Krepšinio lyga Vilniuje - krepsinistau.lt
Paskutinių rungtynių rezultatai:
Bendraukime skype    facebook zaideju_birza
Prisijungti
SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS 5-ojo turo apžvalga!!!

SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOJE gruodžio 2 dieną įvyko penki susitikimai. Vienos komandos siekė pratęsti pergalių serijas, kitos norėjo atsikratyti pralaimėjimų šleifo ar pajausti pirmosios pergalės skonį.

Sužaidus 5 turus šį sezoną be pralaimėjimų vis dar žygiuoja „Negeri“ (4/0), „MF“ (4/0) bei „Broliai Šaunuoliai“ (3/0), o be pergalių toliau lieka „Visad gatavs“ (0/4) bei „RRKK&Bendorėliai“ (0/4). Jei pastarosios komandos dabartinė pozicija perdaug nestebina, tai „Visad gatavs“ tuščia serija yra labai netikėta.

Kas SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOJE vyko pirmąjį žiemos sekmadienį (12-02) sužinosite peržvelgę tradicinę savaitės lygos įvykių suvestinę.

Tores – MF 42:63

Per trečią kėlinį vos du taškus (2:15) pelnę „Tores“ krepšininkai patyrė dar vieną nesėkmę dideliu skirtumu. Komanda šiuo metu yra blogiausia lygos komanda pagal efektyvumo balus (24,50), prarastus kamuolius (21,00) bei rezultatyvių perdavimų skaičių (9,00). Tolimus metimus prasčiau (16,90%) už lygos senbuvius šiuo metu meta tik „Šaras sugriovė Marčėlą“ (16,67%).

Praėjusį sezoną finalo ketverto kovas pasiekę „MF“ studentai pamažu įsibėgėja. Po pergalės 63:42 prieš „Tores“ būsimų gydytojų pintinėje- jau keturios pergalės. Su lygoje jau 11-tą sezoną žaidžiančiu „Tores“ kolektyvu situacija priešinga, komanda niekaip nepagauna sau įprasto žaidybinio ritmo ir pralaimėjo triuškinamu skirtumu jau trečią dvikovą. Po pergalės 57:46 prieš „Meridianą“ atrodė, kad labai greitu metu „Tores“ kils į viršų, tačiau nieko panašaus neįvyko. Lygos senbuviai dabar (1/3) su „O.P.A.“ bei „Meridianu“ dalinasi 10-12 vietas, o jiems nukristi žemyn neleidžia būtent ta vienintelė pergalė, pasiekta lapkričio 11 dieną.

„Tores“ dvikovą su „MF“ pradėjo labai aktyviai ir iškart po Erik Bilkevič tritaškio pabėgo 4:0. Tiesa,didelis žaidimo tempas,kurį „Tores“ pasiūlė rungtynių pradžioje, tiko ir studentams, šie vis greičiau bėgo į kontratakas ir spurtavo10:0 (10:4).

Po šios geros „MF“ komandai atkarpos, „Tores“ į priekį grįžo tik kartą, kai po Aleksandr Lipnevič tritaškio akimirką pirmavo 13:12. Vėliau puikiai dėl atšokusių kamuolių po savo netaiklių metimų kovoję medikai surengė pora greitų kontratakų, o Benediktas Jonuška dar spėjo pataikyti iš po krepšio su kėlinio pabaigą skelbiančia sirena (18:13).

Iki antrojo kėlinio vidurio tinkamą koncentraciją gynyboje išlaikę „MF“ krepšininkai nuolat pirmavo 7-8 taškų skirtumu. Ji po Benedikto Jonuškos tritaškio pirmą kartą buvo šoktelėjusi iki dviženklės (24:14), tačiau greitai savo atsakymą pateikė ir „Tores“ puolėjas Ernestas Varakauskas (17:24). Galiausiai labai nerezultatyvus abiems dvikovos dalyvėms ketvirtis baigėsi 29:21. Priekyje buvo „MF“.

Iki didžiosios pertraukos „Tores“ komandai trūko drausmės gynyboje ir puolime. Jos trūko ir vėliau, o „MF“ tą puikiai išnaudojo. „Tores“ dažnai klydo (19 kld. per visas rungtynes) ir per daugiau nei 9 minutes nesurengė nė vienos rezultatyvios atakos. „MF“ kėlinį pradėję aukšta nata trečiajame ketvirtyje turėjo puikią, sausą atkarpą 15:0 (44:21).

