Krepšinio lyga Vilniuje - krepsinistau.lt
Paskutinių rungtynių rezultatai:
Bendraukime skype    facebook zaideju_birza
Prisijungti
SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS 16-ojo turo apžvalga!!!

Kovo 3 dieną startavo 2019 metais vykstančių rinkimų maratonas, jau nuo penktadienio sostinėje šurmuliavo Kaziuko mugė, tačiau SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOJE pergalės kaip meduolio, verbos ar iš medžio drožto šaukšto nenusipirksi. Ją reikia iškovoti patiems, aikštelėje išryškinant savo privalumus ar bandant kuo gudriau paslėpti trūkumus. 

Su tuo, ką komandos spėjo nuveikti pirmąjį 2019 metų pavasario sekmadienį, jus ir supažindinsime tradicinėjesavaitinėje lygos apžvalgoje.

Visad gatavs – O.P.A. 82:70

Daugiausiai tritaškių šį sezoną įmetę (16) „Visad gatavs“ krepšininkai palaužė „O.P.A.“. Pastaroji ekipa, nepaisant antrojo pralaimėjimo iš eilės, dar vis turi teorinių šansų žaisti „didžiosios taurės“ ketvirtfinalyje. Tiesa, likusiose rungtynėse prieš „Tores“ ir „Negerų“ kolektyvus reikėtų demonstruoti geresnį krepšinį, ypač gynyboje.

Pavasarį visada pasiruošę pasitiko taupyklėje turėdami tik dvi pergales (2-9). Šį sezoną labai didelę rotaciją naudojanti (su tam tikromis išimtimis) „O.P.A.“ buvo laimėjusi keturis kartus (4-6). Ne vienerius metus stebint pastarosios ekipos žaidimą sudarė įspūdis, kad jai labiausiai trūksta ne pajėgesnių žaidėjų, o stabilumo. „O.P.A.“ jau ne vieną sezoną yra kažkur šalia ketvirtfinalio etapo, tačiau jame sudalyvavo vos kartą (2016/2017 m.).

Kartą ketvirtfinalyje dalyvavo ir „Visad gatavs“ (2017/2018 m.). Tiesa, ir vieni, ir kiti žengti į finalo ketvertą neturėjo jokių galimybių. Atotrūkis tarp šių komandų ir finalo ketverto dalyvių tada buvo nemažas.

„O.P.A.“ kolektyvas 2014 ir 2018 metais laimėjo „mažosios taurės“ turnyrą, o tai reiškia, kad ekipa liko 9-ta. Tokią pačią vietą komanda, lygoje debiutavusi 2012/2013 metų sezoną, užėmė ir pasitikdama pirmąjį pavasario sekmadienį. Tikriausiai daugelį komandų, kurios rimtai nepretenduoja į pagrindinį finalo ketvertą, užvaldo mintys, kokį kelią rinktis? Ar kautis dėl vietos TOP8 ir vėliau sezoną baigti ketvirtfinalyje, ko daugelis greičiausiai neprisimins jau po metų? Ar kiek pasitaupyti, o vėliau visas jėgas mesti kovai dėl „mažosios taurės“ nugalėtojų laurų vainiko?

Kokį kelią renkasi šį sezoną „O.P.A.“, mums ir turėjo atsakyti jos rungtynės prieš „Visad gatavs“. Šios komandos SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOJE skirtingais sezonais viena prieš kitą jau buvo sužaidusios šešis susitikimus, daugelis jų buvo labai įdomūs, tačiau galiausiai laimėdavo „O.P.A.“ (5-1). „Visad gatavs“ komandą „O.P.A.“ kelis kartus eliminavo ir iš kovos dėl „mažosios taurės“ medalių (2014 m. pusfinalyje, 2015 m. aštuntfinalyje).

„O.P.A.“ rungtynėms registravo tik penkis žaidėjus, o tai iškart davė suprasti, kad dvikovos eiga gali būti žymiai įdomesnė nei peržvelgus komandų padėtį turnyrinėje lentelėje.

Startavus rungtynėms abu kolektyvai išsiskyrė geru pataikymu, sužaidus porą minučių rezultatas švieslentėje buvo 8:8, tačiau vėliau „Visad gatavs“ ėmė šaudyti iš toli ir nesunkiai susikrovė 12-kos taškų pranašumą (24:12).

