Krepšinio lyga Vilniuje - krepsinistau.lt
Paskutinių rungtynių rezultatai:
Bendraukime skype    facebook zaideju_birza
Prisijungti
SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGA: 8 turo apžvalga

Po žiemos švenčių pertraukos į aikštelę grįžusios „TG Sokol“, „KK Alkanų“, „BC Rytas Fans“ bei „Negerų“ komandos varžovams intrigą leido kurti vos porą kėlinių, o po didžiosios pertraukos kaip susitarusios sužaisdavo daugiau gerų atkarpų ir įsirašė pirmąsias pergales 2020 metais.

Pirmasis naujųjų metų turas neatnešė radikalių pokyčių turnyrinėje lentelėje. Antrąją pergalę pasiekę „BC Rytas Fans“ krepšininkai po ilgesnės pertraukos vėl aštuntuke (7 vieta), o prasčiausias sezono rungtynes sužaidę Bendorėlių atstovai mažiausiai savaitę tūnos dugne (12 vieta).

Įpusėjus pirmajam reguliaraus sezono etapui vis labiau ryškėja lyderių ketvertukas, tačiau rotaciją turnyrinėje lentelėje tarp 5-12 pozicijas užimančių ekipų matysime beveik po kiekvieno sekmadienio.

SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGA kaip ir po kiekvieno turo Jums parengė trumpą įvykių suvestinę.

TG SOKOL – MF 79:60 (17:18; 17:12; 21:11; 24:19)

Pergalių skonį primiršusi „MF“ (2/4) pagaliau sulaukė pagalbos iš Juliaus Ščipoko, tačiau pralaimėjimų uodegos neatsikratė. Šį kartą studentus įveikė rungtynes vangiai pradėjusi „TG Sokol“ (4/1).

„MF“ po ilgesnės pertraukos sugebėjo pademonstruoti solidesnę gynybą, tačiau norint nutraukti nuo 2019 metų spalio pabaigos užsitęsusią pralaimėjimų seriją to nepakako. Įdomu tai, kad visus keturis pralaimėjimus „MF“ krepšininkai surinko kovodami prieš ekipas, kurios šiuo metu užima 1-4 vietas.

„Badaujantys“ medikai rungtynes pradėjo energingai ir lygiai pusę pirmojo kėlinio diktavo taisykles (11:6), vėliau situacija radikaliai pasikeitė. „TG Sokol“ susikaupė ir Valdemar Lodziato bei Nerijaus Pigagos rezultatyvių atakų dėka trumpam buvo įsiveržę į priekį. Visgi šis ketvirtis priklausė „MF“ kolektyvui, jis jį ir laimėjo 18:17.

Antrojo ketvirčio pradžioje penkis taškus be atsako pelnęs Lukas Buitkus leido sakalams atitrūkti 22:18. Tie patys 4 taškai (34:30) komandas skyrė ir nuaidėjus pirmosios rungtynių dalies pabaigą skelbiančiai sirenai.

Nuo pat pirmųjų trečiojo kėlinio minučių „TG Sokol“ stengėsi pakilti kuo aukščiau, o „MF“ tokiam varžovų sumanymui pajėgė priešintis vos dvi minutes. Įsismaginęs Lukas Buitkus, lyg viesulas nuo suolo pakilęs Artūr Tyševič sėkmingai rinko taškus ir dar neįpusėjus kėliniui sakalams sukrovė dviženklį pranašumą.

Po prasčiausio ketvirčio 2020 metais „MF“ atsiliko 41:55 ir šansų iškovoti pergalę beveik neturėjo.

Kraujo kvapą pajutę sakalai skrajojo, gerai pataikė iš toli ir vienu metu buvo įgiję net 24 taškų pranašumą, kurį rankas kiek per greitai po didžiosios pertraukos nuleidę medikai rungtynių gale dar sumažino. Tiesa, dvikovos pabaigoje „TG Sokol“ dominavimas nekėlė abejonių ir vyrai leido sau kiek atsipalaiduoti.

„MF“ šį kartą nerado vaistų prieš „TG Sokol“ greitas atakas. Atkarpose, kuriose varžovai buvo verčiami žaisti pozicinį krepšinį, studentai dažniausiai atsilaikydavo. Rimčiau priešinintis pastariesiams antroje rungtynių pusėje neleido ir tragiškas pataikymo procentas.

„TG Sokol“ sausio 19 bandys paneigti „Negerų“ (6/0) komandos nenugalimumo mitą, „MF“ jau sekmadienį (01-12) bandys nutraukti nesėkmių seriją prieš „Baltų Žirgų“ jaunimą. Lygos naujokai pirmąją pergalę pasiekė tik prieš žiemos švenčių pertrauką ir išlieka labai pažeidžiami. Jeigu „MF“ neiškovos pergalės ir sekmadienį, bus galima garsiai skambinti pavojaus varpais.

