Krepšinio lyga Vilniuje - krepsinistau.lt
Paskutinių rungtynių rezultatai:
Bendraukime skype    facebook zaideju_birza
Prisijungti
SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGA: 1 turo apžvalga

Spalio 20 dieną buvo sužaisti pirmieji keturi 2019/2020 metų sezono SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS susitikimai. Įskaitinius taškus į turnyrinę lentelę pirmieji pakankamai lengvai įsirašė „Broliai Šaunuoliai“,  „Meridianas“, „MF“ ir čempionų titulą šį sezoną ginantys „Negeri“.

Kartu su 13-ojo sezono pradžia į dienos šviesą grįžta ir SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS savaitinės apžvalgos. Jose reguliariai bus pateikiami visų rungtynių trumpi aprašymai, įdomiausių įvykių iš lygos gyvenimo suvestinės bei kito turo metu laukiančių rungtynių anonsas.

BROLIAI ŠAUNUOLIAI – BC PONAI 117:85 (34:19; 31:24; 24:21; 28:21)

„BC Ponai“ sezono atidarymo rungtynėse demonstravo solidų puolimą, tačiau juos apšaudė „Brolių Šaunuolių“ snaiperiai (16/30 tritaškiai). Nepaisant sėkmingo Luko Avdejevo (26 taškų ir 11 atkovotų kamuolių) debiuto, „BC Ponams“ smarkiai trūko jėgos po krepšiais, tuo puikiai naudojosi po trigubą dublį į savo sąskaitą įsirašę Gediminas Povilauskas ir Darius Dūdėnas. Atitinkamai 48 ir 35 efektyvumo balus surinkę „Brolių Šaunuolių“ priekinės linijos žaidėjai užtikrintai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių, sėkmingai rinko taškus pasinaudoję varžovų gynybos klaidomis, tačiau didžiausią pranašumą savo ekipai sukūrė sėkmingai rasdami komandos draugus prie tritaškio linijos.

Šį kartą prie etatinių metikų Lauryno Ralio (6/10) ir Dariaus Jovaišos (4/8) pavardžių kiek netikėtai atsidūrė ir Justino Povilausko pavardė. Varžovų baudos aikštelėje ūgio persvaros nesugebėjęs išnaudoti centras pataikė 4 tolimus metimus iš 4. Praėjusį sezoną per 7 dvikovas iš trijų taškų zonos jis atakavo 9 kartus ir pataikė vos vieną metimą.

Rungtynės prasidėjo „Brolių Šaunuolių“ spurtu 11:0. „BC Ponai“ turėjo problemų gynyboje ir jau per pirmąsias 10 minučių pasirašė sau nuosprendį (19:34).

Iki pirmojo ketvirčio pabaigos likus 2 minutėms ponuliai dar buvo atkūrę intrigą (19:24), tačiau keli varžovų tritaškiai viską grąžino į savo vietas.

Įpusėjus rungtynėms „Broliai Šaunuoliai“ pirmavo 65:43, o prieš ketvirtąjį kėlinį tebuvo likę įgyvendinti vieną tikslą, t.y. pelnyti 100-tą taškų. Darius Dūdėnas dar neįpusėjus lemiamo ketvirčio laikui švystelėjo taiklų tritaškį (100:70) ir tapo pirmuoju krepšininku lygos istorijoje, kuriam pavyko tai padaryti būtent sezono atidarymo rungtynėse.

Iki pirmųjų 2019/2020 metų SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS rungtynių pabaigos likus daugiau nei 3 minutėms Lauryno Ralio metimas buvo padidinęs „Brolių Šaunuolių“ persvarą iki rekordinės - 37 taškų (113:76).

„BC Ponai“ pirmosiose sezono rungtynėse atliko net 26 rezultatyvius perdavimus ir pasiekė visų laikų komandos rekordą. Tiesa, „Broliai Šaunuoliai“ juos pranoko ir čia. Praėjusio sezono lyderė (21,64 vid.) rezultatyvių perdavimų kategorijoje jų atliko 36.