„O.P.A.“ klydo gynyboje, tačiau likusios penkios minutės pirmajame kėlinyje dar kartą patvirtino seną tiesą, kad abi šios komandos nepasižymi stabilumu. Įsismaginus Artūrui Pūkiui problemų jau turėjo „Visad gatavs“, o iš ekipos turėto pranašumo nuaidėjus kėlinio pabaigos sirenai jau buvo telikę 3 taškai (29:26). Tiesa, ir tie trys liko tik po Artiom Lisovskij tritaškio paskutinėmis sekundėmis.

Antrasis kėlinys buvo panašus į pirmojo vidurį, „Visad gatavs“ nutolo, o „O.P.A.“, kiek pagyvinusi puolimą vėl atsidūrė šalia. Šį kartą į priekį vadžias kiek labiau truktelėjo jau Andrius Šimelevičius. Po Artūro Pūkio tritaškio artėjant didžiajai pertraukai rezultatas tapo lygus 42:42, tačiau Vygantas Verosckas, vėl pasinaudojęs „O.P.A.“ klaida gynyboje, pataikė tritaškį 45:42.

„Visad gatavs“ puolimas apie tritaškio liniją sukasi jau ne pirmą sezoną; kai pataiko Vygantas Versockas, Artiom Lisovskij ir kiti, varžovams gynyboje kyla problemų. Reikėtų pastebėti, kad šį sezoną komanda kol kas meta tik 25,19% taiklumu.

Po didžiosios pertraukos komandų taikikliai kiek išsiderino, trūko drausmės kuriant atakas ir koncentracijos gynyboje. „O.P.A.“ žaidėjams, žaidusiems be keitimų intensyviu tempu, kiek trūko ir deguonies.

Įpusėjus trečiajam kėliniui Dainius Strakšys tritaškiu „Visad gatavs“ pranašumą padidino iki 9 taškų (55:46), o „O.P.A.“ buvo priversta griebtis veiksmų. Po minutės pertraukėlės, kurios metu Artūras Pūkys negailėjo pastabų savo ekipos draugams, varžovai nutolo per 11-ka akių, tačiau „O.P.A.“ juos spėjo pagauti ir šį kartą. Kėlinys baigėsi rezultatu 59:53.

Lemiamo ketvirčio metu „O.P.A.“ krepšininkams trūko jėgų, ypač turintiems mažesnį krūvį šį sezoną. Sutrūkinėjus gynybai „Visad gatavs“ tuo pasinaudojo, pataikė kelis svarbius tritaškius ir sudėliojo paskutinius taškus šiose įdomiose ir rezultatyviose rungtynėse.

„Visad gatavs“ komanda pagerino vienose rungtynėse šį sezoną pataikytų tritaškių rekordą (16), iki kovo 3 dienos daugiausiai tolimų metimų į „RRKK&Bendorėlių“ krepšį buvo sumetę „Broliai Šaunuoliai“.

Sezonui sparčiai artėjant prie finišo tiesiosios „O.P.A.“ kolektyvas turėtų ne juokais sunerimti: du pralaimėjimai iš eilės demonstruojant prasčiausią sezono gynybą (71 ir 82 taškai) buvo patirti žaidžiant su didžiąją sezono dalį turnyrinės lentelės dugne laiką leidžiančiomis „RRKK&Bendorėlių“ bei „Visad gatavs“ komandomis. Pastaroji ir po pergalės lieka 13-ta.

Visad gatavs: Vygantas Versockas 25, Donatas Balandis 21, Artiom Lisovskij 14, Dainius Strakšys 11 (10 atk. kam.) / O.P.A.: Evaldas Pieslys 19, Artūras Pūkys 18 (11 atk. kam.), Andrius Šimelevičius 15;

Zarasai – BC Ponai 55:48

Žiemą kiek paslydę zarasiškiai patyliukais susikūrė šansą reguliaraus sezono finiše išsikovoti vietą tarp penkių geriausių lygos ekipų, tai suteiktų ir palankias startines pozicijas prieš ketvirtfinalio etapą. Norint įgyvendinti aukščiausius tikslus „Zarasų“ kelyje kovo 3 dieną pasitaikė parankus varžovas – „BC Ponai“. Pastaroji komanda, kurią praėjusį sezoną zarasiškiai įveikė abu kartus (67:49 ir 71:53), reguliaraus sezono finiše nedemonstruoja geros gynybos, o ir jos rotacija nėra tokia gili.

