Krepšinio lyga Vilniuje - krepsinistau.lt
Paskutinių rungtynių rezultatai:
Bendraukime skype    facebook zaideju_birza
Prisijungti
SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS 10-ojo turo apžvalga!!!

Sausio 20 dieną buvo sužaisti dar penki SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS 2018/2019 m. Reguliaraus sezono susitikimai. Prieš savaitę klupę „TG Sokol“ šį kartą gerai sužaidė vos vieną kėlinį, tačiau to pakako, kad „MF“ būtų įveikta 15-kos taškų skirtumu (63:48) ir be jokios intrigos.

Jos mažai buvo ir dvikovoje tarp „Zarasų“ bei „Brolių Šaunuolių“, tačiau čia rezultatu 60:42 laimėjo ne ta komanda, kuriai buvo piešta pergalė. Rezervinę sudėtį į kovą čempionai metė ne pirmą kartą per pastaruosius kelerius metus, tačiau tokio blankaus šios komandos pasirodymo neteko matyti jau senai. Likusiose trijose 10-ojo turo rungtynėse kova dėl pergalių vyko iki pat finalinio švilpuko, o išgyventi pavyko „Meridianui“, „O.P.A.“ bei „Inwido“.

Visų penkių sausio 20 dienos rungtynių chronologinė seka, svarbiausi akcentai bei super herojų, lėmusių savo komandų pergales, paieškos tradicinėje lygos įvykių suvestinėje.

RRKK&Bendorėliai – Meridianas 55:56

Ilgą laiką prieš „Meridianą“ pirmavę Bendorėlių atstovai šį sezoną pralaimėjo 7-tą kartą iš eilės. Karjeros rungtynes sužaidęs „RRKK&Bendorėlių“ lyderis Valdas Vyšniauskis (29 taškai, 23 naud. balai) darė viską, kad jo ekipa pasiektų pirmąją pergalę, tačiau ketvirtajame kėlinyje užstrigus puolimui Mantas Zubrickas pataikė du tritaškius ir leido triumfuoti „Meridianui“.

Per septynias dvikovas trečiąją pergalę pasiekusi ekipa kyla į kovą dėl šiltesnės vietos po saule. Tuo tarpu laimėti negalintys „RRKK&Bendorėlių“ krepšininkai nuo tolstančios grupės atsilieka jau mažiausiai dvejomis pergalėm.

„Meridianas“ dvikovą pradėjo dviem taikliais metimais ir jau pačioje pradžioje įgijo rekordinį 4 taškų pranašumą (4:0). Bendorėlių atstovai į pirmąjį ir vienintelį varžovų bandymą pabėgti sureagavo sėkmingai ir netrukus jau patys pirmavo 4 taškais (8:4, 10:6).

Po labai produktyviai susitikimo pradžioje žaidusio Tomo Eitmanavičiaus tritaškio „žaliai – balti“ buvo grįžę į priekį 11:10, tačiau gerą komandį krepšinį parodę varžovai pelnė 9 taškus be atsako (19:11), o greitai rezultatu 22:16 laimėjo ir pirmąjį ketvirtį.

Nuo rungynių pradžios be savo lyderio Almanto Stankevičiaus žaidę „Meridiano“ vyrai kiek išsimušė iš ritmo, prie kurio pastaruoju metu buvo pratę. Kaip orkestras be dirigento, taip ir komandos žaidimas be lyderio „neskambėjo“. Trūko drausmės netik puolant, tačiau ir ginantis. Skylėta gynyba Bendorėlių atstovųbuvo išnaudota produktyviai ir po Valdo Vyšniauskio dviejų tritaškių šie jau pirmavo 32:18.

Tą 14-kos taškų varžovų pranašumą „Meridianas“ kelis kartus buvo apkramptęs tiek iki didžiosios pertraukos, tiek pirmoje trečiojo kėlinio pusėje.

Po Lauryno Bakučio 8-ojo taško „RRKK&Bendorėliai“ pirmavo 40:26, o jų puolimas sukosi taip smagiai, kad net sunku buvo patikėti, kad šios komandos pergalių pintinė vis dar tuščia.

