Krepšinio lyga Vilniuje - krepsinistau.lt
Paskutinių rungtynių rezultatai:
Bendraukime skype    facebook zaideju_birza
Prisijungti
SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGA: 3 turo apžvalga

Visoms SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS komandoms sužaidus po dvejas rungtynes be pralaimėjimų žengia „Baltų Žirgų“ ekipą su žemėmis sulyginę „Broliai Šaunuoliai“ (135:51), čempionai „Negeri“ bei praėjusį sezoną „mažosios taurės“ turnyre triumfavę „MF“ krepšininkai.

Lapkričio 10 dieną buvo sužaisti keturi susitikimai ir visi jie turėjo skirtingus scenarijus. Kai kurie gerino lygos ir sezono rekordus, kai kurie kovėsi dėl pirmųjų pergalių, buvo ir tokių, kuriems iki pergalės pritrūko vienintelio taiklaus metimo. Apie viską trumpai tradicinėje, savaitinėje lygos įvykiams nušviesti skirtoje apžvalgoje.

BC RYTAS FANS – KK ALKANI 58:80 (7:20, 19:15, 13:20, 19:25)

Tris kėlinius dominavę ir rungtynes spurtu 18:0 pradėję „KK Alkani“ patiesė „BC Rytas Fans“ ir šiek tiek reabilitavosi dėl beviltiško pralaimėjimo rungtynėse su „TG Sokol“.

„BC Rytas Fans“ antrose sezono rungtynėse vertėsi be Igno Jackūno ir Šarūno Šipailos, kurie prie pergalės prieš „KK Zarasus“ (78:62) prisidėjo kartu atkovodami 19 atšokusių kamuolių. Lygos naujokams atsivėrusias spragas priekinėje linijoje teko kamšyti į pagalbą pasitelkiant Sergej Semaško. Aukštaūgis debiutavo pelnydamas 21 tašką ir atkovodamas 13 atšokusių kamuolių, tačiau fanai, kurie dar vertėsi ir be Pauliaus Jonušo, nepademonstravo tokio kovingumo ir nusiteikimo, kaip pirmosiose sezono rungtynėse ir, galima sakyti, pagrįstai rungtynių pabaigoje neturėjo jokių šansų kabintis.

Tai, kad komanda neturėjo svarbių žaidėjų, buvo veiksnys, nulėmęs pralaimėjimą, tačiau tikrai ne tas, kuriuo galima būtų pasiteisinti. „KK Alkani“ taip pat turėjo nuostolių.

Abi komandos se dažnai klydo, tačiau „KK Alkani“ po klaidų pelnė net 18-ka taškų daugiau nei varžovai (29-11), kaip paaiškėjo vėliau, tai turėjo lemiamą įtaką siekiant pergalės, o ir leido paslėpti spragas, atsiverdavusias gynyboje, ypač tada, kai varžovai agresyviai bandė kovoti dėl atšokusių kamuolių po netaiklių savo pačių metimų.

„BC Rytas Fans“ trūko agresyvumo, tuo varžovai pasinaudojo jau pirmajame kėlinyje. 18:0 buvo laimėta rungtynių eigą pakreipusi atkarpa, vėliau 20:7 ir pirmasis kėlinys.

Kol „BC Rytas Fans“ ieškojo žaidėjų, galinčių įveikti varžovų gynybą, vikrusis Paulius Cinelis sutvarkė viską vienas alkanų naudai, o vėliau estafetės lazdelę perdavė komandos draugams. Per pirmąsias 10 minučių persvarą įgijusi komanda spindėjo ir varžovus vertė jaustis nepatogiai. Žaidžiant be Pauliaus Jonušo lygos naujokams gana sunkiai sekėsi įžaisti kamuolį, atakos dažnai buvo baigiamos ne pačiais patogiausiais metimais. Po klaidų netiksliai perduodant kamuolį varžovai taip pat efektyviai rinko taškus.

Igno Šerpyčio aktyvūs veiksmai antrojo kėlinio pradžioje kiek pagyvino „BC Rytas Fans“ puolimą. Kaip parodė pirma antrojo kėlinio pusė, to pakako, kad pastaroji komanda pajustų kraujo skonį ir pagautų jiems reikalingą žaidimo pojūtį.

„KK Alkani“ atleido vadžias, o Sergej Semaško solo puolime prasidėjus 16 susitikimo minutei į rungtynes grąžino maksimalią intrigos dozę. „BC Rytas Fans“ atsiliko minimaliai (24:25).