„Broliai Šaunuoliai“ suklydo 24 kartus, o dvikovą pralaimėję „BC Ponai“ klydo vos 10 kartų.

Prieš metus Karolio Žibučio (17 taškų) vedami „BC Ponai“ sezono starte čempionų titulą gynusiems „Broliams Šaunuoliams“ draskė akis. Tada pergalę rezultatu 63:61 išplėšė pastarieji, o didelių pagyrų nusipelnė ponai. „BC Ponai“ praėjusį sezoną startavo dvikovomis prieš 2017/2018 m. sezono finalo ketverte žaidusias komandas ir joms pralaimėjo tik bendru penkių taškų skirtumu.

BROLIAI ŠAUNUOLIAI: Laurynas Ralys 28 (6/10 tritaškiai), Gediminas Povilauskas 25 (28 atk. kam., 12 rez. perd.), Darius Dūdėnas 22 (13 atk. kam., 10 rez. perd.), Darius Jovaiša 18, Justinas Povilauskas 16 / BC PONAI: Lukas Avdejevas 26 (11 atk. kam.), Tadas Burmonas ir Tadas Orentas po 19;

BALTI ŽIRGAI – MERIDIANAS 35:84 (6:24; 6:26; 9:16; 14:18)

Lygos debiutantų krikštatėviais tapę „Meridiano“ komandos krepšininkai sezoną pradėjo įspūdinga pergale. Rungtynių pradžioje „Baltų Žirgų“ jaunimą veikė pirmiems kartams būdinga įtampa, tačiau sužaidus daugiau nei keturias minutes jie vis dar buvo priekyje (6:5).

Akivaizdu, kad debiutantams trūko geresnio susižaidimo, o kelias minutes varžovus skenavusiems „Meridiano“ krepšininkams pakako mažyčio impulso, kuris jau pirmojo ketvirčio metu leido užsitikrinti ramų gyvenimą likusioje dvikovos dalyje.

Gerokai vyresnė už varžovus „Meridiano“ kariauna jaunimą pranoko ne tik noru, užsivedimu, tačiau ir greičiu. Kėlinuką baigusi atkarpa 19:0 ji po 10 minučių nutolo 24:6, o įpusėjus rungtynėms jau džiaugėsi 38 taškų persvara. Įdomu tai, kad persvara, kurią „Meridianas“ praėjusį sezoną sukaupė per šešias laimėtas rungtynes, buvo viso labo 33 taškai.

Po tragiškos pirmosios rungtynių dalies „Baltų Žirgų“ žaidėjai būdų, kaip įveikti agresyvią varžovų gynybą, nerado ir toliau, o rezultatas besibaigiant trečiojo kėlinio laikui turėjo šokiruoti ne vieną. Komanda, kuriai buvo prognozuota vieta už aštuntuko ribų, lygos naujokus triuškino 66:15 (51 taško persvara buvo rekordinė šiose rungtynėse).

Vienu metu skaudų antausį gavusių naujokų gyvybę renkant taškus palaikė keli nuo suolo dvikovą pradėjusio Pauliaus Kucevičiaus tritaškiai. Ketvirtojo kėlinio metu tvirtesnį žodį tarė ir Vytenis Raudonis. Gynėjas, kuriam numatomas vieno iš komandos lyderių vaidmuo, pataikė 5 metimus iš 13-kos ir iš viso surinko 12 taškų. Pusę jų jis pelnė ketvirtojo kėlinio metu, kai varžovų persvara nekėlė jokių klausimų.

„Meridiano“ komandą, kuri šį kartą nebuvo priklausoma vien tik nuo savo lyderio Almanto Stankevičiaus, galima pagirti už puikų sezono startą. Senukai turi parako ir, atrodo, išgyvena antrą jaunystę.

„Baltų Žirgų“ debiutas nepavyko - pirmas blynas prisvilo. Visgi verkti ir gailėti savęs jaunimas neturi laiko, sezonas startavo ir kiekvienos ateinančios rungtynės taps naujais iššūkiais. Pirma, lygos naujokams reikia patiems nuspręsti, kas yra lyderiai, kas ir kada kyla nuo suolo, o kas tik papildo rotaciją.