Su varžovų sąlygomis ilgą laiką besitaikęs „Meridianas“ ginklų dar nebuvo sudėjęs, po Almanto Stankevičiaus bei Justo Grubevičiaus sėkmingos atkarpos (8:0) skirtumas nuo 14-kos taškų žaibiškai ištirpo iki 6 (34:40).

Šį kartą daug vaikiškų klaidų darę Bendorėlių atstovai nuo rimtesnio pavojaus spėjo apsisaugoti ir kėlinio gale sužaidę agresyviau susigrąžino dviženklį pranašumą (47:37).

„Meridianas“, rungtynių favoritas, po trijų kėlinių turėjo 10-ties taškų deficitą, tačiau kelios sėkmingos atkarpos trečiojoje kėlinio antroje pusėje leido daryti prielaidą, kad Bendorėlių dar laukia sunkus kėlinys.

„Žaliai – balti“ išgyvenimo lenktynes pradėjo klaidų virtine, todėl varžovams net nerodant geriausio krepšinio pavyko išlaikyti 10-12 taškų pranašumą.

Visos linksmybės prasidėjo rungtynių gale. Bendorėlių atstovai jau buvo patikėję sėkme, tačiau ilgą laiką dviženklį minusą turėję „Meridiano“ įgulos nariai pasitempė gynyboje bei pataikę labai svarbius metimus sukūrė knygos vertą scenarijų.

Po Manto Zubricko dvitaškio komandas skyrė trys taškai (50:53). Puolėjas šios atakos metu varžovą privertė pažeisti taisykles, tačiau baudos metimo taip ir nerealizavo.

Prasidėjus paskutinei minutei Ramūnas Linkus pataikė abu baudos metimus po priverstinės varžovų pražangos (55:50) ir pirmoji pergalė 2018/2019 m. sezone buvo taip arti...

Įtampa iki maksimalios įkaito, kai palikdamas 43 sekundes tritaškį pataikė rungtynių gale tikru savo komandos karverdžiu tapęs Mantas Zubrickas (53:55). „RRKK&Bendorėlių“ ekipos už darbą gynyboje šios atakos metu peikti negalima.

Vienu metu 14-kos taškų pranašumą turėjusio kolektyvo padėtis dar pablogėjo, kai organizuodamas svarbią ataką Šarūnas Jankauskas kiek įstrigo, o vėliau spaudžiamas dviejų varžovų nesugebėjo išlaikyti kamuolio savo rankose. Apeliacijų į teisėjo švilpuką buvo, tačiau šį kartą jo sąžinė lieka švari. Paskutiniai kamuolį lietė „RRKK&Bendorėliai“.

Lemiama „Meridiano“ ataka,atrodo,truko visą amžinybę. „Žaliai – balti“ tempė gumą, laukė Bendorėlių atstovų gynybos klaidos ir jos sulaukė. Kai pergalingą metimą išvedusį jo komandą į priekį rezultatu 56:55 smeigė Mantas Zubrickas.

Nedaug trūko, kad magiškai išsigelbėjusi komanda būtų gavusi stiproką ir labai netikėtą smūgį. „RRKK&Bendorėlių“ atakai dar buvo likusios 5,6 sekundės, o Ramūnas Linkus pranėręs po „Meridiano“ krepšiu dar spėjo atlikti pavojingą metimą, tačiau fortūna šį sykį jam net nemirktelėjo.

RRKK&Bendorėliai: Valdas Vyšniauskis 29 (11/19 metimai), Laurynas Bakutis 10 / Meridianas: Mantas Zubrickas 15, Almantas Stankevičius 12 (12 atk. kam.), Tomas Eitmanavičius 11;

TG Sokol – MF 63:48

Galingai antrąjį ketvirtį (21:6) sužaidusi „TG Sokol“ atsitiesė po pralaimėjimo, patirto prieš savaitę žaidžiant su „Inwido“ (46:48). Savo ruožtu sunkiai į rungtynes žaidėjus sesijos metu renkanti „MF“ patyrė ketvirtą nesėkmę iš eilės. Sezoną 4-0 pradėję būsimi medikai šiuo metu su „Zarasais“ dar dalijasi 6-7 vietas, tačiau, jeigu situacijos stabilizuoti greitu metu nepavyks, „MF“ tuoj išvysime aštuntukekovojant dėl išlikimo.