Artėjant didžiajai pertraukai „KK Alkani“, nepaisydami varžovų bandymų kabintis dantimis ir nagais, sužaidė itin produktyvią atkarpą ir vėl atitrūko 35:26. Greiti sprendimai atakuojant ir gerai skirstomas kamuolys padėjo išgyventi sunkiausią atkarpą visų šių rungtynių metu.

Antrąją rungtynių pusę vėl geriau pradėjo „KK Alkani“. Krašto puolėjo Romuald Zemlianskij atsakas į Igno Šerpyčio dvitaškį - du tolimi metimai, leidę skirtumą pakelti iki 13-kos taškų žymos.

Dar po kelių minučių ir nuolatinio „BC Rytas Fans“ krepšininkų vėlavimų gynyboje skirtumas siekė jau 19-ka taškų.

Prieš ketvirtąjį kėlinį trenerio nurodymų išklausę lygos naujokai efektyviai rinko taškus, tačiau gynyboje niekaip nesugaudė Pauliaus Cinelio, Kristijono Klečkausko ir nerado vaistų prieš metimą pajutusį Romuald Zemlianskij.

„KK Alkani“ lapkričio 24 dieną varžysis su „MF“, o „BC Rytas Fans“ kolektyvo laukia dar vienas įdomus išbandymas - jų kelyje čempionai „Negeri“.

BC RYTAS FANS: Sergej Semaško 21 (13 atk. kam.), Ignas Šerpytis 11 (10 atk. kam.) / KK ALKANI: Paulius Cinelis 26, Romuald Zemlianskij 24 (6/13 tritaškiai), Kęstutis Juonys ir Kristijonas Klečkauskas (12 atk. kam.) po 12;

ZARASAI – TG SOKOL 68:67 (17:22, 16:12, 25:14, 10:19)

Praėjusio sezono finiše „KK Zarasų“ ir „TG Sokol“ krepšininkai sužaidė tris iš eilės tarpusavio dvikovas. Reguliaraus sezono rungtynes laimėjo (55:42) sakalai. Šių rungtynių baigtis lėmė, kad atitinkamai 3 ir 6 vietas turnyrinėje lentelėje užėmusios komandos buvo priverstos viena prieš kitą kovoti ir ketvirtfinalyje.

Šiame etape didesnį norą pademonstravo zarasiškiai, kurie po pralaimėjimo rezultatu 55:59 pirmosiose rungtynėse sugebėjo parodyti charakterį ir laimėjo antrąją dvikovą didesniu skirtumu (61:52).

Iki finalo nukeliavę ir ten 49:56 „Negeriems“ pralaimėję „KK Zarasų“ krepšininkai pagarbiai atsiliepė apie „TG Sokol“ komandą, kuri po reguliaraus sezono liko trimis laipteliais aukščiau.

„KK Zarasų“ komanda sezoną pradėjo pralaimėjimu (62:78) prieš „BC Rytas Fans“, o „TG Sokol“ savo ruožtu triuškino (94:64) ant prizininkų pakylos praėjusį sezoną lipusius „KK Alkanų“ krepšininkus.

Į rungtynes komandos nesurinko pajėgiausių sudėčių. Abi vertėsi be svarbių perimetro žaidėjų. Vytautas Saulis, Lukas Buitkus, Nerijus Pigaga ar Andrius Predkelis - tie žaidėjai, kurie karštose rungtynėse nebūtų likę tik pasyviais stebėtojais.

„KK Zarasų“ komanda 6:0 pabėgo jau antrąją susitikimo minutę. Įžaisti kamuolį vicečempionams buvo velniškai sunku, tačiau Kęstutis Bagdanavičius ir Miglius Dambrauskas sėkmingai naudojosi savo mobilumu ir vertė oponentus klysti gynyboje.

Pirmoji sėkminga banga ilgai nesitęsė, po Gyčio Badaškos tritaškio „TG Sokol“ priartėjo 5:6, o vėliau įjungė aukštą pavarą, į atakas įtraukė vis daugiau žaidėjų ir surengė pirmąjį rimtesnį pabėgimą (18:0).

„KK Zarasų“ kolektyvas susidūrė su sunkumais gynyboje. Skylių po šios ekipos krepšiu buvo palikta daug, pro jas pralindusiems varžovams telikdavo pagauti kamuolį ir pasiųsti jį į krepšį iš kone idealių situacijų.

