Krepšinio lyga Vilniuje - krepsinistau.lt
Paskutinių rungtynių rezultatai:
Bendraukime skype    facebook zaideju_birza
Prisijungti
SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGA: 14 turo apžvalga

Vasario 16-ąją SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOJE įvyko dar keturios reguliaraus sezono dvikovos.

Dažnai klydę ir gynyboje rimtų rūpesčių turėję „Broliai Šaunuoliai“ 73:86 nusileido prieš „TG Sokol“, „KK Alkani“rezultatu 79:67 įveikė „Inwido“, po didžiosios pertraukos atsitiesęs „Meridianas“ 80:92 turėjo pripažinti trijų krašto puolėjų vedamų vicečempionų pranašumą, o paskutinį šiaudą griebę „BC Ponai“45 minutes kovojo prieš „MF“. Galiausiai patirtas apmaudi nesėkmė, 68:69.

Vasario 23, kovo 1 ir 8 dienomis bus sužaistos paskutinės pirmojo etapo rungtynės po jų komandos prieš antrąjį blitz skils į keturias grupes. „A“ grupę sudarys 1-3, „B“ 4-6, „C“ 7-9 ir „D“ 10-12 vietas užėmę kolektyvai. Kiekviena komanda antrajame etape sužais dar po dvi rungtynes.

Intrigos reguliaraus sezono finiše tikrai neturėtų trūkti, apie tai kuo puikiausiai signalizuoja ir turnyrinėje lentelėje kylanti įtampa.

ZARASAI – MERIDIANAS92:80 (24:17; 27:21; 22:16; 19:26)

Antras „Zarasų“ (5/4) ir „Meridiano“ (3/7) mūšis! Pirmąjį ir vienintelį iki šio 64:54 buvo laimėję zarasiškiai. Prieš vasario 16 dienos turą vicečempionus ir „mažosios taurės“ turnyro prizininkus turnyrinėje lentelėje skyrė vos pergalė.

„Meridianą“ į kitą lygi per du pastaruosius sezonus pakėlęs universalus aukštaūgis Almantas Stankevičius SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOJE debiutavo 2018 metų lapkričio 18 dieną. Būtent rungtynėse prieš „Zarasus“. Pats debiutas kaip ir dauguma jo asmeninių pasirodymų buvo solidus (19 tšk., 11 atk. kam., 6 rez. perd., 20 naud. bal.).

„Meridiano“ komanda antrą kartą šį sezoną rungtynėms registravo 10 žaidėjų, o tai reiškė, kad taupytis varžantis su atletiškais varžovais niekam tikrai nereiks. „Zarasai“ į rungtynes surinko taip pat dešimt žaidėjų, tačiau rungtynėse spėjo panaudoti devynis.

Zarasiškiams šį kartą negalėjo padėti pagrindinis gynėjas - Andrius Predkelis. Vienas iš komandos smogiamojo ketvertuko narių patyrė kojos traumą ir iškrito iš rikiuotės neribotam laikui .

Tuo, kad žaisdami be savo pagrindinio atakų organizatoriaus „Zarasai“ bus pažeidžiami antroje rungtynių pusėje bandė įrodyti ir „Meridiano“ įgula.

Migliaus Dambrausko ir Eimanto Leipaus nesutramdę „Meridiano“ krepšininkai dvikovą prieš „Zarasų“ komandą pradėjo labai prastai.

Po Eimanto Leipaus tritaškio sužaidus kiek daugiau nei minutę vicečempionai jau turėjo 7 taškų persvarą (8:1), o netrukus ir dviženklę 14:4.

„Meridiano“ gynyba neveikė kaip turėtų, o tuo atletiški varžovai naudojosi kuo puikiausiai. Pirmajam ketvirčiui persiritus į antrą pusę „Zarasų“ komanda smeigė dar pora tritaškių ir galima sakyti per nepilnas septynias minutes pabėgusi 22:6 išsprendė visus rūpesčius. Zarasiškiams dabar svarbiausia buvo per anksti neatsipalaiduoti ir nepradėti švesti pergalės.

