Krepšinio lyga Vilniuje - krepsinistau.lt
Paskutinių rungtynių rezultatai:
Bendraukime skype    facebook zaideju_birza
Prisijungti
SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS 17-ojo turo apžvalga!!!

SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS reguliaraus sezono finišas jau čia pat!!! Kovo 17 dieną liko sužaisti penkias rungtynes. Priešpaskutinis turas, kuriame „MF“ pergalę „Broliams Šaunuoliams“ atidavė be kovos, rezultatu 0:20 buvo labai spalvingas, po jo turnyrinės lentelės dėlionėje liko daug „x“, „y“ ir „z“ nežinomųjų.

Ką dešimt komandų pademonstravo pasitikdamos kovo 11-osios šventę, kokie lygos rekordai buvo pagerinti 17-ojo turo metu ir kokių korekcijų turnyrinėje lentelėje dar išvysime paskutinio turo metu, skaitykite tradicinėje SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS įvykių suvestinėje.

Visad gatavs – BC Ponai 73:46

Septintą kartą iš eilės pralaimėję „BC Ponai“ šį kartą nusileido turnyrinės lentelės kaimynams. Pergalę pasiekę „Visad gatavs“ krepšininkai po ilgo laiko tarpo pakilo iš 13-osios vietos. Ar praėjusį sezoną tarp aštuonių geriausių ekipų buvę visada pasiruošę kils aukščiau nei 12-ta vieta, paaiškės po to, kai savo rungtynes sužais „Tores“ ir „Meridiano“ klubai.

Kovo 10 diena SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOJE prasidėjo turnyrinės lentelės kaimynų akistata. Abiems komandoms tai buvo paskutinės reguliaraus sezono rungtynės, o jų jos sulaukė turėdamos analogišką pergalių ir pralaimėjimų balansą (3-9). Praėjusį sezoną ekipos pasirodė skirtingai. „BC Ponai“ laimėjo vos porą dvikovų, o „Visad gatavs“ nužengę į „didžiosios taurės“ ketvirtfinalį užfiksavo geriausią savo rezultatą nuo 2010/2011 m. sezone įvykusio debiuto. Tarpusavio rungtynėse sezoną, kuris ponams buvo debiutinis, pajėgesni buvo rezultatu 63:60 pergalę pasiekę visada pasiruošę.

Tą pastaraisiais sezonais matome retai, tačiau šį kartą „Visad gatavs“ rungtynes pradėjo nuo gynybos. Planas taip žaisti buvo sėkmingas, o tą parodė ir rezultatas 11:1. Kėlinys baigėsi 17:5.

„Visad gatavs“ rungtynių pradžioje nesistengė atakų užbaigti tolimais metimais, atakuodavo, kai varžovai juos palikdavo laisvus.

Antrajame kėlinyje „BC Ponus“ už ausų į viršų ėmė traukti Vytenis Žvinys, o jo komanda vis dažniau sėkmingai apsigynusi bandydavo kontratakuoti. „Visad gatavs“ vienu metu pirmavo 17-kos taškų skirtumu, tačiau iki didžiosios pertraukos likus daugiau nei dviem minutėms Lukas Kontrimavičius ponulių deficitą sumažino iki 10-ties (17:27).

„Visad gatavs“ šį kartą vertėsi be puolėjo Donato Balandžio. Jo nebuvimas smarkiai atsiliepė kovai dėl atšokusių kamuolių. Kai su šiuo žaidimo elementu pavykdavo susitvarkyti, rungtynių favoritai geriau jausdavosi ir prie varžovų krepšio. Pirmąją dvikovos dalį baigę spurtu 5:0 (32:17) visada pasiruošę užtikrintai pradėjo ir antrąją. Po spurto 10:0 (42:17) „BC Ponai“ buvo priversti prašyti minutės pertraukėlės. Trumpas pasitarimas greito rezultato nedavė, deficitas šoktelėjo iki 28 taškų.

Ketvirtojo kelinio viduryje „Visad gatavs“ persvara siekė 30 taškų ribą (61:31), tačiau iki galo kovoję ir atkarpą „bėk ir mesk“ 15:12 laimėję „BC Ponai“ kiek sušvelnino galutinį rezultatą.

Pergalę pasiekusi „Visad gatavs“ komanda sužaidė geriausias sezono rungtynes gynyboje (46 praleisti taškai). Septynios klaidos - taip pat komandos sezono rekordas. „Mažosios taurės“ turnyre komandai negalės padėti Andrius Valantinavičius, tai yra vienintelis žaidėjas, nepasiekęs privalomų keturių rungtynių limito tarp tų, kurie šį sezoną buvo pasirodę aikštelėje.

„BC Ponai“ šiuo metu išgyvena krizę. Antroje sezono dalyje kyla didelių problemų renkant taškus, dirbant gynyboje, taip pat sumažėjo komandos rotacija. „Mažosios taurės“ turnyre komanda galės remtis 12-kos žaidėjų paslaugomis.

