Krepšinio lyga Vilniuje - krepsinistau.lt
Paskutinių rungtynių rezultatai:
Bendraukime skype    facebook zaideju_birza
Prisijungti
SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS 15-ojo turo apžvalga!!!

Žiema SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOJE baigėsi triuškinančiomis „Negerų“ bei „Brolių Šaunuolių“ pergalėmis, lygos rekordais bei puikių asmeninių pasirodymų gausa.

Trečią trigubą dublį šį sezoną į savo sąskaitą įsirašė čempionų lyderis – Gediminas Povilauskas, tačiau jau sekančiose rungtynėse atsirado žmogus, pranokęs ir jį. „Meridianas“ sužaidė puikias rungtynes, tačiau po atkaklios kovos teko nusileisti (68:76) „TG Sokol“. Prie tokio kiek netikėto šių rungtynių scenarijaus rimtai prisidėjo Almantas Stankevičius. „Meridiano“ lyderis surinko trigubą dublį bei surinko 51 efektyvumo balą. Tai buvo geriausias asmenis pasirodymas lygoje šiame sezone.

Kitose rungtynėse vasario 24 dieną „MF“ ir „KK Alkani“ atitinkamai įveikė „Šaras sugriovė Marčėlą“ ir „Visad gatavs“.

Negeri – BC Ponai 111:48

„BC Ponų“ nepasigailėję „Negeri“ gerino lygos sezono rekordus. Buvo pasiekta pergalė didžiausiu skirtumu (+63), pelnyta daugiausiai taškų (111), surinktas didžiausias naudingumo balų skaičius (157), pataikyta daugiausiai dvitaškių (34) bei atlikta daugiausiai rezultatyvių perdavimų (34). Asmeniniu lygos sezono rekordu galės pasigirti Arnoldas Juchnevičius. Puolėjas pataikė 9 tolimus metimus, o tiek šį sezoną vienose rungtynėse dar nieks nebuvo įmetęs.

Rungtynės tarp turnyrinės lentelės lyderių, šį sezoną dar nesuklupusių „Negerų“ bei už 10-tuko ribos kurį laiką esančių „BC Ponų“ prasidėjo spurtu 14:0. Jokio pasipriešinimo iš ponų nesulaukę favoritai iš viso per pirmą kėlinį pataikė 7 tolimus metimus ir jį laimėjo net 37:11.

Penkis tolimus metimus per 10 pirmųjų minučių realizavo ryškiausiai išreikštas „Negerų“ komandos metikas Arnoldas Juchnevičius (9/12 rungtynėse), kurio taikiklis iki šiol buvo kiek išsiderinęs.

„BC Ponai“ rungtynėms registravo penkis žaidėjus, pralaimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių ir labai anksti nuleido rankas. Įsibėgėję ir puikų puolimą demonstravę „Negeri“ įspusėjus rungtynėms jau pirmavo 73:37.

Laukiant antrosios rungtynių dalies buvo likę sulaukti atsakymų tik į du klausimus: pirmasis – koks bus naujas šio sezono rezultatyvumo rekordas, o antrasis – kuris iš aštuonių „Negerų“ komandos žaidėjų turės vaišinti komandos draugus.

Dominuojančios komandos apsukos po didžiosios pertraukos krito, tačiau tuo visiškai nepasinaudoję ponai pralaimėjo ir trečiąjį ketvirtį 19:9 (92:36).

Ketvirtojo kėlinio pradžioje „Negeriems“ daug laiko tam, kad būtų priartėta prie 100-to taškų atžymos, neprireikė (97:38), tačiau vėliau tų likusių 3 taškų medžioklė užsitęsė net tris minutes. Galima pajuokauti, kad norinčių pavaišinti ekipos draugus sekmadienio pietumis savanorių iškart neatsirado.

Po Raimondo Sadkausko reido po varžovų krepšiu rezultatas tapo 101:40, vėliau, likus minutei iki finalinio švilpuko, „Negeri“ buvo įgiję ir 67 taškų pranašumą, kurį ketvirtį rezultatu 12:19 pralaimėję „BC Ponai“ spėjo dar kiek apmažinti.