„Zarasų“ komanda ne tik efektyviai puolė, tačiau ir palaikė gerą intensyvumą gynyboje. Apie tai bylojo ir tai, kad „Meridiano“ lyderis Almantas Stankevičius pirmuosius taškus pelnė tik sužaidus aštuonias minutes.

Būtent pagal visus svarbiausius statistinius rodiklius komandoje pirmaujančio krepšininko tritaškis kiek ir išjudino „Meridianą“. Pirmas kėlinys buvo pralaimėtas 17:24, tačiau viskas dabar jau neatrodė taip blogai kaip prieš kelias minutes.

Pirmiausiai pavyko pristabdyti uraganinį „Zarasų“ puolimą, antrą sėkmingiau kamuolys judėjo puolime.

Per pirmas 10 minučių aikštelėje dominavo Migliaus Dambrausko ir Eimanto Leipaus duetas, todėl varžovai kiek nepelnytai pamiršo Kęstutį Bagdanavičių.

Vienas iš zarasiškių didžiojo ketverto žaidėju ėmėsi iniciatyvos ir vien per pusę antrojo kėlinio pelnė 14 taškų, jo vedama komanda tada pirmavo 39:28.   

Įpusėjus ketvirčiui Vytautas Kumetaitis dvitaškiu „Meridiano“ deficitą dar kartą sumažino iki vienženklio (30:39), tačiau netrukus jam rungtynės baigėsi. Varžovų krepšį atakavęs Eimantas Leipus po netaiklaus metimo visiškai nekaltoje situacijoje oponentui prakirto kaktą. Ne pats smagiausias sekmadienis „Meridiano“ aukštaūgiui.   

Per likusį laiką iki didžiosios pertraukos „Zarasų“ kolektyvas toliau bandė išnaudoti savo pranašumus baudos aikštelėje, o „Meridiano“ įgulai per daug neatsilkti eilinį kartą padėjo taiklūs tolimi metimai. Tiesa ir zarasiškiai per pirmus du kėlinius spėjo įsūdyti 7 tritaškius.

„Meridiano“ lyderiui rungtynės klostėsi pakankamai sunkiai, jis vienintelis du kėlinius žaidė be keitimų, tačiau surinko tik 10 taškų. „Zarasų“ komandoje per pirmą rungtynių pusę labiausiai išsiskyrė per kiek daugiau nei 15-ka minučių 19 taškų surinkęs Kęstutis Bagdanavičius.

„Meridiano“ komanda nėra labai atletiška, todėl šoklūs, staigų pirmą žingsnį turintys varžovų puolėjai tuo sėkmingai naudojosi ir toliau. Sužaidus po didžiosios pertraukos pora minučių komandas skyrė 15-ka taškų.

Panašus skirtumas laikėsi iki pat kėlinio pabaigos, o jį mindamas tritaškio liniją taikliu metimu baigė Salvijus Ragėnas (73:54).

Nors „Meridiano“ komanda besivejančių vaidmenyje atsidūrė jau rungtynių pradžioje ginklų ji nesiruošė sudėti, noro grumtis pakako, todėl rungtynių antroji pusė gavosi pakankamai karšta.

Po kelių „Meridiano“ krepšininkams skausmingai pasibaigusių žaidybinių situacijų pykčių varžovų atžvilgiu vis dažnėjo. Ant kiek buvo pagrįstos tos emocijos? Geras klausimas...

Po techninę pražangą trečiojo kėlinio pabaigoje spėjo pasidalinti Martynas Mičiūnas ir Simonas Fergelis. Rungtynių arbitrai tokiu būdu nuramino aistras kurios pradėjo kilti po kiekvieno fizinio kontakto.

„Zarasų“ krepšininkai mėgsta žaisti kietai, puikiai išnaudoja savo fiziškumą, todėl nieko keisto, kad ir šį kartą būtent tuo ir naudojosi.

„Zarasų“ kolektyvas turi gerai sukomplektuotą priekinę liniją, net ir nepagrindinis ekipos aukštaūgis Mantvidas Blinstrubas esant reikalui gali tapti rimta jėga.