Ponų nurašyti negalima, tačiau norint siekti vietos „mažosios taurės“ pusfinalyje reikės solidesnio lyderių bei kitų rotacijos žaidėjų indėlio. Labai smarkiai komandą riboja tai, kad 2019 metais rungtynėse retai matomas įžaidėjas Lukas Beržinskas, o Tadas Burmonas antroje sezono pusėje nesugeba demonstruoti gero krepšinio. Gynėjas iš septynių dvikovų 2019 metais penkias baigė surinkdamas neigiamą naudingumo balų rodiklį, o dvikovoje prieš „Visad gatavs“ klydo net 12-ka kartų taip užfiksuodamas visos lygos šio sezono antirekordą.

Visad gatavs: Vygantas Versockas 17, Dainius Strakšys 16, Tumas Bajoras 11, Artiom Lisovskij ir Erikas Dubovskis po 10 / BC Ponai: Lukas Žalkauskas 16 (10 atk. kam.), Vytenis Žvinys 13;

TG Sokol – Negeri 54:67

Be pralaimėjimų žygiuojantys „Negeri“ tęsia sėkmingų pasirodymų prieš „TG Sokol“ istoriją. Turėdami vienas rungtynes su „O.P.A.“ atsargoje „Negeri“ tampa reguliaraus sezono nugalėtojais, tai aukščiausias pasiekimas 10-tą sezoną skaičiuojančios komandos istorijoje. Kas taps dar neįveiktos šį sezoną ekipos varžovais ketvirtfinalio etape, paaiškės tik paskutinio reguliaraus sezono turo metu.

Dvikovos tarp „Negerų“ ir „TG Sokol“ visada būna įdomios ir sunkiai nuspėjamos. Šį kartą „Negeri“ pergalės atveju galėjo užsitikrinti reguliaraus sezono nugalėtojų titulą. Reikėtų manyti, kad ir „TG Sokol“ patyliukais dar galvojo apie šuolį į pirmąją poziciją, tačiau šiai komandai reikėjo ne tik pergalės, tačiau ir papildomų detalių. Jų „TG Sokol“ reikės ir kovo 17 dieną, tačiau dabar jau siekiant išlaikyti trečiąją poziciją.

Rungtynės prasidėjo nerezultatyviai, įpusėjus kėliniui „TG Sokol“ pirmavo 6:5, sužaidus dar dvi minutes 8:7. Vėliau „Negeri“ neišnaudojo kelių gerų situacijų prie varžovų krepšio, o Valdemar Lodziato varžovų pranašumą padidino iki 3 taškų (10:7). Šį „sakalų“ galiūną, per kurį bandoma dažnai baigti atakas, Rapolas Čepė per pirmas 10 minučių stabdė labai gerai.

„Negerų“ komandai pademonstravus gerą gynybą po pirmojo kėlinio komandos išsiskirstė taikiai (13:13).

Antrojo ketvirčio pradžioje porą tritaškių smeigė Arnoldas Juchnevičius (19:15), tokie jo metimai neturėjo tapti staigmena „TG Sokol“ gynėjams. „Negerų“ snaiperis 2016 metų lapkričio 13 dieną į jų prastai saugomą krepšį sumetė 11 tolimų metimų, o tam jam prireikė vos 13-kos bandymų. Tada 37 taškus pelniusio Arnoldo Juchnevičiaus vedami „Negeri“ šventė pergalę 69:55.

Pirmas žaibiškas „Negerų“ pabėgimas 23:15 nebuvo lemtingas, nes svarbius metimus pataikę „TG Sokol“ krepšininkai laimėjo atkarpą 7:2 (22:25).

Arnoldas Juchnevičius dar buvo padidinęs persvarą (28:22), tačiau po Nerijaus Pigagos gražaus prasiveržimo gerai pažįstamas varžoves skyrė tik du taškai. Visgi ženklai, kad „TG Sokol“ perima iniciatyvą, buvo klaidingi, nes „Negeri“ vėl sprogo puolime ir pirmąją rungtynių dalį laimėjo 34:26.

„Negeri“ turėjo problemų po lenta, tačiau puikiai pasinaudojo varžovų silpnybėmis perimetre ir juos baudė tolimais metimais. Būtent jų dėka buvo suduotas lemiamas smūgis jau trečiojo kėlinio pradžioje.

„TG Sokol“ atsiliko 9 taškais, o kiek skuboti bandymai prisivyti varžovą jokių rezultatų nedavė, jei ne gera kova dėl atšokusių kamuolių po savo netaiklių metimų, popieriai būtų visai prasti. Tiesa, didesnė krizė buvo šalia. Arnoldas Juchnevičius pataikė dar du tritaškius, jo pavyzdžiu pasekė ir Andrius Kvakšys, kuris iš toli atakuoja ypatingai retai. Kepurėmis užmėtytų „sakalų“ deficitas ketvirčio gale siekė 19-kos taškų atžymą.