„BC Ponai“ pralaimėjo rezultatu 48:111 arba 63 taškų skirtumu. Iki vasario 24 dienos komanda buvo pralaimėjusi 7 kartus, o bendras taškų skirtumas šiose rungtynėse, kuriuo ponai pralaimėjo buvo tik 50 taškų.

„BC Ponai“ lygoje debiutavo 2017/2018 metų sezone ir sužaidę 13-ka dvikovų pasiekė dvi pergales. Dabar antrąjį sezoną žaidžianti ekipa savo taupyklėje turi 3 iškovotas pergales per 11 rungtynių, o tai reiškia, kad nepaisant to, kaip viskas klostysis toliau, ponai jau bus žengę bent žingsnį į priekį.

Reguliaraus sezono finiše „BC Ponų“ kolektyvą dar egzaminuos „Zarasai“ bei „Visad gatavs“.

„Negerų“ komanda po pergalės šiame ture dar labiau priartėjo prie reguliaraus sezono nugalėtojų sosto. Iki šiol per devynis sezonus aukščiausias pasiekimas buvo 3 vieta (2014/2015 m. sezonas). Kituose Giedriaus Kvakšio 2009/2010 metų sezone suburta ekipa nebuvo patekusi net į TOP4.

Negeri: Raimondas Sadkauskas (19 atk. kam.) ir Arnoldas Juchnevičius (9/12 tritaškiai) po 27, Gediminas Astrauskas 13, Rapolas Čepė 12 (12 atk. kam.), Giedrius Kvakšys 10 / BC Ponai: Tomas Janušauskas 16, Karolis Žibutis 14, Lukas Ušinskas 12;

MF – Šaras sugriovė Marčėlą 62:47

Pauliaus Andrijausko, Dominyko Stankevičiaus bei Dominyko Želvio trijulė vedė „MF“ kolektyvą į labai svarbią pergalę. „MF“, turėdami rungtynes su „Broliai Šaunuoliai“ atsargoje, dabar jau patenka į pakankamai saugią zoną. Šeštą kartą per 10 rungtynių pralaimėję „Šaras sugriovė Marčėlą“ laiko liūdėti neturės, nes šios komandos laukia trys dvikovos ir intriguojanti kova dėl vietos aštuntuke.

Paskutinį vasario mėnesio sekmadienį SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOJE įvyko savotiškas studentų derbis, kai ant parketo MRU mažojoje salėje žengė „MF“ bei „Šaras sugriovė Marčėlą“ ekipos. Kol kas vienintelę šių komandų tarpusavio akistatą anksčiau buvo laimėję „MF“.

Praėjusį sezoną ekipoms susidūrus TOP16 etape medikai šventė sunkią pergalę rezultatu 60:56, o vėliau pateko net į finalo ketvertą.

Tarpsezonyje pagrindinį įžaidėją Julių Ščipoką praradusi „MF“ komanda artėjant svarbiausiai sezono fazei nerodo gero krepšinio ir lygiai taip, kaip ir jų konkurentai, šiose rungtynėse vis dar negali būti ramūs dėl patekimo į TOP8, o kartu ir „didžiosios taurės“ turnyrą.

Pirmą atkaklų kėlinį rezultatu 11:9 laimėjo daugiau jėgos po krepšiais turėję medikai, antrajame Linas Einikis bei Petras Jasiūnas inicijavo kelis „Šaras sugriovė Marčėlą“ pabėgimus, tačiau jie nebuvo labai sėkmingi.

Komandoms sunkiai renkant taškus, „MF“ likus žaisti mažiau nei pusę ketvirčio iki didžiosios pertraukos atsiliko 14:18, tačiau tada 7 taškus be atsako pelnė Domantas Želvys, grąžinęs persvarą medicinos studentams (21:18).

Antrąją rungtynių dalį taikliu tritaškiu pradėjo Petras Jasiūnas (21:21), tačiau netrukus jo pavyzdžiu pasekęs Donatas Garjonis grąžino persvarą „MF“ (24:21) ir užvedė savo ekipos draugus.

Benas Lastauskas, sužaidus porą minučių, dar buvo sumažinęs „Šaras sugriovė Marčėlą“ atsilikimą iki minimumo (23:24), tačiau gynyboje ir po varžovų krepšiu dominavę „MF“ krepšininkai spurtavo 17:0 (41:23).