Studentai varžovams nenusileido kovingumu, tačiau jau nuo pat susitikimo pradžios turėdavo 2-4 taškų deficitą. Reikalai kelius link pergalių pamiršusios „MF“ stovykloje kiek pasitaisė po Domanto Želvio tritaškio (7:8), kuris, sužaidus keturias minutes, tapo tarytum papildomu energijos šaltiniu. Galiausiai „TG Sokol“ klaidomis pasinaudoję Mindaugo Brusoko vedami medikaiįsiveržė į priekį 3 taškų persvara.

Gynyboje puikiai atidirbusi studentų komanda 15:14 laimėjo pirmąjį ketvirtį, tačiau jau antrojo pradžioje pateko į varžovų parengtus spąstus. Atkarpa, kurios metu „TG Sokol“ pataikė tris tolimus metimus ir pabėgo 25:15, kaip paaiškėjo vėliau, buvo lemtinga.

Puolime strigę „MF“ vaikinai antrąjį ketvirtį pralaimėjo 6:21 (21:35). Lygiai 14 taškų komandas skyrė ir po blankaus jau abiems trečiojo kėlinio 30:44.

Studentams kortas šiose rungtynėse smarkiai maišė maža rotacija ir greitai surinktos Edvino Sparvelio asmeninės pražangos. Tvirtas „MF“ aukštaūgis ketvirtąją užsidirbo dar trečiojo kėlinio pradžioje, o tai jį iškart eliminavo iš tolimesnės kovos. Gynyboje tvarkytis su Tado Girniaus bei Valdemar Lodziato tandemu - viena sunkesnių užduočių, tenkančių „TG Sokol“ komandos varžovams.

Žaidimo laiką sau apribojęs Edvinas Sparvelis ketvirtąjį kėlinį pradėjo taikliu tolimu metimu, leidusiu sumažinti „MF“ atsilikimą iki 11 taškų (33:44). Šis krepšininkas šį sezoną iš toli atakuoja 50 procentų taiklumu ir yra pavojingas, kai reikia tokius sunkius ir didelius vyrukus kaip „TG Sokol“ vidurio puolėjas Valdemar Lodziato priversti pasitraukti iš baudos aikštelės.

Tiesa, Edvino Sparvelio, turinčio keturias asmenines pražangas, buvimas aikštelėje greitai tapo rimta „MF“ komandos problema gynyboje. Valdemar Lodziato ir Tadas Girnius sparčiai rinko „sakalams“ taškus, o po Pauliaus Daukanto tritaškio pastaroji komanda jau buvo pabėgusi 59:39.

Rungtynių gale dar antrajame kėlinyje saugią persvarą susikrovusi „TG Sokol“ pirmavo rekordiniu 22 taškų skirtumu, tačiau Edvino Sparvelio tritaškis bei keli rezultatyvūs sezono dvikovą sužaidusio Pauliaus Andrijausko išpuoliai tiksint paskutinėms minutėms dar leido sumažinti „MF“ komandai galutinį deficitą iki kiek padoresnio 15-kos taškų.

„TG Sokol“ raktu į pergalę tapo didesnė rotacija, vien nuo suolo kilę žaidėjai nugalėtojams surinko 19-ka taškų. Produktyviai pergalę pasiekusi komanda išnaudojo ir varžovų klaidas. „MF“ prarado 23 kamuolius ir tai yra jų sezono antirekordas. Komanda šį sezoną per rungtynes praranda po 13,63 kamuolio, per paskutines dvi net po 21,50.

Nuo gruodžio 16 dienos laimėti negalintys studentaisausio 27 dienos turą praleis, o „TG Sokol“ sieks dar vienos pergalės rungtynėse prieš „Visad gatavs“.

