Krepšinio lyga Vilniuje - krepsinistau.lt
Paskutinių rungtynių rezultatai:
Bendraukime skype    facebook zaideju_birza
Prisijungti
SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGA: 17 tura apžvalga

Kovo 8 dieną finišavo SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS reguliaraus sezono pirmasis etapas. Staigmeną užfiksavo RRKK&Bendorėlių kolektyvas rezultatu 70:68 palaužęs praėjusio sezono finalininkę Zarasų“ ekipą. Pergalė Bendorėlių atstovams leidžia tęsti kovą dėl vietos ketvirtfinalyje.

Rungtynes blankiai pradėję zarasiškiai panaikino 15-kos taškų pranašumą, tačiau išsigelbėti nesugebėjo.      

Antrosiose dienos rungynėse „Brolių Šaunuolių ir BC Rytas Fans pirmasis pasimatymas baigėsi lygos senbuvių pergale (76:64).

Antrojo etapo grupės:

A grupė:Negeri, TG Sokol ir KK Alkani;

B grupė:Zarasai, Brolių Šaunuoliai ir BC Rytas Fans;

C grupė:MF, Meridianas ir RRKK&Bendorėliai;

D grupė:Inwido, Balti Žirgai ir BC Ponai;

ZARASAI - RRKK&BENDORĖLIAI 68:70 (16:13; 15:19; 14:23; 23:15)

RRKK&Bendorėlius (4/7) pergalė prieš Zarasų (6/5) komandą galėjo pakelti į aštuntą poziciją. Ši pozicija leidžia tęsti kovą dėl poros laisvų vietų ketvirtfinalyje. Komandos kurios pirmajame etape liko 1-6 vietose jau turi garantuotus bilietus į pastarąjį etapą.

Atvykę žaisti prieš Bendorėlių atstovus tokį bilietą turėjo ir zarasiškiai, o tai automatiškai signalizavo, kad vicečempionai šiose rungtynėse gali nežaisti pilna jėga.  

RRKK&Bendorėlių komanda po kovo 1 dienos turo zarasiškius lenkė tik pagal vieną rodiklį, asmeninių pražangų skaičių (12,2 prieš 19,5). Labai nedidelis skirtumas (-0,2) komandas skyrė ir pagal į savo krepšį praleidžiamus taškus. Šis skirtumas išnyko kovo 8 dienos rungtynėse.

„Zarasai“ ir RRKK&Bendorėliai“ pirmą etapą baigė į savo krepšį praleidę po 824 (74,91 vid.).  

Prisiminus komandų užuomazgas būtina paminėti, kad SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOJE jos abi debiutavo tą patį 2015/2016 metų sezoną. Nuo pat pirmojo sezono joms kelionė svajonės link klostėsi skirtingai, RRKK&Bendorėlių vyrai pasiekė vieną pergalę per 17-ka dvikovų. Po gana lygios kovos buvo įveikta tik labai silpna RKK IZI Pacanai ekipa. Ši jauna komanda lygoje praleido vieną sezoną ir liko be pergalių.

Debiutavusi „Zarasų komanda per 20 rungtynių pasiekė 11 pergalių, įskaitant ir užtikrintą 77:41 prieš tuos pačius RRKK&Bendorėlius.

Vėliau per tris sekančius sezonus zarasiškiai šventė dar tris pergales tarpusavio rungtynėse, tačiau tada atėjo 2020 metų kovo 8-oji!!!

Zarasai buvo ryškus šių rungtynių favoritai, tačiau aikštelėje to nesugebėjo įrodyti. Dar prieš dvikovą RRKK&Bendorėliams papildomų kreditų galima buvo skirti už mokėjimą išlįsti pro adatos skylutę.

Praėjusį pavasarį po katastrofiško reguliaraus sezono (1-12) pasiektas „mažosios taurės finalas. Metais anksčiau TOP16 etapas, nors sezono startas vėl buvo blankus.

Viena pergalė per šešias pirmas sezono rungtynes, trys per sekančias penkias ir Bendorėlių atstovai į „D“ grupę nustūmė netik „Baltų Žirgų“ ir „BC Ponų“ komandas, tačiau ir praėjusį sezoną ketvirtfinalyje buvusią „Inwido“. Zarasų“ komanda šį sezoną rezultatu 67:69 nusileido mėlynai – baltų derbyje, o dabar pasiekė revanšą“. Tiksliau „Inwido“ komandai pakišo kiaulę...