Pamatę, kad konkuruoti su varžovais greičiu ir fiziškumu nepavyks „Meridiano“ vyrai pakeitė taktika. Geresnis kamuolio judėjimas, geresni sprendimai ir susikuriamos geros progos metimams leido grįžti į žaidimą.

Iki rungtynių pabaigos likus keturioms minutėms komandas skyrė tik 6 taškai (69:75). Gal zarasiškiai kiek atsipalaidavo, tačiau čia negalima sumenkinti ir „Meridiano“ kolektyvo pastangų.

Tikėkis netikėto! Iki pat priešpaskutinės minutės atsiliekantys dar turėjo šansų išsigelbėti, tačiau juos galutinai nubraukė Deivido Maconkos tritaškis padidinęs zarasiškių persvarą iki 11-kos taškų.

Per likusį laiką iki finalinio švilpuko nieko reikšmingo neįvyko. „Meridiano“ komanda galiausiai palūžo...   

ZARASAI: Miglius Dambrauskas 26 (10 atk. kam.), Kęstutis Bagdanavičius 24, Eimantas Leipus 22 (13 atk. kam.) / MERIDIANAS: Mantas Zubrickas 20 (6/13 tritaškiai), Almantas Stankevičius 18 (15 atk. kam.), Darius Burbulys 12;

KK ALKANI – INWIDO79:67 (22:17; 23:10; 16:23; 18:17)

„KK Alkani“ (7/2) prieš „Inwido“ (3/7) kovojo praėjusio sezono ketvirtfinalyje. Po reguliaraus sezono alkani turnyro lentelėje buvo laipteliu žemiau (penkti), buvo pralaimėję 41:43 tarpusavio rungtynes, tačiau galiausiai ketvirtfinalyje pasiekė svarbų revanšą (55:50; 45:39).

Dabar praėjusį sezoną lygą gerąja prasme šokiravusi „Inwido“ išgyvena ne pačius geriausius laikus, todėl į aukščiausias pozicijas nusitaikiusią „KK Alkanų“ kariauną buvo galima laikyti šio susitikimo ryškiais favoritais.

Pastaroji buvo gerokai išretėjusi, tačiau „Inwido“ vertėsi be Vitalijaus Afanasjevo, todėl rimčiau pasigalinėti buvo kiek persunku.

„KK Alkanų“ krepšininkai vėlavo į rungtynes, daugelis jų rungtynes pradėjo net be apšilimo.

Susitikimą taikliu baudos metimu pradėjo „Inwido“ (1:0), tada „KK Alkanų“ komanda pelnė penkis taškus be atsako ir atitrūko 5:1.

Užtikrintai prie varžovų krepšio žaidę Martyno Rakausko vedami favoritai kelis kartus bandė pabėgti, tačiau „Inwido“ net ir su blankiu puolimu išsilaikė šalia. Pirmą ketvirtį pastaroji komanda pralaimėjo 17:22.

Signalų, kad „Inwido“ ekipa praranda rungtynių ritmą galima buvo pamatyti jau pirmojo kėlinio gale. Mėlynai-balti nepataikė tritaškių.

„KK Alkanų“ kolektyvas tokių problemų neturėjo. Priešingai, Romuald Zemlianskij antrojo kėlinio pradžioje smeigė du, ir „Inwido“ jau gulėjo ant menčių (28:17).

Netrukus  sekė ir „Inwido“ pralaimėjimą nulėmęs „KK Alkanų“ spurtas 17:0, po kurio jie pasiekė net rekordinę šioms rungtynėms 23 taškų persvarą (45:22).

Artėjant didžiajai pertraukai Edvardo Žilinsko pastangos leido „Inwido“ kiek daugiau įkvėpti oro.

Tempas kurį atakuodami stengėsi palaikyti praėjusio sezono pizininkai atsiliekantiems buvo per aukštas. Racionalių sprendimų trūko ir puolime, komandinio krepšinio matėme mažai, o dižiausia našta vėl teko Edvardui Žilinskui. Puolėjas per du kėlinius surinko 10 taškų, pusę prieš pat didžiąją pertrauką.

