) sužaidę „Meridiano“ vyrai vėl galėjo galvoti apie galimybę kovoti ne tik dėl garbės, tačiau ir dėl pergalės.

Ketvirtąjį kėlinį sėkmingai pradėjo per 70 sekundžių porą tritaškių bombų paleidęs Darius Burbulys (5/14 rungtynėse). Skirtumas nuo 24 iškart sumenko iki 18.

Neprireikė net trijų minučių ir Valdemar Lodziato, Tado Girniaus bei Pauliaus Daukanto trijulė grąžino „TG Sokol“ komandai tą pačią 24 taškų persvarą, turėtą po trijų kėlinių (69:45).

Aišku, praėjusį sezoną „TG Sokol“ kolektyvui rezultatu 68:76 pralaimėjusio „Meridiano“ ir jo įgulos vado, kuris tada surengė įspūdingą solo pasirodymą (29 taškai, 26 atkovoti kamuoliai, 10 rezultatyvių perdavimų, 55 naudingumo balai),tokie varžovų manevrai mūšio lauke neišgąsdino.

Ryžtingai veikęs „Meridiano“ lyderis šiose rungtynėse surinko 32 naudingumo balus ir buvo labai arti to, kad antrus metus žaisdamas prieš vienus iš sezono favoritų surinktų trigubą dublį. Šį kartą pritrūko poros rezultatyvių perdavimų, jeigu vertintume objektyviau, kelių taiklių komandos draugų metimų iš po krepšio.

„TG Sokol“ vyrai po trijų kėlinių kiek atsipalaidavo, o jų varžovai toliau sistemingai laikėsi jiems įprasto ne vienerius metus žaidimo plano, t.y. atakuoti iš toli. Per pirmuosius tris kėlinius pavyko pataikyti 6 iš 28, o per ketvirtą, kuriame buvo išgyventas savotiškas renesansas, 7 iš 18.

Po kelių Almanto Stankevičiaus tritaškių „Meridianas“ prie visą laiką pirmavusių varžovų priartėjo 64:72, tačiau didesnių žygdarbių per paskutinę dvikovos minutę nesukūrė.

Pergalę iškovoję vieni iš šio sezono favoritų „TG Sokol“ į krepšinio aikštelę grįš jau tik 2020 metais, „Meridiano“gruodžio 15 dieną dar lauks rungtynės prieš lygos debiutantus „BC Rytas Fans“. Komandos prieš sezoną buvo vertinamos skirtingai, tačiau dabar situacija turnyrinėje lentelėje tokia, kad jos abi ne tik lieka už pirmojo aštuntuko borto, tačiau ir rikiuojasi šalia. „Meridianas“ - dešimtas, o „Ryto“ fanus randame laipteliu aukščiau.

TG SOKOL: Valdemar Lodziato 26 (14 atk. kam.), Paulius Daukantas 15, Karol Ruselevič 12 / MERIDIANAS: Almantas Stankevičius 19 (18 atk. kam.), Darius Burbulys 17;

BROLIAI ŠAUNUOLIAI – MF 104:77 (33:27; 32:12; 21:18; 18:20)

„Broliai Šaunuoliai“ (4/0) tęsia rezultatyvių pasirodymų seriją. Šį kartą vidutiniškai po 121,50 taško renkantys užpraeito sezono čempionai sutriuškino „MF“ (2/3). Pastaroji komanda patyrė trečią nesėkmę iš eilės. Medikai žaidė su pajėgiais varžovais, neišnaudojo savo turimo potencialo, o ir rungtynių planą pasirinko ne tokį, kuris jiems tinka.

Gynėjų Mariaus Krukonio ir Dariaus Jovaišos tandemas „Broliams Šaunuoliams“ leido sėkmingai pradėti dvikovą, o studentų deficitas sužaidus tris minutes siekė 5 taškų ribą (5:10).

Vis labiau puolime įsismarkavusių brolių pėdomis sekę „MF“ krepšininkai pamažu įsibėgėjo ir prasidėjus šeštai minutei šoko į priekį 16:15. Tai buvo vienintelis kartas šiose rungtynėse, kai po Donato Garjonio dvitaškio „MF“ pirmavo.

Ilgą suolą turėję medikai pasirinko taškų lentynes, pirmojo kėlinio rezultatas 27:33 jiems nežadėjo nieko blogo.

„Broliai Šaunuoliai“ į rungtynes susirinko negausiai, tačiau, kaip paaiškėjo jau antrajame kėlinyje, tai jiems buvo visiškai nė motais.

Darius Jovaiša smaginosi tolimais metimais, Marius Krukonis nesiruošė pramesti iš po krepšio, o Gediminas Povilauskas pasileido į eilinio trigubo dublio medžioklę.

Dešimties minučių atkarpą rezultatu 32:12 laimėję šaunuoliai įpusėjus rungtynėms pabėgo nepavejamai 65:39.