Lemiamas gana dinamiškų ir įdomių rungtynių kelinys buvo permainingas. „TG Sokol“ bandė kabintis ir didelio kovingumo dėka tą darė sėkmingai. Po Valdemar Lodziato eilinio dvitaškio po didžiosios pertraukos komandas skyrė vienženklis taškų skirtumas (50:58). Po Andriaus Kvakšio tritaškio (62:50) viskas stojo į savo vietas, o į greitą ataką pasileidusį Nerijų Pigagą antrą kartą šiame kėlinyje metantį iš po krepšio baudžia Gediminas Mateika. Gynėjas, kurį rungtynių pradžioje iš ritmo kiek išvedė kojos trauma, pasižymėjo įspūdingais blokais.

Šešis žaidėjus rotavę „Negeri“ rungtynių rungtynių pabaigoje atrodė kiek išvargę, sparčiai rinko asmenines pražangas, tačiau varžovų artyn taip ir neprisileido.

TG Sokol: Karol Ruselevič ir Valdemar Lodziato (20 atk. kam.) po 18, Nerijus Pigaga 11 / Negeri: Arnoldas Juchnevičius 18, Raimondas Sadkauskas 16, Andrius Kvakšys 12, Gediminas Mateika 11;

Tores – O.P.A. 62:90

Puikią dvikovą sužaidusi „O.P.A.“ pačiupo gelbėjimosi ratą!!! Lygos šio sezono rekordu paženklintą asmeninį pasirodymą surengė Ramūnas Jozonis. Puolėjas blokavo 7 varžovų metimus. „O.P.A.“ sužaidė rezultatyviausią sezono dvikovą (90), atkovojo daugiausiai atšokusių kamuolių (55), atliko daugiausiai rezultatyvių perdavimų (27), blokavo daugiausiai metimų (9) ir surinko daugiausiai naudingumo balų (120). Už puikų pasirodymą sezono tęsinį lemiančiose rungtynėse galima būtų pagirti „O.P.A.“ komandos debiutantą Antoną Bartoševičių, kuris, surinkęs dvigubą dublį (18 naud. bal.), sužaidė sezono rungtynes ir puikiai pavadavo rungtynes iš šalies stebėjusį Artūrą Pūkį.

Dar viena turnyrinės lentelės kaimynų dvikova, kurią galėjome išvysti kovo 10 dieną, vyko tarp „Tores“ bei „O.P.A.“ komandų. Turnyrine prasme tai buvo be galo svarbios rungtynės abiems kolektyvams, iki šiol per 11 rungtynių pasiekusiems po keturias pergales. „Tores“ su „O.P.A.“ varžėsi dėl laisvo bilieto į „didžiosios taurės“ ketvirtfinalio etapą.

Po „O.P.A.“ pergalės „Tores“ iš kovos jau pasitraukė, dabar viskas priklausys nuo „Šaras sugriovė Marčėlą“ bei tos pačios „O.P.A.“ pasirodymų, juos dar stebės ir techninį pralaimėjimą uždirbę „MF“, kuriems iškilo reali grėsmė likti be „didžiosios taurės“ turnyro.

„O.P.A.“ šį ir pastaruosius kelerius sezonus demonstruoja geresnius rezultatus už „Tores“, tačiau sezoną kreipiančios dvikovos sulaukė demonstruodami prastą gynybą. Dvi pastarosios rungtynės „RRKK&Bendorėlių“ bei „Visad gatavs“ komandoms buvo pralaimėtos į savo krepšį praleidžiant vidutiniškai po 76,50 taško. Iki šios sezono fazės per devynias rungtynes į „O.P.A.“ krepšį daugiausiai taškų (70) buvo sumetę čempionai „Broliai Šaunuoliai“.

Sunku suprasti, kokio sezono tęsinio nori patys „O.P.A.“ krepšininkai, tačiau bet kokiu atveju dvikovas su „Visad gatavs“ ir „RRKK&Bendorėliais“ turėjo laimėti.

Pirmasis kėlinys parodė, kad abi priešininkės nori siekti pergalės ir aukštesnės pozicijos turnyrinėje lentelėje. Čia ne NBA ir užfiksavus prastą rezultatą kitą sezoną nepasikviesi pajėgesnio žaidėjo naujokų biržoje.

Įpusėjus pirmajam kėliniui „Tores“ pirmavo 7:5, tačiau po dvi minutes trukusios tylos renkant taškus „O.P.A.“ rezultatą išlygino 7:7. Krepšinis, kurį rodė abi komandos, nebuvo gražus - daug skubotų ir neracionalių veiksmų, kurie lėmė klaidas.