„KK Alkani“ dvikovą pradėjo atsipalaidavę, vėliau sugebėjo pabėgti ir pirmą rungtynių dalį laimėjo užtikrintai, 45:27. Šie du veiksniai lėmė ir antrosios susitikimo dalies eigą, tačiau jį buvo kiek kitokia.

Neturėdami ką prarasti „Inwido“ krepšininkai jau pirmojo ketvirčio pradžioje pademonstravo, kad į krepšį iš toli gali pataikyti ne ką prasčiau nei per pirmus du kėlinius tą darė varžovai.

Mėlynai-balti grįžo į žaidimą, o jų varžovams kurį laiką teko koncentruotis į krepšinį, o ne laukiantį šventinį sekmadienio vakarą...

Pirmiausiai „KK Alkani“ stokojo susikaupimo, o tuo „Inwido“ pasinaudojo galima sakyti maksimaliai kai smeigė penkis tritaškius vien per šį ketvirtį. Įdomu tai, kad 5 iš 9 pataikiusi komanda per trečiąjį kėlinį sumetė lygiai pusę savo visų rungtynėse pataikytų tolimų metimų. Likusiems penkiems metimams realizuoti prireikė 33 bandymų, o tai kuo puikiausiai atspindi kokį impulsą gavo nuo pirmojo kėlinio varžovus gaudyti priversta komanda.

Dar vienu svarbiu veiksniu po didžiosios pertraukos tapo Boleslovo Vengrio benifisas, šio sezono „Inwido“ naujokas rungtynėse surinko 26 efektyvumo balus. Tai jo karjeros rekordas.

Prieš ketvirtą kėlinį varžovams įsibėgėti kaip reikalas leidę praėjusio sezono prizininkai dar pirmavo 61:50.

Sužaidus apie tris minutes ketvirtajame ketvirtyje „Inwido“ toliau mėgavosi žaidimu. Jų deficitas po Mariaus Kontrimo dvitaškio sumenko iki 6 taškų.

Iki rungtynių pabaigos buvo likę daug laiko, tačiau pasirodo „KK Alkani“ nebuvo linkę daugiau juokauti. Kiek labiau susikaupę darbui prie savojo krepšio, jie spurtavo 71:57.

Per likusį dvikovos laiką nei stebuklas neįvyko, „KK Alkani“ įsirašė dar vieną pergalę, o tai leidžia iki pat pirmojo etapo pabaigos konkuruoti su geriausiomis šio sezono komandomis dėl pačių aukščiausių pozicijų.

„KK Alkanų“ dar lauks jiems įkandamas „Meridianas“, tačiau prieš tai jau vasario 23 dieną įvyks akistata su pirmą kartą šį sezoną du kartus iš eilės pralaimėjusius „Brolius Šaunuolius“.

„Inwido“ pirmojo etapo kovas baigs rungtynėmis prieš „TG Sokol“. Praėjusį sezoną kiek netikėtai pergalę 48:46 iškovojo dabar kiek kukliau aikštelėje atrodantys „Inwido“ vyrai.

KK ALKANI: Martynas Rakauskas 32, Romuald Zemlianskij 22, Ovidijus Kriaunaitis 12 / INWIDO: Edvardas Žilinskas 18 (18 atk. kam.), Marius Kontrimas 16 (14 atk. kam.), Boleslovas Vengrys 15 (11 atk. kam.);

TG SOKOL – BROLIAI ŠAUNUOLIAI 86:73 (19:15; 24:15; 20:17; 23:26)

„TG Sokol“ (7/2) ir „Broliai Šaunuoliai“ (6/3) tarpusavio rungtynių sulaukė turėdami vienodą pergalių – pralaimėjimų ir balansą (6/2) bei palikdami daugiau klausimų, nei atsakymų.

Komandos popieriuje turi galingas sudėtis, jos nori tu to, ar ne, verčia „TG Sokol“ ir „Brolius Šaunuolius“ priskirti prie pagrindinių favoritų kurie turėtų žaisti šių metų finale.