„Tores“ komandai išlipti iš duobės nepadėjo nei vienas kito raginimai, nei minutės pertraukėlės. Gynyboje varžovams buvo palikta per daug erdvės, o puolime niekaip nepavykdavo laiku perduoti kamuolio į tą aikštelės zoną, kurioje atsidūręs vienas ar kitas žaidėjas įgytų persvarą. Nevisi „Tores“ perdavimai baigėsi klaidomis, pasitaikydavo ir tokių atakų, kai dar ankstyvojoje atakos fazėje „MF“ krepšininkai nuspėdavo varžovų sumanymus, pamušdavo ar numušdavo kamuolį bei taip apsunkindavo varžovų užduotis renkant taškus.

Nieko per visą trečią kėlinį puolime nenuveikę (2:15) „Tores“ po 30 minučių atsiliko jau 23:44. Vienintelius taškus šiame ketvirtyje pelnė Erik Bilkevič, o tą jam pavyko padaryti tik pačioje kėlinio pabaigoje (!).

Paskutinis, tačiau toli gražu ne lemiamas, ketvirtis bent jau šį kartą baigėsi taikiai 19:19. Vieni buvo perdegę, kiti išsikrovę. Pirmiausiai „MF“ pirmavo 48:23, vėliau „Tores“ spurtavo 5:0 ir kiek priartėjo (28:48).Kai „MF“ laimėjo sausai dar vieną savo atkarpą (8:0) ir jų persvara šoktelėjo iki rekordinės 29 taškų (58:29), varžovai vis dar nekapituliavo, priešingai sukandę dantis dar sugebėjo sumažinti atsilikimą nuo 29 iki 21 taško.

„Tores“kolektyvas kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo tik minimaliu skirtumu42-41. Lygos senbuviai, antrą sezoną iš eilės niekaip nerandantys savo indentiteto,baudos aikštelėje visiškai neišnaudojo turėtos ūgio persvaros. Pavyzdžiui,kovingasis„MF“ mažylis Mindaugas Brusokas (ūgis 188 cm) atkovojo net 12-ka atšokusių kamuolių bei užfiksavo savo asmeninį sezono rekordą. Apie tai, kad „Tores“ aukštaūgiai nesusitvarkė su savo užduotimis, puikiai iliustruoja du Benedikto Jonuškos epizodai po varžovų krepšiu: žemiausias (180 cm)medikų žaidėjas du kartus skiritinguose kėliniuose sėkmingai atkovojo kamuolį bei pelnė taškus iš po krepšio. Visą tai jis padarė net nepašokęs nuo žemės.

„Tores“ komanda gruodžio 9 dieną susitiks su „Zarasais“. Abiejų komandų nuotaikos nekokios, tačiau vienos situacija po šių rungtynių bent trumpam pasikeis. „MF“ sekantį turą (12-09) ilsėsis, o 2018 metus baigs dvikova su šio sezono starte visus jau spėjusiais nustebinti „Inwido“ vyrais.

Tores: Ernestas Varakauskas 11, Erik Bilkevič 10 / MF: Donatas Garjonis 17, Benediktas Jonuška 15, Paulius Andrijauskas 11;

Visad gatavs – Meridianas 55:62

„Visad gatavs“ gynėjas Vygantas Versockas pagaliau užtaisė patranką, tačiau penkių (5/11) tikslą pasiekusių sviediniųpergalei nepakako. „Meridianas“ nenuskendo, atsišaudėir pelnytai pasiekė pirmąją sezono pergalę.

Vos tik prasidėjo kalendorinė žiema, į kovą dėl pirmosios pergalės šiame sezone stojo „Visad gatavs“ bei „Meridianas“. Pažvelgus į komandų rodytą žaidimą, varžovus, su kuriais buvo išmėgintos jėgos lapkričio mėnesį, favoritais buvo galima laikyti „Visad gatavs“ kolektyvo vyrus, tačiau „Meridianas“ turėjo savų tikslų ir į rungtynes neatvyko tik tam, kad sužaistų.

Po rezultatyviausią (15 tšk.) dvikovą savo karjeroje SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOJE sužaidusio Dariaus Burbulio pirmojo tritaškio „Meridianas“ jau susitikimo pradžioje įsiveržė į priekį 3:0. Tiesa, viską bent trumpam aukštyn kojomis apvertė taip pat iš toli pataikyti gebantis Vygantas Versockas. Po šio gynėjo dviejų tritaškių 8:6 jau pirmavo „Visad gatavs“. „Meridianas“ klaidų nedarė, tačiau sunkiai išsimesdavo metimus. Po Mindaugo Žilionio bei Almanto Stankevičiaus taiklių metimų 10:8 į priekį veržiasi „Meridianas“, Versockas meta dar vieną bombą bei į priekį 11:10 išveda jau „Visad gatavs“. Vygantas Versockas per nepilną kėlinį pataiko tris tolimus metimus, lygiai tiek, kiek per pirmąsias trejas sezono dvikovas. Gynėjo ranka įkaito, o po jo komandos spurto 13:0 „Meridianui“ išliko pavojus (10:21).