„BC Ponai“, kurie paskutinį kartą pergalę iškovojo sausio 6 dieną, rungtynes pradėjo prastai, tačiau pirmą kartą šį sezoną be Andriaus Predkelio į rungtynes atvykę zarasiškiai tuo iškart nepasinaudojo. Įpusėjus pirmajam kėliniui favoritai pirmavo trapia trijų taškų persvara (9:6).

Praleidęs kelias rungtynes į aikštelę žengė Evaldas Mackevičius, o vieno iš „Zarasų“ lyderio didelis noras ir užsivedimas lėmė sprogimą vos tik kėlinukas persirito į antrąją dalį. Gynėjas pats prametė nemažai metimų, tačiau jo puikūs perdavimai, žaidimas „2 prieš 2“ tapo rimtu iššūkiu „BC Ponų“ gynybai.

Ežerų krašto atstovai, spurtavę 10:0, vėliau kėlinį laimėjo 21:10.

Antrąjį kėlinį taikliu tritaškiu pradėjo Arvydas Breidokas, o „BC Ponų“ deficitas jau siekė 17-kos taškų ribą. Tiesa, netrukus aikštelėje dominavusi ekipa trumpam sustojo, kaip parodė tolimesnė dvikovos eiga, būtent ši atkarpa leido ponams atgauti tikėjimą savo jėgomis, kurio trūko pastaruoju metu.

Antrąjį kėlinį „Zarasų“ puolimą pažaboję „BC Ponų“ žaidėjai pralaimėjo minimaliai (11:12), tačiau tai buvo tik maža įžanga į gerą darbą, kurį lygoje antrąjį sezoną žaidžianti komanda atliko po didžiosios pertraukos.

Po Tado Burmono taškų sužaidus apie keturias minutes po didžiosios pertraukos komandas skyrė jau tik 4 taškai (31:35), tačiau varžovams į nugarą jau alsavusiems ponams pakako padaryti kelias klaidas gynyboje ir „Zarasai“ vėl nutolo. Kai pastaroji komanda įstrigo, vėl puikiai suveikė Evaldo Mackevičiaus bei Kęstučio Bagdanavičiaus tandemas.

Įdomiai įvykiai klostėsi ir toliau. Iki finalinio švilpuko likus trims minutėms Vytenis Žvinys pataikė tritaškį, po jo „BC Ponų“ deficitas siekė 4 taškus. Įtampa aikštelėje dar labiau užkaito, kai Karolis Žibutis pelnė du taškus su varžovo pražanga, iš „Zarasų“ pranašumo liko vos du taškai (48:50). Baudos metimo puolėjas nepataikė, tačiau šį kartą, priešingai nei keliose ankstesnėse dvikovose, „BC Ponai“ dar turėjo laiko išsigelbėti, nes likus žaisti 30 sekundžių švieslentėje rezultatas nebuvo pasikeitęs.

„Zarasai“ puikiai pradėjo, vėliau strigo ir buvo arti to, kad būtų užfiksuotas kiek netikėtas rezultatas. Visgi kritiniu momentu zarasiškiai pademonstravo aukštąjį pilotažą. Evaldas Mackevičius atliko du fantastiškus rezultatyvius perdavimus, kuriuos Kęstutis Bagdanavičius pavertė rungtynių baigtį nulėmusiais taškais.

Devintą kartą pralaimėję (3-9) „BC Ponai“ gali ruoštis kovai dėl „mažosios taurės“. Pastaruoju metu šios ekipos žaidimas kiek išsiderinęs, tačiau patekus į finalo ketvertą šansų kovoti dėl vietos finale ponuliai turės. Svarbiausia žaidimo kokybė, noras ir gili rotacija.

„Zarasai“ rungtynėmis prieš „TG Sokol“ reguliarųjį sezoną baigs kovo 17 dieną. Ar šios rungtynės turės įtakos ekipų vietoms turnyrinėje lentelėje, spėti kol kas dar sunku. Įdomu ir tai, kad tikėtina, kad šios komandos sudarys vieną iš „didžiosios taurės“ ketvirtfinalio porą.