„Tores“ kolektyvas kėliniui artėjant prie pabaigos vis įgydavo 2 taškų persvarą, tačiau „O.P.A.“ atsakydama taip pat rezultatyviai tą persvarą naikindavo (9:9; 11:11), o Ramūnui Jozoniui pataikius dvitaškį su varžovo pražanga, po taiklaus baudos metimo ketvirtis buvo laimėtas 14:13.

„O.P.A.“ dominavimas kovojant dėl atšokusių kamuolių išryškino „Tores“ priekinės linijos spragas, Grzegož Jasinskij (9 taškai, 16 atk. kam., 4/19 dvitaškiai) stengėsi, kovojo, tačiau jam vienam kažką pakeisti buvo itin sunku.

Lentą laimėjusi „O.P.A.“ spurtavo 9:0 ir jau trečiąją antrojo kėlinio minutę pabėgo 23:13. Tuo „Tores“ bėdos nesibaigė, kėlinio gale „O.P.A.“ persvara šoktelėjo iki 19-kos taškų (38:19).

Po didžiosios pertraukos vaizdas aikštelėje nesikeitė, „O.P.A.“, į puolimą įtraukdama net iki šiol mažesnį vaidmenį turėjusius savo žaidėjus, trečiąjį kėlinį laimėjo 27:17 (65:36).

Ketvirtasis kėlinys, kaip ir daugelyje rungtynių, kurių nugalėtojas paaiškėja anksčiau, buvo tik formalumas. Geriausią puolimą šį sezoną demonstravusi „O.P.A.“ mėgavosi žaidimu, puikiai pataikė. „Tores“ vyrai nesitengė žaisti grubiai, kietai ir bet kokia kaina sumažinti atsilikimą, sunkų sezoną žaidžiantys lygos senbuviai bandė išlikti pozityvūs ir sugebėjo laimėti rezultatyvų ketvirtį (26:25).

Rungtynės baigėsi „O.P.A.“ pergale rezultatu 90:62.

Tores: Erik Bilkevič 21, Aleksandr Lipnevič 18 / O.P.A.: Ramūnas Jozonis 27 (17 atk. kam.), Evaldas Pieslys 19 (10 rez. perd.), Andrius Šimelevičius 18 (11 atk. kam.), Antonas Bartoševičius 12 (13 atk. kam.);

Inwido – KK Alkani 43:41

Nerezultatyviose rungtynėse dramatiška „Inwido“ pergalė ir sugrįžimas į pirmąjį ketvertuką turnyrinėje lentelėje. Kovo 17 dieną paaiškės, ar matysime šį sezoną dar dvi šių komandų tarpusavio rungtynes, dabar jau „didžiosios taurės“ ketvirtfinalyje. Kaip bebūtų, šį sezoną abu kolektyvai turės istorinę galimybę iškovoti bilietą į finalo ketvertą.

Praėjusį sezoną su lygoje debiutavusiais „Inwido“ krepšininkais „KK Alkanų“ komanda, turėdama daugiau patirties, susitvarkė lengvai. Laimėta rezultatu 68:52. Prieš sezoną būtų buvę sunku tuo patikėti, tačiau „Inwido“, dar turėdama atsargoje dvikovą su Bendorėlių atstovais, rungtynėse prieš alkanus galėjo užsitikrinti vietą tarp keturių geriausių reguliaraus sezono komandų. Tam reikėjo pergalės bent vienu tašku!

„KK Alkani“ rungtynių pradžioje pabėgo 4:0, tačiau Edvardas Žlinskas lyg raketa praskriejo per visą aikštelę, „Inwido“ atsilaikė gynyboje ir Artūrui Petkevičiui pacentravus rezultatas tapo 4:4.

Pirmojo kėlinio metu „KK Alkani“ rezultatą kartą buvo išlyginę (6:6) bei kartą buvo įsiveržę į priekį (10:9), likusios atkarpos priklausė „Inwido“ vyrams, kurių gretose labiausiai išsiskyrė Edvardas Žilinskas. Mariui Kontrimui ketvirtį baigus su sirena rezultatas tapo 14:10.

„KK Alkani“ sužaidus pusantros minutės priartėjo 13:14, tačiau „Inwido“ atakų lavinos ilgai laukti nereikėjo. Greitai žaidusi ekipa pabėgo 20:13.

Antroje ketvirčio pusėje abi komandos turėjo po juodą ir baltą atkarpą. Pirmiausiai „KK Alkani“ sugebėjo apsiginti ir sumažino deficitą iki trijų taškų, vėliau tuo pačiu atsakę „Inwido“ krepšininkai vėl pabėgo 26:17.

Artėjant didžiajai pertraukai iniciatyvos ėmėsi Justas Uleckas ir Kęstutis Juonys. Pirmasis, įveikęs „Inwido“ gynybą, uždirbo „2 plius 1”, o antrasis, išprovokavęs dvi oponentų pražangas iš eilės, realizavo tris baudų metimus iš keturių. Po labai intriguojančių 20 minučių „Inwido“ vis dar buvo priekyje 26:23.