Po minutės pertraukėlės zarasiškiai pataikė du svarbius tritaškius ir priartėjo 16:18.

Prasidėjus antrajam kėliniui „TG Sokol“ pirmavo 5 taškais, po trijų minučių jau 9 (28:19). Sunkiausiai zarasiškių gynėjams per pirmąsias 13-ka susitikimo minučių sekėsi gaudyti Gytį Badašką ir Karol Ruselevič. Šie du žaidėjai energingai traukė komandos vežimą. Šį sezoną šie žaidėjai renka atitinkamai po 14 ir 20,5 taško ir yra vieni iš „TG Sokol“ puolimo lyderių.

„KK Zarasų“ komandos žaidimas strigo, tačiau tuo „TG Sokol“ iki galo nepasinaudojo. Rungtynių eigą sau naudinga kryptimi galutinai nukreipti galėjusi komanda stabtelėjo pati. To pakako, kad zarasiškiai rastų naują vadą. Su dviguba energija prieš sakalus žaidžiantis Eimantas Leipus ne tik ėmė terorizuoti jų aukštaūgius, tačiau ir pataikė vieną gyvybiškai svarbų tritaškį.

Įpusėjus antrajam kėliniui būtent šio atletiško aukštaūgio dėka „TG Sokol“ pranašumas sumenko iki 2 taškų (28:30). Eimantas Leipus oponentams vėl priminė, kad jiems trūksta greičio ir mobilumo.

Po dar kelių pastarojo krepšininko šlovės minučių zarasiškius į priekį rezultatu 33:32 taikliu dvitaškiu išvedė Kęstutis Bagdanavičius. Visgi miegantį drakoną pažadinę „TG Sokol“ kariai ketvirčio gale vėl grįžo į priekį 34:33.

Nors pirmąją dalį rungtynių minimaliai laimėjo pastaroji komanda, rungtynių kontrolė artėjant didžiajai pertraukai jau priklausė varžovų silpnybėmis naudotis puikiai sugebėjusiems zarasiškiams. Jie atakavo lėtus varžovų aukštaūgius.

Po didžiosios pertraukos aikštelėje toliau vyko kova taškas į tašką. Nė vienai komandai neįgijus didesnio nei trijų taškų pranašumo savo žodį vėl tarė Eimantas Leipus. Sėkminga atkarpa leido atitrūkti 49:42.

Tuo „TG Sokol“ problemos nesibaigė. Gynyba išsiderino, drąsos prikaupęs Aivaras Karla ėmė įrodinėti, kad ir žaisdami be Andriaus Predkelio zarasiškiai turi galimybių varžovus bausti perimetre. Gynėjo solo leido prieš lemiamą kėlinį vicečempionams turėti 10-ties taškų pranašumą (58:48).

Trečiojo kėlinio gale „KK Zarasų“ komandai buvo pavykę įgyti ir rekordinį šioms rungtynėms 12-kos taškų atotrūkį.

„TG Sokol“ ne visada sugeba demonstruoti savo stiprybes, kai atsiduria besivejančių vaidmenyje. Tiesa, po šiokios tokios pauzės vėl apie save priminė Karol Ruselevič (52:58) ir sakalai vėl užsikabino.

Dabar kovotojų charakterį jau teko rodyti prie ežerų augusiems vyrams. Deivido Maconkos ir Aivaros Karlos tolimi metimai padėtį stabilizavo, tačiau tik trumpam. Nuolat ant kulnų nuo 33 susitikimo minutės varžovams lipę sakalai ne tik priartėjo, tačiau ir išlygino rungtynių rezultatą (64:64).

Likus kiek daugiau nei dviems minutėms iki susitikimo pabaigos „KK Zarasai“ paprašė minutės pertraukėlės.

Po trumpo pasitarimo „TG Sokol“ sukūrė žaibišką ataką ir įsivežė į priekį rezultatu 66:64. Karol Ruselevič išsimesdamas kamuolį pasinaudojo Eimanto Leipaus nugara ir efektingai apgavęs principiniu tapusį varžovą pats įmetė iš po krepšio. Tiesa, netrukus už galvos griebėsi ir pats 26 taškus rungtynėse surinkęs sakalas. Jo metimas, galėjęs išplėšti komandai pergalę iš po krepšio, buvo netaiklus.

Tiesa, iki paskutinio Karol Ruselevič metimo likus porai minučių įvykiai keitėsi žaibiškai, klaidų nesugebėjo išvengti ir rungtynių arbitrai.