Rimtesnės paramos komandai reikia iš centrų Tomo Juknio bei Klaudijaus Barono. Du aukščiausi „Baltų Žirgų“ vaikinai spalio 20 dieną varžovams neprilygo nei prie jų, nei prie savojo krepšio. „Meridianas“, prisijungus Vytautui Kumetaičiui (6 taškų ir 11 atkovotų kamuolių), turi pakankamai jėgos baudos aikštelėje, tačiau tai tikrai nėra pati galingiausia priekinė linija, su kuria šį sezoną dar susipažins lygos debiutantai.

Užpraeito sezono pirmosiose rungtynėse „Meridianas“ irgi kiek netikėtai lengvai pranoko dabar jau neegzistuonačią „Burkalifa.eu“ komandą (68:34).

BALTI ŽIRGAI: Vytenis Raudonis 12, Paulius Kucevičius 10 / MERIDIANAS: Almantas Stankevičius 21 (18 atk. kam.), Mindaugas Žilionis 20, Darius Stankevičius 15, Marius Zubavičius 12;

RRKK&BENDORĖLIAI – MF 49:68 (11:19; 18:12; 13:20; 7:17)

Bendorėlių atstovai gavo šansą „atsiskaityti“, tačiau juo nepasinaudojo. „MF“ laimėjo praėjusio reguliaraus sezono susitikimą (50:43), šventė ši komanda pergalę ir „mažosios taurės“ finale 53:40.

„RRKK&Bendorėlių“ krepšininkai norėjo revanšo ir į pirmąsias naujojo sezono rungtynes atvyko neblogai nusiteikę. Kaip parodė dvikovos eiga, jėgų ir energijos pakako tik pirmajai rungtynių pusei ir kelioms minutėms po didžiosios pertraukos. Būtent jėgų stygius antroje rungtynių pusėje ir tapo viena iš svarbiausių priežasčių, kodėl Bendorėlių vyrai pralaimėjo.

„MF“ geriau rotavo žaidėjus, žaibiškai rado būdų, kaip varžovų klaidas paversti savais pranašumais. Bendorėlių atstovai prarado 20 kamuolių („MF“ – 13), o studentai jomis mito lyg maitvanagiai. Pergalė buvo iškovota 19-kos taškų persvara, o būtent tiek taškų nugalėjojai spalio 20 dienos popietę surinko po „RRKK&Bendorėlių“ kolektyvo klaidų.

Pastarosios komandos vyrus šį sykį šiek tiek globojo sėkmė. Gerų progų tolimiems metimas susikūrę „MF“ krepšininkai  pataikė tik 7 iš 37 (18,92%) metimų. Beveik pusę jų (0/14) prametė ekipos naujokas Pijus Grosas. Akivaizdu, kad gynėjas debiutinėse rungtynėse kiek perdegė, nors komandos draugai juo labai pasitikėjo. Jo sąskaitoje po rungtynių atsirado 4 taškai (2/17 metimai). Potencialo žaisti gerai naujokas tikrai turi.

Panašu, kad komandos naujokais Vyteniu Vainiušiu bei Eimantu Tauru džiaugtis gali ir Bendorėlių kolektyvas.

„RRKK&Bendorėlių“ komanda dvikovą pradėjo spurtu 5:0, tačiau tris tolimus metimus pataikę studentai iki pirmojo kėlinio likus minutei šovė į priekį 17:9, o kėlinį baigė būdami priekyje 19:11.

Kantriai laukę varžovų gynybos klaidų „MF“ krepšininkai jų išlaukė ir puikiai realizavę progas pabėgo. Antrojo kėlinio metu rungtynių eigą kontroliavo pastaroji komanda, tačiau varžovai kovojo iš paskutiniųjų ir vis atsidurdavo šalia. Po sėkmingos atkarpos artėjant didžiajai pertraukai „RRKK&Bendorėliai“ atsiliko jau tik 2 taškais (29:31).