TG SOKOL: Lukas Buitkus 23 (10 atk. kam.), Paulius Daukantas 14, Valdemar Lodziato 13 (13 atk. kam.), Karol Ruselevič 12 (10 atk. kam.), Nerijus Pigaga 10 / MF: Julius Ščipokas 17, Benediktas Jonuška 11;

KK ALKANI – RRKK&BENDORĖLIAI 105:57 (15:12; 27:15; 24:14; 39:16)

Negausiai į rungtynes susirinkę, be centrų žaidę ir apie tai, kad krepšinis – komandinis sportas, pamiršę „RRKK&Bendorėlių“ (1/5) krepšininkai buvo nušluoti komandinius sezono rekordus gerinusių „KK Alkanų“ (4/1).

Ketvirtą pergalę iš eilės pasiekęs kolektyvas pelnė daugiausiai taškų (105), atkovojo daugiausiai atšokusių kamuolių (66), atliko daugiausiai rezultatyvių perdavimų (38), pataikė daugiausiai dvitaškių (32) bei surinko daugiausiai naudingumo balų (143).

Tik kiek daugiau nei kėlinį lygiau kovoję Bendorėlių atstovai pataikė vos 2 tolimus iš 31 bandymų, o nepakeliama našta jų gynybai galiausiai tapo „KK Alkanų“ žaibiškos atakos.

Nepaisant to, kad „KK Alkanų“ krepšininkai dvikovą pradėjo pakiliai ir gerai pataikė, Bendorėlių atstovai kurį laiką rasdavo būdų įveikti jų gynybą ir laikėsi pagirtinai.

Įpusėjus pirmajam kėliniui favoritai pirmavo 7:6, o jį baigė turėdami 3 taškų pranašumą (15:12).

Vytenis Vainiušis tvirtai kontroliavo „RRKK&Bendorėlių“ žaidimą, po jo tritaškio antrojoje kėlinio pradžioje rezultatas tapo lygus (15:15).

„KK Alkani“ kiek sustojo, tačiau, kaip matėme toliau, tai buvo paskutinė „pertrauka“ prieš didelį darbą.

Deimantas Pavlovskis šį kartą daugiau kūręs ekipos draugams pelnė 6 taškus, komanda įgavo pagreitį ir vienu metu buvo įgijusi 18-kos taškų persvarą (38:20).

Įpusėjus rungtynėms Bendorėlių atstovai atsiliko 27:42, tačiau tai nebuvo viskas, ką jiems buvo paruošę antrą sezoną iš eilės į finalo ketvertą planuojantys varžovai.

„KK Alkani“ stengėsi žaisti greitai, pozicinėse atakose laimėdavo daugumą mikrodvikovų. Tuo tarpu jų varžovams trečiojo kėlinio metu taškus sugebėjo rinkti tik du žmonės - Valdas Vyšniauskis ir Rytis Varpučianskis.

RRKK&Bendorėlių“ kolektyvui trūko jėgos po krepšiu, kiekvienas netaiklus metimas baigdavosi tuo, kad varžovai, atkovoję atšokusius kamuolius, rengė greitas atakas, o tam, kad būtų pelnyti taškai, kartais užtekdavo 2-3 perdavimų.

„KK Alkaniems“ vis didinant apsukas trečiasis ketvirtis baigėsi rezultatu 66:41. Po tokio žaibiško varžovų kirčio Bendorėlių atstovai buvo priblokšti ir sutrikę. Kas bandė pramušti tritaškį, kas gynė prieš savo šešėlį, o kas buvo pernelyg pasimetęs dėl savo jauno amžiaus...

Chaotiški komandiniai veiksmai užprogramavo nesėkmę, o galiausiai ir visišką pažeminimą, kai ketvirtasis kėlinys buvo pralaimėtas 16:39, o rungtynės net 57:105.

„KK Alkani“ sausio 12 dieną varžysis prieš „Zarasus“ (2/2), Bendorėlių atstovai prieš dvikovą su „BC Rytas Fans“ turės kiek daugiau laiko apmąstymams. Jų akistata su lygos naujokais numatyta sausio 19 dieną.

