Krepšinio lyga Vilniuje - krepsinistau.lt
Paskutinių rungtynių rezultatai:
Bendraukime skype    facebook zaideju_birza
Prisijungti
Čempionų soste įsitaisė NEGERI!!!

Sekmadienį (04.28) MRU mažojoje salėje finišavo 12-asis SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS sezonas! Kaip ir tikėjosi dauguma lygos mėgėjų, čempionų taurę į viršų kėlė po didžiosios pertraukos iniciatyvą finale perėmę „Negeri“, rezultatu 56:49 buvo įveikta pavasarį įsibėgėjusi „Zarasų“ komanda.

Mažajame finale „Šaras sugriovė Marčėlą“ vertėsi tik šešių žaidėjų rotacija, o pergalę intrigos kupinose rungtynėse rezultatu 61:54 išplėšė dvikovos pabaigoje daugiau jėgų turėję „KK Alkani“.

Mažosios taurės turnyro finale triumfavo Bendorėlių atstovų lyderius neutralizavusi „MF“ (53:40). Šio turnyro bronza atiteko net du „Visad gatavs“ komandos šturmus atlaikiusiam „Meridianui“ (63:57).

SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGA pristato paskutinę 2018/2019 m. sezono apžvalgą! Joje visas dėmesys skiriamas ant nugalėtojų pakylos lipusioms komandoms, jų divyriams ir superherojams.

MAŽOSIOS TAURĖS TURNYRAS

„Visad gatavs“ neturėjo priešnuodžių prieš „Meridiano“ lyderį Almantą Stankevičių, du kartus atkūrė intrigą, tačiau galiausiai viskas baigėsi lygiai taip, kaip ir prieš penkerius metus... Pralaimėtas dar vienas mažosios taurės turnyro bronzinis mačas.

Reguliaraus sezono metu „Meridianas“ ir „Visad gatavs“ per 13-ka dvikovų pasiekė po 4 pergales (4-9). Tarpusavio dvikovą tada 62:55 laimėję „Meridiano“ krepšininkai liko vienu laipteliu aukščiau, t.y. 11-ti. Po paskutinių sezono rungtynių vėl laipteliu aukščiau liko labai panašiu rezultatu 63:57 pergalę pasiekę „žaliai-balti“.

Iki galo kovoję, tačiau varžovų pranašumą visgi pripažinę „Visad gatavs“ krepšininkai namo patraukė tuščiomis rankomis ir slogios nuotaikos. Mažosios taurės turnyro bronzą „Meridianui“ lėmė galingas lyderio Almanto Stankevičiaus žaidimas (40 naud. balų) ir agresyvus puolimas, kai gynyboje vėlavę varžovai buvo priversti sparčiai rinktis asmenines pražangas.

Į kovą dėl mažosios taurės turnyro bronzinių apdovanojimų stojo šį sezoną daugiausiai tritaškių visoje lygoje išmetusios ekipos. „Visad gatavs“ per 17-ka susitikimų išmetė 568 tolimus metimus, „Meridianas“ kiek mažiau – 545. Tiesa, paskutinėse sezono rungtynėse jos apsikeitė vietomis, „Meridianas“ metė 36 tritaškius (10/36), o „Visad gatavs“ tik 28 (7/28).

Tolimi metimai šioje dvikovoje turėjo ypatingą reikšmę, tačiau „Visad gatavs“ bandė įrodyti, kad moka susikurti ir situacijų, kai galima atakas užbaigti metimais iš po krepšio.

Finalų dieną pirmasis taškus pelnė Dainius Strakšys. „Visad gatavs“ puolėjo tritaškis leido jo komandai pirmą kartą įsiveržti į priekį (3:0). Kaip paaiškėjo po 40minučių trukusios kovos, tai buvo rekordinis pranašumas, kurį šiose rungtynėse apskritai turėjo liūdnoka nata sezoną baigusi ekipa.

„Meridiano“ pirmasis tritaškis skriejo pro šalį, tačiau Mantas Zubrickas greitai prisitaikė ir pradėjo spurtą 14:0 (14:3). Keturi iš eilės tritaškiai (4/5) „žaliai – baltiems“ leido visiškai atsikratyti tokioms rungynėms būdingo jaudulio.

„Visad gatavs“ gynybą tolimais metimais varžovai terorizavo visą ketvirtį, kiek pasisekė, kad metimai antroje pusėje visiškai nekrito. „Meridianas“ pirmąjį kėlinį laimėjo 19:9 (5/13 tritaškiai). Į priekį įsiveržusi komanda varžovų snaiperiams reikštis neleido (1/7), o ir klydo kiek rečiau (2 klaidos prieš 4).

„Visad gatavs“ jau nuo susitikimo pradžios ypatingą dėmesį buvo priversta skirti Almanto Stankevičiaus globai, tačiau jis, ne kartą įrodęs, kad yra universalus žaidėjas, puikiai skaitė žaidimą ir kūrė geras progas ekipos metikams. Kai prieš jį būdavo bandoma dvigubinti gynybą, jis iškart rasdavo laisvą komandos draugą, kuriam reikėdavo tik mesti...

Antrojo ketvirčio pradžioje apie save priminė Jurij Chšanovskij. Krepšininko sekmadieniais senokai aikštelėje nematėme, ketvirtį jis pradėjo „Visad gatavs“ atsilikimą sumažindamas iki 7 taškų (12:19).

Po Mindaugo Žilionio solo „Meridianas“ grįžo prie dviženklės persvaros (23:12), o netrukus įgijo ir rekordinį 13-kos taškų pranašumą (30:17).

Iki didžiosios pertraukos likus kiek daugiau nei trims minutėms „Visad gatavs“ bandė šturmuoti varžovų tvirtovę ir jiems pavyko. Spurtas 10:0 baigėsi Mindaugo Burbos bei Donato Balandžio tritaškiais, leidusiais sumažinti atslikimą iki 3 taškų (27:30).

Įklimpęs „Meridianas“ netrukus paprašė ir antrosios minutės pertraukėlės. Po jos sukandus dantis pavyko išlaikyti trijų taškų persvarą savo rankose (32:29).