Atsiliekanti komanda įstrigo prie varžovų krepšio, o savojo taip ir neapsaugojo. Nuo didesnių nemalonumų buksuojančiusketvirčio gale gelbsti 5 taškus be atsako pelnęs Almantas Stankevičius, po jam asmeniškai geros atkarpos rezultatas 15:21.

Antrojo kėlinio pradžioje „Visad gatavs“ negavo progų mesti iš toli, jų žaidimas kiek sulėtėjo. „Meridianas“ tuo puikiai pasinaudojo: pataikė svarbius metimus ir dar neįpusėjus ketvirčiuo išlygino rezultatą 25:25. Lygi kova vyko dar porą minučių, vėliau „Visad gatavs“ vėl atitrūko ir po dviejų kėlinių pirmavo 34:29.

Po Dariaus Burbulio tritaškio „Meridianas“ 32:34 priartėjo ir, nors „Visad gatavs“ dar bandė dididinti apsukas, „žaliai – balti“ visą laiką buvo šalia. Įpusėjus trečiajam kėliniui pastaroji komanda turėjo minimalų pranašumą, tačiau poMindaugo Žilioniodviejų taškų su varžovų pražanga, vėliau pataikyto baudos metimo jau tolo „Meridianas“, kuris atkarpą nuo 26 iki 31 susitikimo minutės laimėjo 12:0 (50:40).

Po šalto dušo pirmasis atgijo Tumas Bajoras. Po šio žaidėjo sėkmingos atkarpos „Visad gatavs“ sumažino atsilikimą iki 4 taškų (46:50). „Meridianas“, matydamas, kad varžovai tiesiasi, iškart paprašė minutės pertraukėlės.

Po trumpo pasitarimo pavyko sustyguoti savo žaidimą gynyboje, o puolime viską pats šį kartą padarė 5 taškus iš eilės pelnęs Mindaugas Žilionis (55:46). Kai šį kartą „Meridianas“ atitrūko, „Visad gatavs“ komanda galutinai sutriko. Individualiais bandymais kelis kartus buvo pavykę sumažinti atsilikimą iki 5 taškų, tačiau tai buvo viskas ką, šį kartą parodė „Visad gatavs“ komanda. „Meridianas“ susitikimo gale dar kartą įgijo dviženklį pranašumą (62:52), kurį kiek apkarpė tritaškį pataikęs Donatas Balandis (55:62).

Rungtynės buvo įdomios bei itin azartiškos, rezultatas lygus buvo keturis kartus, o pirmaujanti ekipa keitėsi net 10 kartų. „Meridianas“ šį kartą suklydo 12-ka kartų, „Visad gatavs“ tas klaidas pavertė į 13-ka taškų, tačiau tai nepadėjo.

Abi komandos pasižymėjo pataikydamos po 9 tolimusmetimus. Kiekvienaiiš jų po penkis pataikė tas pats žaidėjas. „Meridianui“ 5 iš 16 (15 tšk.) pataikė rezultatyviausią dvikovą per tris sezonus lygoje sužaidęs Darius Burbulys. Šiuo metu per keturias rungtynes jis yra pataikęs 10 tolimų metimų iš 38. „Visad gatavs“ komandai iš 11-kos penkis pataikęs Vygantas Versockas surinko 21 tašką.

Įdomus naujokas: Almantas Stankevičius šį sezoną aikštelėje pasirodė antrą kartą bei vėl išsiskyrė sėkmingu bei universaliu žaidimu. Po dviejų žaistų rungtynių 16,50 taško, 13,00 atkovoto atšokusio kamuolio ir 6,50 rezultatyvaus perdavimo vidurkiai atrodo išties neblogai. Naujas „Meridiano“ aukštaūgis renka dar ir po 19,00 naudingumo balų (7 vieta lygoje).

Metų finiše „Meridiano“ laukia atkistata su „Šaras sugriovė Marčėlą“ gruodžio 16 dieną. „Visad gatavs“ nutraukti pralaimėjimų seriją bandys jau šį sekmadienį (12-09), kai varžysis autsaiderių rungtynėse su Bendorėlių atstovais.