Tiesa realybė šį sezoną, kaip ir praėjusį kiek kita. Žvaigždės komandos sudėtyje kartais negarantuoja nei pergalių, nei titulų ar net vietos finalo ketverte.

„TG Sokol“ situacija šioje vietoje labai liūdna, per 12-ka sezonų vos kartą pasiektas pusfinalis. Tiesa naujas sezonas prasideda su naujomis viltimis ir ambicijomis.

Varžovai vis dar prisibijo  garsių pavardžiųšių komandų sudėtyje, tačiau jos abi jau spėjo pralaimėti ir „Negeriems“, ir „Zarasams“.

Komandos kurios praėjusį sezoną žaidė finale ir pasižymi tvirtu charakteriu. Jos nebijo nieko, jų nežavi ir 100-to taškų pasirodymai prieš turnyrinės lentelės antroje pusėje esančias komandas.

Pagal tai ką „Broliai Šaunuoliai“ ar „TG Sokol“ rodo aikštelėje šį sezoną, bendrą nusiteikimą, motyvaciją  ir norą sunkiai dirbti jie dar nėra verti titulo.

Laiko pataisyti reputaciją dar yra, o tą pirmieji būtent vasario 16 dieną ir pademonstravo „TG Sokol“ krepšininkai įveikdami „Brolius Šaunuolius“. Pastarieji pralaimėjo antrą kartą iš eilės, o jiems toks atvejis šį sezoną tik pirmas.

Jei žaidžiant su rimčiausiais varžovais kritęs rezultatyvumas per daug nestebina, tai už gynybą broliai nusipelno rykščių.

„TG Sokol“ ir „Zarasai“ į tituluočiausios lygos ekipos krepšį metė vidutiniškai po 96,50 taško.

Būtina paminėti, kad šiose rungtynėse „Broliai Šaunuoliai“ vidutiniškai dar ir patys klydo po 27,50 karto (!).

Užsikirto ir komandos tolišaudė. Tik 15-ka taiklių metimų per tris paskutines dvikovas.

Vasario 16-tą dieną „sakalai“ nepakilo taip aukštai kaip galėtų, tačiau jų pranašumas (+13) esant tokioms sąlygoms net neatspindėjo tikrojo jėgų santykio. Net 32 taškai buvo pelnyti po varžovų klaidų,nuo suolo kilę žaidėjai taip pat „TG Sokol“ ekipai rinko liūto dalį taškų (40-9).

Rungtynes geriau pradėjo „Broliai Šaunuoliai“ (5:0), tačiau pasirodo, kad tų kelių minučių „TG Sokol“ tereikėjo apsiuostinėti aikštelėje. Po atsako 10:0 (10:5) pastaroji komanda pabėgo, o vėliau 19:15 laimėjo ir ketvirtį. Vienu momentu gynyboje sakalai kiek pavėluodavo, tačiau skirtumą iki minimumo varžovai sumažinę buvo vos kartą (12:11).

Nuo antrojo kėlinio „TG Sokol“ visiškai atsikratė startinio jaudulio, pamiršo, kad žaidžia su „Broliai Šaunuoliais“ ir ėmė žaisti taip kaip jiems labiau patinka. Laisvą atvirą krepšinį, šį kartą situacijų geriems metimams pavyko susikurti ir arčiau krepšio ir perimetre.

Įpusėjus rungtynėms, kaip ir joms pasibaigus „TG Sokol“ pirmavo 13-kos taškų persvara (43:30). Verta paminėti, kad broliai kėlinio viduryje rodė atsigavimo ženklus, tačiau didelį tempą palaikę varžovai juos labai greitai vėl pastatė į kampą.

Po didžiosios pertraukos vis daugiau varžovų gynybai rūpesčių kėlė Darius Dūdėnas. Kibirkštėlę skėlė ir Marius Krukonis, po jo 5 taškų be atsako „Broliai Šaunuoliai“ bent jau trumpam priartėjo 40:45.