„KK Alkani“ puolime tolimi metimai yra labai svarbus elementas, tačiau juo pirmuosius du kėlinius pasinaudoti taip ir nepavyko. Kai pavyko pataikyti kelis tritaškius per trumą laiką, pirmaujanti komanda kuriam laikui apsikeitė (31:28).

Kėliniui artėjant prie pabaigos abi komandos forsavo įvykius, tai jokio rezultato nedavė. Galiausiai „Inwido“ vėl įsiveržė į priekį 32:31, tačiau ketvirtį sėkmingiau baigė „KK Alkani“. Mindaugui Zalatoriui surinkus 5 taškus prieš lemiamą ketvirtį rezultatas tapo 36:34 bei dar 10 minučių emocijų, geros kovos ir dramos.

Marius Kontrimas sužaidus daugiau nei tris minutes nutraukia tylą ir pirmasis baudos metimais pasižymi ketvirtajame kėlinyje 36:36.

Niekas per daug nesikeičia ir likus žaisti mažiau nei penkias minutes iki finalinio švilpuko. Metimai skrieja pro šalį, daug jėgų eikvojama oro dvikovoms.

Kęstučiui Juoniui pataikius vieną baudos metimą 37:36, tačiau netrukus atsarginių žaidėjų suolelį ant kojų kelia Žilvinas Mackevičius. Gynėjo tritaškis gražina į priekį „Inwido“ (39:37). Pastaroji komanda užsivedusi, tačiau skuboti sprendimai virsta klaidomis, o varžovai šalia…

Edvardas Žilinskas pelno du taškus, priverčia varžovą prasižengti, tačiau prameta gana svarbų baudos metimą (41:37), o netrukus jo ekipa priversta prašyti minutės pertraukėlės, kai visą jo darbą Justas Uleckas paverčia niekais po ilgos pertraukos vėl pasižymėdamas puolime (39:41).

„Inwido“ reikėjo skubaus pasitarimo, tačiau Vitalijus Afanasjevas turi priekaištų rungtynių arbitrams. Po dviejų techninių pražangų vienas iš kertinių komandos žaidėjų kritiniu momentu yra priverstas palikti aikštelę. Romuald Zemlianskij šią varžovo dovaną paverčia tik tašku, tačiau šis taškas yra aukso vertės (40:41).

Aistroms kiek nurimus Marius Kontrimas pataiko du baudos metimus (43:40), kai jį viduryje aikštelės neleistinais būdais stabdo varžovų gynėjai. „KK Alkani“ lemiamos atakos metu eina va bank, tačiau Romuald Zemlianskij tolimas metimas netaiklus, dar netaikliau nuo trijų taškų atžymos atakuoja Eimantas Kaminskas.

Kamuolį atkovojęs Edvardas Žilinskas skuba į priekį bei laiku pastebi Žilviną Mackevičių, tačiau pastarasis prameta iš po krepšio. Padėtį gelbėdamas Edvardas Žilinskas dar bando kovoti dėl atšokusio kamuolio, tačiau neleistinai atstumia Eimantą Kaminską ir užsidirba asmeninę pražangą. „KK Alkanų“ aukštaūgis pataiko vieną baudos metimą (41:43), tačiau po kelių akimirkų triumfuoja „Inwido“.

Inwido: Edvardas Žilinskas 17 (13 atk. kam.), Marius Kontrimas 10 (10 atk. kam.) / KK Alkani: Justas Uleckas 14, Romuald Zemlianskij 9;

RRKK&Bendorėliai – Šaras sugriovė Marčėlą 76:106

Sezono rezultatyvumo rekordus gerinusių komandų akistatoje „Šaras sugriovė Marčėlą“ penketuko dominavimas bei keli asmeniniai šio sezono lygos rekordai.

Bendorėlių atstovai pagerino žaidimą, tačiau jų taupyklėje iki reguliaraus sezono finišo pergalių daugiau neatsirado. Kovo 10 dieną į MRU Raimundo Umbraso kuruojama komanda rinkosi turėdama vos vieną pergalę, iškovotą per 11 dvikovų. Pakilti iš turnyrinės lentelės dugno „RRKK&Bendorėlių“ krepšininkai net ir laimėję abu kartus galimybių neturėjo, tačiau bent jau sugadinti vakarėlį „Šaras sugriovė Marčėlą“ jaunimui noro tikrai buvo. Pastaroji komanda ir antrąjį sezoną pradėjo su ambicingais tikslais, tačiau dabar matyti, kad jų gali ir nepasiekti.

Tikriausiai ilgasis savaitgalis koregavo ne vienos komandos planus, todėl prieš rungtynes pasinaudoję lygos nuostatuose aprašytomis taisyklėmis abi komandos įregistravo naujokų. Taip „RRKK&Bendorėlių“ ekipos sudėtyje atsirado Evaldas Štramaitis, o „Šaras sugriovė Marčėlą“ - Vytautas Žarnauskas bei Robertas Sinkevičius.