„Visad gatavs“ puikiai išnaudojo atkarpą, kai varžovai vėlavo gynyboje ir įpusėjus rungtynėms per gana trumpą laiką atgaivino šansus matuotis bronzinius medalius mažosios taurės turnyre.

Trečiąjį kėlinį penketuke pradėjęs Jurij Chšanovskij iškart „Visad gatavs“ deficitą sumažino iki minimumo (31:32), prie komandos po dviejų mėnesių pertraukos vėl prisijungęs senbuvis savo oponentą suklaidino į legendinio serbų krepšininko Dajano Bodirogos firminį rimbą panašiu judesiu.

Aikštelėje vyko pats tikriausias nervų karas. Sužaidus trečiajame kėlinyje keturias minutes Vygantas Versockas smeigė tritaškį, antrą kartą šiose rungtynėse į priekį išvedusį „Visad gatavs“. Šį kartą rezultatu 38:36.

Pastaroji komanda perėmė iniciatyvą, tačiau kelis kartus neišnaudojo puikių progų pelnyti taškus iš po krepšio ir „Meridianas“ įkvėpė oro. Po Almanto Stankevičiaus penkių taškų be atsako „žaliai – balti“ atitrūko 43:38, o galiausiai vėl pataikę kelis tritaškius ketvirtį baigė spurtu 9:0 (52:40).

Almantas Stankevičius (Nr. 55, žalia apranga) šį sezoną demonstravo ekstra klasę ir buvo tikras „Meridiano“ įgulos admirolas.

Likus žaisti 10 minučių „Visad gatavs“ neturėjo, kur trauktis, todėl iškart kilo į antrą varžovų gynybinių tvirtovių šturmą. Po Donato Balandžio ir Vyganto Versocko tolimų „bombų“ aikštelėje darėsi vis karščiau (46:52).

Nuo antrojo ketvirčio antrosios pusės sėkmingiau savo žaidimo planą išnaudojo „Visad gatavs“ kolektyvas, o matydamas, kad pritilus snaiperiams taškus rinkti tapo sunku, iškart iniciatyvos ėmėsi „Meridiano“ lyderis Almantas Stankevičius. Aukštaūgis pelnė savo komandai 8 taškus ir leido jai išsilaikyti priekyje 60:55. Vienu metu „žaliai – balti“ turėjo ir 8 taškų persvarą (58:50), tačiau laiko spaudžiami varžovai į atlapus kibo atkakliai ir stengėsi intrigą išlaikyti iki pat rungtynių pabaigos.

Galiausiai stebuklas neįvyko, ir antrą kartą į rungtynes grįžę „Visad gatavs“ krepšininkai turėjo pripažinti „Meridiano“ komandos pranašumą.

Per banguojančią jūrą plaukęs „Meridianas“ tapo mažosios taurės turnyro prizininkais.

Pirmoje rungtynių pusėje „Meridiano“ sėkmė priklausė nuo tolimų metimų bei geros gynybos, antroje savo žodį teko tarti ir komandos vedliui Almantui Stankevičiui. Jis per antrąją rungtynių pusę pelnė 18 taškų ir atkovojo 12 atšokusių kamuolių.

Krepšininkas, be kurio „Meridiano“ žygis šį sezoną būtų buvęs daug sunkesnis, rinko po 18,29 taško, atkovodavo po 16,64 atšokusio kamuolio, atlikdavo po 5,71 rezultatyvaus perdavimo bei viso rinko po 27,00 naudingumo balus. Pagal pastarąjį rodiklį jis šį sezoną nusileido tik Gediminui Povilauskui (43,13 vid.) iš „Brolių Šaunuolių“. Žvėriškas Almano Stankevičiaus debiutas ir geriausias „Meridiano“ sezonas SEKMADIENIO KREPŠIONIO LYGOJE baigėsi fantastiškai!

„Meridianas“: Almantas Stankevičius 22 (22 atk. kam., 40 naud. bal.), Mantas Zubrickas ir Mindaugas Žilionis po 14, Darius Stankevičius 11 / „Visad gatavs“: Donatas Balandis 13, Vygantas Versockas ir Dainius Strakšys (10 atk. kam.) po 12, Jurij Chšanovskij 11;

„RRKK&Bendorėlių“ komandos lyderius sustabdę „MF“ krepšininkai pateisino mažosios taurės turnyro favoritų statusą ir namo išsivežė mažąją taurę. Iki finalinio švilpuko kovojusiems Bendorėlių atstovams šį kartą pritrūko tokios svarbos rungtynių patirties.

Į kovą dėl 2018/2019 m. sezono SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS mažosios taurės stojo pavasarį pražydę ir geru žaidimu vietos finale nusipelnę Bendorėlių atstovai bei tikriausiai prieš sezoną kiek kitokių tikslų turėjusi „MF“ ekipa. Studentai prieš metus varžėsi pagrindinio turnyro finalo ketverte, o šį sezoną likę už borto iškart tapo viso mažosios taurės turnyro favoritais.

Su favoritų statusu daugiau patirties už varžovus turėję medikai susitvarkė be priekaištų, tačiau finale buvo priversti padirbėti iš peties. Kaip jau šį sezoną buvo kalbėta ne kartą, „MF“ komandai viso sezono metu trūko kūrybingo įžaidėjo, todėl tikriausiai neatsitiktinai medikai pasirinko gynybinę taktiką, kuri pasiteisino ir tikriausiai nebuvo tokia rizikinga.

Finalą komandos pradėjo kiek susikausčiusios. Po pusantros minutės trukusių bandymų pelnyti pirmuosios taškus tą sėkmingai padarė „MF“ aukštaūgis Edvinas Sparvelis. Bendorėlių krepšininkai įsileido „svečią“ į savo baudos aikštelę, o jis nepasirodė labai svetingas ir pasižymėjo taškais. Studentai kurį laiką negalėjo pelnyti taškų, tačiau gynyba veikė be priekaištų. Būtent viską nuo jos pradėję „MF“ greitai pelnė dar 9 taškus be atsako (11:0). Per šią lygiai pusę ketvirčio trukusią atkarpą „RRKK&Bendorėlių“ gynyba nesusitvarkė su Edvinu Sparveliu bei Tautvydu Palaima. Būtent jie ir surinko visus tuos 11-ka pirmųjų „MF“ taškų.