Pirmiausiai šansu padidinti persvarą nepasinaudojo „TG Sokol“, zarasiškiai atsakė tritaškiu. Eimantas Leipus, praėjusį sezoną pademonstravęs, kad gali pataikyti iš toli, smeigė tritaškį ir išvedė į priekį komandą 67:66. Aikštės gynyba - savotiška rizika, ji žaidžiant prieš Zarasų atstovus nepasiteisina.

Artėjant paskutinei dvikovos minutei „TG Sokol“ krepšininkams reikėjo rezultatyvios atakos, tačiau du tritaškiai skriejo pro šalį. Šturmą atlaikę zarasiškiai spurtavo, atakos smaigalyje atsidūręs Eimantas Leipus uždirbo varžovui pražangą ir vienu taikliu baudos metimu padidino atotrūkį iki kiek saugesnio dviejų taškų (68:66).

Arčiau pergalės atsidūrė ir praėjusį sezoną varžovus pranokę ežerų krašto atstovai, tačiau „TG Sokol“ ginklų nesudėjo ir bandė taisyti padėtį.

Karol Ruselevič įveikė dviejų varžovų gynybą, jo staigus reidas po varžovų krepšiu turėjo baigtis netaikliu metimu. Visgi rungtynių arbitrai užfiksavo pražangą Eimantui Leipui, o pro tris varžovus pranėrusiam be kliūčių sakalų lyderiui atsirado šansas baudos metimais išlyginti rezultatą.

Skirti penktą pražangą 20 taškų surinkusiams ir prieš akimirką svarbų tritaškį pataikiusiam Eimantui Leipui buvo drąsus, tačiau, deja, neteisingas sprendimas. Aukštaūgis susidūrimo su puolėju išvengė.

Neteisybė įpykdė įkaitusį žaidėją, Karol Ruselevič prametus pirmąjį baudos metimą buvo skirta techninė pražanga zarasiškių atsarginių žaidėjų suolui, prie kurio pyktį ant rungtynių arbitrų liejo Eimantas Leipus.

Teisybė buvo atstatyta, kai teisėjai klydo jau zarasiškių naudai neteisingai paskyrę baudos metimų atlikimo tvarką, dėl šios priežasties nebuvo įskaitytas vienas taiklus baudos metimas „TG Sokol“ komandai.

Chaotiška atkarpa užsitęsė! Artėjant rungtynių pabaigai šansu padidinti persvarą nepasinaudojo „KK Zarasų“ komanda, kai Miglius Dambrauskas, nusistūmęs varžovą, užsidirbo pražangą puolime. Rezultatas galėjo greitai būti lygus, tačiau Gytis Badaška pataikė tik vieną baudos metimą (67:68).

Skuboti veiksmai ir neišnaudoti šansai lydėjo komandas iki pat finalinio švilpuko, tai šį kartą lėmė sudėtingą pergalę Zarasų rajono atstovams. Skaudus pralaimėjimas „TG Sokol“ komandą turėtų užgrūdinti ir leisti pasiekti teigiamą galutinį rezultatą. Šį kartą visi lauks galingo finišo, niekas neprisimins, koks buvo startas rudenį.

Vieni iš sezono favoritų turi be galo daug rezervų . Vienas jų - tolimi metimai. Žaisdami prieš zarasiškius sakalai pataikė tik vieną tritaškį iš 18-kos (5,56%). Įdomu ir tai, kad siekti pergalės „KK Zarasų“ komandai šį kartą nesutrukdė ir tai, kad varžovai kiekvieną jų klaidą vertė daugiau nei tašku. Po varžovų klaidų sakalai pelnė net 30 savo taškų.

ZARASAI: Eimantas Leipus 20, Aivaras Karla 19, Kęstutis Bagdanavičius 12 (14 atk. kam.) / TG SOKOL: Karol Ruselevič 26 (11/17 dvitaškiai), Gytis Badaška 15, Valdemar Lodziato 14 (17 atk. kam.);

BC PONAI – MERIDIANAS 62:49 (23:11, 12:16, 14:9, 13:13)

„BC ponų“ ekipa iškovojo pirmąją pergalę šį sezoną. Keturių muškietininkų vedama komanda po pirmojo kėlinio pabėgo 23:11, vėliau sugebėjo išlaikyti maksimalų susikaupimą ir pranašumą galutinai įtvirtino po didžiosios pertraukos.