Pastarasis puolėjas 2016/2017 m. sezone SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOJE jau buvo sužaidęs 14-ka rungtynių, kai po 10,21 taško rinko dabar jau neegzistuojančiai „KK Comma 313”.

Šį kartą Robertą Sinkevičių išskyrėme ne atsitiktinai, nes žaidėjas, padėjęs „Šaras sugriovė Marčėlą“ komandai pasiekti pergalę ir išvengti galimai techninio pralaimėjimo, pelnė 50 taškų ir užfiksavo šio sezono visos lygos rezultatyvumo rekordą. Iki kovo 10 dienos lyderis šioje kategorijoje buvo „TG Sokol“ krepšininkas Vytautas Saulis (44).

Užsiautęs vaikinas surinko 44 naudingumo balus ir tapo šeštuoju lygos žaidėju, kuriam šį sezoną pavyko pasiekti bent 40 naudingumo balų vieneriose rungtynėse ribą. Taip pat jis pataikė 17 dvitaškių ir dviem taikliais metimais pagerino Dariaus Dūdėno sausio 27 dieną užfiksuotą pasiekimą (15 taiklių dvitaškių).

Šio sezono lygos rekordą pakartojo ir gynėjas Nojus Vaikšnoras, jis atliko 15-ka rezultatyvių perdavimų. Tiek pat 2018 m. lapkričio 18 dieną rungtynėse prieš „Šaras sugriovė Marčėlą“ atliko Vygantas Versockas iš „Visad gatavs“.

Rungtynės tarp skirtingus uždavinius reguliaraus sezono finiše sprendžiančių ekipų vyko gun and run stiliumi, o lygesnė kova vyko tik kelias pirmojo ketvirčio minutes bei antroje dvikovos pusėje, kai teliko atsakyti į klausimą, kokiu skirtumu bus sutriuškinti Bendorėlių atstovai.

„RRKK&Bendorėliai“ kurį laiką pirmavo 5:3, tačiau Nojus Vaikšnoras pataikė du tritaškius ir išvedė „Šaras sugriovė Marčėlą“ į priekį. Nuo penktosios rungtynių minutės jaunimas gerai gynėsi, kontratakavo ir rinko daug pigių taškų. Ketvirtis laimėtas 26:9.

Antrojo kėlinio pradžia buvo chaotiška abiem komandoms. Vieni bandė atsitiesti, tačiau to padaryti nepavyko, kiti pasijautė jau atlikę visą darbą ir kiek atsipalaidavo.

Bendorėlių atstovai ne kartą šį sezoną buvo atsitiesę, tačiau šį kartą „Šaras sugriovė Marčėlą“ įjungus aukštesnę pavarą gynyboje kilo per daug bėdų, kad būtų galima kažką pakeisti. Įpusėjus kėliniui komandas skyrė 19-ka taškų.

Po antrojo kėlinio „Šaras sugriovė Marčėlą“, pataikę kelis tritaškius, pirmavo 51:23, tačiau tuo varžovų triuškinimas nesibaigė, trečiojo kėlinio pirmoje pusėje Bendorėlių atstovų deficitas vienu momentu siekė 37 taškus. Tai buvo rekordinis jaunimo pranašumas šiose rungtynėse.

Kai rungtynių nugalėtojas nekėlė jokių klausimų, „RRKK&Bendorėliai“ vis sėkmingiau rinko taškus, įsibėgėjo naujokas Evaldas Štramaitis, prabilo Valdas Vyšniauskis, kuris ilgą laiką varžovų gynybai nekėlė jokios grėsmės. Po trijų kėlinių „Šaras sugriovė Marčėlą“ komandos dominavimo rezultatas švieslentėje 74:45, kai Robertas Sinkevičius ketvirtį baigė taikliu tritaškiu.

Varžovams galvos skausmą nuo pat pirmosios rungtynių minutės kėlusiam Robertui Sinkevičiui pataikius tris tolimus metimus po keturių minučių paskutiniame ketvirtyje „Šaras sugriovė Marčėlą“ pirmavo 87:59, tapo aišku, kad liko vos kelios intrigos, kada ir kas pelnys 100-tąjį tašką.

Užtikrintą persvarą jau per pirmąją rungtynių dalį susikrovęs jaunimas mėgavosi žaidimu puolime, o netrukus Linas Einikis pelnė 100-tąjį tašką pataikydamas dvitaškį su varžovo pražanga (100:70). Greitai sezono rezultatyvumo rekordą fiksavo ir Bendorėlių atstovai.

RRKK&Bendorėliai: Valdas Vyšniauskis 27, Evaldas Štramaitis 21 / Šaras sugriovė Marčėlą: Robertas Sinkevičius (22/31 metimai) 50, Nojus Vaikšnoras 27 (15 rez. perd.), Linas Einikis 20;

MF – Broliai Šaunuoliai 0:20

Kas gelbėjo gyvybes, kas lankėsi tėviškėse, o kas turėjo kitų planų... Galiausiai išėjo taip, kad 19-ka žaidėjų savo sudėtyje turintys medicinos studentai nesusirinko į dvikovą prieš „Brolius Šaunuolius“.