Bendorėlių taškų badą pirmasis nutraukė komandos puolimo lyderis Valdas Vyšniauskis (2:11), tačiau jam pavyko pasižymėti tik įpusėjus ketvirčiui ir įdėjus daug pastangų. Pirmasis taiklus metimas buvo iš labai sunkios situacijos.

„RRKK&Bendorėlių“ lyderiui Valdui Vyšniauskiui „MF“ skyrė ypatingą priežiūrą.

Milžiniškų problemų renkant taškus kamuojamai „RRKK&Bendorėlių“ komandai „MF“ dar vieną smūgį sudavė pačioje pirmojo kėlinio pabaigoje, kai tritaškį šaltakraujiškai smeigė Dominykas Stankevičius. Po 10 minučių 19:9 priekyje „MF“, tačiau tik spurto rungtynių pradžioje dėka.

Bendorėlių atstovai sunkius metimus mesti buvo priversti ir antrajame kėlinyje. Po „MF“ krepšiu nuveikti ką nors rimto buvo beveik neįmanoma, o ir tolimiems metimams studentai oponentams daug situacijų nesuteikė. Po šešių nesėkmingų bandymų, pirmąjį tritaškį pataikė Mindaugas Martinonis ir jo dėka „RRKK&Bendorėlių“ deficitas vėl tapo vienženklis (14:23).

Artėjant didžiajai pertraukai Bendorėlių atstovų puolimas kiek pagyvėjo, tačiau tada koją kišti ėmė koncentracijos gynyboje stoka, tuo „MF“ vaikinai žaibiškai pasinaudojo. Po Tautvydo Palaimos bei Mato Drukteinio tritaškių ketvirtis baigėsi rezultatu 35:18.

Bendorėlių komanda prie tokios intensyvios ir kibios gynybos šiose rungtynėse klydo pakankamai retai (11 kld.), tačiau beveik kiekvieną klaidą „MF“ vertė taškais, o tai keitė visą rungtynių eigą ir situacijas tam tikromis rungtynių atkarpomis. Būtent klaidos antrojo kėlinio pabaigoje ir trečiojo pradžioje iš turnyrinės lentelės dugno po reguliaraus sezono į mažosios taurės turnyro finalą iškilusiai komandai kirto labiausiai.

„MF“ įgijo rekordinę 22 taškų persvarą (40:18) ir patikėjo, kad darbas jau padarytas. Varžovai smarkiai „kraujavo“, tačiau sužeistas žvėris visada pavojingas. Mažą kibirkštelę įžiebė Rytis Varpučianskis, jo 4 taškai išjudino Bendorėlius, kurie, sužaidę geriausią savo atkarpą finale (8:0), priartėjo 26:40.

„MF“ stovykloje trumpam buvo kilusi panika, tačiau po minutės pertraukėlės viskas grįžo į savo vietas, favoritai prieš lemiamą ketvirtį išliko priekyje per saugų atstumą 45:28.

Ketvirto kėlinio pradžioje komandų veiksmuose aikštelėje buvo galima įžvelgti daug techninio broko, įtampa ir svarbiausių žaidėjų nuovargis čia suvaidino savo vaidmenis ir niekas per daug pakeisti ir negalėjo.

Mažosios taurės turnyre kovotojų charakterį išsiugdžiusi ir storesnę odą užsiauginusi Bendorėlių komanda tikėjo savo galimybėmis ir tada, kai ją visi nurašė, todėl finale noro kovoti iki pat paskutinio prakaito lašo netrūko. Po Karolio Lentino dviejų psichologiškai svarbių tolimų metimų „MF“ vis dar pirmavo 49:34.

Mažoji taurė nuplaukė, tačiau galutinį rezultatą pavyko sušvelninti iki labai padoraus (53:40).

„RRKK&Bendorėlių“ komanda po tokio finišo nusipelno pagarbos bei sidabrinių mažosios taurės turnyro medalių. Finale kovota su milžinišką tokių kovų patirtį turinčiais bei gerai besiginančiais varžovais, kurie buvo laikomi viso šio turnyro favoritais.

Ne tuo keliu pasukę „MF“ krepšininkai laimėjo mažosios taurės turnyrą.

Pralaimėjimą patyrusi komanda atletiškiems varžovams nepralaimėjo kovos dėl atšokusių kamuolių (44 prieš 44), geriau išnaudojo nuo suolo kilusius žaidėjus, tačiau prastai atakavo iš žaidimo (26,20%).

„MF“, sužaidusi tikrai ne geriausias sezono rungtynes, triumfuoja, šį kartą jie visiškai neutralizavo varžovų lyderius. Valdas Vyšniauskis iki finalo rinkęs mažosios taurės turnyre po 24,50 taško surinko tik 9 (4/21 metimai), pristabdyti buvo ir kiti – Šarunas Jankauskas (0 taškų), Laurynas Bakutis (2 taškai), Raimundas Umbrasas (1 taškas).

Studentų gynybą šiame finale geriausiai sekėsi įveikti Mindaugui Martinoniui. Puolėjas vienintelis pasiekė dviženklę taškų ribą (pelnė 10 taškų) ir atkovojo 8 atšokusius kamuolius. Šis žaidėjas turėjo prastą sezoną, o tą tik dar kartą patvirtino paskutinės sezono rungtynės. Bendorėlių atstovai pasiekė daug, tačiau visų rezervų taip ir neišnaudojo.

„RRKK&Bendorėliai“ šį sezoną nuveikė daugiau nei iš jų buvo laukta!!!