TG Sokol: Karol Ruselevič 15, Valdemar Lodziato 13 / MF: Paulius Andrijauskas, Mindaugas Brusokas 12;

O.P.A. – Šaras sugriovė Marčėlą 56:53

Užtikrintas Ramūno Jozonio bei Artūro Pūkio žaidimas lėmė antrąją „O.P.A.“ komandos pergalę šiame sezone (2-5). „Šaras sugriovė Marčėlą“ jaunimui motyvacijos ir noro kovoti netrūko, tačiau koją šį kartą kyštelėjo blanki kova dėl atšokusių kamuolių (28-45). Šiuo metu 1997 metais gimusių krepšininkų pagrindu suformuota komanda turi tokį pat pergalių – pralaimėjimų balansą kaip „O.P.A.“ bei „Visad gatavs“. Pastarąjį kolektyvą „Šaras sugriovė Marčėlą“ įveikė 3 taškų skirtumu, o antram lygiai tokiu pačiu pralaimėjo būtent dabar (53:56).

Šį sezoną abiejų komandų rezultatai prasti, žaidimas nuolat stringa. Praėjusį sezoną, kuris „Šaras sugriovė Marčėlą“ ekipai buvo debiutinis, šie kolektyvai sužaidė net trejas emocingas dvikovas. Reguliaraus sezono rungtynėse rezultatu 69:64 pergalę šventė jaunimas, o „mažosios taurės“ turnyre komandos nuskynė po pergalę. Visgi „O.P.A.“ savąją pergalę pasiekė 17-kos taškų persvara ir to pakako, kad „Šaras sugriovė Marčėlą“ debiutinis sezonas nueitų šuniui ant uodegos. Į finalo ketvertą patekusi „O.P.A.“ antrą kartą tapo „mažosios taurės“savininkais.

Į ketvirtą istorijoje tarpusavio susitikimą komandos atvyko rimtai nusiteikusios, pradžia kiek geriau susiklostė „O.P.A.“ žaidėjams. Po Artūro Pūkio 7-ojo taško pastarieji dar pirmavo 11:8, tačiau jaunimas greitai stumtelėjo pavaros svirtį į priekį ir spurtavęs 10:0 pabėgo 18:11. „Šaras sugriovė Marčėlą“ stengėsi žaisti greitai ir „O.P.A.“ prie to neprisitaikė.

Pirmąjį kėlinį 16:20 pralaimėjusi „O.P.A.“ varžovams ant kulnų lipo nuo pat antrojo pradžios, tačiau Martyno Maskolaičio dėka „Šaras sugriovė Marčėlą“ vis dar pirmavo 1-5 taškais.

Situacija „O.P.A.“ kolektyvo naudai aikštelėje ėmė keistis iki didžiosios pertraukos likus žaisti mažiau nei penkias minutes. Artūro Pūkio ir Ramūno Jozonio vedama komanda susikrovė 5 taškų pranašumą (32:27), kurį dar kiek spėjo apkarpyti Petro Jasiūno rezultatyvų perdavimą taškais pavertęs Linas Einikis.

„O.P.A.“ įpusėjus dvikovai priekyje buvo rezultatu 32:29, komandai net 30 taškų per du kėlinius surinko Artūro Pūkio bei Ramūno Jozonio duetas. Komandos lyderiai pelnė po 15 taškų, dar du pridėjo antrojo kėlinio pradžioje pasižymėjęs Donatas Strakšys.

Šiose rungtynėse rezultatas lygus buvo devynis kartus, tiek pat kartų keitėsi ir pirmaujanti komanda, todėl visos įdomybės mūšio dalyvių laukė būtent antroje rungtynių pusėje.

Trečiojo kėlinio pradžioje „O.P.A.“ vis sunkiau įveikdavo varžovų gynybą, rūpesčių stabdant varžovų agresyvius prasiveržimus taip pat netrūko. Daugiausia trijų taškų persvara šiame ketvirtyje spėjo pirmauti ir vieni, ir kiti.

Po Ramūno Jozonio eilinio dvitaškio „O.P.A.“ lemiamo ketvirčio pradžioje pabėgo 45:40, tačiau varžovai atsakė tritaškiais bei po Petro Jasiūno vieno taiklaus baudos metimo rezultatas jau buvo lygus 47:47.

Po kelių Artūro Pūkio taškais pasibaigusių atakų lygiose rungtynėse vėl pirmavo „O.P.A.“, tačiau tai tęsėsi trumpai. Martynas Maskolaitis smeigė tritaškį ir rezultatas 9-tą kartą tapo lygus 50:50.