Vieną pergalę savo sąskaitoje šį sezoną jau turintis „Merdianas“ į rungtynes rinkosi chaotiškai. Kol ponuliai energingai darė apšilimą ir ruošėsi antrosioms sezono rungtynėms, jų varžovai ilgą laiką laukė ant parketo pasirodančio penkojo komandos nario. Galiausiai į rungtynes atvyko septyni jungos, vėliau prie jų prisijungė ir admirolas Almantas Stankevičius.

Užbėgant įvykiams už akių galima būtų pasakyti, kad jam šį kartą įsilieti į rungtynes sekėsi sunkiai. Puikus pavyzdys, kad ir ekipos lyderiui sunku pavyti jau važiuojantį traukinį.

Vos 17 procentų metimų iš žaidimo pataikiusio „Merdiano“ lyderis per 17 žaidimo minučių pelnė 11 taškų, atkovojo 14 atšokusių kamuolių ir surinko 13 efektyvumo balų. Tai buvo blankiausios jo ir pačios neproduktyviausios rungtynės SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOJE.

Rungtynių pradžioje tolimu metimu Darius Burbulys į priekį išvedė „Meridiano“ vyrus, vėliau varžovams bandant bėgti dar vieną tolimą metimą realizavo Darius Stankevičius (8:6).

Trys tolimi metimai per pirmąjį kėlinį buvo viskas, ką per pirmąsias 10 minučių puolime nuveikė praėjusį sezoną bronzos medalius „mažosios taurės“ turnyre laimėjęs kolektyvas.

„BC Ponai“ beveik pusę kėlinio žiūrėjo varžovams į nugarą, tačiau jų puolėjų mobilumas ir agresyvumas galiausiai subrandino pirmuosius vaisius. Spurtas 14:0 leido atitrūkti.

Vieša paslaptis, kad žaisdami be Almanto Stankevičiaus „Meridiano“ vyrai puolime dažniausiai remiasi tolimais metimais. Šios rungtynės netapo išimtimi net ir tuomet, kai komandos draugai sulaukė į dvikovą pavėlavusio vedlio.

Viso buvo išmesta net 53(!) tritaškiai, o iš jų 11-ka pataikė į taikinį. Palyginus su varžovais, tikslą pasiekė vos penki „Meridiano“ dvitaškiai (5/37).

„BC Ponai“ antrąjį kėlinį pradėjo rimtai nusiteikę ir netrukus jau pirmavo 27:11. Kai jau atrodė, kad iki galutinio lūžio šiose rungtynėse trūksta tik mažyčio akmenėlio į „Meridiano“ daržą, pastarieji vėl prisiminė geriausius įgūdžius. Trys tritaškiai metimai leido atsitiesti ir sumažinti deficitą iki 7 taškų (22:29).

Nesunkiai iniciatyvą į savo rankas perėmę „BC Ponai“ taip pat nesunkiai ją atidavė į varžovų rankas. Po Dariaus Stankevičiaus eilinio tritaškio komandas skyrė tik 6 taškai.

Sėkmingai „BC Ponų“ komandai gynyboje talkino Bertrand Wirba. Tvirto stoto legionerius puolime per daug neišsiskyrė, tačiau jo kova dėl atšokusių kamuolių buvo išties pagirtina. Potencialas akivaizdus, o ar jis bus atskleistas, pamatysime tik dar labiau įsibėgėjus sezonui.

Po dviejų taiklių blankiai šiose rungtynėse (1/17 metimai) pasirodžiusio Mariaus Zubavičiaus baudos metimų komandos didžiajai pertraukai išsiskirstė „BC Ponų“ komandai turint 8 taškų pranašumą.

Trečiojo kėlinio pradžioje Mantas Zubrickas pataikė pirmąjį ir vienintelį savo tolimą metimą (1/11). Po jo 30:35, tačiau įvairiau ir efektyviau puolime žaidžiantys ponuliai varžovų alsavimo į nugarą neišsigąsta. Sėkminga atkarpa ir sugrįžusi 16-kos taškų persvara.

Prieš lemiamą ketvirtį nuo penktosios susitikimo minutės rungtynes kontroliuojantys „BC Ponų“ krepšininkai turi 13-kos taškų pranašumą ir, nepaisydami varžovų bandymų kibti į atlapus, jį išlaiko iki finalinio švilpuko.