Rungtynės du su puse kėlinio buvo virtusios katės ir pelės gaudynėmis, nesunku suprasti, kas šį kartą atliko pelės vaidmenį...

Tadas Girnius pataikė dvitaškį, vėliau sekė dar du „TG Sokol“ krepšininkų tritaškiai ir taip pamažu įvyko galutinis šių rungtynių lūžis.

Prasidėjus paskutinei trečiojo kėlinio minutei rezultatas švieslentėje fiksavo naują rekordinį sakalų pranašumą, 63:43.

Kraunantis 20-ties taškų kapitalą „TG Sokol“ žaidime svarbiu akcentu tapo puiki kova dėl atšokusių kamuolių puolime.

Tai, kad „Broliai Šaunuoliai“ dažnai palikdavo „atvirus“ vartus prie savo krepšio kiek atpalaidavo varžovus. Viskas jiems sekėsi per daug lengvai, todėl susikaupimo kartais tikrai pritrūkdavo.  

„Broliai Šaunuoliai“ ketvirtą kėlinį pradėjo trimis taikliais tritaškiais (viso jų buvo pataikyti tik penki), savo darbą prie  „TG Sokol“ krepšio tęsė Darius Dūdėnas ir taip pavyko kiek priartėti (58:70).

Šalia didelę naštą puolime nešusio veterano atsirado daugiau mesti ir pataikyti galinčių žaidėjų, todėl likus kiek daugiau minučių „TG Sokol“ persvara nuo rekordinės 20-ties sumenko per pusę. To šaunuoliai siekė beveik 10 minučių.

Rungtynių gale papildomos intrigos neatsirado. Lygos senbuvių rungtynės baigėsi ramiai ir be dramų, o „TG Sokol“ komandai vėl padidinti persvaros neleido šešis taškus jų gale surinkęs Darius Jovaiša.

Realu, kad abi komandos antrajame etape pateks į vieną grupę, o tada dviejų papildomų rungtynių sprinte jų pirmosios akistatos šį sezoną rezultatas gali turėti didelę svarbą.

„TG Sokol“nusipelnė pergalės, tačiau nereikėtų pamiršti, kad varžovai vertėsi be Gedimino Povilausko, Manto Kazlausko bei Lauryno Ralio, o tai pakankamai reikšmingos figūros brolių žaidimo schemose.

Visgi šį sezoną „Broliai Šaunuoliai“ per daug  pastatė ant vieno žmogaus, o jis lygos MVP Gediminas Povilauskas. Ar šį sezoną pavyks nenudegti pamatysime jau greitu metu.

Galima būtų paminėti, kad tai buvo vienos iš mažiausiai emocingų ir ramiausių rungtynių per visą šių komandų tarpusavio kovų istoriją.

TG SOKOL: Lukas Buitkus 22, Paulius Daukantas 20, Valdemar Lodziato 11, Karol Ruselevič 10 / BROLIAI ŠAUNUOLIAI: Darius Dūdėnas 27 (11 atk. kam.), Darius Jovaiša 18, Marius Krukonis 10;

BC PONAI – MF 68:69 (18:19; 18:11; 11:22; 14:9; 7:8)

„BC Ponų“ (2/8) išlikimo kova, taip galima buvo pavadinti šešis pralaimėjimus patyrusios komandos rungtynes prieš „MF“ (5/5). Šį sezoną studentų rezultatų kreivė šokinėja labai smarkiai, tačiau tą labiausiai įtakoja tvarkaraštis, o ne pats jų žaidimas.

Komanda dar nepanaudojo visų savo resursų, nežaidė geriausio krepšinio, todėl nuostabos dėl pralaimėjimų TOP5 komandoms nereikėtų reikšti. „MF“ potencialo rimčiau pasipriešinti toms komandoms turi, jas gali net įveikti.

Šansų pakilti  turnyrinėje lentelėje aukščiaudaug nėra, tačiau akivaizdu, kad ne tai dabar svarbiausia, o tą supranta ir patys „MF“ krepšininkai.