Rungtynių lūžis įvyko iki susitikimo pabaigos likus žaisti pusantros minutės. Ramūnas Jozonis pelnė 4 taškus be atsako ir leido „O.P.A.“ kolektyvui pirmauti 54:50.

Po „Šaras sugriovė Marčėlą“ paprašytos minutės pertraukėlės pirmaujanti komanda apsigynė, tačiau iškart sekusi jos klaida suteikė dar vieną šansą jaunimui. Nojus Vaikšnoras buvo paliktas be priežiūros, tačiau jo tolimas metimas, galėjęs dvikovą pakreipti kita linkme, tikslo nepasiekė.

Iki pagrindinio laiko pabaigos likus žaisti pusę minutės stabdydamas Martyną Maskolaitį kvailoką pražangą užsidirbo Artūras Pūkys. „Šaras sugriovė Marčėlą“ komandai po 18 taškų renkantis NKL patirties turintis puolėjas netik pataikė metimą, tačiau ir ekstra baudos metimą. Po jo 56:53 vis dar pirmavo „O.P.A.“.

Po minutės pertraukėlės „O.P.A.“ nuo pergalės skyrė 21 sekundė. Per tokį trumpą laiką kartais įvyksta neįtikėtinai daug dalykų, tačiau nieko panašaus neišvydome. „O.P.A.“ po varžovų priverstinių pražangų prametė baudos metimus, kiek surizikavo jiems palikdama 9 sekundes panaikinti 3 taškų deficitą. Galiausiai visos rizikos pasiteisino, nes lemiamos atakos metu „Šaras sugriovė Marčėlą“ savų sumanymų neįgyvendino.

„Šaras sugriovė Marčėlą“ komanda tampa dramų karaliene. Per trejas paskutines dvikovas jai pavyko pasiekti vieną pergalę (52:51) prieš „Meridianą“, kitos dvi buvo pralaimėtos kovojant iki pat finalinio švilpuko. Prieš savaitę su „Zarasais“ buvo žaistas pratęsimas (51:59).

Blankiai puolime šį sezoną atrodanti ir tik kartą per 7 dvikovas daugiau nei 56 taškus pelniusi „Šaras sugriovė Marčėlą“ sausio 27 dieną žais su „BC Ponais“. Pralaimėjimo atveju šansų pasiekti pirmąjį aštuntuką su kiekviena dvikova tik mažės. Ne ką patogesnėje situacijoje šiuo metu esanti „O.P.A.“ iki reguliaraus sezono pabaigos turės tokius pačius uždavinius, pirmoji lygtis - viena iš geriausių šio sezono ekipų „Inwido“.

O.P.A.: Ramūnas Jozonis 27 (17 atk. kam.), Artūras Pūkys 19 / Šaras sugriovė Marčėlą: Matynas Maskolaitis 16, Linas Einikis 9;

Zarasai – Broliai Šaunuoliai 60:42

Prieš savaitę (01-13) keturių pralaimėjimų seriją nutraukę „Zarasai“ bunda. Į pirmąjį aštuntuką pretenduojanti ekipa šį kartą 60:42 pranoko rezervinius krepšininkus, į kovą metusius „Brolius Šaunuolius“. Čempionams tai buvo antrasis pralaimėjimas iš eilės.

Paskutinį kartą tituluočiausia šio sezono lygos komanda du kartus išeilės buvo pralaimėjusi 2016/2017 metų sezono starte, kai 66:71 nusileido „KK Alkaniems“ bei 69:93 tą sezoną gyvavimą baigusiai „KK Comma 313“.

„Broliai Šaunuoliai“ varžovų krepšį iš žaidimo atakavo vos 27,87% taiklumu ir sukrapštė tik 42 taškus. Paskutinį kartą mažiau taškų buvo rinkta net 2012 metų kovo 25 dieną. Tą kartą brolius rezultatu40:58 pranoko „Negeri“, šį sezoną pasiekę tik trečiąją pergalę tarpusavio dvikovų istorijoje.

Daug įskaitinių taškų šį sezoną dėl prasto žaidimo rungtynių gale praradę „Zarasai“ rungtynes su čempionais pradėjo galingai. Priekinės linijos krepšininkai dominavo po abiem krepšiais ir leido atritrūkti 7:0.