Po didžiosios pertraukos „Brolių Šaunuolių“ krepšininkai kiek priblėso, nors 23 susitikimo minutę pirmaujant rekordine 38 taškų persvara (78:40) tikriausiai sunku rasti motyvacijos dar kažką įrodyti.

Antrąją dvikovos dalį „MF“ pralaimėjo 38:39, tačiau tai jų per daug neguodė. Studentams pritrūko agresyvumo gynyboje, didesnio atsarginių suolo indėlio ir geresnio komandinio žaidimo. Bandymai gelbėti padėtį po vieną komandą šį kartą skandino...

BROLIAI ŠAUNUOLIAI: Darius Jovaiša 37 (10/26 tritaškiai), Gediminas Povilauskas 24 (25 atk. kam., 10 rez. perd.), Marius Krukonis 22 (10/10 dvitaškiai), Justinas Povilauskas 19  / MF: Donatas Garjonis ir Adomas Bieliauskas po 21, Dominykas Stankevičius12, Tomas Balčius 10;

ZARASAI – BALTI ŽIRGAI 100:66 (24:19; 28:10; 30:18; 18:19)

Sezono rungtynes sužaidė net trys „Zarasų“ (2/2) komandos starto penketuko žaidėjai, jų dominavimo neįstengę pažaboti „Balti Žirgai“ (0/4) trečiosiose rungtynėse iš eilės į savo krepšį prasileido bent 100 taškų. Lygos naujokai šiuo metu yra prasčiausiai besiginanti lygos komanda (108,25 taško vid.).

Sunkiai debiutinį sezoną pradėjusi jauna komanda gruodžio 15 dieną varžysis prieš „Inwido“ ir tikėtina, kad baigs metus be pergalių.

„Balti Žirgai“ dvikovoje prieš „Zarasų“ komandą pagaliau sulaukė pagalbos iš gynėjo Armando Budvyčio. Būtent jam prieš sezoną buvo prognozuojamas lygoje debiutuojančios komandos vėliavnešio vaidmuo.

Gargžuose gimęs RKL patirties turintis veržlus krepšininkas jau rungtynių pradžioje ėmėsi darbo. Jis pelnė visus aštuonis pirmuosius taškus „Baltų Žirgų“ kolektyvui, kuris, sužaidus keturias minutes pirmajame kėlinyje, antrą kartą lygino rungtynių rezultatą 8:8.

Po Armando Budvyčio tritaškio praėjusį sezoną finale žaidę zarasiškiai trumpai turėjo taikytis ir su besivejančių vaidmeniu (10:12), tačiau jau kitoje atakoje Aivaras Karla surado Salvijų Ragėną, o šis tritaškiu persverė rezultatą 13:12.

Nepaisant 15-ka taškų surinkusio Armando Budvyčio pastangų, „Baltų Žirgų“ komandai nepavyko atsilaikyti ilgiau, jie pirmąjį kėlinį pralaimėjo 19:24. Likus pusei minutės komandas skyrė 8 taškai, tačiau Pijus Rutkauskas dar spėjo pasižymėti tritaškiu.

Jei pirmojo kėlinio eiga leido pasvajoti apie intrigą, tai antrojo ją greitai išsklaidė...

Labiau patyrę zarasiškiai išnaudojo savo atletiškumą gynyboje ir puolime, tai jiems leido ketvirtį laimėti 18-kos taškų persvara.

Pabėgę rezultatu 52:29 praėjusio sezono finalininkai  kiek stabtelėjo tik ketvirtajame kėlinyje, kai rungtynių nugalėtojo klausimas nekėlė net minimaliausių abejonių.

„Zarasų“ komanda pademonstravo kietą krepšinį, o tokiam jauna „Baltų Žirgų“ gvardija dar nėra pasiruošusi. Pastaroji dažnai klydo, o tokie patyrę vilkai kaip Andrius Predkelis ar Eimantas Leipus klaidas puikiai sugebėjo paversti taškais. Pergalę pasiekusi komanda iš „Baltų Žirgų“ klaidų išpešė net 23 taškus (23 prieš 4 varžovų).

ZARASAI: Eimantas Leipus 31 (15 atk. kam.), Andrius Predkelis 30 (15 atk. kam.), Miglius Dambrauskas 23 (10 atk. kam.), Aivaras Karla 11 / BALTI ŽIRGAI: Armandas Buivydis 31 (15 atk. kam.);

KK ALKANI – BC PONAI 79:70 (21:13; 17:18; 15:21; 26:18)

Trečiąją pergalę iš eilės SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGPJE iškovojo „KK Alkani“ (3/1). Jie po labai įtemptos kovos palaužė sezono starte neblogą krepšinį rodančius „BC Ponus“ (2/2).

Pastarosios komandos 2019 metais dar laukia sudėtinga dvikova prieš „RRKK&Bendorėlius“, šį kartą jai daug ką apkartino prastas nuo suolo kilusių žaidėjų indėlis renkant taškus. Atsarginiai ponuliai pelnė tik 4 taškus.