Zarasai: Kęstutis Bagdanavičius 19 (11 atk. kam.), Evaldas Mackevičius 13 / BC Ponai: Lukas Ušinskas 12, Karolis Žibutis 11;

Inwido – Meridianas 66:34

Blogiausią sezono atkarpą nutraukę „Inwido“ krepšininkai triuškino be savo lyderio Almanto Stankevičiaus žaidusį „Meridianą“. Pastaroji komanda kovo 3 dieną pataikė vos 2 tolimus metimus iš 30 bei užfiksavo sezono nerezultatyvumo rekordą (34). „Mėlynai – balti“ „didžiosios taurės“ ketvirtfinalyje!!!

Pačiu netinkamiausiu metu į gilią duobę įkritusi „Inwido“ per žiemą sukaupė mažiausiai dviejų pergalių rezervą prieš į TOP8 nusitaikiusias komandas, kurios dabar balansuoja tarp 8-12 pozicijos. Prieš dvikovą su puikią sportinę formą demonstruojančio Almano Stankevičiaus vedamu „Meridianu“ sezono starte visus stebinusi „Inwido“ buvo įsitaisiusi penktoje vietoje, o žvalgantis į sausą statistiką tai stebino.

„Inwido“ iki kovo 3 dienos buvo neefektyviausia, prasčiausiai dvitaškius metanti, mažiausiai rezultatyvių perdavimų atliekanti bei dažniausiai taisykles pažeidžianti lygos komanda. Komanda pralaimėjo tris rungtynes paeiliui vidutiniu 30,33 taško skirtumu. Per šiuos susitikimus „mėlynai – balti“ rinko tik po 43 taškus, o vienas iš ekipos puolimo lyderių Vitalijus Afanasjevas per du sezonus išgyveno prasčiausią atkarpą, o du kartus dvikovas baigė su neigiamu efektyvumo rodikliu (-8) ir (-11).

„Inwido“ komandai pergalė šiose rungtynėse buvo reikalinga kaip oras. Po nesėkmių reikėjo stabilizuoti padėtį turnyrinėje lentelėje bei atgauti tą pasitikėjimą, kuriuo komanda spinduliavo nuo pat pirmųjų sezono rungtynių iki tol, kol įkrito į duobę, iš kurios norint išlipti sausomis kojomis prireikė daugiau nei mėnesio.

Šį kartą „Inwido“ ekipai sėkmė nusišypsojo dar prieš rungtynių startą, ant parketo nepasirodė „Meridiano“ mega žvaigždė Almantas Stankevičius. Nesumenkinant pergalę pasiekusios komandos darbo vertėtų paminėti, kad sunkų tvarkaraštį reguliaraus sezono finiše turinčio „Meridiano“ lyderis yra be galo svarbus komandos žaidėjas, kuris vienas pats gali nulemti rungtynių baigtį. Su vienu iš geriausių, jei ne pačiu geriausiu lygos šio sezono debiutantu šios rungtynės be jokių abejonių būtų susiklosčiusios visiškai kitaip. „Meridianas“ galbūt būtų skendęs, tačiau ne taip greitai...

Pirmąjį kėlinį vyko lygi kova. Abi komandos blaškėsi puolime ir pernelyg neišsiskyrė. „Meridianas“ nepataikė tolimų metimų, tačiau „Inwido“ tuo nespėjo pasinaudoti. Po 10 minučių pastaroji komanda atsidūrė priekyje rezultatu 11:7, kai kėlinio gale tritaškiu pasižymėjo Edvardas Žilinskas. Įdomu tai, kad „mėlynai – balti“ šiose rungtynėse lygiai pusę savo pataikytų (4 iš 8) tolimų metimų realizavo pačioje ketvirčių pabaigoje. Pirmąjį ir ketvirtąjį užbaigė Edvardas Žilinskas, antrąjį Ramūnas Ribokas, o trečiąjį Emilis Žilinskas.

Tolimi metimai šį kartą buvo labai svarbus faktorius, o juos abi komandos realizavo skirtingai. „Meridianas“ pataikė 2 (6,67%), o „Inwido“ 8 (42,11%). Vieni pataikė daugiausiai šį sezoną, kiti mažiausiai.