„Broliai Šaunuoliai“ iš lyderių rotacijoje šį kartą turėjo vienintelį Darių Jovaišą, o ir jam teko kiek neįprasta užduotis organizuoti komandos puolimą. Patyręs gynėjas gerai skaito žaidimą, puikiai valdo kamuolį, tačiau surikiuoti komandos draugus šį kartą net jam buvo per daug sunku. Kažkas nubėgdavo į kitą pusę, kažkas nesitikėjo perdavimo ir čempionai vėl galiausiai viršijo sezono klaidų vidurkį. Prie prasto varžovų puolimo svariai prisidėjo ir geležinė „Zarasų“ gynyba.

Žaisdamos su aiškiais poros favoritais atvykusios komandos dažnai atsipalaiduoja darant apšilimą nematydamos vieno ar kito svarbaus varžovų žaidėjo, tačiau „Zarasai“ puikiai suprato, kad net su čempionų rezervu menki juokai ir visas 40 minučių žaidė maksimalios koncentracijos.

Gerą gynybą parodę ir septynis kartus klysti varžovus privertę „Zarasai“ pirmą kėlinį laimėjo 18:10, po antrojo, per kurį čempionai sukrapštė tik 5 taškus,jų persvara šoktelėjo iki 14-kos (29:15). Net 4 taškus iš 5 čempionams antrajame kėlinyje pelnė į ugnį mestas Marius Rimošatis. Jam ir kitiems broliams šį kartą buvo nelengva stabdyti atletiškus „Zarasų“ puolėjus Kęstutį Bagdanavičių, Miglių Dambrauską ar Eimantą Leipų.

Po didžiosios pertraukos „Broliai Šaunuoliai“ lengviau rinko taškus, tačiau iniciatyvą savo rankose ir toliau laikė ežerų krašto atstovai. Prieš savaitę į pergalių kelią grįžęs kolektyvas prasidėjus 28 minutei pirmavo 42:23, tačiau netrukus po čempionų paprašytos minutės pertraukėlės viskas ėmė keistis.

Į aikštelę grįžęs Marius Rimošaitis pasižymėjo dvitaškiu, pirmą ir vienintelį komandos tritaškį (1/15) pataikė Darius Jovaiša,tai leido broliams kabintis. Per trijų minučių atkarpą Darius Jovaiša „Zarasų“ gynybai tapo rimta problema ir savo komandai pelnęs iš eilės 8 taškus (33:44) įpūtė optimizmo dėl dar tikėtino išsigelbėjimo.

Tik vieną tritaškį iš devynių sausio 20 dienos rungtynėse pataikęs Darius Jovaiša lyg velnių priėdęs prie varžovų krepšio siautė ir lemiamo ketvirčio pradžioje. Jo titaniškų pastangų dėka vienu metu komandas skyrė 9 taškai (37:46).

Įpusėjus lemiamo ketvirčio laikui buvo ženklų, kad rungtynėse nė sykio taip ir nepirmavę „Broliai Šaunuoliai“ bando įnešti intrigos, tačiau kam jau kam, o „Zarasams“ pastaruoju metu intriguojančių kovų su liūdna pabaiga buvo per akis. Žaizdos po skaudžių pralaimėjimų pradėjo gyti, todėl pavojų tinkamai įvertinusi zarasiškių kariauna susikaupė ir spurtavusi 9:0 susigrąžino 17-kos taškų persvarą (55:37). Šį kartą „Zarasų“ komanda buvo verta pergalės, o ją po ilgokos pertraukos pasiekė be jokių dramų ir košmarų rungtynių pabaigoje.

Vos kelios prastos atkarpos ir puikus varžovų silpnų vietų išnaudojimas leido „Zarasams“ iškovoti ekstra tašką. Vienu metu šios komandos persvara buvo šoktelėjusi iki 22 taškų (60:38), tačiau ją susitikinimo gale apmažino labiausiai iš visų išsiskyrę broliai Darius Jovaiša ir Marius Rimošaitis.