Visad gatavs: Vygantas Versockas 21, Donatas Balandis 14 / Meridianas: Mindaugas Žilionis 18, Darius Burbulys 15, Almantas Stankevičius 14 (15 atk. kam.);

TG Sokol – Broliai Šaunuoliai 51:58

Vienų iš 2018/2019 m. sezono favoritų akistatą laimėjo greitesnį bei kokybiškesnį krepšinį žaidę „Broliai Šaunuoliai“. Čempionai vienu rungtynių momentu turėjo 16-kos taškų pranašumą, tačiau „TG Sokol“ lengvai nepasidavė ir savo pozicijas bandė ginti. Deja, šį kartą nepavyko - pirmas pralaimėjimas komandai 11-tame sezone.

Abi 2018/2019 metų sezono favoritės prieš pirmą jų tarpusavio akistą nutarė slapukauti bei namie paliko daug stiprių kortų. „TG Sokol“ ir „Broliai Šaunuoliai“ rungtynėms registravo po šešis žaidėjus, po vieną iš jų į rungtynes pavėlavo.

Prie to, kad „Broliai Šaunuoliai“ sezono starte nežaidžia pajėgiausios sudėties, jau esame pratę, čempionai tą daro jau daug metų, kaip parodė kelių sezonų finišas, tai jiems visai nekenkia. Patyrusi ir tituluota komanda moka pasitempti ir žaisti geriau būtent tada, kai to labiausiai reikia.

Su „TG Sokol“ situacija priešinga. Lygoje, kaip ir „Broliai Šaunuoliai“,11-tą sezoną skaičiuojantis kolektyvas kolkas gali pasigirti tik „mažosios taurės“ medaliais ir kiekvieną kartą viską turi pradėti iš naujo. „Sakalai“ pastaruosius metus aukštai skraido vykstant reguliaraus sezono kovoms, tačiau, atėjus tiesos akimirkai, susimauna. Ne vieną skaudų pralaimėjimą playoffsstadijoje patyrusiai komandai visada trūksta mažų detalių, o jos surandamos tik viso sezono metu mezgant komandinio žaidimo gijas. Šį sezoną komandos sudėtyje įvyko svarbių permainų, ar užteks laiko susižaisti, pamatysime tik vėliau. Komandai sužaidus keturias rungtynes joje yra tik trys žaidėjai, dalyvavę visose dvikovose. Dviem iš jų (Karol Ruselevič bei Pavel Andruškevič) sezono startas sunkesnis nei buvo galima tikėtis.

Lygos mohikanų dvikova, kaip ir galima buvo laukti, buvo įdomi, o šansų laimėti susitikimą turėjo abi komandos. Visi aikštelėje pasirodę žaidėjai dirbo lyg išsijuosę bei norėjo pasirodyti kuo geriau.

Dvikovos tarp pagrindinių pretendentų į šio sezono finalą pradžioje pamatėme mikro dvikovą tarp Dariaus Dūdėno bei Artūro Jankovskio. Komandoms kurį laiką didžiąją dalį taškų rinko tik jie, o „TG Sokol“ per šią atkarpą pirmavo (9:6, 11:6).

Pirmajam kėliniui artėjant prie pabaigos „Broliai Šaunuoliai“ pristabdė „sakalų“ puolimą, o kontratakų smaigailyje pora kartų atsidūręs Mantas Kazlauskas sumažino atsilikimą iki taško (10:11).

Iki ketvirčio pabaigą skelbiančios sirenos dar buvo likusios dvi minutės, tačiau per jas rezultatas nepasikeitė. To priežastis - chaotiškas krepšinis. „TG Sokol“ per 124 sekundes klydo keturis kartus, broliai - tris.

Komandos klaidų neišvengė ir toliau. „TG Sokol“ šį susitikimą baigė su 22 (daugiausiai šį sezoną), „Broliai Šaunuoliai“ prarado 20 kamuolių.

Antrojo kėlinio pradžioje komandos į kovą mėtė naujų jėgų. „TG Sokol“ sulaukė Valdemar Lodziato, o „Broliai Šaunuoliai“ savo šauniausiobrolio Gedimino (Povilausko). Pastarasis savo darbus aikštelėje ėmė dirbti tyliai, o „TG Sokol“ vidurio puolėjas vos tik apšilęs kojas ėmė siausti po varžovų krepšiu. Valdemar Lodziato pelnius 6 iš eilės taškus „sakalai“ rezultatą išlygino 17:17.