Salvijus Ragėnas rungtynes pradėjo tritaškiu, 4 taškus iš eilės pelnė Eimantas Leipus ir zarasiškiai jau susitikimo pradžioje pabėgo į priekį 7:2.

Vėliau paaiškėjo, kad penki taškai susitikimo pradžioje ir buvo didžiausias skirtumas kurį buvo kelis kartus įgiję „Zarasų“ krepšininkai.

Kristupo Bratiko solo „RRKK&Bendorėliams leido priartėti 5:7, tačiau Aivaras Karla dar kartą grąžino zarasiškiams 5 taškų pranašumą (10:5).

Bendorėlių atstovai neatkovojo atšokusių kamuolių gynyboje, prastai pataikė, tačiau favoritai tuo visai nepasinaudojo. To priežastis klaikus žaidimas prie varžovų krepšio.

Ketvirtį „Zarasų“ komanda laimėjo 16:13, tačiau tai jos džiuginti per daug neturėjo. Per 10 pirmųjų minučių Eimantas Leipus ir Kristupas Bratikas savo komandos pelnė po 9 taškus.

Įpusėjus rungtynėms Bendorėliai jau turėjo minimalę persvarą 32:31, tačiau tuo metu tai nebuvo jiems svarbiausia. Valdas Vyšniauskis ir Kristupas Bratikas per 10 minučių sugebėjo užkurti tikrą pasiutpolkę prie varžovų krepšio, o tai dėl išlikimo kovojusiai komandai kas be ko suteikė pasitikėjimą ir sparnus.

Gerą atkarpą antroje ketvirčio pusėje pagavęs buvo ir ekipos veteranas Renaldas Barauskas, jo du taiklūs metimai neleido varžovams tuo metu įkvėpti oro.

Šis kėlinys tapo puikia proga įsitikinti ką tokiai komandai kaip „RRKK&Bendorėliai reiškia aukštas, individualiai stiprus gynėjas. Kristupas Bratikas pirmą rungtynių pusę buvo tikras monstriukas. Prieš kelias savaitęs į komandą grįžęs gynėjas per pirmą rungtynių dalį surinko 17-ka taškų, varžovams 15-ka pelnė Eimantas Leipus.

Pastarasis aukštaūgis iki didžiosios pertraukos likus žaisti apie tris minutes po susidūrimo su ekipos draugu skausmingai krito ant parketo ir nejuokais privertė komandos draugus sunerimti. Rungtynėse nedalyvavo Kęstutis Bagdanavičius, o Andriaus Predkelio sugrįžimas į aikštelę vis dar mįslė.

Prarasti antrą svarbų žaidėją prieš svarbiausias kovas bet kuriai komandai būtų didelė nesėkmė.   

Grįžtant prie antrojo kėlinuko būtinai reikėtų paminėti, kad Bendorėlių atstovai užsikabino nuo pat jo pradžios, o rezultatas jame du kartus buvo lygus (19:19; 30:30).

Zarasų“ komandai kuri žaidė chaotiškai ir dažniausiai bandė taškus rinkti iš baudos aikštelės prieigų lauždama per jėgą reikėjo nurimti, o tam ir turėjo pasitarnauti didžioji pertrauka.

Trečiojo kėlinio pradžioje rungtynės vyko taškas į tašką, tai vieni, tai kiti įgydavo jau sekančios atakos metu panaikinamą pranašumą.

Rungtynės visiškai kita linkme, nei buvo galima prognozuoti pakrypo prasidėjus 25 susitikimo minutei. Kristupas Bratikas ėmėsi iniciatyvos, jo varžovai nesulaikė, o galiausiai toks dominavimas transformavosi ir į 10 taškų persvarą (48:38).

Kai apie save priminė dar ir Valdas Vyšniauskis „Zarasų“ komandai nieko neliko kaip tik paprašyti minutės pasitarimui. Penktą tašką iš eilės pelnęs Valdas Vyšniauskis „RRKK&Bendorėlių“ persvarą padidino iki 13-kos (51:38).