Sutapimas ar ne, tačiau lygiai tiek be atsako „BC Ponai“ pelnė susitikimo pradžioje ir pabėgo 4:0. Favoritais laikomi „KK Alkani“ sunkiai įsibėgėjo, ilgai ieškojo kelių prie varžovų krepšio, tačiau galiausiai po Ovidijaus Krianaičio tritaškio įsiveržė į priekį 7:6, o netrukus pirmavo ir 12:6.

Vadeles trumpam atleidę „BC Ponų“ krepšininkai dar spėjo pasitaisyti (11:12), tačiau tik trumpam. „KK Alkani“ spurtavo 9:0 (21:11) ir labai permainingą kėlinį laimėjo 21:13.

Prasidėjus antrajam kėliniui lygoje ilgiau žaidžianti ir vis kokį nors medalį laiminti komanda išlaikė 10-ties taškų pranašumą, tačiau Karolio Žibučio iniciatyva išjudino ponus. Šie, prasidėjus 16-tai minutei, po Luko Avdejevo taiklaus dvitaškio atsiliko vienu metimu (23:25).

„KK Alkani“ trumpam susidūrė su sunkumais, tačiau vos tik pavyko rasti naują vedlį - Martyną Rakauską -reikalai ėmė taisytis. Įpusėjus rungtynėms gynybą pagerinusi komanda pirmavo jau 38:31.

Po didžiosios pertraukos „BC Ponų“ vedliu tapęs Karolis Žibutis dar kartą ėmėsi iniciatyvos. Po 90 sekundžių trečiojo kėlinio starte komandas skyrė vienintelis taškas (37:38).

Dabar bebaimio lyderio, galinčio įveikti varžovų gynybą, teko ieškoti alkaniems. Paieškos truko trumpai, po minutės pertraukėlės porą tolimų metimų pataikė Romuald Zemlianskij dar labiau įsukdamas šią magišką rungtynių karuselę. Krašto puolėjo šūviai „KK Alkaniems“ leido lengviau atsikvėpti.

Ilgą laiką pastaroji komanda pirmavo penkių taškų persvara, po dar vieno Romuald Zemlianskij tritaškio -51:43. „BC Ponų“ kolektyvui ėmė skambėti pavojaus varpai, tačiau juos jis išgirdo. Rimtas darbas gynyboje ir pavyksta varžovams papūsti į ausį. Tadas Burmonas pataiko du baudos metimus 49:51, o Lukas Beržinskas tritaškiu išveda ponus į priekį 52:51.

Lemiamą kėlinį „KK Alkani“ pradėjo turėdami minimalų pranašumą (53:52), tačiau netrukus jį padidino net iki 8 taškų. „BC Ponų“ krepšininkams trūko greitesnių sprendimų, jų atakos dažnai baigėsi klaidomis. Komandą kritiniu momentu veikė ir įtampa.

Iki finalinio švilpuko likus šešioms minutėms Tomas Jonušauskas pasižymėjo taškais ir rezultatas tapo lygus 60:60, dar po kelių atakų Luko Beržinsko tritaškis grąžino į priekį „BC Ponų“ komandą.

Likus žaisti 170 sekundžių intriga laikėsi 65:65, tiesa,„BC Ponų“ gynybai vis daugiau rūpesčių kėlė tik antrą dvikovą už „KK Alkanų“ komandą žaidęs Martynas Rakauskas. Lygos naujokas per lemiamą kėlinį pelnė 15-ka taškų ir tapo „BC Ponų“ klubo budeliu.

Likus žaisti porą minučių Martynas Rakauskas smeigė svarbų tritaškį (71:67), varžovai savąjį tolimą metimą prametė. Po dar vieno naujai užgimusio herojaus metimo komandas skyrė 6 taškai.

„BC Ponų“ situacija buvo nepavydėtina, liko žaisti apie minutę, o komandos puolimas visiškai išsiderino.

Lukas Beržinskas tikėjo tuo, ką daro, jo tritaškis po Tado Burmonto perdavimo taiklus 74:70. Kaip paaiškėjo netrukus, tai buvo paskutinis dėl pergalės prieš praėjusio sezono prizininkus kovoti bandžiusių ponų taiklus metimas. Keli kvaili sprendimai galutinai nubraukė visas viltis apie stebuklingą išsigelbėjimo planą.

KK ALKANI: Martynas Rakauskas 26, Romuald Zemlianskij (12 atk. kam.) ir Vytautas Dzindulis (10 atk. kam.) po 12 / BC PONAI: Karolis Žibutis 28, Lukas Beržinskas 14 (11 atk. kam.), Tomas Janušauskas 10 (12 atk. kam.);

GERIAUSIAS TURO ŽAIDĖJAS

 

2019/2020 M. SEZONAS

Rėmėjai

Reklaminis skydelis
Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius.
Plačiau apie tai: privatumo politika.