Grįžtant prie rungtynių eigos, būtų galima išskirti antrąjį kėlinį, po kurio „Inwido“ pranašumas šoktelėjo iki 26 taškų (37:11). „Meridianas“, panašu, nesitikėjo tokio galingo varžovų žaidimo, ekipos žaidėjai aikštelėje atrodė sutrikę. Konkurentų stovykloje viskas vyko priešingu ritmu, Vitalijus Afanasjevas po kelių labai prastų rungtynių demonstravo puikų nusiteikimą, Žilvinas Mackevičius ir Jurgis Gelčys puikiai gynėsi.

Jei būtų renkamos šio sezono rungtynės, kurių antrąją dalį stebėti buvo nuobodžiausia, „Inwido“ ir „Meridiano“ dvikova tikrai galėtų pretenduoti į šią nominaciją.

Sužaidus pusę trečiojo kėlinio „Meridianas“ atsiliko jau 13:48, dar blogiau - neturėjo jokių opcijų tam, kad kažkas pasikeistų. Kartais buvo galima susidaryti įspūdį, kad varžovų talžoma ekipa pamiršo, kaip žaisti be savo lyderio Almanto Stankevičiaus.

Po trijų kėlinių „Inwido“ prieš savaitę rezultatu 46:90 nusileidusi „Broliams Šaunuoliams“ pirmavo 51:15 (!).

Ketvirtas ketvirtis, kaip ir visa antroji rungtynių pusė, buvo tik formalumas, „Meridianas“ neturėjo šansų atsitiesti, o ir skirtumas, kokiu besibaigtų dvikova, neturėjo jokios reikšmės. Blankiai tris kėlinius atrodęs „Meridianas“ paskutinį laimėjo rezultatu 19:15, tačiau lengviau rinkti taškus pradėjo, kai užtikrintai pirmavusi „Inwido“ kiek atsipalaidavo gynyboje.

Inwido: Vitalijus Afanasjevas 22, Edvardas Žilinskas 16 (12 atk. kam.) / Meridianas: Simas Fergelis 11, Mantas Zubrickas 8;

Tores – RRKK&Bendorėliai 55:51

„Tores“ ankstesniais sezonais žaisdama prieš „RRKK&Bendorėlių“ komandą buvo pasiekusi triuškinančių pergalių (79:39; 61:37), tačiau neišvengė ir pralaimėjimų. Praėjusį sezoną komandos aikštelėje susitiko net du kartus. Pirmose rungtynėse pergalę 59:45 šventė „Tores“, antrose - 51:41 jau Bendorėlių atstovai.

Kovo 3 dieną į lygos rungtynes komandos rinkosi skirtingų nuotaikų, tačiau jų šansai pasiekti pergalę buvo lygūs, o tai mums žadėjo intrigą. Po devynių pralaimėjų serijos „RRKK&Bendorėlių“ kolektyvas vasario 17 dieną iškovojo pirmąją pergalę šiame sezone, kai 71:59 įveikė „O.P.A.“. „Tores“ šį sezoną turėdami problemų su žaidėjų rotacija to paties turo metu krito nelygioje kovoje (52:83) prieš „TG Sokol“.

Po pralaimėjimo seniems pažįstamiems prieš kelias savaites kiek atsigavusi „Tores“ ekipa buvo motyvuota siekti pergalės ir reabilituotis. Pirmąsias penkias susitikimo minutes ji žibėjo renkant taškus ir visiškai surakino Bendorėlių puolimą (11:2).

Po trumpo pasitarimo pastaroji komanda sugebėjo apsiginti, tačiau toliau turėjo rimtų problemų ne tik su metimų realizacija, tačiau ir su kamuolio įžaidimu.

Pirmasis ketvirtis baigėsi 14:4 pirmaujant „Tores“ krepšininkams. Užsivedę, kovingi ir energingi jie buvo ir toliau. Aleksandr Lipnevič kaip senais, gerais laikais visur atsirasdavo pirmas ir rinko lengvus taškus iš po krepšio.

Dar neįpusėjus antrajam kėliniui „RRKK&Bendorėlių“ stovykloje kilo sumaištis. Vienas iš ekipos lyderių Karolis Lentinas per labai trumpą laiką užsidirbo dvi technines pražangas, o netrukus po varžovo kietos pražangos „kibirkščiavo“ ir Raimundas Umbrasas. Emocijų Bendorėlių atstovų stovykloje buvo daug, tačiau jos buvo nukreiptos ne ten, kur reikėtų.