Zarasų“ komandos deficitas kėlinio gale vienu metu siekė ir rekordinę 15-kos taškų ribą, tačiau pavyko galiausiai padėtį kiek stabilizuoti 45:55. Svarbų tritaškį pataikė Aivaras Karla, iš po krepšio taškais pasižymėjo Miglius Dambrauskas.

Bendorėlių komanda norėjo labiau, žaidė geriau, tačiau trečiojo kėlinio pabaiga parodė, kad zarasiškiai yra ne penkta D” ir sugeba atsitiesti, bei žaibiškai niekais paversti dalį varžovų įdirbio.

Kristupas Bratikas ir Valdas Vyšniauskis per tris kėlinius surinko 43 savo komandos taškus, o tai beveik 80 procentų visų.

Prieš  rungtynes sunku buvo tikėtis, kad skirtingose turnyrinės lentelės vietose didžiąją sezono dalį praleidusių komandų dvikova gausis tokia įdomi.

Krepšinis buvo ne pačio aukščiausio lygio, tačiau visada būna smagu stebėti lemiamą kėlinį prieš kurį akivaizdūs favoritai turi deficit, o šiuo atveju net dviženklį.

Kėlinio pradžioje Miglius Dambrauskas pasižymėjo dvitaškiu, tačiau skirtumas iki vienženklio ištirpo tik akimirkai (47:55). Supratę, kad kito šanso šį sezoną neturės Bendorėlių atstovai kovojo kaip liūtai ir gana tvirtai iniciatyvą perėmė į savo rankas.

Naudingai žaidęs veteranas Renaldas Barauskas, likus kiek daugiau nei kurioms minutėms, iki rungtynių pabaigos, kelis kartus net grąžino savo komandai rekordinę 15-kos taškų persvarą.

Kas aikštelėje vyko vėliau „RRKK&Bendorėlių“ komandai turėtų būti pamoka, kaip negalima žaisti susitikimų pabaigų, kai turi užtikrintą persvarą, o varžovus į kampą jau spaudžia besibaigiantis rungtynių laikas.

Su kamuoliu laiką turėjo leisti Kristupas Bratikas, o likusiems aikštelėje esantiems žaidėjams jam tik reikėjo palikti erdvės. Visgi pergale patikėję Bendorėlių žaidėjai nutarė kovo 8-osios proga, aikštelėje kiek pasileisti plaukus. Gynyba išsiderino, puolime neliko drausmės…

Po 6 iš eilės Eimanto Leipaus taškų ir Migliaus Dambrausko dvitaškio komandas skyrė jau tik 9 taškai (59:68).

Laiko iki finalinio švilpuko dar buvo likę, o zarasiškiai pačiu laiku prisiminė, kad praėjusį sezoną su „RRKK&Bendorėlių“ žaidė skirtinguose finaluose.

Prasidėjus priešpaskutinei minutei Eimantas Leipus smeigė tritaškį (62:68). Prasidėjus paskutinei šis puolėjas zarasiškius prie varžovų priartino dar labiau 65:69.

PoAivaro Karlos baudos metimų rungtynių kontrolės pultą iš rankų pametę RRKK&Bendorėlių“ krepšininkai turėjo jau vienos atakos metu panaikinamą pranašumą (67:69). Dar blogiau dėl išnaudotų asmeninių pražangų limito jie neteko antrojo žaidėjo, o Laurynas Bakutis pajutęs kojos skausmus susitikimą baigė dar anksčiau. Taip pranašumą išbarstę Bendorėlių atstovai liko žaisti keturiese.

Tada RRKK&Bendorėlių“ komandą nuo visiško fiasko skyrė 34 sekundės. Benediktas Bakutis prametė du baudos metimus, zarasiškių pražanga pasiteisino su kaupu, nors jos daryti gal ir nereikėjo...

Po savuoju krepšiu atkovoję kamuolį Zarasų krepšininkai jau sekančios atakos metu galėjo išlyginti rezultatą, tačiau varžovai prieš Miglių Dambrauską taisykles pažeidė jam net nepriartėjus prie krepšio.

Krašto puolėjas pirmą baudos metimą pataikė (68:69), o po antrojo kamuolį gana nesunkiai atkovojo Eimantas Leipus. Pastarasis galėjo įmesti iš po krepšiu, tačiau kiek persitengė norėdamas susikurti daugiau erdvės. Pražanga puolime ir pasirodymas šiose rungtynėse baigtas.