Mažosios taurės turnyro finalo ketverto MVP tapo „MF“ krašto puolėjas Tautvydas Palaima. Finale į „RRKK&Bendorėlių“ krepšį jis įmetė 13-ka taškų, taip pat atkovojo 9 atšokusius kamuolius bei iš viso surinko 17-ka efektyvumo balų. Finalo ketverte Tautvydas Palaima ir Dominykas Stankevičius buvo pastebimiausios nugalėtojų komandos figūros (rinko po 11,50 naud. bal.).

„MF“: Tautvydas Palaima 13, Edvinas Sparvelis 12, Tomas Balčius 11 / „RRKK&Bendorėliai“: Mindaugas Martinonis 10, Valdas Vyšniauskis 9, Karolis Lentinas 8;

DIDŽIOSIOS TAURĖS TURNYRAS

Po puikaus pasirodymo ketvirtfinalio etape „Šaras sugriovė Marčėlą“ norėjo daugiau, tačiau trumpas žaidėjų suolas lėmė dar vieną nesėkmę. Šį kartą bronzinėse rungtynėse. Jaunimas kūrė intrigą, kovėsi kaip liūtai, tačiau galiausiai turėjo kepures nukelti prieš 29 taškus surinkusio Deimanto Pavlovskio vedamą „KK Alkanų“ kolektyvą.

Prieš sezoną ir jo metu niekas per daug nekalbėjo apie „Šaras sugriovė Marčėlą“ bei „KK Alkanų“ kolektyvus kaip apie potencialius finalo ketverto dalyvius, tačiau atėjus pavasariui pirmieji pateikė staigmenų, o antrieji sugebėjo išlaikyti dar žiemą pasiektas pozicijas.

Pusfinalius abi komandos pralaimėjo skirtingai. „Šaras sugriovė Marčėlą“ 57:77 neprilygo „Zarasams“, o „KK Alkani“ rimtai tampė nervus „Negeriems“ (42:46). Pralaimėti nemalonu, to nenori niekas! Šį kartą Velykų sekmadienis skyręs pusfinalių ir finalų dienas šį kartą komandoms greitai leido pamiršti pralaimėjimus bei surasti papildomos motyvacijos sezoną baigti pergale mažajame finale.

Nusiteikę rimtai kovai buvo abiejų stovyklų žaidėjai, tačiau „Šaras sugriovė Marčėlą“ vėl vertėsi vos šešių žaidėjų paslaugomis. Pusfinalį praleidęs Aistis Lemežis šį kartą pakeitė jame dalyvavusį Danielių Kopūstą.

Mažajo finalo pradžioje Kristijonas Klečkauskas bei Petras Jasiūnas apsiketė dvitaškiais (2:2). „Šaras sugriovė Marčėlą“ tris minutes bandė pataikyti iš toli, kol galiausiai tą padaryti pavyko Aisčiui Lemežiui (5:6). „KK Alkani“ leido atakuoti nuo tritaškio linijos, tačiau rizika pasiteisino kurį laiką pasiteisino (1/5).

Kai Petras Jasiūnas, lengvai suklaidinęs Mindaugą Zalatorių, pelnė lengvus taškus iš po krepšio (7:6), „KK Alkanų“ treneriui Pranui Šarkai trūko kantrybė ir jis paprašė minutės petraukėlės.

Šeštą tašką iš eilės alkaniems pelnęs Justas Uleckas grąžino minimalų pranašumą (8:7), tačiau „Šaras sugriovė Marčėlą“ toliau laikėsi jiems vartus į finalo ketvertą serijoje su „Broliais Šaunuoliais“ atvėrusios taktikos – atakuoti iš toli. Po poros Nojaus Vaikšnoro tritaškių 13:8 Prano Šarkos vadovaujamai komandai tenka išnaudoti dar vieną minutės pertraukėlę.

Ketvirčiui einant į pabaigą „KK Alkanų“ situaciją gelbėja rungtynes ne nuo pradžių pradėjęs Deimantas Pavlovskis (11:15). Gynėjas švieslentėje tiksint paskutinėms sekundėms susikūrė progą tolimam metimui, tačiau šį kartą sėkmė nuo jo nusisuko.

Pirmojo kėlinio metu svarbia figūra tapęs Justinas Uleckas „KK Alkaniems“ pirmasis taškus pelno ir antrojo kėlinio pradžioje (13:15), tačiau vis kitų kozirių randa ir „Šaras sugriovė Marčėlą“. Simonas Večerskis pelno 4 taškus ir komanda toliau sėkmingai kovoja su vis daugiau pavojų kelti pradėjusio Deimanto Pavlovskio vedamais „KK Alkanais“.

„Šaras sugriovė Marčėlą“ Deimanto Pavlovskio taip ir neneutralizavo (gynėjas pelnė 29 taškus).

Kovingai nusiteikusioms komandoms kraujas dar labiau užverda po Aisčio Lemežio tritaškio (22:17). Abi komandos puikiai išnaudodamos oponentų gynybos klaidas sėkmingai renka taškus, o Lino Einikio tritaškis prasidėjus paskutinei antrojo kėlinio minutei leidžia „Šaras sugriovė Marčėlą“ ekipai pirmauti rezultatu 33:25.

Dvikovos valdymo svirtį kurį laiką savo rankose palaikę varžovai ją trumpam išleidžia iš rankų, tačiau „KK Alkani“ nieko iš to neišpeša. Geriau pirmąją pusę sužaidę „Šaras sugriovė Marčėlą“ krepšininkai priekyje 33:27.

Trečiojo kėlinio pradžioje žaibišku greičiu prie varžovų krepšio nuskubėjęs Linas Einikis „Šaras sugriovė Marčėlą“ persvarą padidino iki 8 taškų (35:27), tačiau sužaidus porą minučių „KK Alkaniems“ kaip oras reikalingą tolimą metimą pataikė Ovidijus Kriaunaitis, tada iniciatyvos ėmėsi Deimantas Pavlovskis, oponentų gynybą įveikdavęs individualaus meistriškumo dėka. Pastaroji komanda įsiveržė į priekį 40:37, tačiau dar kartą ryžtingai sužaidęs Linas Einikis pasižymėjo dvitaškiu, „Šaras sugriovė Marčėlą“ deficitą ištirpdydamas iki minimumo (39:40).