Varžovams prieš lemiamą kėlinį turėjusiems 20-ties taškų deficitą daugiausiai problemų sukūrė per trečią kėlinį 12 taškų surinkęs Paulius Andrijauskas.

Viliaus Žuko ir Petro Jasiūno tempiami ex marčiulioniukai kurį laiką bandė spardytis, tačiau kiek geresnio darbo puolime nei trečiojo kėlinio metu čia buvo per mažai. Vos tik „MF“ įvesdavo kamuolį į baudos aikštelę, „Šaras sugriovė Marčėlą“ kildavo sunkumų stabdant kitus varžovų puolėjus.

Likus žaisti mažiau nei 5 minutes iki finalinės sirenos „MF“ galėjo būti ramūs: jie pirmavo rekordine 24 taškų persvara (58:34). „Šaras sugriovė Marčėlą“ galima būtų pagirti tik už tai, kad kovojama buvo iki galo, po spurto 8:0 skirtumas vienu metu buvo aptirpęs iki 16-kos taškų (42:58), tačiau rimtesniems postūmiams nebuvo likę nei jėgų, nei laiko.

„MF“ komandos reguliaraus sezono finiše laukia vienintelė akistata su „Broliais Šaunuoliais“. Praėjusį sezoną lygą laimėję broliai pusfinalyje eliminavo (64:51) būtent „MF“, todėl papildomo sportinio pykčio bent jau tose rungtynėse dalyvavę vaikinai turės.

„Šaras sugriovė Marčėlą“ turnyrinėje lentelėje padėtį dar galės pakoreguoti dvikovų prieš „KK Alkanų“, „RRKK&Bendorėlių“ ir „Tores“ komandas metu.

MF: Paulius Andrijauskas 19, Dominykas Stankevičius 18 (10 atk. kam.), Domantas Želvys 10 / Šaras sugriovė Marčėlą: Vilius Žukas 14, Petras Jasiūnas 13;

Inwido – Broliai Šaunuoliai 46:90

„Broliai Šaunuoliai“ neturėjo vargo su pergalių skonį pamiršusiais „Inwido“ krepšininkais, o lygos MVP Gediminas Povilauskas protokolą užpildė dviženkliais statistikos rodikliais. Aukštaūgis rungtynes baigė trečią kartą šį sezoną (3/6) užfiksavęs trigubą dublį, taip pat jis pagerino lygos rekordą jam aktualiausioje atkovotų atšokusių kamuolių grafoje. Nuo vasario 24 dienos lygos sezono rekordas - 29 atkovoti kamuoliai. Šį sezoną svarbiausias brolis yra sužaidęs 6 dvikovas ir tik kartą nesugebėjo surinkti bent 44 efektyvumo balų. Kai šis tylusis ekipos lyderis žaidžia, čempionai skina pergales (6-0).

Vasario 24 dieną šio sezono išsišokėlių, šiuo metu nepačios geriausios sportinės formos esančių „Inwido“ krepšininkų laukė čempionų iššūkis. Antrąjį savo sezoną „Inwido“ pradėjo puikiai, tačiau po pralaimėjimų „O.P.A.“ (40:63) bei „Šaras sugriovė Marčėlą“ (43:67) jos statusas smarkiai pasikeitė. „Mėlynai – balti“ iš komandos, kurios visi kiek prisibijojo, panašu, tampa geidžiamu grobiu renkant gyvybiškai svarbius įskaitinius taškus.

Į dvikovą „Inwido“ susirinko gausiai, 12-ka žaidėjų, registruotų rungtynėms, yra šio sezono lygos rekordas. Darant apšilimą šios ekipos vyrams kojos nedrebėjo, jie neblogai pradėjo ir pirmąjį kėlinį.

Sužaidus apie keturias minutes rungtynių tempą numušti bandę „Inwido“ po 6-ojo Edvardo Žilinsko taško atsliko rezultatu 6:8. Kurį laiką lygos išsišokėliai laikėsi oriai, tačiau, kai „Broliai Šaunuoliai“ ėmė pataikyti iš toli, jų gynybos užtvarose atsirado per daug įtrūkimų. Čempionai,ypač kai savo sudėtyje turi Gediminą Povilauską, žaidžia solidžiai ir puolime turi daug variantų. Kartais atrodo, kad pati komanda sau susikuria papildomų problemų bandydama į kiekvieną ataką įtraukti kuo daugiau aikštelėje esančių žaidėjų ir dėl to pasipila klaidos.