Medikai nuo pat pirmojo savo pasirodymo SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOJE, 2009/2010 metų sezone garsėjo kaip kolektyvas pasižymintis puikia komandine dvasia, bei galintis atkrintamosiose varžybose eliminuoti geriau vertinamas, aukščiau esančias ir žymiai daugiau talento turinčias ekipas.

Į finalo ketvertą būdami underdogais „MF“ vyrukai pateko ne kartą, todėl panašių scenarijų galime matyti dar, ir dar...

Jeigu studentiškas kolektyvas pastaruosius mėnesius išnaudos produktyviai, pagerins susižaidimą niekas neapsidžiaugs ketvirtfinalyje į porą gavęs „MF“. Nesvarbu ar ši komanda liks 6, 7 ar 8-ta.

Prieš kelis sezonus (2017/2018 m.) „MF“ žaidė finalo ketverte, o šį lyginant su tuo rotacijoje turi galima sakyti tuos pačius žaidėjus. „Kažkas Bus“ komanda kuri tuo metu žaidė rezultatyvų ir akiai malonų krepšinį medikų buvo nušluota jau pirmosiose ketvirtfinalio rungtynėse (72:47), antrosios baigėsi rezultatu 64:63.

„BC Ponai“ prieš „MF“ buvo žaidę ir seniau. Pirmąjį susitikimą jie pralaimėjo 47:67, antrąjį ir trečiajį praėjusį sezoną 38:41 ir 43:69.

„BC Ponams“ kurie aikštelėje neatrodo tragiškai, tačiau niekaip nesugeba laimėti be šių rungtynių liko akistata prieš čempionus. Pasvėrus „Negerų“ ir „MF“ komandas nesunku suprasti, kas yra kas, ir kodėl ši ponų dvikova buvo pavadinta išlikimo kova.

„BC Ponai“ pasiruošė rungtynėms ir buvo labai arti to, kad pačiupę šiaudą galėtų dar plaukti toliau.

Pirmą kėlinį geriau pradėjo „MF“. Krašto puolėjas Paulius Andrijauskas dominavo po ponų krepšiu ir leido atitrūkti 11:3.

Antra ketvirčio pusė sėkmingiau klostėsi jau „BC Ponų“ krepšininkams. Šie pataikė tris tolimus metimus ir kėlinį pralaimėjo tik minimaliai 18:19. Vienu metu po Luko Beržinsko tritaškio tašku pirmavo ir patys ponai.

Puikus pirmojo kėlinio finišas „BC Ponų“ žaidėjams suteikė sparnus, todėl jų spurtas 6:0 (24:19) tikrai nestebino. „MF“ klydo, nepataikė ir šioje rungtynių fazėje gavo ko nusipelnė.

Kiek netikėtai lengvai rungtynių kontrolę į savo rankas paėmę ponai kėlinį laimėjo 18:11 (36:30). Bendram rezultatui labai svarbi buvo keturių minučių atkarpa per kurią persvara nuo taško šoktelėjo iki devynių.

Po didžiosios pertraukos kaip ir susitikimo pradžioje „MF“ produktyviai išnaudojo fiziškai stiprius savo krašto puolėjus, „BC Ponų“ žaidėjai neapsigynė ir sužaidus beveik tris minutes rezultatas tapo lygus 38:38.

„BC Ponų“ komanda pateko į duobelę, tačiau Karolio Žibučio iniciatyva kurį laiką dar leido stabilizuoti padėtį. Donato Garjonio tritaškis dar kartą išlygino rungtynių rezultatą 42:42, o po jo antrą kėlinio dalį kiek geriau sužaidė „MF“.

Andrius Misiūra sužaidė puikią atkarpą, o Donato Garjonio dvitaškis kėlinio gale studentų pranašumą padidino iki 5 taškų (52:47).

Persvara „MF“ visgi džiaugėsi trumpai. Vytenio Žvinio ir Luko Beržinsko tritaškiai jau ketvirtojo kėlinio pradžioje išvedė į priekį 53:52 „BC Ponų“ komandą.