KK ALKANI: Ovidijus Kriaunaitis 24, Martynas Rakauskas 16 (13 atk. kam.), Deimantas Pavlovskis 15 (10 rez. perd.), Romuald Zemlianskij ir Vytautas Dzindulis (11 atk. kam.) po 13, Kęstutis Juonys 10 / RRKK&BENDORĖLIAI: Valdas Vyšniauskis 22, Vytenis Vainiušis 17, Rytis Varpučianskis 14;

BC RYTAS FANS – INWIDO 65:49 (13:4; 14:19; 19:16; 19:10)

Keturiasdešimt minučių pirmavę „BC Rytas Fans“ (2/3) krepšininkai įsirašė antrąją pergalę. „Inwido“ (2/4) ir toliau nelaimi žaisdami be Edvardo Žilinsko.

„Ryto“ fanai vis dar turi problemų rinkdami taškus. Komandos treneris Anton Sventickij turi parengęs įvairių sumanymų, tačiau tiek pradedant atakas, tiek jas užbaigiant žaidėjai atrodo pernelyg susikaustę. Puolime trūksta laisvumo ir tai akivaizdu. Daug žaidėjų jaudinasi dėl kiekvieno pramesto metimo ar padarytos klaidos.

Kol lygos naujokai dar ieško savo optimalaus žaidimo prie varžovų krepšio, savąjį apginti jiems pavyksta visai neblogai. Kiekvieno rungtynes pradedančio ir vėliau nuo suolo kylančio žaidėjo tikslas yra kiek įmanoma labiau apsunkinti gyvenimą savo oponentams, o pakankamai didelė rotacija kiekvienam leidžia maksimaliai išsikrauti ir kol kas, bent jau pirmoje sezono pusėje, „BC Rytas Fans“ sėkmingiau griauna kitų atakas nei jų susikuria patys.

Būtent gynyba ir kiek geresnis už varžovus pataikymas nulėmė pergalę sausio 5 dieną prieš „Inwido“.

„BC Rytas Fans“ nuo pat pirmųjų susitikimo sekundžių demonstravo aktyvią gynybą ir atitrūko 6:0. Po Emilio Žilinsko dvitaškio „Inwido“ dar priartėjo 2:6, tačiau antrojo savo taiklaus metimo buvo priversti laukti net iki kėlinio, kurį pralaimėjo 4:13, pabaigos. Tikslaus perdavimo iš Jurgio Gelčio sulaukęs krepšį atrišo Vitalijus Afanasjevas.

Puolime „Ryto“ gerbėjai stebuklų nekūrė, tačiau geležinė ir varžovus surakinusi gynyba buvo verta pagarbos.

Pastaroji komanda geriau pradėjo ir antrąjį ketvirtį. Puolime trumpam atsirado laisvumo, pavyko sužaisti efektyviau ir skirtumas šoktelėjo iki 9 taškų (19:10).

„Inwido“ krepšininkams susikurti progų geriems metimams ilgą laiką nepavyko, tai smarkiai atsiliepė pasitikėjimui savo jėgomis. Neaišku kaip viskas būtų pakrypę dar iki didžiosios pertraukos, tačiau 5 Emilio Žilinsko taškai be atsako leido stabilizuoti padėtį (15:19), atgaivino tikėjimą ir grąžino intrigą.

Iš varžovų gynybos pinklių vis dažniau pabėgimo kryptį radę praėjusio sezono lygos išsišokėliai atsilaikė ir antrąjį kėlinį baigė turėdami tą patį 4 taškų deficitą.

Tris minutes „Inwido“ kovėsi ir po didžiosios pertraukos, tačiau vis dažniau mikro dvikovas laimėję „BC Rytas Fans“ krepšininkai sugebėjo ne tik atsilaikyti, tačiau ir patys vis drąsiau ėmė diktuoti sąlygas. Po dar vieno Dariaus Petriko tritaškio šiose rungtynėse lygos naujokai pirmą kartą pirmavo dviženkliu skirtumu (36:26), prieš lemiamą kėlinį sugebėjo išlaikyti savo rankose 7 taškų pranašumą.

„Inwido“ karts nuo karto sužibėdavo abiejose aikštelės pusėse, tačiau, norint užsikabinti, gerų atkarpų reikėjo daugiau arba jos turėjo trukti ilgiau.

Lemiamą kėlinį „BC Rytas Fans“ vyrai pradėjo susikaupę, iki dvikovos pabaigos likus kiek daugiau nei keturioms minutėms, jau turėjo atsakymą į svarbiausią klausimą. Pauliaus Kapšio ir Pauliaus Jonušo taškų dėka lygos naujokai įgijo 18-kos taškų persvarą, vėliau jų neišgąsdino net aktyvūs etatinio „Inwido“ lyderio Vitalijaus Afanasjevo bei jam neblogai šį kartą talkinusio Emilio Žilinsko veiksmai.