Įdomiausiose turo rungtynėse intriga laikėsi ir pirmąsias penkias trečiojo kėlinio minutes. Po Valdo Vyšniauskio dvitaškio Bendorėlių atstovai išbėgo į priekį 35:33, tačiau toks jų bandymas netrukus grįžo bumerangu. „MF“ komanda, matydama, kad varžovai nusiteikę rimtai, pagaliau susikaupė, o maksimali koncentracija kovojant dėl kiekvieno kamuolio dar prieš ketvirtąjį kėlinį leido įgyti 9 taškų persvarą (51:42).

Bandydami sugauti tolstantį varžovą Bendorėlių atstovai išnaudojo paskutines jėgas, o kartu su jomis išgaravo ir galimybė kovoti dėl pergalės.

RRKK&BENDORĖLIAI: Valdas Vyšniauskis 17 / MF: Donatas Garjonis (11 atk. kam.) ir Dominykas Stankevičius po 16, Paulius Andrijauskas 12;

INWIDO – NEGERI 49:120 (7:25; 4:42; 21:25; 17:28)

Pasibaigus rungtynėms tarp „Inwido“ ir „Negerų“ sunku buvo patikėti, kad praėjusį sezoną šių komandų akistata galėjo baigtis tik 3 taškų persvara. Čempionų titulą iškovoję „Negeri“ praėjusį sezoną laimėjo visas 17-ka dvikovų, o „Inwido“ buvo ta komanda, kuri auksiniams berniukams nusileido mažiausiu skirtumu (57:54). Įdomu ir tai, kad per pirmąsias septynias praėjusio sezono dvikovas „Inwido“ suklupo vos kartą, būtent žaisdami prieš „Negerų“ ekipą.

Čempionai antrojo titulo medžioklę pradėjo rikiuotėje turėdami visus aštuonis savo karius, o „Inwido“ trūko paties svarbiausio. Pastaroji komanda pirmą kartą per tris sezonus rungtynėse vertėsi be Edvardo Žilinsko. Tikriausiai ne kartą esate matę, kaip sekasi NBA komandoms žaisti be ryškiausių savo žvaigdžių, kažkas panašaus nutiko ir „Inwido“. Krašto puolėjo pozicijoje žaidžiantis Edvardas Žilinskas praėjusį sezoną komandai rinko po 15,87 taško ir dar atkovodavo po 9,40 atšokusio kamuolio.

Tokių prastų rungtynių kaip spalio 20 dienos vakarą „Inwido“ SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOJE tikriausiai dar nebuvo sužaidę, tikėtina ir nesužais. Komandai nuo pat dvikovos pradžios nesisekė apsiginti, tą „Negeri“, daugiausiai Raimondo Sadkausko pastangomis, pavertė 8 taškų persvara (8:0).

Sunkiai taškus rinkę „Inwido“ aikštelėje atrodė sutrikę, o čempionišką charakterį rodę varžovai greitai pajuto kraujo skonį ir jau po pirmojo kėlinio pabėgo 25:7.

Greitai pamatėme, kad anksti susikrautas dviženklis „Negerų“ komandos pranašumas nebuvo blogiausia, kas nutiko „Inwido“ komandai sezono starte. Antrąjį kėlinį beviltiškai sužaidę praėjusio sezono išsišokėliai 10 minučių atkarpą pralaimėjo net 4:42.

 

Kas galėjo patikėti, kad komandų, kurios prieš metus kovėsi iki pat finalinio švilpuko, akistata virs tokiu košmaru „Inwido“ komandai? Po 20 minučių „Negeri“ buvo pabėgę 67:11.

Po didžiosios pertraukos „Negerų“ atakose atsirado daugiau techninio broko, kurį lėmė atsipalaidavimas, tačiau ir tuo „Inwido“ nesugebėjo pasinaudoti.

Čempionai sezoną pradėjo galinga nata, tačiau dabar galima kelti naują klausimą, ar „Inwido“, sužaidę itin prastą dvikovą, yra tas lakmuso popierėlis, kuriuo būtų galima tikrinti, ką iš tikrųjų gali beveik metus nepralaimintys „Negeri“.