„Broliai Šaunuoliai“ turėjo problemų atakuodami iš toli (1/15), dažnai klydo (19) ir surinko viso labo 42 taškus. Tokių blankių dvikovų šios komandos metraščiuose netaip ir lengva rasti, nes jų per daugiau nei 10 sezonų buvo pakankamai mažai. Galima pajuokauti, kad prieš 10 metų „Broliai Šaunuoliai“ finale prieš „Stokker“ pelnę 36 taškus (36:27) pirmą kartą tapo čempionais, o dabar pelnydami 6 daugiau nesugeba rimčiau pasipriešinti aštuntuke įsitvirtinti dar tik bandantiems varžovams.

Zarasai: Andrius Predkelis 20, Miglius Dambrauskas (10 atk. kam.) ir Kęstutis Bagdanavičius po 14 / Broliai Šaunuoliai: Darius Jovaiša 20, Marius Rimošaitis 10;

Inwido – Tores 51:49

Gynybinio stiliaus rungtynėse rezultatu 51:49 dramatišką pergalę išplėšė sezono rungtynes sužaidusio Edvardo Žilinsko vedama „Inwido“. Puolėjas šį kartą pelnė 25 taškus, atkovojo 10 atšokusių kamuolių, surinko 18 efektyvumo balų ir buvo priverstas padirbėti už du. To priežastis buvo blankus Vitalijaus Afanasjevo pasirodymas. Vienas iš ekipos lyderių pataikė vos 3 metimus iš 18-kos (9 taškai) bei pirmą kartą per du sezonus aikštelę paliko nepelnęs dviženklio skaičiaus taškų (-5 naud. bal.).

Vos kartą šį sezoną pralaimėjusi „Inwido“ (6-1) šiuo metu turnyrinėje lentelėje užima antrąją vietą, sau už nugarų palikdama „TG Sokol“ ir „Brolius Šaunuolius“. Tiesa, su šia ekipa „Inwido“ santykius aikštelėje dar galės aiškintis tiesioginėje kovoje, jų akistata numatyta vasario mėnesio gale.

„Tores“ kolektyvas į dvikovą su „Inwido“ vėl susirinko negausiai, tačiau prie to tiek lygos įvykius sekantys krepšinio mėgėjai, tiek senbuvių varžovai jau turėtų priprasti. Komanda demonstruoja konkurencingą krepšinį. Iš pastarųjų trijų dvikovų laimėtos dvi, o iki trečiosios pergalės trūko tikrai nedaug.

Visą pirmąjį ketvirtį aikštelėje vyko lygi kova, komandos didelį dėmesį skyrė savo krepšio saugumui ir beveik nedarė vaikiškų klaidų. Kelis kartus rezultatas buvo lygus (2:2, 7:7, 8:8), o ir pirmauti atskiromis atkarpomis vienu metimu galimybių turėjo abi rungtynių dalyvės. Per pirmąsias 10 minučių didžiausias skirtumas, kuriuo buvo atitrūkusi viena iš komandų, buvo trys taškai, kuriais pirmą kėlinį (13:10) po Aleksandr Lipnevič metimo ir laimėjo „Tores“.

Jėgų santykis nesikeitė ir nemažą dalį antrojo kėlinio. Kurį laiką pirmavo „Tores“, tačiau vėliau „Inwido“ turėdavo 5-6 taškų pranašumą, kurį varžovams apkramčius būdavo rasta būdų, kaip viską gražinti į labiau įprastą šiai rungtynių atkarpai vietą.

Po įkaitusio Edvardo Žilinsko 13-ojo taško „Inwido“ iki didžiosios pertraukos likus minutei pirmavo 27:19, tačiau Vladislav Budko dar spėjo sezonu atradimu tapusio kolektyvo planus sujaukti. Po „Tores“ aukštaūgio taiklaus metimo ekipos po įnirtingų dviejų kėlinių išsiskirstė „Inwido“ komandai pirmaujant 6 taškais (27:21).

Trečiojo kėlinio starte iniciatyvos ėmėsi „Tores“ ekipos generolas Marek Pščolovski, o jo į priekį traukiama komanda varžovų gynybai pateikė naujų mįslių. Po Darek Orševski tolimo šūvio komandas jau skyrė tik 3 taškai (28:31), „Inwido“ veiksmai atrodė kiek išsiderinę. Šį kartą blankiai žaidė vienas iš lyderių Vitalijus Afanasjevas, o į ekipos žaidimą reikėjo integruoti ir pirmą kartą ant parketo žengusį centrą Marių Kontrimą.