„Tores“ labiau koncentruojantis į žaidimą pavyko pirmauti 20:5, tačiau Kęstutis Nakonečnij, pats nevengiantis veltis į tuščias diskusijas su rungtynių arbitrais, šį kartą išliko ramus ir pataikė gyvybės kiek įnešusį tritaškį 11:20. Vieša paslaptis, kad per daug į rungtynių arbitrų darbą besikoncentruojantys „RRKK&Bendorėlių“ žaidėjai išsiblaško, o tai atskirais rungtynių momentais virsta klaidomis gynyboje ir puolime. Apie koncentracijos stoką, kur jos reikia, dar kalbėsime...

Kęstučio Nakonečnij aktyvumas „Tores“ komandai tapo nedideliu siurprizu. Šį sezoną tik epizodiškai žaidęs žaidėjas išjudino savo komandą, kuri po Lauryno Bakučio ir Mindaugo Martinonio rezultatyvių atakų, antrąjį kėlinį pralaimėjo tik minimaliai (13:14). Vienu metu Bendorėlių atstovai buvo sumažinę atsilikimą ir iki 7 taškų (17:24), tačiau kėlinio pabaigoje „Tores“ vėl pabėgo 28:17.

Trečiąjį kėlinį „Tores“ pradėjo dvi atakas užbaigdami tolimais metimais, po kartą pasižymėjo komandos legendos Marek Pščolovski ir Aleksandr Lipnevič, tačiau šį kartą prabilo ir varžovų tolišaudė. Komandoms pradėjus žaisti atviromis kortomis rezultatas augo žymiai sparčiau nei pirmoje rungtynių pusėje. „Tores“ kurį laiką pirmavo 5 taškais, tačiau aktyvūs Raimundo Umbraso veiksmai po varžovų krepšiu leido priartėti 38:40, o netrukus labai sudėtingą metimą pataikęs Kęstutis Nakonečnij jau lygino rezultatą 40:40.

Likus žaisti pusę minutės, „Tores“ ataką nutraukę Bendorėliai užsibuvo prie varžovų krepšio, tačiau šansai vėl buvo paleisti vėjais.

Ketvirtį 23:12 laimėjusių „RRKK&Bendorėlių“ krepšininkų veiksmuose atsirado daugiau stabilumo ir ramybės, o tai iškart pagerino ne tik gynybos, tačiau ir puolimo rodiklius. Po Kęstučio Nakonečnij eilinio svarbaus metimo „Tores“ trumpam atsidūrė besivejančių vaidmenyje. Trumpam, nes Erik Bilkevič jau kitos atakos metu sukūrė minimalią persvarą 43:42, o Bendorėlių atstovai vėl klydo gynyboje. Kova taškas į tašką „Tores“ komandai turint 1-3 taškų pranašumą tęsėsi iki pat 40 susitikimo minutės. Tada po keitimo į aikštelę grįžęs Marek Pščolovski prasiveržė po varžovų krepšiu bei atotrūkį padidino iki 4 taškų (53:49).

„RRKK&Bendorėlių“ komandai po dar vieno prasto epizodo gynyboje teliko paprašyti minutės pertraukėlės. Mindaugas Martinonis bandė ataką baigti tritaškiu, ataka buvo gera, trūko tikslumo. Šį kartą fortūna už norą kovoti iki galo atsilygino. Laurynas Bakutis atkovojo kamuolį ir pats jį pasiuntė į „Tores“ krepšį (53:51).

„Tores“ ima kiek skubėti, tačiau, jų laimei, šį kartą klysta ir varžovai. Rungtynių, kurios buvo atkaklios, kovingos ir įdomios, pabaigoje Bendorėlių atstovai nedovanotinai klysta gynyboje, kai pramiega Grzegož Jasinskij įkirtimą į baudos aikštelę. Už varžovo taiklų metimą iš po krepšio (55:51) ir pavėluotus veiksmus gynyboje visą atsakomybę turėtų prisimti dar ir asmeninę pražangą užsidirbęs Laurynas Bakutis.

Puolime išsiskyręs aukštaūgis šį kartą nespėjo gaudyti kiek žemesnių, tačiau mobilių varžovų puolėjų.