Pastaroji komanda dabar labiau galėjo didžiuotis ne taško persvara, o tuo, kad sėkmingai sugeba atsitiesti ir net susigrąžinti iniciatyvą. „BC Ponų“ puolimas šį kartą veikė pagirtinai!

„MF“ komandai pavojaus varpai garsiau suskambo iki pagrindinio rungtynių laiko pabaigos likus kiek mažiau nei penkioms minutėms. Tada Tadas Burmonas pataikė tritaškį ir padidino „BC Ponų“ persvarą iki 7 taškų (59:52).

Įtampa „MF“ komandos stovyklos per daug nepaveikė. Studentai stengėsi vėl ieškoti varžovų gynybos klaidų ir dažniausiai atakavo ponų puolėjus.

Po Pauliaus Andrijausko baudos metimų medikai atsiliko minimaliai 58:59, tačiau tada ilgą ir kiek strigusią varžovų ataką taikliu metimu paskutinę atakos sekundę baigė Karolis Žibutis. Rezultatas tapo 61:58, išgyvenimo rungtynes žaidusių „BC Ponų“ naudai.

Rungtynės aukščiausią įtampos tašką pasiekė kai likus iki ketvirtojo kėlinio pabaigos 30 sekundžių „BC Ponų“ organizavo labai svarbią ataką. Kurį laiką ji strigo, tačiau Tadas Burmonas rado landą į varžovų baudos aikštelę ir susikūrė progą metimui. Deja gynėjui šį kartą pritrūko tik kažkiek sėkmės.

Kai „MF“ žaidėjai atkovojo kamuolį jiems buvo likę 14 sekundžių. Matas Druktenis pasileido į priekį, perdavė kamuolį Donatui Garjoniui, o šis būdamas toliau nei per metrą nuo tritaškio smeigė tritaškį.

Ką darė „BC Ponai“ gynyboje šios varžovų lemiamos atakos metu sunku ir paaiškinti. Intrigą keturis kėlinius kūrusi ekipa svarbiausiu momentu kiek išskydo, tikriausiau dėl to kiek kalta ir maža tokių įtemptų rungtynių patirtis.

„BC Ponai“ turėjo 5,9 sekundės savo atakai ir minutės pertraukėlę. Visgi šansu pasinaudota nebuvo, pirmiausiai nepataikė Vytenis Žvinys, o vėliau ir varžovų rankų mišką po krepšiu išvydęs Karolis Žibutis.

Komandoms teko santykius aiškintis pratęsimo metu. Šis vėl buvo labai atakaklus ir sunkiai nuspėjamas.

Po Luko Žalkausko tritaškio į priekį 64:61 pirmieji šovė ponai. Vien iš atakavusio puolėjo veido galima buvo suprasti, kad nei jo pačio, nei jo komandos draugų neslėgia jokia įtampa. Rungtynių favoritai buvo „MF“. Jie ir turėjo jaudintis.

Tiesa joks jaudulys neveikė Pauliaus Andrijausko, šis tvirtas krašto puolėjas ponų žaidėjus kurie buvo atsakingi už jo priežiūrą varė į neviltį.

Po pratęsimo herojumi tapusio mediko atakos kuri baigėsi dvitaškiu su varžovo pražanga, o vėliau ir ekstra baudos metimu rezultatas tapo lygus 66:66.

Per likusį laiką kelis kartus galima buvo susidaryti nuomonę, kad gali prireikti ir dar vieno pratęsimo, tačiau galiausiai „BC Ponai“ kapituliavo. Pralaimėta 68:69, nepaisant to, kad varžovai prametė ir daug baudos metimų. Tik 8 iš 26 per visą rungtynių laiką.

BC PONAI: Karolis Žibutis 15, Lukas Žalkauskas ir Vytenis Žvinys po 12, Lukas Beržinskas 10 / MF: Paulius Andrijauskas 28, Donatas Garjonis 17, Andrius Misiūra 13 (15 atk. kam.);

GERIAUSIAS TURO ŽAIDĖJAS

 

2019/2020 M. SEZONAS

Rėmėjai

Reklaminis skydelis
Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius.
Plačiau apie tai: privatumo politika.