Turbo režimą įjungę „Broliai Šaunuoliai“ po Lauryno Ralio tritaškio su pirmojo kėlinio sirena jau pirmavo 28:16, tačiau tuo „Inwido“ problemos nesibaigė. Gedimino Povilausko indėlis kiekvienoje atakoje buvo svarus, o čempionų persvara jau antrojo kėlinio pražioje šoktelėjo iki 20-ties taškų (36:16).

„Inwido“ sunkiai rinko taškus, o daug kontratakavę broliai dabar jau Manto Statausko ir Simo Liepinaičio dueto dėka išlaikė turėtą pranašumą iki pat didžiosios pertraukos (48:27).

Jei antrojo kėlinio pradžioje „Broliai Šaunuoliai“ žaibiškai pabėgo (20+), tai trečiasis kėlinys buvo panašus. Gediminas Povilauskas arba pats rinko taškus, arba padėjo juos rinkti kitiems, o MVP vedamos ekipos persvara šoktelėjo iki 30+.

Ketvirtas kėlinys, kaip ir didžioji dvikovos dalis, buvo tik formalumas. „Inwido“ nebuvo pajėgi sumažinti deficitą ir dvikovą pralaimėjo net 46:90. Tai buvo pralaimėjimas didžiausiu skirtumu, kurį ekipa patyrė per du sezonus.

„Broliai Šaunuoliai“ dominavo baudos aikštelėje, rinko daug lengvų taškų varžovams nespėjus grįžti į gynybą arba pralaimėjus kovą dėl pozicijos baudos aikštelėje.

Vienu metu „Inwido“ buvo pakilusi net į antrąją vietą, tačiau dabar tenka leistis žemyn, o ir dabartinė penktoji vieta (6-4) dar nėra galutinė. Prieš 5-6 savaites dvikovose prieš „Meridianą“ ar „RRKK&Bendorėlius“ mėlynai – balti būtų laikomi favoritais, tačiau dabar nuo tokių komandų skirstymų reikėtų susilaikyti. Nukritus žemiau sezonas baigsis gana anksti - po ketvirtfinalio.

Inwido: Edvardas Žilinskas 20, Marius Kontrimas 8 / Broliai Šaunuoliai: Mantas Kazlauskas 22, Mantas Statauskas ir Gediminas Povilauskas (29 atk. kam., 13 rez. perd.) po 16, Laurynas Ralys 15, Simas Liepinaitis 13;

TG Sokol – Meridianas 76:68

Pirmajame ketvirtyje 21 taško deficitą turėjęs „Meridianas“ grįžo į rungtynes, tačiau ketvirtajame kėlinyje ekipos lyderiui užsidirbus penktąją asmeninę pražangą, turėjo pripažinti žymiai aukščiau turnyrinėje lentelėje esančių „TG Sokol“ pranašumą. Nors prieš vasario 24 dienos turą akivaizdus šių rungtynių favoritai buvo „sakalai“, intrigos čia buvo per akis, dar įdomiau, kad ją kūrė, galima sakyti, vienas žaidėjas. „Meridiano“ aukštaūgis Almantas Stankevičius pelnė 29 taškus, atkovojo 26 atšokusius kamuolius, atliko 10 rezultatyvių perdavimų ir dvikovą baigė surinkdamas 51 efektyvumo balą (sezono rekordas). Tai buvo įpūdingiausias asmeninis šio sezono pasirodymas,padaręs didžiausią įtaką bendram komandos pasirodymui.

Vieni iš sezono favoritų „TG Sokol“ tikriausiai jau modeliuoja, kas jų lauks pasibaigus reguliaraus sezono kovoms. Potencialus pusfinalis su „Broliais Šaunuoliai“ neturėtųper daug džiuginti „sakalų“.To priežastis paprasta:komanda popieriuje atrodo kaip finalo dalyvė, tačiau artėjant svarbiausioms kovoms jos rodomas krepšinis to visiškai neatspindi. Nereikėtų pamiršti, kad nuo 2014/2015 metų sezono lygos senbuviai neįvykdavo savo tikslų, o daugeliu atvejų svarbiausias kovas anksčiau jie pasitikdavo būdami žymiai geresnės sportinės formos.