„Šaras sugriovė Marčėlą“ puolimas užstrigo, tačiau panikuoti buvo dar per anksti (39:42).

Lemiamas mūšio dėl bronzos raundas prasidėjo Lino Einikio metimu. Puolėjas pelnė 11-tą savo tašką ir sumažino atsilikimą iki taško (41:42). Iniciatyvą praradusiai komandai akivaizdžiai trūko jėgų rodyti produktyvesnį krepšinį, tačiau didelis noras laimėti veikė lyg adrenalinas. Deimantui Pavlovskui ir Benui Lastauskui apsikeitus tritaškiais prasidėjo 33 dvikovos minutė, o rezultatas taip ir liko nepakitęs, vienu tašku ir toliau priekyje išliko „KK Alkani“ (45:44).

Likus žaisti kiek daugiau nei šešias minutes Mantas Pigaga šį sezoną užėmęs vyr. trenerio postą paprašė minutės pertraukėlės. Jo komandos penketukui reikėjo atsikvėpti, nes „KK Alkani“ vis dažniau išnaudodavo situacijas, kai jų varžovai nespėja grįžti į gynybą. Po Mindaugo Zalatorio tritaškio ir penkių Deimanto Pavlovskio taškų „KK Alkanų“ persvara būtent prieš šią minutės pertraukėlę ir šoktelėjo iki 9 taškų (53:44).

Po kiek chaotiškos abiems komandoms atkarpos pasitikėjimo savo jėgomis nestokojęs Aistis Lemežis pataiko tritaškį. Intriga grįžo? Rezultatas 48:53.

Gynėjas tikėjo, kad pataikys metimą, paleidęs kamuolį apsisuko ir net nežvilgtelėjo ar jo mestas kamuolys skrodžia tinklelį. Iš viso jis šiose rungynėse metė 12-ka tritaškių, pataikė tris.

„KK Alkani“ prasidėjus 39 susitikimo minutei į savo krepšį gavo dar vieną tolimą metimą, šį kartą Simonas Večerskis dar kartą įrodė, kad iš toli „Šaras sugriovė Marčėlą“ kolektyve gali pataikyti visi, nesvarbu, kokioje pozicijoje žaidžia. Jei ne tolimi metimai (9/35), šiose rungtynėse intriga išgaruoti galėjo anksčiau.

Po Kristijono Klečkausko dvitaškio komandas skyrė keturi taškai (55:51), Linas Einikis, paliktas laisvas, kampe neišnaudoja gero šanso. Daugelis varžovų, žinodami, kad šis talentingas puolėjas nėra geras metikas, tuo naudojosi dažnai. Atkrintamosiose varžybose Linas Einikis pataikė 6 tritaškius iš 24 (per visą sezoną 17/79).

Po Deimanto Pavlovskio metimo likus 49 sekundėms rezultatas „KK Alkanų“ naudai šoktelėjo dar labiau (57:51).

Mantas Pigaga išnaudojo minutės pertraukėlę, bet jo komanda nesurengė rezultatyvios atakos. Savo šansą „KK Alkani“ išnaudojo fantastiškai, Deimantas Pavlovskis įstrigusios atakos pabaigoje atliko rezultatyvų perdavimą, Mindaugui Zalatoriui beliko tik nesusimauti ir pataikyti iš po krepšio (59:51).

„Šaras sugriovė Marčėlą“ kovojo iki galo, turėjo šansą laimėti, bet galiausiai pirmą kartą mažosios taurės turnyrą į didžiosios iškeitę „KK Alkani“ atėmė iš jų bronzinius apdovanojimus bei 12-ojo lygos sezono taurę, skirtą 3 vietos laimėtojams.

„KK Alkanų“ komanda nelaužo tradicijų ir beveik kiekvieną sezoną pozuoja panašiai nuotraukai!

Jaunos komandos dažnai nuleidžia rankas, tačiau po praėjusio sezono fiasko „Šaras sugriovė Marčėlą“ visus stereotipus paneigė. Komanda susitelkė, ketvirtfinalyje eliminavo ją nuvertinusius dabar jau buvusius čempionus „Brolius Šaunuolius“, tačiau galiausiai jų užaugintus vaisius nuskynė prizininkais tapusios kitos komandos. Finalo ketverto kovose su tokia komanda kaip „Broliai Šaunuoliai“ kovoti nebūtų lengva nei „KK Alkaniems“, nei į finalą patekusioms „Zarasų“ bei „Negerų“ komandoms.

„Šaras sugriovė Marčėlą“ mažajame finale trūko rotacijos, geresnio tritaškių pataikymo (25,70%) ir žaidėjo, kuris galėtų patraukti ketvirtojo kėlinio pabaigoje. „KK Alkani“ tokį žmogų turėjo, Deimantas Pavlovskis, pusfinalyje prieš „Negerų“ komandą rinkęs 19-ka taškų, paskutinėse sezono rungtynėse surinko 29.

„Šaras sugriovė Marčėlą“: Linas Einikis 12, Nojus Vaikšnoras 11, Simonas Večerskis ir Aistis Lemežis po 9 / „KK Alkani“: Deimantas Pavlovskis 29, Mindaugas Zalatoris 9, Kristijonas Klečkauskas ir Justas Uleckas po 8;

Dešimt sezonų į olimpo kalną lipę „Negeri“ įgyvendino svajonę. Puikus komandinis krepšinis, geležinė gynyba ir solidus pastiprinimas įžaidėjo pozicijoje virto 17-kos pergalių serija šį sezoną. Čempionais tapę „Negeri“ tapo antrąja ekipa lygos istorijoje, kuri visą sezoną pražygiavo be pralaimėjimų!

Déjà vu!!! SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS čempionais tapo 2009/2010 m. sezone lygoje debiutavusi „Negerų“ komanda. Dešimt sezonų lyg prancūziškas vynas brendęs kolektyvas finale rezultatu 56:49 įveikė sensacingai į finalo ketvertą kelią prasiskynusius „Zarasų“ krepšininkus.