„Inwido“ sausio 5 dieną varžysis prieš „Brolius Šaunuolius“ (4/1), o „BC Rytas Fans“ bandys pergalių seriją iki 2 pratęsti žaisdami su „BC Ponais“. Pagal visas tendencijas ir vienų, ir kitų laukia nelengvos rungtynės, tačiau turnyrinės lentelės viduryje ilgiau užsibūti daugiau šansų turi „BC Rytas Fans“.

BC RYTAS FANS: Paulius Jonušas 24, Ignas Jackūnas 10 (11 atk. kam.) / INWIDO: Emilis Žilinskas 20, Vitalijus Afanasjevas 19 (12 atk. kam.);

MERIDIANAS – NEGERI 59:80 (16:11; 10:25; 17:19; 16:25)

„Meridiano“ (2/4) komanda gerai pradėjo dvikovą, 16:11 laimėjo pirmąjį kėlinį, tačiau tuo bandymas pakutenti čempionus ir baigėsi. „Negeri“ pamiršo pralaimėjimų skonį (6/0)!!!

Šį kartą „Meridiano“ krepšininkams daugiausiai pagalių į ratus kišo klaidos. Praėjusį sezoną „mažosios taurės“ turnyre trečias likęs kolektyvas klydo ir gynyboje, ir puolime. Tiesa, rengdami atakas klydo ir čempionų titulą ginantys varžovai (16 prieš 18), skirtumas tik tas, kad jie iš varžovų klaidų išpešė gerokai daugiau naudos.

Mantas Zubrickas pelnė 6 pirmuosius „Meridiano“ taškus (6:2) ir pirmoje pirmojo ketvirčio pusėje tapo rimtu galvosūkiu „Negerų“ ekipai.

Kai čempionai išsprendė pirmąjį rebusą, atsirado antrasis – Mindaugas Žilionis. Po pastarojo penkių taškų be atsako „Negeri“ atrodė sutrikę, tačiau net ir tada, kai tritaškį smeigė Darius Stankevičius (14:6), nesuskubo prašyti minutės pertraukėlės.

Antrojo kėlinio pradžioje „Meridianas“ pirmavo 18:11, tačiau sunkiai pradėję susitikimą „Negeri“ jungė vis aukštesnę pavarą ir greitai prigavo drąsiai 13-ka minučių puolime žaidusius varžovus (20:19).

Į Arnoldo Juchnevičiaus tritaškius „žaliai – balti“ reagavo žaibiškai. Iš pradžių tolimu metimu pasižymėjo Justas Grubevičius, vėliau rezultatą 26:26 išlyginęs Mindaugas Žilionis.

Po trečiojo šį ketvirtį aiškiausiai išreikšto aikštelėje „Negerų“ metiko tolimo šūvio „Meridianas“ jau tik sekė akimis tolstantį čempionišką traukinį. Kėlinys baigėsi rezultatu 36:26.

„Meridianas“ žaidė neblogai, tačiau čempionai yra čempionai! Jie tarytum užmigdo priešą, o kai pastarasis pramerkia akis, tolumoje mato tik mažą vis toliau bėgantį taškiuką. Lygiai taip viskas baigėsi ir šį kartą.

„Meridianas“ rankų nenuleido, bandė kovoti ir po didžiosios pertraukos, tačiau po lygaus trečiojo kėlinio, kuris pralaimėtas vos per dvitaškį (17:19), ėmė trūkti fizinių jėgų, tai labiausiai pastebima buvo gynyboje. „Negeri“ viską darė greičiau, tiksliau ir užtikrinčiau.

Ketvirtasis kėlinys rungtynių, kurios prasidėjo labai netikėtai, buvo tik formalumas, nors jo viduryje Almantui Stankevičiui pataikius du baudos metimus ekipas skyrė viso labo 8 taškai (55:63).

Įpusėjus pirmajam etapui „Meridianą“ galima būtų pakrikštyti labiausiai banguojančia lygos komanda. „Žaliai – balti“ gali žaisti ir elitinėms komandoms žaidimo kokybe prilygstančias atkarpas, tačiau kartais aikštelėje jų sprendimai būna pavėluoti ir nepamatuoti.

MERIDIANAS: Mindaugas Žilionis 16, Almantas Stankevičius (13 atk. kam.) ir Mantas Zubrickas po 11 / NEGERI: Raimondas Sadkauskas 14, Gediminas Mateika 13, Rapolas Čepė (18 atk. kam.) ir Arnoldas Juchnevičius po 12, Giedrius Kvakšys 11, Arūnas Liudvinavičius 10;

GERIAUSIAS TURO ŽAIDĖJAS

KAS KOMANDŲ LAUKIA SAUSIO MĖNESĮ?

 

2019/2020 M. SEZONAS

Rėmėjai

Reklaminis skydelis
Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius.
Plačiau apie tai: privatumo politika.