Svarbią pergalę „BC Ponai“ pasiekė pataikę vos vieną tritaškį (1/13) ir klysdami tris kartus dažniau nei varžovai. Svarbiu faktoriumi pergalės link tapo kontratakos, jų dėka nugalėtojai pelnė net 23 taškus.

„Meridianą“ galima laikyti 8-10 lygos komanda, todėl ponų iškovotas taškas prieš, galima sakyti, tiesioginius konkurentus vėliau gali tapti aukso vertės.

BC PONAI: Karolis Žibutis 14, Lukas Avdejevas 12 (14 atk. kam.), Tomas Jonušauskas (13 atk. kam.) ir Lukas Žalkauskas po 10 / MERIDIANAS: Darius Stankevičius 15, Almantas Stankevičius 11 (14 atk. kam.);

BROLIAI ŠAUNUOLIAI – BALTI ŽIRGAI 135:51 (32:9, 34:16, 27:8, 42:18)

Po vieną žaidėją ant atsarginių suolo turėjusių komandų varžytuves be vargo laimėjo rekordus gerinę „Broliai Šaunuoliai“.

Norint mesti iššūkį jau du kartus lygą laimėjusiems „Broliams Šaunuoliams“, reikalinga maksimali koncentracija ir geras fizinis pasiruošimas. Lygos naujokams į rungtynes nepavyko surinkti visų geriausių savo žaidėjų, todėl intrigos tikimybė išgaravo dar abiems komandoms darant apšilimą.

Rungtynių arbitrams pakvietus į aikštelės vidurį 10 žaidėjų tapo aišku, kad paskutinėse trečiojo turo rungtynėse savo sąlygas diktuos paskutinį kartą 2018 metais čempionų titulą iškovojusi komanda, o galutinis rezultatas priklausys tik nuo to, koks bus pastarosios komandos nusiteikimas pabėgus į priekį.

Pirmąją vienos minutės atkarpą favoritai laimėjo 6:0. Po antrosios rezultatas 10:0, įpusėjus kėlinio laikui „Balti Žirgai“ atsilikinėjo 2:16.

Po trumpo blykstelėjimo gynyboje ir keturių taškų be atsako lygos naujokai dar buvo sumažinę deficitą iki 10-ties (6:16) taškų, tačiau greitai tapo aišku, kad čia buvo jų paskutinis pasispardymas lapkričio 10 dienos vakarą.

Įsibėgėję „Broliai Šaunuoliai“ nuolaidų blankiai žaidusiems jaunuoliams nedarė. Dar viena 16:3 laimėta atkarpa leido po pirmojo kėlinuko ne tik gerai apšilti, prasitampyti raumenis, tačiau ir džiaugtis 23 taškų pranušumu.

Lygos pelnomų taškų, atkovotų atšokusių kamuolių, rezultatyvių perdavimų, pataikytų dvitaškių ir naudingumo balų sezono rekordus gerinę broliai įpusėjus rungtynėms pabėgo taip toli (66:25), kad juos pasivyti būtų sunku net nuo žirgo persėdus ant motociklo.

„Baltų Žirgų“ jaunimui kovoti dėl pergalės šį kartą nebuvo jokių šansų, tačiau galutinis rezultatas galėjo būti visai kitoks, jeigu patirtimi ir fizinėmis galimybėmis varžovams neprilygę žaidėjai nebūtų visko bandę daryti po vieną.

Dovydo ir Galijoto mūšis jokių šansų „Baltų Žirgų“ vaikinams nepaliko ir po didžiosios pertraukos. Varžovai smaginosi, didino pranašumą, o ir klaidų skaičių šį kartą (15 kld.) pavyko gerokai sumažinti.

Sužaidus tris kėlinius rungtynėse, kuriose intrigos net pasitelkus nacionalinę paieškų tarnybą vargu ar kas rastų, komandas skyrė 60 taškų (93:33).

Intriga buvo ta, kad, likus žaisti visą kėlinį, dar nebuvo aišku, kas ir kada pelnys 100-tąjį tašką.

Šį kartą laiminguoju, komandos draugams užkandžių pirkti panorusiu broliu tapo lygos sezono rezultatyvumo rekordą (39 taškai) pagerinęs Mantas Kazlauskas. Po puolėjo antrojo taiklaus metimo iš eilės rezultatas tapo 100:34.

Komandos galėjo taip ir išsiskirstyti, tačiau dar buvo likusios aštuonios minutės.