Per 11-ka susitikimų jau 7-tą kartą suklupęs „Meridianas“ turi atsargojerungtynes su „Inwido“ ir „Broliais Šaunuoliais“, tačiau daug šansų šoktelėti bent iki 8 pozicijos nėra. Nebent pavyktų laimėti bent kartą patiems ir sulaukti kiek aukščiau esančių „O.P.A.“ bei „Šaras sugriovė Marčėlą“ kolektyvų visiško fiasko. Kaip bebūtų, „Meridianas“ šį sezoną nusipelno net ir stipresnių ekipų pagarbos ir, likęs kovoti dėl „mažosios taurės“, turėtų siekti bent jau bronzos ar sidabro medalių.

Iki reguliaraus sezono finišo likus trims turams „Meridianas“ jau žino visus žaidėjus, kurie galės ginti komandos garbę ir toliau. Bent po keturias privalomas dvikovas sužaidė visi ant parketo pasirodę žaidėjai. „TG Sokol“ komanda savo ruožtu ant karštos ribos balansuojančių žaidėjų turi net penkis, visi jie ateities kovose gali būti begalo svarbūs.

Komanda laukia savo vedlių, tačiau nesulaukia, o gal ir nesulauks?

Pažvelgus trumpai į tai, kas komandų lauks toliau, galima grįžti prie įdomiausių 15-ojo turo rungtynių, kuriose Almantas Stankevičius vos neprivertė perrašyti patarlės, kad „vienas lauke, ne karys“. Šį kartą „Meridiano“ lyderis buvo netik karys puolime, tačiau ir angelas sargas, besirūpinęs savojo krepšio gynyba.

Rungtynių pradžia „Meridiano“ kolektyvui, surinkusiam vos penkis žaidėjus, nieko gero nežadėjo. Įsismaginęs Artūras Jankovskis pelnė 9 taškus be atsako ir sužaidus porą minučių „sakalai“ nuskriejo 9:0.

Po Dariaus Burbulio poros tolimų metimų „žaliai – baltų“ puolime atsirado gyvybės ženklų (6:9), tačiau gintis toliau fatališkai nesisekė. „TG Sokol“ puikiai ištampydavo „Meridiano“ aikštės gynybą ir nutolo net 23:6. Vienu metu rungtynių favoritai pirmavo ir 21 tašku (29:8).

„TG Sokol“ kolektyvas pirmąjį ketvirtį laimėjo 29:10, o „Meridianą“ po presu pakišo net 18 taškų pelnęs Artūras Jankovskis. Puolėjas per kėlinį surinko visus savo šiose rungtynėse pelnytus taškus.

Didelis 19-kos taškų deficitas „Meridiano“ neišgąsdino, ekipos lyderis pertraukos metu išdėstė likusiems keturiems ekipos draugams gynybinį planą, o pats ėmėsi darbuotis iš peties. Per šį kėlinį Almantas Stankevičius pelnė 13-ka taškų, o ir jo pažadinta komanda atrodė labai solidžiai. Ketvirtis buvo laimėtas 21:14 bei priartėta iki 12-kos taškų (31:43).

Po didžiosios pertraukos „TG Sokol“ atakas užbaiginėjo tritaškiais, tačiau Gytis Badaška ledus pralaužė tik ketvirtuoju bandymu (46:31). „Sakalai“ po prieš savaitę prisijungusio naujoko metimo galėjo kiek lengviau atsikvėpti, tačiau tik trumpam. „Meridianas“ lyg feniksas iš pelenų kilo toliau...

Vieniems iš lygos favoritų turint 13-kos taškų pranašumą puikią atkarpą puolime sužaidžia Mantas Zubrickas. Po jo 9 taškų „Meridianas“ tarytum pagavęs vėją plaukia vis greičiau ir greičiau. Trečiojo kėlinio gale po Dariaus Stankevičiaus tritaškio „Meridianas“ pirmą kartą įsiveržia į priekį 53:52. Paskutinės chaotiškos minutės metu Karol Ruselevič dar spėja išprovokuoti varžovo pražangą ir vienu taikliu metimu lygina rezultatą 53:53.