Truputį metų senumo istorijos: „MF“ tapo maloniausiu 2017/2018 m. SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS atradimu. Kovingas, draugiškas kolektyvas, turėdamas vos porą ryškesnių žvaigždžių nukeliavo iki pat finalo ketverto, kur pusfinalyje rezultatu 51:64 buvo sustabdytas „Brolių Šaunuolių“.

Vėliau „Ginio Pajėgoms“ rezultatu 43:52 rungtynes dėl 3 vietos pralaimėję medikai prieš šį sezoną neteko įžaidėjo Juliaus Ščipoko. Komandą per du sezonus į neregėtas aukštumas iškėlęs gynėjas yra išvykęs iš Lietuvos. Jam deramos pamainos „MF“ nerado, todėl bent jau puolime šį sezoną viskas klostosi daug sunkiau nei buvo galima tikėtis.

„Broliai Šaunuoliai“ kovo 10 dieną aikštelėje laukė kiek įpykusių dėl to 2018 metų pusfinalio varžovų, tačiau nesulaukė. Čempionai, panašu, kad buvo rimtai pasirengę visoms įmanomoms grėsmėms. Į dvikovą atvyko beveik visi komandos lyderiai - Gediminas Povilauskas, Darius Jovaiša, Darius Dūdėnas ir Egidijus Mažeika.

Stebint pastarųjų kelių mėnėsių „MF“ žaidimą galima būtų daryti prielaidą, kad „Broliai Šaunuoliai“ pergalę būtų iškovoję ir taip, tačiau dabar iš jų buvo atimta galimybė žaist ir susižaisti...

Įdomu tai, kad „MF“ studentai į vienas iš reguliaraus sezono rungtynes nesusirenka jau trečiąjį sezoną iš eilės, o visi uždirbti techniniai pralaimėjimai jiems atsirūgsta prarastomis pozicijomis turnyrinėje lentelėje.

Matyt, studentams yra svarbesnių dalykų gyvenime nei krepšinis.

2016 m. gruodžio 4 dieną „MF“ – „Išvien“ 0:20, po šio pralaimėjimo studentai tapo viena iš blogiausių pirmojo etapo komandų, tačiau vėliau sezoną pavyko išgelbėti. Laimėta „mažosios taurės“ bronza.

2017 m. gruodžio 10 diena „MF“ – „Zarasai“ 0:20, medikai zarasiškiams be kovos atiduoda trečiąją vietą vienoje iš grupių (pirmasis etapas). „MF“ nepatenka į pajėgiausių komandų divizioną, tačiau vėliau viskas ir ištaisoma, komanda kuria stebuklus ir šį kartą net patenka į „didžiosios taurės“ finalo ketvertą.

Po kovo 10 dienos analogo „MF“ krepšininkų likimą lems kitos komandos, rizika iškristi į „mažosios taurės“ turnyrą itin didelė.

Per 11-ka sezonų paslydimų neišvengė ir čempionai. Skaudžiai pralaimėję „BC Dugnui“ (59:64) aštuntfinalyje „Broliai Šaunuoliai“ vėliau nesurinko penkių žaidėjų į „mažosios taurės“ turnyro analogišką etapą. Tada 2014/2015 metų sezone komandos varžėsi pagal kitokį formatą, o „Broliai Šaunuoliai“, buvę reguliaraus sezono nugalėtojais, krito prieš 16-tą vietą užėmusį varžovą. „BC Dugnas“ tada turėjo blogiausią reitingą.

Turo žaidėjas

Reguliaraus sezono dėlionė

Kovo 17 dieną bus žaidžiamos penkerios paskutinės reguliaraus sezono rungtynės. Joms pasibaigus 1-8 vietas užėmusios ekipos po savaitės pradės kovą dėl „didžiosios taurės“, tos, kurios užims 9-14 vietas, varžysis „mažosios taurės“ turnyre.

Profesionalų lygose techninių pralaimėjimų pasitaiko retai, tačiau mėgėjų krepšinyje dvikovų, kurios neįvyksta vienai iš komandų neatvykus ar nesurinkus bent penkių žaidėjų, buvo ir tikriausiai bus. Rezultatai 0:20 įmanomi, tačiau šį kartą darome prielaidą, kad visos 10 komandų paskutinio turo metu startuos ir bandome apžvelgti, kas kiekvienos komandos laukia reguliaraus sezono finiše.

„Negeri“ - reguliaraus sezono nugalėtojai! Pralaimėjimas „O.P.A.“ komandai nieko nepakeis. „RRKK&Bendorėliai“ turi atsargoje dvikovą su „Inwido“, tačiau net sėkmės atveju jie iš turnyrinės lentelės dugno (14 vieta) neprisikels.