RRKK&Bendorėlių“ ataka vos nesibaigė klaida, tačiau galiausiai kamuolį gavusį Valdą Vyšniauskį apsupo keli varžovai. Vienas iš rungtynių didvyrių pataikė antrą baudos metimą 70:68, o Zarasų komandai liko 4,2 sekundės vilties.

Po minutės pertraukėlės vicečempionai surado Miglių Dambrauską, tačiau daug jėgų atidavęs ir vos pora minučių poilsio gavęs puolėjas stebuklo nesukūrė.

(Ne)gerai ketvirtą kėlinį sužaidę RRKK&Bendorėlių“ krepšininkai pergalę išsaugojo savo rankose.

ZARASAI: Eimantas Leipus 32 (16 atk. kam.), Miglius Dambrauskas 18, Aivaras Karla 13 / RRKK&BENDORĖLIAI: Kristupas Bratikas 32, Valdas Vyšniauskis 20;

BC RYTAS FANS - BROLIAI ŠAUNUOLIAI 64:76 (23:17; 12:24; 10:15; 19:20)

Pirmasis reguliaraus sezono etapas SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOJE finišavo ypatingos svarbos dvikova tarp Brolių Šaunuolių (7/4) ir BC Rytas Fans (6/5). Abi komandos keliauja į B grupę, todėl šių rungynių rezultatas pagal 2019/2020 metų sezono formatą tapo ir įskaitiniu.

Brolių Šaunuoliųkrepšininkai į dvikovą prieš lygos naujokus rinkosi slegiami trijų pralaimėjimų serijos. Įdomu tai, kad per 12-ka sezonų praleistų lygoje jie niekada nebuvo pralaimėję keturis kartus iš eilės. Tradicijos kovo 8 dieną buvo išsaugotos, nors BC Rytas Fans dėl pergalės pakovoti buvo nusiteikę labai rimtai.

Ne tik tradicijos, tačiau ir komandų statistikos vidurkiai bylojo, kad ir nepačius geriausius laikus  išgyvenantys du kart lygos čempionai, turi daugiau šansų į kišenę įsidėti ateičiai svarbų tašką.

BC Rytas Fans varžovus kuriuos artimiausiu metu matys dažnai prieš rungtynes lenkė tik pagal perimtus kamuolius (+3,0), klaidas (-3,4) ir praleistus taškus (-6,9).

Būtent gera gynyba verčianti brolius klysti turėjo gelbėti Ryto fanus.Nelogiškai turėjo atrodyti bandymas beveik po 30 taškų renkančius varžovus įveikti run and gun stiliumi.

BC Rytas Fans laikosi savo žaidimo filosofijos, todėl nuo rungtynių pradžios stengėsi intensyviai dirbti gynyboje. Komanda apsigynė, pora tritaškių pataikė Paulius Kapšys, Šarūnas Šipaila taip pat tarė savo žodį, o galiausiai visos gerai išplidytos detalės transformavosi į 7 taškų persvarą (9:2).

Brolių Šaunuolių komanda net ir sulaukusi pagalbos iš Gedimino Povilausko pora minučių aikštelėje atrodė pasimetusi ir sutrikusi.

Kai iš rungtynes puikiai pradėjusio dueto estafetę perėmė Paulius Jonušas BC Rytas Fans nutolo dar toliau, 14:4.

Įtampai kiek atslūgus, sėkmingą atkarpą sužaidė ir Broliai Šaunuoliai. Gediminas Povilauskas antklodę traukė ant savęs, o ir Andrių Jurkonį komandos draugai kelis kartus laisvą surado labai sėkmingai.

Pirmiausiai rezultatas tapo lygus (14:14), o BC Rytas Fans suolui užsidirbus techninę pražangą ir 15:14. Tai buvo pirmasis ir vienintelis kartas kai pirmajame etape pirmavo broliai, fanai ketvirtį sėkmingiau pradėję, jį sėkmingiau ir baigė 23:17.

Jei BC Rytas Fans tritaškiai (4/9) gelbėjo pirmajame kėlinyje, tai antrajame šiuo ginklu puikiai naudojosi ir Darius Jovaiša. Per savo karjerą, tolimų metimų pataikęs, tikriausiai daugiau nei visi kiti rungtynėms registruoti žaidėjai kartu sudėjus, snaiperis greitai rezultatą išlygino 23:23.

