Krepšinio lyga Vilniuje - krepsinistau.lt
Bendraukime skype    facebook zaideju_birza
Prisijungti

ERVINAS STANKEVIČ KOMANDOS VADOVAS – TRENERIS

Kas paskatino tave imtis komandų vadovo – trenerio pareigų?

Kai su Vytautu Cicėnu subūrėme „KK Riešės“ kolektyvą, jis ir pasakė – tu būsi treneris, tai taip ir gavosu, kad iki šiol dar renku dažniausiai šios komandos sudėtį, padedu komandai kaip tik galiu.

Kas tau asmeniškai įdomiau žaisti pačiam ar diriguoti komandoms būnant už aikštelės ribų?

Diriguoti komandos būnant už aikštelės ribų.

Kokioms komandoms esi vadovavęs kaip vadovas ir kaip treneris?

Tik „KK Riešei“.

Kokie tavo kaip ekipų trenerio didžiausi pasiekimai?

Su „KK Rieše“ laimėta „VKL eko lyga“.

Ar nesunku vadovauti kai dauguma žaidėjų yra panašaus amžiaus kaip ir pats?

Nuo to tik įdomiau, geriau suprantame vienas kitą.

Ar esi griežtas savo auklėtiniams?

Visiškai ne.

„KK RIEŠĖS” KOMANDOS ISTORIJA IR PASIEKIMAI

Kaip kilo mintis suburti „KK Riešės“ komandą?

Norėjome draugus suburti į vieną komandą, nes visi žaisdavo už kitas komandas ir vieną dieną sumastėme padaryti „KK Riešės“ komandą. Pradžioje buvo nelengva, tačiau po truputi viskas susidėliojo į vietas, ir dabar kiekvieną rudenį, pavasarį ir vasarą žaidžiame skirtinguose čempionatuose.

Kas ją įkūrė? Kelintais metais tai įvyko?

Aš ir dar iki šiol žaidžiantis komandos narys – vadovas Vytautas Cicėnas. 2013 metais.

Koks buvo šios komandos debiutinis turnyras ir kokį rezultatą pavyko pasiekti?

Startavome „VKL pavasario čempionate“, pasiekėme aštuntfinalį, tada komandoje buvo Lukas Motiejūnas, Žygimantas Kosarevas, Martynas Rakauskas, ir žinoma vienas geriausių Riešės įžaidėjų Rokas Balbierius. Po nesėkmingo finišo „VKL pavasario“ taurėje nusprendėm, kad ir toliau bursime šią komandą ir subūrėme komandą į „Krepšinis tau“ vasaros taurės varžybas.

Kokie šios komandos pasiekimai? Ir kurį pasiekimą laikai didžiausiu laimėjimu?

Kaip ir sakiau su „KK Riešės“ komanda dar per daug nieko nelaimėjome, vis dar kažko trūksta kiekviename čempionate, kolkas tik klunas gali didžiuotis „VKL eko lygos“ taure.

Ar sunku prikalbinti žaidėjus žaisti už „KK Riešę“?

Kaip kada. Kai norisi geresnių žaidėjų į savo komandą tai žinoma sunkiau, tačiau viens per kitą, per pažystamus, taip ir suburiame komandas. Man asmeniškai pats įdomiausias dalykas formuoti komandos sudėtį, ypač smagu ją rinkti „Krepšinis tau“ VASAROS TAURĖS varžyboms.

Visų laikų geriausias komados penketukas? Žaidėjas?

Galėčiau išrinkti 3-4 startinius pentekukus, bet išrinksiu pirmą ir antrą. Pirmas: PG – Augustas Šuliauskas, SG – Tautvydas Paliukėnas, SF – Martynas Paliukėnas, PF – Tomas Zdanavičius, C – Vitalijus Lukša. Antras: PG – Rokas Balbierius / Andrius Gaidys, SG – Lukas Motiejūnas, SF – Žygimantas Kosarevas / Vytautas Cicėnas, PF – Martynas Rakauskas, C – Alvydas Žarskus.

Geriausias žaidėjas neabejotinai – Martynas Paliukėnas.