Čempionai „Broliai Šaunuoliai“ ketvirtfinalio etapą pradės turėdami antrą retingą, dvikova su „Meridianu“ jų pozicijos nepakeis. Tiesa, tituluočiausios šio sezono lygos ekipos pralaimėjimas taptų didele šio sezono staigmena.

Pagal dabartinę situaciją turnyrinėje lentelėje dvi pagrindinės sezono favoritės žaisti finale („Broliai Šaunuoliai“ ir „TG Sokol“), įveikę ketvirtfinalio etapą, susitiktų pusfinalyje. Karšta, smagu, tačiau tik ne tai komandai, kuri pralaimės.

„TG Sokol“ reguliarų sezoną baigs rungtynėmis su „Zarasais“, dvikova bus paskutinė kovo 17 dieną, todėl „sakalai“ žinos, kaip sužaidė „Inwido“ prieš „RRKK&Bendorėlius“. Jeigu „TG Sokol“ pralaimės, o „Inwido“ iškovos pergalę, būtent „TG Sokol“ kris į ketvirtąją vietą, o „Inwido“ pakils į trečiąją. Abi šios komandos žemiau ketvirtos vietos jau nenukris.

„KK Alkani“ savo pasirodymą jau baigė ir užėmė penktąją vietą (čia korekcijos galimos tik „Inwido“ neatvykus žaisti prieš Bendorėlių atstovus).

„Zarasai“ šį sezoną pralaimėjo „Inwido“ ir „KK Alkaniems“, todėl, net ir laimėję prieš „TG Sokol“, aukščiau 6 vietos nepakils. Įdomu tai, kad „TG Sokol“ ir „Zarasai“ - reali „didžiosios taurės“ ketvirtfinalio pora, o abiem komandoms toks susidūrimas gali būti skausmingas. Žiūrint iš „Zarasų“ pozicijos tikriausiai „TG Sokol“ lengviau būtų įveikti kovo 17 dieną nei vėliau bandyti palaužti ketvirtfinalyje, kai teks žaisti du susitikimus. „TG Sokol“ pralaimėjimas „Zarasams“ ateityje gali išeiti į naudą, nereiktų pusfinalyje žaisti su „Broliais Šaunuoliais“, kurių jie veikiausiai bijo labiau nei kitų komandų. Nereikėtų nurašyti ir tų pačių „Zarasų“, kurie visus penkis pralaimėjimus patyrė kovoje be visų svarbiausių žaidėjų rotacijoje.

Reguliaraus sezono paskutinės rungtynės bus labai įdomos ir tikriausiai ne vienos komandos atstovai bandys ją apipinti įvairiomis sąmokslo teorijomis.

„BC Ponai“ per 13 dvikovų laimėję 3 kartus liks 13-ti. „Visad gatavs“ tik po pergalės tarpusavio rungtynėse pabėgę į laipteliu į viršų savo pasirodymą jau baigę (4-9). Pastaroji komanda reguliarų sezoną gali baigti turėdama vienodą įskaitinių taškų skaičių kaip „Tores“ ir „Meridianas“, tačiau yra abiem pralaimėjusi ir iš 12-tos vietos nepakils.

7-11 vietų likimas priklausys nuo trijų dvikovų: „O.P.A.“ – „Negeri“, „Šaras sugriovė Marčėlą“ – „Tores“ bei „Meridianas“ – „Broliai Šaunuoliai“. Jų baigtis lems net penkių komandų išsidėstymą, įskaitant ir savo pasirodymą techniniu pralaimėjimu 0:20 jau baigusią „MF“.

Pastaba: informacija apie komandų galimą išsidėstymą yra orentacinė, komandoms siūlome savo padėtį turnyrinėje lentelėje įvertinti pačioms!!!

Turnyrinė lentelė / Likę varžovai

Vieta

Komanda

W/L

Taškai

Varžovas kovo 17 dieną

1

Negeri

12-0

24

O.P.A.

2

Broliai Šaunuoliai

10-2

22

Meridianas

3

TG Sokol

9-3

21

Zarasai

4

Inwido

8-4

20

RRKK&Bendorėliai

5

KK Alkani

8-5

21

 

6

Zarasai

7-5

19

TG Sokol

7

Šaras sugriovė Marčėlą

5-7

17

Tores

8

O.P.A.

5-7

17

Negeri

9

MF

6-7

18

 

10

Meridianas

4-8

16

Broliai Šaunuoliai

11

Tores

4-8

16

Šaras sugriovė Marčėlą

12

Visad gatavs

4-9

17

 

13

BC Ponai

3-10

16

 

14

RRKK&Bendorėliai

1-11

13

Inwido

 

 

2019/2020 M. SEZONAS

Rėmėjai

Reklaminis skydelis
Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius.
Plačiau apie tai: privatumo politika.