„RRKK&Bendorėliai“ reguliarųjį sezoną baigs 14-ti, „Tores“ iškovoję 4 pergalę ir turėdami pora rungtynių atsargoje dar turi šansų šoktelėti iki 8 vietos ir savo jėgas išmėgtinti „didžiosios taurės“ turnyre. Įdomu tai, kad komanda reguliarų sezoną baigs dvikovomis su „O.P.A.“ ir „Šaras sugriovė Marčėlą“ kolektyvais, kurie po kovo 3 dienos yra laimėję taip pat po keturias dvikovas per 11-ka rungtynių.

Tores: Zbignev Dubovski 15, Aleksandr Lipnevič 14 / RRKK&Bendorėliai: Laurynas Bakutis (14 atk. kam.) ir Kęstutis Nakonečnij po 13;

KK Alkani – Šaras sugriovė Marčėlą 71:67

Stabiliau 2018/2019 metų sezone žaidžiantys „KK Alkani“ išsigelbėjo tik po pratęsimo. Šį kartą gyvybiškai reikalingos pergalės „Šaras sugriovė Marčėlą“ komandai nepadėjo iškovoti ir puikų solo pasirodymą surengęs Deivis Juršėnas. Gynėjas šį sezoną pasirodęs tik trečiose rungtynėse varžovų krepšį atakavo 66,67 proc. taiklumu ir surinko 33 taškus.

Praėjusį sezoną komandos tarpusavio rungtynėse pasidalino po pergalę. Sezono starte rezultatu 63:51 pergalę šventė „Šaras sugriovė Marčėlą“, vėliau 77:64 revanšą pasiekė „KK Alkani“. Įdomu ir tai, kad susiklosčius palankioms aplinkybėms vėliau fiasko patyrę „Šaras sugriovė Marčėlą“ krepšininkai reguliarų sezoną baigė ketvirtoje pozicijoje, į kurią dabar rimtai ir taikosi „KK Alkani“.

Pirmojo kėlinio pradžia geriau klostėsi „Šaras sugriovė Marčėlą“ komandai (7:2), tačiau prasidėjus šeštai minutei Kęstutis Juonys baudos metimu rezultatą išlygino 7:7. Taikiai (14:14) komandos išsiskirstė ir po ketvirčio, kai tritaškiu prasidėjus priešpaskutinei jo minutei rezultatą išlygino Deivis Juršėnas.

Iniciatyvą savo rankose antrąjį sezoną lygoje žaidžiantys ex marčiulioniukai turėjo ir startavus antrajam kėliniui, tačiau „KK Alkanų“ komanda atsilikdama (16:20) vėl laiku paprašė minutės pertraukėlės, po kurios ekipų žaidimas visiškai išsilygino.

Po Lino Einikio tritaškio „Šaras sugriovė Marčėlą“ dar pirmavo 23:18, tačiau „KK Alkaniems“ pagerinus kovą dėl atšokusių kamuolių ir ėmus vis dažniau kontratakuoti vaizdas aikštelėje greitai pasikeitė. Ką tik 5 taškų persvarą turėjęs jaunimas jau atsiliko 6 taškais (21:27).

Į antrąją rungtynių dalį komandos persikėlė „KK Alkaniems“ turint trijų taškų (27:24) persvarą, o „Šaras sugriovė Marčėlą“ įkaitusį Deivį Juršėną. Šiai komandai buvo būtina gerinti kovą dėl atšokusių kamuolių ir neleisti varžovams kartoti metimų.

Po neblogos trečiojo kėlinio pradžios „Šaras sugriovė Marčėlą“ įsibėgėjo: krito metimai, pavyko sužaisti greitai ir veržliai. Šiais savo koziriais komanda privalo naudotis nuolat... „KK Alkani“ ilgą laiką vargo vaikydamiesi vikrius varžovų gynėjus.

Įpusėjus kėlinukui Aistis Lemežis pataikė tritaškį, Deivis Juršėnas pridėjo dvitaškį, kai susikūrė progą metimui greitos atakos metu ir visa tai leido „Šaras sugriovė Marčėlą“ susikrauti apčiuopiamą 13-kos taškų persvarą (42:29).

Likusios keturios trečiojo kėlinio minutės tapo visiška anomalija: „KK Alkani“ pagerino gynybą, žvėriškai gerai kovojo baudos aikštelėje ir rungtynes kontroliavę jų varžovai iškart išskydo. Spurtas 13:0 ir rezultatas prieš lemiamą ketvirtį tapo lygus 42:42. Šį kartą galima pagirti alkanus, kad jie, net ir susidūrę su sunkumais, nebandė gelbėti padėties po vieną, o toliau bandė rodyti komandinį krepšinį. Kai pataikyti pradėjo visi aikštelėje esantys žaidėjai, varžovai turėjo keisti gynybą, o tą padaryti turint ūgio deficitą beveik visose pozicijose buvo sunku.