„TG Sokol“ gerai darbavosi po savuoju krepšiu, tačiau tai kainavo dėmesį perimetro gynybai ir „Broliai Šaunuoliai“ tuo greitai pasinaudojo. Du iš eilės taiklūs Manto Kazlausko tritaškiai leido pastarajai komandai pabėgti 23:17.

Ketvirčiui persiritus į antrąją pusę pasinaudojęs oponentų klaida du lengvus taškus pelnė Karol Ruselevič (19:23), tačiau nuo šio momento „TG Sokol“ puolimas visiškai subyrėjo. Kitoje aikštelės pusėje tuo metu puotą surengė mobilieji brolių puolėjai, jų dėka atkarpa, persiritusi net į trečią kėlinį, buvo laimėta sausai, 12:0 (35:19). Būtent po geriausios savo atkarpos čempionai buvo įgiję rekordinį (+16) šioms kolkas rimčiausioms sezono rungtynėms pranašumą.

„Broliai Šaunuoliai“ sužaidus 22 minutes pasijuto lyg pribaigęvaržovą, tačiau sužeistas žvėris prabudo ir aštriais nagais dar bandė pakutenti varžovams nugaras. Daugiausiai pagaliau iššovusio Karol Ruselevič bei centro Valdemar Lodziato pastangomis „TG Sokol“ atgimė bei prasidėjus priešpaskutinei šio trečio ketvirčio minutei po Pauliaus Daukanto metimo grįžo į priekį 40:39.

Šiose permainingose rungtynėse pirmaujanti komanda keitėsi net 12-ka kartų, tačiau „TG Sokol“ atsakymas 10:0 į „Brolių Šaunuolių“ 12:0 tik bylojo, kad sezono pradžioje komandoms trūksta susižaidimo bei geresnės atskirų žaidėjų sportinės formos.

„TG Sokol“ turėjo galimybę priekyje išlikti ir toliau, tačiau po eilinės klaidos kamuolį pavogęsMantas Kazlauskas užbaigė taškais greitą ataką ir leido „Broliams Šaunuoliams“ po 30 minučių būti priekyje 41:40.

Antrąjį kėlinį 8:23 pralaimėję, o trečiąjį21:8 laimėję „TG Sokol“ vyrai grįžo į rungtynes, nors vienu momentu jau atrodė, kad dar kelios sėkmingos varžovų atakos šią komandą pribaigs galutinai. Nuo tokių posūkių ir greitos įvykių sekos viskas klostėsti tik įdomiau!

Ketvirtą kėlinį taikliu ir kiek netikėtu „TG Sokol“ gynybai tritaškiu pradėjo brolių kapitonas Vytenis Bajorūnas (44:40), tačiau po dviejų sėkmingų Karol Ruselevič atakų jau 43:44.

„Broliams Šaunuoliams“ įveikti varžovų gynybos sienas,tvorasir užtvaras darėsi itin sunku, tačiau tada rankoves pasiraitojo Gediminas Povilauskas. Po komandos lyderio 5 taškų čempionų pozijos kiek sutvirtėjo 49:43, tačiau neilgam. „TG Sokol“ susikaupė ir sumažino atslikimą iki 2 taškų (47:49).

Iki dvikovos pabaigos buvo likę daug laiko, tačiau „TG Sokol“ komandai pačiu netinkamiausiu laiku baigėsi jėgos. Puolime klydusi komanda nesugaudė varžovų, o šie bėgo į priekį kiek tik kojos neša. Po Dariaus Dūdėno 14-to taško 58:47 ir jokių šansų išsigelbėti „sakalams“.

Po minutės pertraukėlės „TG Sokol“ bandė kiek įmanoma greičiau atakuoti iš toli, tačiau iš keturių metimų tikslą pasiekė vos vienas ir galiausiai teko pripažinti varžovų persvarą rezultatu 58:51.

Šį kartą „Broliai Šaunuoliai“ pergalės pamatą paklojo greitų atakų dėka, jų metu čempionų titulą ginanti komanda pelnė 41,38% visų taškų. Kiek keistai atrodo pergalę pasiekusios komandos baudos metimų grafa su skaičiais „1 iš 1”. Per pirmas dvi sezono dvikovas broliai vidutiniškai metė po 17,50 baudos metimo.

Laimėti prie „TG Sokol“ išprovokavus tik 4 pražangas - tikrai geras rezultatas savo veido dar ieškantiems čempionams.

„Sakalai“ šį kartą nepasinaudojo tuo, kad varžovų stovykloje žaidė net trys mažesnę žaidimo praktiką turintys vyrukai (Vytenis Bajorūnas, Andrius Jurkonis bei Justas Povilauskas). Pagarba šiai trijulei, ji sezono favoritų akistatoje niekuo nenusileido oponentams, kurie per savo karjerą lygoje yra parketą trypę daug daugiau minučių.