Pastarasis, kaip ir galima buvo tikėtis prieš sezoną, greitai turėtų tapti vienu iš svarbiausių ekipos priekinės linijos žaidėjų.

Trečiąjį kėlinį „Tores“ sužaidė beveik idealiai ir nusipelnė, bent jau kuklios vieno taško persvaros (35:34).

„Inwido“ nuo didesnių problemų renkant taškus šį kartą gelbėjo 5 taškus pelnęs (2/2 metimai) puolėjas Andrius Rutkauskas. Tai, kad šalia lyderių atskirose rungtynėse sužiba vis kiti žaidėjai, pamažu tampa „mėlynai – baltų“ privalumu, leidžiančiu žygiuoti pergalių keliu.

Trečiąjį kėlinį 5 taškais be atsako baigę „Tores“ vyrai lemiamą susitikimo dalį pradėjo ne ką prasčiau. Darek Orševski vėl pasižymėjo tritaškiu, Marek Pščolovski pridėjo taiklų baudos metimą (39:34).

Bent (+2) lygoje 11-tą sezoną tęsiantys „Tores“ turėjo iki pat ketvirtojo kėlinio vidurio, tačiau jau tapo įprasta, kad „Inwido“ 36-40 susitikimo minutę įjungia aukštesnę pavarą ir ima skinti didesnės už varžovus rotacijos prinokintus vaisius.

Niekas nesikeičia ir komandų centrams apsikeitus dvitaškiais (49:44).

Prasidėjus paskutinei minutei Vladislav Budko dvitaškis (46:49) grąžina intrigą, „Tores“ ginklų tikrai nesudeda.

„Inwido“ lyderis Edvardas Žilinskas po minutės pertraukėlės bando sužaisti vienas, tačiau vėliau kamuolį numeta Mariui Kontrimui. Centras prameta iš gana dėkingos padėties, o pirmasis prie kamuolio - tiesioginis oponentas Erikas Augūnas.

„Tores“ komandai surengti savos atakos nepavyksta, padėtis dar labiau komplikuojasi, kai į priekį išbėgęs Edvardas Žilinskas sulaukia ekipos draugų perdavimo ir niekieno netrukdomas didina „Inwido“ pranašumą iki 5 taškų (51:46).

Iki ketvirtojo kėlinio pabaigos lieka mažiau nei 24 sekundės. Marek Pščolovski išprovokuoja varžovų pražangą ir gauna teisę mesti tris baudos metimus, po trijų taiklių metimų rezultatas - 49:51. „Tores“ žaidėjai varžovus gaudo norėdami prasižengti, tačiau šie po aikštelę laksto kaip prisukti ir sudegina visą likusį laiką. Paskutinę akimirką Vitalijus Afanasjevas dar pelno taškus iš po krepšio, tačiau rungtynių arbitrų sprendimu, metimą „Inwido“ gynėjas atliko po laiko.

Į lyderių gretas įsiveržusio „Inwido“ kolektyvo sausio 27 dieną laukia sunkios rungtynės su žaidimą pamažu gerinančia „O.P.A.“. Savo ruožtu „Tores“ kitą turą praleis, vėliau jau vasario mėnesį turės daug karštų rungtynių. Lygos senbuviai apšils rungtynėse prieš „KK Alkanus“, vėliau turės progą pasimatyti su senais, gerais pažystamais iš „Brolių Šaunuolių“ bei „TG Sokol“ ekipų. Už šias dvi komandas, kaip ir „Tores“, ilgiau lygoje nežaidžia joks klubas. Visos trys komandos lygoje žaidžia nuo antrojo sezono ir šis joms jau 11-tas.

Inwido: Edvardas Žilinskas 25 (10 atk. kam.), Vitalijus Afanasjevas 9 / Tores: Marek Pščolovski 16, Aleksandr Lipnevič 11;

Turožaidėjas

 

2019/2020 M. SEZONAS

Rėmėjai

Reklaminis skydelis
Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius.
Plačiau apie tai: privatumo politika.