Lemiamo šių labai permainingų rungtynių ketvirčio metu kurį laiką nei viena iš mūšio lauke atsidūrusių pusių nesugebėjo išryškinti savo privalumų. Pirmiausiai bėgti bandė „KK Alkani“, vėliau jau jų varžovai.

Likus žaisti mažiau nei keturias minutes Kristijonas Klečkauskas, kovo 3 dieną pataikęs visus tris tolimus metimus, „KK Alkanų“ persvarą padidino iki 5 taškų, tačiau „Šaras sugriovė Marčėlą“ dar kartą viską pasuko sau naudinga linkme. Kovą dėl atšokusių kamuolių bendrai 49-61 pralaimėjusi pastaroji komanda laimėjo kelias svarbias oro dvikovas, po vienos iš tokių Simonas Večerskis sumažino deficitą iki minimumo (54:55).

„KK Alkaniems“ nesurengus atakos per 24 sekundes dviem taškais atsiliekančios „Šaras sugriovė Marčėlą“ ekipos treneris Mantas Pigaga suskubo prašyti minutės pertraukėlės. Buvo likę 25 sekundės, todėl viskas dar galėjo pakrypti bet kurios komfliktuojančios stovyklos pusėn. Tiesa, „KK Alkani“ buvo kiek geresnėje situacije, jie pirmavo 58:56. „Šaras sugriovė Marčėlą“ komanda šį kartą buvo rimtai nusiteikusi kovoti dėl penktosios pergalės sezone, o Deivis Juršėnas vėl ėmėsi gelbėtojo vaidmens. Gynėjas veržėsi iki galo, išlygino rezultatą (58:58), o tai reiškė, kad per pagrindinį laiką komandos į pagrindinį klausimą, kurie laimės, atsakymo taip ir nepateikė.

Ovidijaus Kriaunaičio, kuris pastaruoju metu demonstruoja gerą sportinę formą, dėka „KK Alkani“ jau nuo pratęsimo pradžios ėmė diktuoti savo sąlygas, tačiau „Šaras sugriovė Marčėlą“ kurį laiką atsakė taikliais metimais ir rezultatas vis tapdavo lygus (60:60; 62:62).

Iš šešių „KK Alkanų“ žaidėjų šiose rungtynėse dviženklio taškų skaičiaus nesurinko vienintelis „centras“ Karolis Marcinkus (4 tšk.), tačiau būtent šio aukštaūgio metimas, kai kamuolys jam įkrito tiesiai į rankas, leido atitrūkti rezultatu 66:62 bei žengti tvirtesnį žingsnį į priekį.

Pratęsimui artėjant prie pabaigos Manto Pigagos raginami krepšininkai dar kartą sumažino atsilikimą iki taško (65:66), tačiau vėliau savojo šanso taip ir neišnaudojo. Linas Einikis prametė porą baudos metimų, nepavyko užpulti, o galutinį tašką susitikime padėjo Vytautas Dzindulis. Puolėjo tritaškis nuo lentos „KK Alkanų“ kolektyvo persvarą padidino iki 4 taškų 69:65. Šį kartą persvara buvo išlaikyta iki galo, o pergalė komandai garantavo vietą „didžiosios taurės“ ketvirtfinalyje, į kurį vaikydamiesi nuvažiuojantį traukinį dar bandys patekti ir „Šaras sugriovė Marčėlą“ vaikinai.

KK Alkani: Ovidijus Kriaunaitis 24, Kristijonas Klečkauskas 12 (12 atk. kam.), Mindaugas Zalatoris 11 (12 atk. kam.), Kęstutis Juonys (13 atk. kam.) ir Vytautas Dzindulis (10 atk. kam.) po 10 / Šaras sugriovė Marčėlą: Deivis Juršėnas 33, Simonas Večerskis 14 (11 atk. kam.), Linas Einikis 11 (11 atk. kam.);

 

 

Turo žaidėjas

 

 

 

2019/2020 M. SEZONAS

Rėmėjai

Reklaminis skydelis
Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius.
Plačiau apie tai: privatumo politika.