“KK RIEŠĖS” PASIRODYMAI ANKSTESNĖMIS VASAROMIS

VASAROS TAURĖS 2013 ir 2014 turnyrą baigėte ketvirtfinaliuose, ko komandai trūko žengiant lemtingą žingsnį finalo ketverto link? Ar 2013 ir 2014 metais į komandą pavyko pakviesti visus žaidėjus kuriuos norėjai?

Nevisada žaisadavo tie žaidėjai kuriuos norėjau matyti, bet taip yra, ne visi sutinka. Kodėl nežengdavome į finalo ketvertą? Tiesiog prieš „Brolius Šaunuolius“ 2013 metais gal trūko patirties, buvome labai jauni, perdegėme pirmosiose varžybose, trūko kiek pamenu svarbaus vieno žaidėjo. Prieš „KK Reaktorių“ 2014 metais manau pritrūko 1-2 aukštesnės klasės žaidėjų, nes tokius žaidėjus kaip Olisevičius ar Petrukonis yra begalo sunku sustabdyti. Tikėkimės šią vasarą viskas bus kitaip.

APIE ŠIOS VASAROS “KK RIEŠĖS” KOMANDĄ?

Trumpai papasakok kaip vyko šios vasaros komandos formavimas?

Fuormuoti komandą pradėjau dar pavasario pabaigoje, norėjau kuo greičiau surinkti komandą, manau tai pavyko. Yra manančių, kad trūksta dar vieno kiokio stipraus žaidėjo, tačiau laikas parodys ar mums reiks to vieno ar dviejų žaidėjų.

Kurį žaidėją reikėjo ilgiausiai įkalbinėti, kad jis atstovautų šiai komandai?

Teko palaukt brolių Paliukėnų atsakymo, o likę visi sutiko iškarto.

Ar visus žaidėjus kuriuos norėjai matyti ekipoje pavyko prisikalbinti? O gal buvo kurie norėjo žaisti bet liko už “borto”?

Taip visus, tokios sudėties ir norėjau. Norėjau dar į komandą pakviesti vieną žaidėją iš Riešės Roką Balbierių, tačiau jis išvyko į JAV.

VASAROS TAURĖS 2015 turnyrą pradėjo 2 pergalėmis. Ar esi patenkintas rezultatu? Ko tavo manymu komandai dar trūksta?

Rezultatu taip. Kiek gal sunkesnės varžybos buvo prieš „Brolius Šaunuolius“, tačiau po 2 kėlinių viską greitai sudėliojome į vietas. Ko trūksta? Manau geresnio susižaidimo.

Kokius tikslus “KK Riešė” išsikėlė prieš turnyro startą?

Patekti į finalo ketvertą.

Kokios yra stipriausios ir silpniausios „KK Riešės“ komandos žaidimo pusės?

Stipriausios: greitas puolimas ir tritaškiai. Silpniausios: kolkas dar nesakysiu (juokiasi).

Kiek šiuo metu komandoje žaidėjų iš Riešės?

Du. Martynas Rakauskas ir Vytas Cicėnas.

Kurios komandos tavo manymu žais finalo ketverte?

Iš „A“ grupės tikiuosi, kad būsime mes („KK Riešė“), taip pat manau „Fabiniai“, o iš „B“ grupės „Reaktoriaus smogikai“ ir „Paysera“.

Kiek teko girdėti „KK Riešė“ startuos ir „VKL vasaros taurės“ turnyre. Kokie tos komandos tikslai? Kaip kilo mintis burti net dvi komandas? Ir kodėl jų komplektacija labai skirtinga.

Žinom, kad į „Krepšinis tau“ VASAROS TAURĖS turnyrą susirenka daug gerų komandų, su labai gerais žaidėjais, tai ir mes privalėjome surinkti pajėgią komandą, jeigu norime kovoti dėl medalių. Į VKL vasaros lygą pasirinkome kitokią sudėtį, nes ten yra daug apribojimų ir tikėkimės, kad kitą sezoną su tą sudėtimimi kurią surinkome „VKL‘ui“ startuosime mėgėjų lygoje. Aišku bus pasikeitimų, bet nesinorėtų, kad jų būtų daug.

 {jcomments on}

 
Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius.
Plačiau apie tai: privatumo politika.