Penkiomis galvomis varžovams nusileidę „Baltų Žirgų“ krepšininkai buvo priversti nuryti karčią piliulę. Pralaimėjimas 84 taškų skirtumu yra didžiausias visoje lygoje šį sezoną, vienu metu rungtynių pabaigoje broliai pirmavo ir kiek didesniu, t.y. 86 taškų skirtumu.

Lygos visų laikų antirekordas yra pralaimėjimas 126 taškų skirtumu, todėl lygos debiutantai gali pasidžiaugti bent tuo, kad neįrašė savo komandos pavadinimo į lentą, kurioje nenori atsidurti niekas.

Apie lygos Wiltu Chamberlainu tapusį Gediminą Povilauską ir jo žygdarbius lapkričio 10 dienos rungtynėse skaitykite plačiau facebook rubrikoje GERIAUSIAS TURO ŽAIDĖJAS.

BROLIAI ŠAUNUOLIAI: Mantas Kazlauskas 39, Gediminas Povilauskas 33 (44 atk. kam., 17 rez. perd.), Darius Jovaiša 32 (13 rez. perd.), Laurynas Ralys 19, Marius Rimošaitis 10 / BALTI ŽIRGAI: Vytenis Raudonis 19;

GERIAUSIAS TURO ŽAIDĖJAS

LAPKRIČIO 17 DIENOS RUNGTYNIŲ ANONSAS

BC PONAI – BALTI ŽIRGAI (prognozė 75%-25%)

„Baltų Žirgų“ komanda pirmąsias dvejas rungtynes SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOJE pralaimėjo vidutiniu 66,50 taško skirtumu. Debiutantų rungtynės prieš „BC Ponus“ turėtų atsakyti į klausimą, ar jie turi potencialo pakovoti bent jau dėl 11-tos pozicijos.

„BC Ponai“ po praėjusio sezono savo sąskaitoje turi pergalę ir pralaimėjimą, o žaidimas, kurį demonstravo, leidžia tikėtis įdomaus tęsinio. Tiesa, praėjusio sezono pradžioje ponai taip pat kovėsi, tačiau vėliau užklupo traumos, komplektacijos problemos ir jie nugarmėjo žemyn.

Abi komandos šį sezoną spėjo pasitikrinti jėgas žaisdamos prieš „Brolius Šaunuolius“ ir abi pralaimėjo. „Balti Žirgai“ - net 84 taškų skirtumu.
Pirmąsias dvejas rungtynes naujokai pralaimėjo bendru 133 taško skirtumu, taip blankiai pirmąjį sezoną pradėjusios komandos paieškos mus nuveda į 2015/2016 metų sezoną. Tada lygoje debiutavo ne viena itin trapi komanda: „Grikiai“ (-148), „RRKK“ (-90) ir „KK Izi pacanai“ (-80).

Reikia tikėtis, kad „Baltų Žirgų“ krepšininkų ambicijos bus užgautos, vaikinai, kuriems dar reikia patirties, padarys išvadas ir palaipsniui gerins žaidimą, o vieną dieną pasieks ir pergalę. Dvikovoje prieš „BC Ponus“ galima medžioti įskaitinį tašką, tačiau tam būtinas maksimalus komandos susitelkimas.
BROLIAI ŠAUNUOLIAI – MERIDIANAS (prognozė 95%-5%)

Praėjusį sezoną pergalę rezultatu 82:61 tarpusavio rungtynėse šventė „Broliai Šaunuoliai“. Efektyviausių to sezono lygos žaidėjų mikro dvikovą laimėjo Gediminas Povilauskas. „Brolių Šaunuolių“ lyderis tada pelnė 23 taškus, atkovojo lygiai tiek atšokusių kamuolių ir į savo sąskaitą susižėrė 50 naudingumo balų. „Meridiano“ flagmanas Almantas Stankevičius pasirodė kukliau - pelnė 17 taškų, atkovojo 9 atšokusius kamuolius ir surinko 16-ka efektyvumo balų.

Jeigu abu komandų lyderiai lapkričio 17 dieną žengs ant krepšinio aikštelės parketo, antroji istorijoje jų mikro dvikova vėl intriguos.

Favoritas čia brolis, tačiau savų pliusų turi ir „Meridiano“ vairą tvirtai savo rankose antrą sezoną laikantis Almantas Stankevičius.