Prasidėjus 14 dvikovos minutei po dar vieno šio gynėjo metimo Broliai Šaunuoliai pirmavo 28:25. BC Rytas Fans neapsigynė, ketvirtį pralaimėjo 12:24, o įpusėjus rungtynėms jau turėjo 6 taškų deficitą (41:36).

Po didžiosios pertraukos BC Rytas Fans nieko nelaukę griebė jautį ragų, tačiau skirtumas tik trečiojo kėlinio pradžioje (40:44) buvo sumažėjęs iki 4 taškų. Broliai Šaunuoliai neišvengė klaidų, tačiau geriau pataikė ir be didesnių sunkumų susikrovė dviženklę persvarą.

Ketvirtis baigėsi rezultatu 56:45, o labai ilgą jo atkarpą rezultatas buvo užsikirtęs ties 50:42. Tada beveik tris minutes niekas negalėjo pataikyti net elementariausio metimo.

Gediminui Povilauskui surinkus keturis taškus iš eilės,Broliai Šaunuoliai įgijo, rekordinę dvikovai,13-kos taškų persvarą (60:47).

BC Rytas Fans ketvirtajame kėlinyje gerino kovą dėl atšokusių kamuolių, tačiau labai prastai pataikė. Varžovai dvitaškius rungtynėse metė gerokai taikliau (50-38%). Įdomu tai, kad abi komandos išmetė po 35 tritaškius ir pataikė lygiai po 7.

BC Rytas Fanskrepšininkai per daug nepanikavo, nors pergalė, likus žaisti 4 minutėms, beveik jau buvo išslydusi iš rankų.

Lygos naujokai vertėsi be Lino Valatkevičiaus, Igno Jackūno, o ir Sergejų Semaško komandos treneris kiek pataupė ateities kovoms.

Komanda suprato, kad reikia pralaimėti kuo mažesniu taškų skirtumu, tačiau kiek per anksti sustojo.

Likus žaisti tris minutes Darius Petrikas pataikė tritaškį (58:64). Fanai priartėjo, skirtumas ištirpo, o ir mintys apie pergalę dar šiose rungtynėse greitai atgijo.

Likus žaisti apie dvi minutes Broliai Šaunuoliai turėjo tą pačią 6 taškų persvarą, tačiau Darius Jovaiša pasinaudojo sumaištimi varžovų gynyboje ir dar ją padvigubino.

Lygos naujokai dvikovos pabaigą galėjo sužaisti žymiai geriau, tačiau tikriausiai per anksti mintimis nusikėlė į rungtynes kurios vyks kitą sekmadienį.

Pamoka ateičiai!!!

BC RYTAS FANS: Paulius Jonušas 21, Šarūnas Šipaila 17, Ignas Šerpytis 10 (11 atk. kam.) / BROLIAI ŠAUNUOLIAI: Gediminas Povilauskas 30 (22 atk. kam.), Darius Jovaiša 21, Justinas Povilauskas 11 (10 atk. kam.);

GERIAUSIAS TURO ŽAIDĖJAS

 

PIRMOJO ETAPO GERIAUSIEJI

Naudingumo balai : Gediminas Povilauskas „Broliai Šaunuoliai“ (54,88);

Pelnyti ta škai: Armandas Budvytis „Balti Žirgai“ (30,50);

Dvitaškių taiklumas: Marius Krukonis „Broliai Šaunuoliai“ (73,08%);

Tritaškių taiklumas: Linas Valatkevičius „BC Rytas Fans“ (45,95%);

Baudos metimų taiklumas: Lukas Buikus „TG Sokol“ (83,87%);

Atkovoti kamuoliai:  Gediminas Povilauskas „Broliai Šaunuoliai“ (26,88);

Rezultatyvūs perdavimai:  Gediminas Povilauskas „Broliai Šaunuoliai“ (12,13);

Perimti kamuoliai: Raimondas Sadkauskas „Negeri“ (4,44);

Blokuoti metimai:  Augustinas Stropus „RRKK&Bendorėliai“ (4,67);

 

 

2019/2020 M. SEZONAS

Rėmėjai

Reklaminis skydelis
Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius.
Plačiau apie tai: privatumo politika.