Pirmąjį kėlinį „TG Sokol“ sužaidė kaip iš natų, kitus du dominavo „Meridianas“. Į klausimą, kas nusipelnė pergalės, ketvirtąjį kėlinį abiems pradedant nuo nulio atsakyti buvo labai sunku.

Lemiamas ketvirtis prasidėjo taikliu Pauliaus Daukanto tritaškiu, o gerai padirbėję gynyboje „TG Sokol“ krepšininkai jau netrukus pirmavo 58:53. „Meridiano“ įgulą kiek apleido jėgos, o aikštelėje vis tvirčiau jautėsi gerų progų mesti iš distancijos arba prasiveržimams susikūrę „sakalai“.

„TG Sokol“ pabėgus 66:57, „Meridianas“ suskubo prašyti minutės pertraukėlės, kiek atgavę kvapą Darius bei Almantas Stankevičiai iškart po jos sumažino atsilikimą iki 5 taškų.

Rungtynėms einant į pabaigą „TG Sokol“ išvengė duobių, o „Meridianas“, galėjęs produktyviai užpulti, kiek sunkiau tvarkėsi gynyboje.

Galutiniai akcentai šiose labai aktakliose ir tikrai įdomiose rungtynėse, kur gražų krepšinį abu kolektyvai rodė tik skirtingomis atkarpomis, buvo sudėti likus žaisti mažiau nei 2 minutes.

Almantas Stankevičius prasižengė penktąjį kartą, „Meridianas“ liko žaisti keturiese, o „TG Sokol“ tolimais metimais įtvirtino pranašumą.

TG Sokol: Artūras Jankovskis 18 (5/6 tritaškiai), Karol Ruselevič ir Artur Tyševič (17 atk. kam.) po 16, Gytis Badaška ir Paulius Daukantas po 10 / Meridianas: Almantas Stankevičius 29 (26 atk. kam., 10 rez. perd.), Darius Burbulys 16, Mantas Zubrickas 12, Darius Stankevičius 11;

Visad gatavs – KK Alkani 58:71

Su tuo, kad teks kovoti dėl „mažosios taurės“, susitaikę ir dėl to ašarų visai neliejantys „Visad gatavs“ krepšininkai (2-9) niekaip negali pagerinti savo pozicijos turnyrinėje lentelėje. Beveik visą reguliarųjį sezoną komanda žengia 13-ta. Tuo tarpu jau kurį laiką be ryškiausios savo žvaigždės Deimanto Pavlovskio žaidžiantys „KK Alkani“ nemažina apsukų ir, laimėję visas tris vasario mėnesio kovas, sėkmingai bando įsitvirtinti tarp keturių geriausių reguliaraus sezono komandų.

„Visad gatavs“ susitikimo pradžioje rodė ambicijas rimtai kovoti dėl pergalės. „KK Alkanų“ kolektyvą pirmas kelias minutes nuo rimtų pavojų gelbėjo Justas Uleckas. Gynėjas pelnė 6 taškus be atsako ir pirmą kartą leido įsiveržti į priekį 5:4.

Prie jo prisijungus kitiems,alkanų pranašumas trumpam šoktelėjo iki 5 taškų (9:4), tačiau „Visad gatavs“ nieko nelaukė ir pateikė savų atsakymų (7:9).

„KK Alkani“ iškart paprašė minutės pertraukėlės, sudėliojo svarbius žaidimo akcentus ir pirmąjį kėlinį baigė būdami priekyje 20:9.

„Visad gatavs“ yra smarkiai priklausoma nuo savo įžaidėjo Vyganto Versocko, tačiau šiam rungtynės klostėsi prastai ir ekipai greitai reikėjo ieškoti kitų sprendimų, kaip kuo efektyviau kurti atakas. Po Artiomo Lisovskij tritaškio ir kelių Donato Balandžio greitų atakų „KK Alkanų“ persvara ištirpo iki 4 akių (16:20).

Kai atrodė, kad po 7:0 laimėtos atkarpos visada pasiruošę jau grįžo į žaidimą,alkani atsakė spurtu 9:0. Mindaugas Zalatoris šios atkarpos metu padirbėjo iš peties ir tai leido jo komandai pirmauti jau 29:16.

Visgi kėliniui artėjant prie pabaigos kelis tolimus metimus pataikę „Visad gatavs“ krepšininkai dar spėjo tarti savo žodį prieš nuskambant sirenai, skelbiančiai pirmosios rungtynių dalies pabaigą (24:32).