MF – NEGERI (prognozė 40%-60%)

Čempionai sezoną pradėjo pergalingai! Jų sąskaitoje yra dvi pergalės, tačiau jos pasiektos naudojant skirtingus metodus. „Inwido“ be pasigailėjimo buvo sutrypta rezultatu 120:49, Bendorėlių atstovai įveikti tik 57:51. Visgi neapsigaukime, „Negeri“ tikrai nepateko į duobę ir neišgyvena krizės...

Pergalių seriją iki 19-kos nepralaimėtų rungtynių pratęsę „Negeri“ nenusiteikė rungtynėms, tai lėmė prastą pradžią, kai „RRKK&Bendorėliai“ pabėgo į priekį dviženkliu skirtumu, čempiomams suskambo pavojaus varpai, o laiku įjungta aukštesnė pavara leido pasiekti pergalę. Pakako vos vienos geresnės atkarpos, kuri buvo laimėta 22:0.

„MF“ startavo 2-0, o ir jų kelyje spalį buvo pasitaikę tie patys varžovai. Bendorėlių atstovus studentai pranoko 68:49, prieš „Inwido“ laimėjo 88:54.

Praėjusį sezoną „Negeri“ metikus pranoko 59:43, tačiau pastarieji jau ne vienerius metus yra sunkiai prognozuojami ir kiekvienose rungtynėse gali pateikti siurprizų. „MF“ per daugelį metų čempionų karūnos taip ir neužsidėjo, tačiau jau tris kartus dalyvavo finalo ketverte, į kurį „Negerų“ kelionė buvo užsitęsusi net 10 sezonų.

Sezono starte „MF“ bando į žaidimo schemas įtraukti naujoką Pijų Grosą ir jaunesnius žaidėjus, todėl nesugeba išvengti duobių.

„Negeri“, kurie į aikštelę žengs turėdami favoritų statusą, taip pat dar nerodo čempioniško krepšinio. Titulas įpareigoja, tačiau tokios ekipos kaip „MF“ mėgsta medžioti tituluotų ekipų skalpus ir į turnyrinę lentelę įnešti chaoso. Labai pagarbiai apie medikų kolektyvą visada atsiliepia ir panašiu metu į SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGĄ savo komandą delegavęs Giedrius Kvakšys.

„MF“ ir „Negeri“ pirmą kartą ragus surėmė lygiai prieš 10 metų (lapkričio 15 d.), tada 67:66 trilerį po pratęsimo laimėjo medikai. Pastarųjų gretose nebuvo nė vieno dabartinės sudėties žaidėjo, o Giedrius Kvakšys ir Gediminas Mateika kartu „Negeriems“ pelnė tik 4 taškus.

Studentai laimėjo antrąją, trečiąją tarpusavio dvikovą, tačiau vėliau šių komandų seriją kontroliuoti ėmesi „Negeri“.

RRKK&BENDORĖLIAI – INWIDO (prognozė 55%-45%)

Šį sezoną SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOJE pergalių dar neiškovojo trys komandos. Dvi iš jų -„RRKK&Bendorėliai“ ir „Inwido“ - lapkričio 17 dieną kovos dėl pirmosios. Rungtynės žinant, kad abu kolektyvai demonstruoja nerezultatyvų krepšinį neleis mums gerėtis dinamišku bei gražiu krepšiniu, tačiau tai turėtų kompensuoti kieta kova dėl kiekvieno kamuolio ir didelė intrigos porcija.

Ambicijų kilti aukštyn Bendorėlių atstovams netrūksta, o ir „Inwido“ po praėjusio sezono norėtų daugiau.

2019 metų kovo 17 dieną, tarpusavio rungtynėse pergalę rezultatu 43:36 iškovojo „Inwido“. Kas buvo anksčiau, gal ir verta prisiminti, tačiau tik tiek.

Sezoną dabar geriau pradėjo „RRKK&Bendorėliai“, jų spalio mėnesį rodytas krepšinis daugeliui turėjo palikti geresnį įspūdį. „Inwido“ į savo krepšį šį sezoną praleidžia net po 104 taškus, tačiau viskas pasikeis, jeigu į rikiuotę sugrįš spalio rungtynes praleidęs Edvardas Žilinskas. Krašto puolėjas yra itin svarbus „mėlynai – baltų“ žaidėjas, vaidinantis ypatingos svarbos vaidmenis abiejose aikštės pusėse.

SPALIO MĖNESIO MVP

 

2019/2020 M. SEZONAS

Rėmėjai

Reklaminis skydelis
Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius.
Plačiau apie tai: privatumo politika.