„TG Sokol“ komanda šį kartą galėjo dažniau žaisti per savo aukštaūgius, tačiau rinkosi kitą kelią, metė tritaškius, tačiau jie nekrito (3/32). Iki dvikovos su „Broliais Šaunuoliais“ šį sezoną „sakalai“ visose rungtynėse pataikydavo bent po 4 metimus ir tam prireikdavo nedaugiau nei 22 bandymų. Artūras Jankovskis, iki šio mačo tolimus metimus metęs 40,00% taiklumu, pataikė 2 iš 12-kos, Paulius Daukantas prametė visus 9.

Šio lapkričio mėnesį puikiai žaidusio karšto puolėjo indėlis (7 tšk., 3 atk. kam., -4 naud. bal.) pirmosiose gruodžio mėnesio rungtynėse buvo mažas, o tai dar vienas veiksnys,apsunkinęs komandai darbą puolime. Paulius Daukantas - geras metikas, kai jis pataiko, varžovai turi gintis visose įmanomose aikštelės zonose.

„TG Sokol“ šiose rungtynėse turėjo vos vieną žaidėją, kuriam esant aikštelėje pavyko pelnyti daugiau taškų nei per tas atkarpas surinko varžovai. Edgar Kolendo dvikovą baigė turėdamas geriausią „+/- rodiklį“ (+6).

„TG Sokol“ sekmadienį paskutinėse 2018 metų rungtynėse kovos prieš „KK Alkanų“ kolektyvą. „Broliai Šaunuoliai“ bandys spręsti galvosūkį pavadinimu – „Šaras sugriovė Marčėlą“. Praėjusį sezoną trūkonedaug, tačiau laimėjo jaunimas. Gruodžio 16 dieną čempionai bandys išvengti milžinos staigmenos ir neprisižaisti su Bendorėlių atstovais, kurie galimai į rungtynes vyks savo kraityje neturėdami pergalių.

TG Sokol: Karol Ruselevič 16, Artūras Jankovskis 14 (11 atk. kam.), Valdemar Lodziato 12 /Broliai Šaunuoliai: Mantas Kazlauskas 22, Darius Dūdėnas 14 (11 atk. kam.);

Šaras sugriovė Marčėlą – Negeri 42:62

Susitikimo pradžioje pabėgę „Negeri“ sugrįžtančių varžovų taip ir nesulaukė. Šio sezono lygos lyderiai kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo 51-26. „Šaras sugriovė Marčėlą“ pataikė vos du tritaškius (2/19) ir po penkių turų pagal šį rodiklį yra lygos autsaideriai. Talento popieriujedaug, potencialas milžiniškas, tačiau aikštelėje kolkas žiba tik vaikinas garsia pavarde (Linas Einikis).

Mėgėjų krepšinio tendencijos bei rungtynių rezultatai rodo, kad mažesnę rotaciją turinčios komandos laimi rečiau. Visgi ši taisyklė visiškai negalioja „Negerų“ kolektyvui, kuris sezoną pradėjo keturių pergalių serija ir šiuo metu po penkių turų pirmauja lygoje. Niekada ir anksčiau gilios sudėties neturėjęs klubas šį sezoną į kovą vidutiniškai meta po 5,75 žaidėjo. Palyginimui komandos, kurios žaidė prieš šio sezono lyderius, vidutiniškai rotavo 7 žaidėjais.

Dvikova tarp „Negerų“ bei „Šaras sugriovė Marčėlą“ prasidėjo nerezultatyviai. Prabėgus 3 minutėms pirmasis netaiklių metimų seriją nutraukė tritaškį smeigęs Giedrius Kvakšys (3:0). Po Lino Einikio atsakymo 2:3, tačiau tai tik vienkartinis „Šaras sugriovė Marčėlą“ blykstelėjimas prie varžovų krepšio.

„Negeri“ demonstruoja gerą gynybą, gerai įžaidžia kamuolį ir žaibiškai kraunasi kapitalą (11:2, 14:4), kol galiausiai per daug nesuprakaitavę pirmą ketvirtį laimi 17:5.

Per pirmąsias10 minučių 5 kamuolius praradę „Šaras sugriovė Marčėlą“ vaikinaidosnūs išliko ir toliau. Komanda turėjo bėdų su pataikymu ir prastai kovojo dėl atšokusių kamuolių puolime. „Negeri“,užvaldę abi aikštelės puses, po dviejų ketvirčių išlaikė tą patį 12-kos taškų pranašumą. Tiesa, ketvirtis, kuris baigėsi rezultatu 8:8, nebuvo pats kokybiškiausias ir jiems. Pirmaujančią nuo susitikimo pradžios komandą taip pat užklupo klaidų virusas.