Viskas, kas lygoje vyko paskutinį šio sezono mėnesį, priminė „Negerų“ debiutą. Tame sezone, kaip ir dabar, finalo ketvertą pasiekė po reguliaraus sezono 1, 5, 6 ir 7 vietas užėmusios komandos. Po reguliaraus sezono 2-3 vietas užėmusios komandos antausius užsidirbo ketvirtfinalyje. „BC Grizliai“ 2010 metų pavasarį, o „Negeri“ šį čempionų taurę pasiekė visą sezoną įveikę be užsikirtimų. Kitoms lygos čempionų komandoms tekdavo pajusti pralaimėjimų skonį. Įdomu tai, kad prieš 9 metus finale taip pat žaidė 1 ir 6 vietas po reguliaraus sezono užėmusios komandos, o mažajame tos, kurios liko atitinkamai 5 ir 7 vietose. Triumfavo tie, kurie buvo likę pirmi ir penkti.

„Negeri“ debiutinį sezoną ketvirtfinalyje neatsilaikė prieš būsimus čempionus „BC Grizlius“ ir tada ketvirtfinalio dvikovas pralaimėjo vidutiniu 39 taškų skirtumu. Tikras deja vu, tas pats etapas šiemet „Negeri“ prieš „O.P.A“ laimi labai panašiu skirtumu (38,50 vid.).

Apie naujai iškeptų čempionų istorinius kelius ir klystkelius kiek vėliau, o dabar apie tai, kaip finale prieš „Zarasus“ pavyko įgyvendinti 10 sezonų svajonę.

Dvikovą, kurioje sudalyvauti nori bet kuri komanda, sėkmingiau pradėjo „Zarasai“, nors pirmosios minutės šios komandos vyrams buvo komplikuotos.

Raimondas Sadkauskas pirmosios atakos metu išprovokavo zarasiškių pražangą ir baudos metimu pelnė pirmuosius taškus finale (1:0). Jo komanda nuo pat pirmosios atakos ypatingą dėmesį skyrė savo krepšio saugumui, aikštės gynyba veikė ir varžovai niekaip negalėjo pelnyti taškų. „Zarasai“ daugiau nei tris minutes nepelnė taškų, o ir vėliau progų atakuoti laisvi beveik negavo.

Juodi debesys išsisklaidė, kai kelis sudėtingus metimus pataikė Gediminą Astrauską „1x1“ kelis kartus įveikęs Eimantas Leipus, o tritaškį pridėjo Andrius Predkelis. Sužaidus beveik septynias minutes „Zarasai“ nutolo 7:1.

Kai sunkios minutės aplankė „Negerų“ stovyklą, iniciatyvos ėmesi iš varžovų gynybos gniaužtų ištrūkęs Gediminas Mateika. Būsimų čempionų kapitonas smeigė tritaškį iš kampo, o netrukus uždirbo ir dar du taškus efektingo prasiveržimo metu.

Vieno gynėjo solo ir „Zarasų“ persvara nuo 6 taškų šoktelėjo iki vienintelio (7:6). Prie varžovų gynybos kažkiek prisitaikę zarasiškiai galiausiai ketvirtį laimėjo 15:11, o tą trapią 4 taškų persvarą lėmė agresyviai po varžovų krepšiu sužaidę Eimantas Leipus bei Kęstutis Bagdanavičius. Pirmasis gerai pradėjo, antrasis truktelėjo kėlinio gale.

Antrąjį ketvirtį taikliu metimu su varžovo pražanga pradeda Aivaras Karla (17:11), tačiau netaiklus baudos metimas išduoda, kad jį ir kai kuriuos jo ekipos draugus kausto įtampa.

Į aikštelę žengę abiejų komandų žaidėjai kaunasi lyg gladiatoriai, ryškesnės iniciatyvos neturi niekas, o įpusėjus kėliniui „Negeri“ atsilikimą mažina iki 2 taškų (17:19). Pastaroji komanda koncentruojasi į gynybą ir iš savo atakų bando pašalinti rizikingus perdavimus.

Iki didžiosios pertraukos likus 2 minutėms ir 22 sekundėms Gediminas Mateika metimu paskutinę atakos sekundę išveda „Negerų“ kolektyvą į priekį 20:19. „Zarasams“ reikia rezultatyvių atakų, todėl jie nelaukdami didžiosios pertraukos skuba prašyti minutės pertraukėlės.

Po Rapolo Čepės, kuris vienintelis prieš šį finalą žino, ką reiškia laimėti lygą, vieno taiklaus baudos metimo rezultatas tampa 21:19. Visgi ketvirčio pabaigoje trumpam iniciatyvą perima zarasiškiai. Po Evaldo Mackevičiaus netaiklaus baudos metimo Kęstutis Bagdanavičius atkovoja atšokusį kamuolį ir jį grąžina tam pačiam savo komandos draugui. Šį kartą Evaldas Mackevičius meta bombą ir pataiko nuo lentos.

Kėlinio pabaigoje „Zarasai“ išlaiko minimalią persvarą (22:21), nes Giedrius Kvakšys metimą realizuoja pavėluotai. „Negerų“ komandos iniciatoriui pritrūksta akimirkos.

Būsimų čempionų persvara finale išryškėjo tik po didžiosios pertraukos.

Per 20 pirmųjų finalo minučių matėmė didelį abiejų komandų norą laimėti auksinius medalius, sidabrinius jos abi uždirbę buvo kiek anksčiau, balandžio 14 dieną laimėjusios pusfinalio susitikimus...

Iškart po didžiosios pertraukos dvitaškiu pasižymėti pavyko kurį laiką tylėjusiam Andriui Predkeliui. Gynėjo metimas „Zarasų“ persvarą padidino iki saugesnės trijų taškų persvaros (24:21). Šį pranašumą zarasiškiai išlaikė vos keliolika sekundžių, Giedriaus Kvakšio truktelti „Negeri“ kurį laiką dar turėjo 1-2 taškų deficitą, tačiau greitai ėmė diktuoti savo sąlygas ir pabėgo 39:28.