INWIDO: Vitalijus Afanasjevas 15, Emilis Žilinskas ir Artūras Petkevičius po 12 / NEGERI: Gediminas Mateika 23, Raimondas Sadkauskas 22 (12 atk. kam.), Arnoldas Juchnevičius 18 (6/13 tritaškiai), Giedrius Kvakšys 17, Arūnas Liudvinavičius ir Andrius Kvakšys (10 atk. kam.);

GERIAUSIAS TURO ŽAIDĖJAS

SPALIO 27 DIENOS RUNGTYNIŲ ANONSAS

RRKK&BENDORĖLIAI – NEGERI (prognozė 20%-80%)

Sezoną „Negeri“ pradėjo užtikrinta pergale (120:49) prieš „Inwido“. Panašu, kad balandžio pabaigoje čempionų taurę į viršų kėlusiam kolektyvui iš naujo mechanizmo derinti nereikės. Spalio 27 dieną čempionų puolimo jėgą teks pajusti Bendorėlių atstovams. „RRKK&Bendorėliai“ praėjusį sezoną „Negerų“ komandai pralaimėjo 43:56, tačiau varžovai rungtynėms buvo registratavę tik penkis žaidėjus ir ketvirtajame kėlinyje  (6:14) pritrūko jėgų.    

MF – INWIDO (prognozė 65%-35%)

„MF“ kolektyvas aikštelėje visada siekia pergalių, tačiau, kai rungtynių eiga nukrypsta nuo plano, medikai nepanikuoja. Praėjusį sezoną komanda laimėjo tik „mažosios taurės“ turnyrą, nors sezono starte buvo atsidūrusi ir lyderių gretose. „MF“, kaip ir praėjusį sezoną „Inwido“, viską pradeda nuo gynybos, todėl tikėtina, kad spalio 27 dieną matysime nerezultatyvią šių komandų tarpusavio akistatą.

Praėjusį sezoną „MF“ į būsimų varžovų krepšį įmetė tik 37 taškus, o pastarieji dvikovą laimėjo rezultatu 50:37. Šį sezoną abi komandos pradėjo skirtingai: „MF“ 68:49 įveikė „RRKK&Bendorėlius“, o „Inwido“ beviltiškai pasirodė dvikovoje su „Negerais“ (49:120).

KK ALKANI – TG SOKOL (prognozė 40%-60%)

Antrojo turo desertas, taip pavadinome dvikovą tarp praėjusio sezono prizininkų alkanų bei praėjusį sezoną liūdna nata baigusių sakalų.  Nors praėjusį sezoną pastarieji tarpusavio rungtynėse varžovus trypė rezultatu 89:50, į finalo ketvertą žengė ir vėliau bronzos medalius matavosi „KK Alkanų“ krepšininkai.

Abejoms komandoms tai bus tik pirmosios sezono rungynės ir, nors jos dar nebus pasirengusios rodyti kokybiško krepšinio, noro viena kitai perkąsti gerkles tikrai nestokos. Mūsų laukia azartiškos rungtynės be ryškių favoritų.

BC RYTO FANS – ZARASAI (prognozė 40%-60%)

„Zarasų“ kolektyvas yra vienas iš tų, kuriems sezono starte būtina apsišarvuoti kantrybe. Daug techninio broko, prasta svarbių žaidėjų sportinė forma jau ne vieno sezono starte gadino reikalus praėjusį sezoną iki pat finalo patekusiems zarasiškiams. Jeigu vicečempionai „nelaužys“ savų tradicijų, sezoną pradės vangiai, tokios komandos kaip „BC Rytas Fans“ yra pajėgios iš jų atimti įskaitinius taškus.

Abi komandos bus priklausomos nuo savo lyderių, todėl jų (ne)dalyvavimas rungtynėse bus vienas iš svarbiausių faktorių, svarstykles galinčių nusverti į bet kurios ekipos pusę.

 

2019/2020 M. SEZONAS

Rėmėjai

Reklaminis skydelis
Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius.
Plačiau apie tai: privatumo politika.