Trečiasis kėlinys priklausė sezono dvikovą sužaidusiams Donatui Balandžiui: puolėjas sparčiai rinko taškus ir dar 10 minučių palaikė intrigą. Gal „Visad gatavs“ situacija būtų buvusi geresnė, tačiau pritrūko pastangų gynyboje, o svarbiausia, varžovai turėjo daugiau pataikyti galinčių krepšininkų. „KK Alkanų“ stovykloje kurį laiką svarbiausias šios atkarpos metu buvo Ovidijus Kriaunaitis, o vėliau jį sėkmingai pakeitė Vytautas Dzindulis. Būtent tai, kad atskiromis minutėmis atsirasdavo vis naujas vedlys, šį kartą tapo rimtu į ketvertuką nusitaikiusios komandos koziriu.

Lemiamo ketvirčio pradžioje „KK Alkani“ susigrąžino dviženklę persvarą 54:43. „Visad gatavs“ komandai toliau turint sunkumų gynyboje intrigos šiame susitikime daugiau taip ir neatsirado. Vienu metu „KK Alkani“ pirmavo 16-kos taškų skirtumu, o dvikovą laimėjo rezultatu 71:58.

Visad gatavs: Donatas Balandis 29, Artiom Lisovskij 9 / KK Alkani: Mindaugas Zalatoris (15 atk. kam.), Ovidijus Kriaunaitis ir Justas Uleckas po 15, Vytautas Dzindulis 13;

Turo žaidėjas

Turnyrinė lentelė

Iki reguliaraus sezono finišo likus 3 turams turnyrinės lentelės lyderių pozicijas toliau išlaiko „Negeri“ (11-0). Pastaroji ekipa per 10 sezonų reguliaraus sezono nugalėtojais gali tapti pirmąjį kartą, tačiau tam dar reikia žengti du žingsnius gana „slidžiu“ keliu. Lyderiams bandys įkąsti „TG Sokol“, o paskutinis varžovas „O.P.A.“ - viena iš sunkiausiai prognozuojamų šio sezono lygos ekipų.

Prieš sezoną daugelis finale prognozavo kovą tarp „Brolių Šaunuolių“ ir popieriuje pajėgiausią sudėtį komandos istorijoje susinkusių „TG Sokol“, tačiau dabar abi komandos per 11 dvikovų iškovojo po 9 pergales ir labai tikėtina, kad būtent jos, sėkmingai įveikusios ketvirtfinalio etapą, konkuruos pusfinalyje.

Turnyrinės lentelės dugne toliau lieka vasario mėnesį pirmąją pergalę pasiekę „RRKK&Bendorėliai“ (1-9), vienu laipteliu aukščiau (13 vieta) taip pat tik mininalius šansus pakilti aukščiau turintys „Visad gatavs“ (2-9) krepšininkai.

Lyginant komandų pozicijas po sausio ir vasario mėnesio kovų, turnyrinėje lentelėje pokyčių neišvengė net 11 komandų. Penkios jų gerino pozijas, o didžiausią pažangą per mėnesį sugebėjo padaryti „KK Alkani“. Šis kolektyvas iš 7 vietos šoktelėjo net iki 4.

Vieta

Komanda

L

P

Serija

1 (1)

NEGERI

11

0

11

2 (3)

BROLIAI ŠAUNUOLIAI

9

2

4

3 (2)

TG SOKÓŁ

9

2

5

4 (7)

KK ALKANI

7

4

3

5 (4)

INWIDO

6

4

3

6 (5)

ZARASAI

6

5

1

7 (6)

MF

6

6

1

8 (10)

ŠARAS SUGRIOVĖ MARČĖLĄ

4

6

1

9 (11)

O.P.A.

4

6

1

10 (12)

MERIDIANAS

4

7

2

11 (8)

TORES

3

7

4

12 (9)

BC PONAI

3

8

5

13 (13)

VISAD GATAVS

2

9

4

14 (14)

RRKK&BENDORĖLIAI

1

9

1

Vasario mėnesio penketukas

Gražiausi epizodai

 

2019/2020 M. SEZONAS

Rėmėjai

Reklaminis skydelis
Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius.
Plačiau apie tai: privatumo politika.