Dviženklį „Zarasų“ deficitą prieš lemiamą kėlinį lėmė trys dalykai: prastas kamuolio judėjimas, klaidos ir žymiai agresyviau puolime nei pirmoje rungtynių pusėje pradėję žaisti varžovai. Raimondas Sadkauskas veržėsi iki galo, kelis kartus „Negeriems“ pavyko perimti kamuolį ir pabėgti į greitas atakas, galiausiai kėlinio pabaigoje sužibėjo Gediminas Astrauskas.

„Negerų“ komandai atkarpą laimėjus 10:0 „Zarasai“ taškų nebuvo pelnę beveik šešias trečiojo kėlinio minutes. Ši atkarpa buvo lemtinga. Ketvirtfinalio serijoje prieš „TG Sokol“ bei pusfinalyje prieš „Šaras sugriovė Marčėlą“ veikęs zarasiškių komandinis puolimas šį kartą buvo išderintas, prie to smarkiai prisidėjo čempioniška gynyba. „Negeri“ atkrintamosiose varžybose į savo krepšį praleido tik po 43 taškus. Per 17-ka šio sezono dvikovų bent 50 taškų čempionams įmetė šešios komandos, viena iš jų buvo „Zarasai“ (53:61, regul. sez.).

„Negerų“ gynyba dirbo puikiai, tačiau finale netrūko ir varžovų keistų sprendimų. Vienas tokių buvo iš žaidimo schemų po didžiosios pertraukos išbraukti aukštaūgiai. Eimantas Leipus dvikovos pradžioje demonstravo, kad „1x1” gali įveikti Gediminą Astrauską, tačiau visus 3 metimus iš žaidimo pataikė dar pirmajame kėlinyje. Įvesti kamuolį po krepšiu buvo sudėtinga, tačiau plano „B“ ar „C“ net neturėjo.

Situaciją buvo pakeitę keli taiklūs metimai, tačiau „Negeriems“ įvarius zarasiškius į kampą šie per dažnai bandė situaciją gelbėti po vieną ir tokiu būdu patys veržė sau „kilpą“. Kelių taškų deficitas nebuvo kritinis, tačiau rizika jį kuo greičiau panaikinti virto „Negerų“ dominavimu antroje trečiojo ketvirčio pusėje.

Tai buvo finalas, „Zarasai“ ambicijų kovoti dėl aukso neatsisakė, po Kęstučio Bagdanavičiaus metimo iš vidutinio nuotolio deficitas lemiamo kėlinio pradžioje sumenko iki vienženklio (30:39).

Ketvirtojo kėlinio pradžioje iniciatyvos neturėjo nei viena iš finalo dalyvių, rezultatyvią ataką pavykdavo baigti vieniems, o tada atsakyti būdų rasdavo ir kiti. Lygus žaidimas buvo parankus saugią persvarą per pirmąjį finalo pusvalandį susikrovusiems „Negeriems“.

Evaldo Mackevičiaus tritaškis „Zarasams“ leido sumažinti atsilikimą iki 8 taškų (34:42), tačiau Raimondo Sadkausko efektyvus žaidimas puolime ir solidi komandinė gynyba leido vėl atitrūkti (46:35).

Iki finalinio švilpuko likus žaisti penkias minutes zarasiškiai pamažu atsisakė minčių apie čempionų sostą, komanda prieš pagirtinai po didžiosios pertraukos žaidusius varžovus puolime turėjo per mažai galimybių, o ir pačių gynyba neveikė taip, kaip galėtų.

Likus žaisti keturias minutes per 24 sekundžių atakos nespėjo surengti ir „Negeri“. Gediminui Mateikai ir Kęstučiui Bagdanavičiui apsikeitus rezultatyviomis atakomis komandas skyrė 10 taškų, o Giedrius Kvakšys nutarė varžovams įteikti „dovanėlę“. Komandos siela prametė du baudos metimus, o kamuolį gynyboje sugriebę „Zarasai“ leidosi į puolimą. Ataka baigėsi Andriaus Predkelio „du plius vienas“ (41:48).

Likus žaisti kiek daugiau nei dvi minutes puolime produktyviau sužaidusiems zarasiškiams atgijo viltis apie sudėtingą, tačiau vis dar įmanomą išsigelbėjimą finale, apie kurį sezono pradžioje nieks net nekalbėjo.

Viltis atgijo, tačiau greitai ją numarino aukso ir šampano kvapą pajautę „Negeri“. Po to, kai Gediminas Mateika perėmęs kamuolį pelnė lengvus taškus iš po krepšio, komandas vėl skyrė 10 taškų.

Likus kiek daugiau nei minutei „Zarasų“ kolektyvui reikėjo žaibiškų atakų, pasižymėti pavyko Andriui Predkeliui, prasidėjus paskutinei minutei tritaškiu ir Evaldui Mackevičiui (46:53).

Kraujas virė, tačiau didesnių komplikacijų išvengę „Negeri“ galiausiai kėlė rankas į viršų. Gediminas Mateika, turėjęs labai gerą sezoną, baudos metimais padidino komandos pranašumą iki 9 taškų (56:47).

Čempionai negrįžo į gynybą, o rezultatyvią ataką surengę „Zarasų“ gynėjai dar spėja supykdyti „Negerų“ komandą palaikiusius sirgalius. Prieš triumfo šūkius kurį laiką aikštelėje buvo girdimas čempionų palaikymo grupės švilpimas. Ar reikia rengti ataką tokiu metu, retorinis klausimas...

„Negeriems“ pergalę šį kartą nukalė po varžovų krepšiu drąsiai nardę gynėjai, gynyboje rimtą darbą nuveikė ir aukštaūgiai. Be Gedimino Astrausko bei Rapolo Čepės titaniškų pastangų grumtynėse su „Zarasų“ atletais čempioniškai pasibaigęs sezonas galėjo turėti kitokį atspalvį.