Antrą rungtynių dalį geriau pradėjo „Šaras sugriovė Marčėlą“. Lino Einikio tolimas metimas (16:25) įskėlė žiežirbą, kuri galiausiai virtu didžiausiu spurtu (8:0) šiose rungtynėse. Kai jaunimas priartėjo 19:25, neišlaikė kelis metimus iš eilės prametusio Giedriaus Kvakšio nervai. Pirmiausiai jis užsidirbo nesportinę, o vėliau ir techninę pražangą taip savo pasirodymą baigdamas po dviejų minučių žaidimo trečiajame kėlinyje.

„Negerų“ žaidimas kurį laiką buvo išsiderinęs, o vis daugiau žaidėjų galinčių rinkti taškus atradę varžovai bandė kandžiotis. Tiesa, jaunimas taip ir neužsikabino, o Gedimino Astrausko solo pasirodymas jų baudos aikštelėje leido „Negeriems“ prieš lemiamą ketvirtį pirmauti 41:29.

Nuo rungtynių pradžios daugiau ar mažiau savo sąlygas varžovams dėsčiusi „Negerų“ komanda lemiamą kėlinį pradėjo motyvuota, žaidime atsiradusi drausmė leido jai pelnyti 6 taškus be atsako (47:29). Iki 18-kos taškų šoktelėjęs pranašumas leido lygos senbuviams jaustis ramiau ir užtikrinčiau, o kartu ir mėgautis žaidimu. Iš varžovų pasipriešinimo taip ir nesulaukę „Negeri“ susitikimo gale įgijo rekordinę 23 taškų persvarą. Ji po Petro Jasiūno tritaškio sumenko iki 20-ties (42:62). Per likusias dvejas minutes iki finalinio švilpuko rezultatas nesikeitė, o ir abi komandos nerodėdidelio noro jį keisti.

„Negeri“ 2018 metus baigs gruodžio 16 dieną. Simboliška tą dieną šio sezono lygos lyderių lauks „KK Alkani“, savo gretose turintys MVP Deimantą Pavlovskį. Geriausia ekipa prieš geriausią lygos žaidėją. „Šaras sugriovė Marčėlą“ šiuo metu buksuoja, o jų kelyje metų pabaigoje lauks čempionai „Broliai Šaunuoliai“ bei kiek įkandamesnis „Meridiano“ riešutas.

Šaras sugriovė Marčėlą: Linas Einikis 16 / Negeri: Gediminas Mateika ir Gediminas Astrauskas (20 atk. kam.) po 13, Raimondas Sadkauskas 12;

O.P.A. – Zarasai 58:56

Atkakliose rungtynėse „O.P.A.“ pasiekė pirmąją sezono pergalę. Rungtynių dydvyriu tapo pergalingą tritaškį rungtynių gale pataikęs Martynas Urbonaitis. „Zarasai“ dviejų (-2) taškų persvara, paskutinėmis rungtynių sekundėmis pralaimėjo antrą sekmadienį iš eilės. Kas mūsų nesunaikina, padaro mus stipresniais.

Įdomi ir įtempta kova gruodžio 2 dienos turo paskutinėse rungtynėse vyko tarp lapkričio mėnesį nieko nelaimėjusios „O.P.A.“ (0-3) komandos bei per tris susitikimus du kartus laimėjusių „Zarasų“.

Rungtynių pradžioje geriau sėkėsi Artūro Pūkio bei Ramūno Jozonio į priekį vedamai „O.P.A.“ ekipai (9:2), tačiau po 5 Migliaus Dambrausko taškų „Zarasai“ atsitiesė ir atstatė dvikovos balansą 9:9. Sąlygas diktuojančios komandos keitėsi du kartus, nors buvo sužaista dar tik pusė pirmojo kėlinio. Tai bent įžanga!

Įsismaginęs Miglius Dambrauskas „O.P.A.“ gynybą sėkmingai terorizavo ir toliau, kai puolėjas ežerų krašto atstovams buvo pelnęs jau 8 taškus (8 iš 12), jo vedama komanda įsiveržė į priekį 12:9 po Kęstučio Bagdanavičiaus tritaškio 16:11, o ketvirtis laimėtas 16:13.