Mažai kas pastebėjo, tačiau „Negeri“ finale žaidė be šį sezoną po 11,46 taško rinkusio savo snaiperio Arnoldo Juchnevičiaus. Tikliausiai tritaškius šį sezoną metusi visos lygos komanda (34,44%) finale pataikė tik vieną metimą iš 10-ties. Pasirodo ir šiais laikais galima laimėti be tritaškių, pasitelkus gynybą...

„Zarasai“, įveikę galingą „TG Sokol“ ekipą ketvirtfinalyje, ir gana lengvai pusfinalyje peršokę „Šaras sugriovė Marčėlą“ tinkamai nenusiteikė finalinėms rungtynėms, o „Negeri“, visą sezoną žygiavę be pralaimėjimų, net ir susidūrę su rimtu pasipriešinimu finalo ketverto metu, ėjo tik tiesiai ir net nebandė žvalgytis.

„Negeri“ dešimt metų siekė vietos finalo ketverte, o pirmą kartą į jį patekę iškart triumfavo. Giedriaus Kvakšio 2010 metų rudenį suburta komanda nusipelnė šlovės ir didžiausių ovacijų. Šį sezoną „Negerų“ neįveikė niekas!

„Negeri“ – naujieji SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS karaliai!!!

„Negerų“ komanda SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOJE savo odisėją pradėjo 2009 metų spalio 4 dieną, pirmas ir paskutines pirmojo savo sezono rungtynes ekipa pralaimėjo tiems patiems „BC Grizliams“. Tą sezoną lygoje dominavusiai komandai buvo pralaimėta rezultatu 43:56.

Pirmą sezoną tų pačių „BC Grizlių“ negeri buvo sutriuškinti ketvirtfinalyje, vėliau tris sezonus naujieji lygos karaliai nepasiekė net šio etapo, kol galiausiai nuo 2013/2014 metų sezono tapo nuolatiniais TOP8 svečiais. Visgi vartai į finalo ketvertą iki šio pavasario bent 55 procentus sezono rungtynių laimėjusiai komandai taip ir neatsivėrė. Praėjusį sezoną „Negeri“ apsiskaičiavo ir jau ketvirtfinalyje buvo priversti pripažinti būsimų čempionų „Brolių Šaunuolių“ pranašumą. Bent pusės žaistų rungtynių Giedriaus Kvakšio suburta komanda per dešimt sezonų nelaimėjo tris kartus (2010/2011, 2011/2012 ir 2012/2013 m.).

„Negeri“ per dešimt sezonų SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOJE sužaidė 204 dvikovas, iš kurių laimėjo 115 (56,37%).

Šį sezoną čempionai rungtynėse panaudojo tik devynis žaidėjus, vienas iš jų, Tadas Mickus, aikštelėje pasirodė vos kartą. Komanda prieš geriausią sezoną į sudėtį įtraukė vieną naujoką ir jis iškart tapo komandos lyderiu. Raimondas Sadkauskas pirmavo komandoje pagal pelnomus taškus (17,23), rezultatyvius perdavimus (5,62) ir efektyvumo balus (21,38).

Rapolas Čepė, čempionų soste sėdėjęs su „BC Dugno“ komanda, po 2011/2012 metų „Negerų“ spalvas gynė antrą sezoną ir gerokai sustiprino komandos priekinę liniją. Praėjusį sezoną į atkrintamųjų varžybų traukinį nespėjęs sunkusis krašto puolėjas komandoje pirmavo pagal atkovotus atšokusius kamuolius (11,47).

Šie du žaidėjai buvo paskutinės čempioniškos delionės detalės, likę šeši ekipos nariai komandoje žaidė jau ne vieną sezoną. Gediminas Mateika (šis karjeros sezonas) ir Giedrius Kvakšys - dešimtą, Gediminas Astrauskas - aštuntą, Arūnas Liudvinavičius - septintą, Andrius Kvakšys - šeštą (grįžo po pertraukos) ir Arnoldas Juchnevičius - ketvirtą.

„Negerų“ komanda visada atidžiai rinkosi naujokus, pritapti prie senas tracijas turinčios komandos nebuvo lengva ir keliems kitose komandose žibėjusiems žaidėjams. Per dešimt sezonų sekmadienio krepšinio lygoje „Negeri“ be tų devynių žaidusių bent vienas rungtynes šį sezoną išbandė dar 43 žaidėjus. Iš jų bent du sezonus komandai atstovavo tik vienuolika. Vienas tokių, Ovidijus Kriaunaitis, finalų dieną su „KK Alkanų“ komanda iškovojo bronzinius apdovanojimus.

„Zarasų“ komanda trečią sezoną iš eilės baigė pralaimėjimu finalų dieną, tačiau šį kartą liūdėti nebuvo kada. Komanda kiek netikėtai prasibrovė į finalą ir ten rimtai priešinosi čempionams.

„Negeri“: Gediminas Mateika 18, Raimondas Sadkauskas 17 / „Zarasai“: Andrius Predkelis 15, Kęstutis Bagdanavičius 13 (11 atk. kam.), Evaldas Mackevičius 9;

Finalo ketverto MVP pripažintas čempionų komandos aukštaūgis Gediminas Astrauskas!

Po finalinių rungtynių naudingiausiu didžiosios taurės turnyro finalinio ketverto krepšininku (MVP) buvo pripažintas nepailstantis „Negerų“ komandos juodadarbis Gediminas Astrauskas. Finalinėse rungtynėse aukštaūgis pelnė 4 taškus, atkovojo 6 atšokusius kamuolius ir iš viso surinko 13 naudingumo balų. Pusfinalio susitikime prieš „KK Alkanų“ komandą (46:42) MVP pelnė 5 taškus, atkovojo 15 atšokusių kamuolių ir surinko lygiai tiek naudingumo balų.

Gediminas Astrauskas („Negeri“) buvo išrinktas finalo ketverto MVP

 

2019/2020 M. SEZONAS

Rėmėjai

Reklaminis skydelis
Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius.
Plačiau apie tai: privatumo politika.