„O.P.A.“ šį kartą dvikovą pradėjo labai motyvuota, tačiau pirmojo ketvirčio metu didelis noras ne kartą virto klaidomis, o tai buvo pagrindinė priežastis, leidusi pirmauti „Zarasams“. Matyti augančią ir ilgėjančią pralaimėjimų uodegą nori retas žaidėjas, todėl 0-3 sezoną pradėjęs kolektyvas antrąjį kėlinį pradėjo su dar didesniu susikaupimu. Atskirais momentais „O.P.A.“ jau buvo panaši į tą komandą, kuri 2017/2018 metų sezoną pradėjo 7 pergalių serija.

Ketvirtį 8:0 pradėjusi „O.P.A.“ į puolimą įtraukė visus penkis aikštelėje buvusius žaidėjus bei įsiveržė į priekį 21:16. „Zarasai“ mėtė pro šalį, klydo atlikdami perdavimus, tačiau smarkiai nesutriko bei daugiausiai Evaldo Mackevičiaus bei Mantvido Blinstrubo indėlio renkant taškus dėka vėl grįžo į priekį. Tiesa, šį kartą trumpam ir minimaliu skirtumo26:25, nes po dviejų „O.P.A.“ rezultatyvių atakų kėlinio gale pirmaujanti komanda vėl pasikeitė 29:26.

„Zarasams“ trūksta susižaidimo – tai akivaizdu. Komanda vėluoja su sprendimais, nevisada randa laisviausius žaidėjus, su kamuoliu kiek per ilgai užsibūna ir komandos gynėjai. Jiems deginant atakos sekundes ir neaštrinant žaidimo varžovai turi progų ilsėtis.

Apie „O.P.A.“ po lapkričio mėnesio kovų buvo galima kalbėti kažką panašaus, tačiau panašu, kad tam tikros išvados buvo padarytos. Neblogą komandinį krepšinį rodžiusi praėjusio sezono „mažosios taurės“ laimėtoja sąlygas diktavo beveik visą trečiąjį kėlinį. „Zarasams“ kartą buvo pavykę priartėti 37:38, o po Andriaus Predkelio 4 taškų be atsako ir išsiveržti į priekį 43:42.

Lemiamą ketvirtį geriau pradėjo ankstesniais sezonais „O.P.A.“ kolektyvo taip ir neįveikę „Zarasai“ (0-3). Po komandos kertinių žaidėjų Andriaus Predkelio bei Kęstučio Bagdanavičiaus taškų 47:42. Šią atkarpą, kuri prasidėjo dar ketvirto kėlinio gale būtų galima tikriausiai įvardinti kaip geriausią Zarasų krašto atstovams per visą dvikovos laiką.

Atmosferai kaistant Andrius Predkelis realizavo dvitaškį, leidusį „Zarasams“ įgyti rekordinę 5 taškų persvarą. Komandoms apsikeitus tolimais metimais jų pozicijos nepasikeitė, „O.P.A.“ 47:52 toliau buvo besivejanti ekipa.

„Zarasų“ komanda gana sunkiai susikrautą pranašumą (+5) brangino bei saugojo ilgai, iki pat 38 rungtynių minutės. Prasidėjus 39-tai labai svarbų tritaškį pataikė Ramūnas Jozonis (52:54) įžiebęs „O.P.A.“ komandai naujų jėgų.

Susitikimo gale „Zarasai“ dar buvo padidinę persvarą iki saugesnės 4 taškų (56:52), tačiau Dainiui Strakšiui pataikius vieną baudos metimą komandas jau skyrė tik taškas (55:56). Liko žaisti 15 sekundžių, o per jas viskas vyko itin greit. Po Donato Strakšio netaiklaus antrojo metimo kamuolį atkovojo Artūras Pūkys, tada Ramūnas Jozonis staiga pakeitė atakos tęsinį bei perdavė kamuolį Martynui Urbonaičiui. Puiki komandiniu darbu sukurta ataka galiausiai virto pastarojo krepšininko pergalingu tritaškiu 58:56.

„Zarasams“ po jų paprašytos minutės pertraukėlės liko 6 sekundės išsigelbėti, tačiau Andriaus Predkelio metimas tikslo nepasiekė, o kamuolį po netaiklaus metimo sugriebė Ramūnas Jozonis. Puolėjui prametus abu baudos metimus „Zarasams“ liko 1,5 sekundės šansas, tačiau juo pasinaudoti, kai varžovas prametė nuo baudų metimų linijos, taip ir nepavyko.

„O.P.A.“ nutraukė pralaimėjimų seriją, tačiau visi rimčiausi darbai dar laukia ateityje. Šį kartą komanda buvo dosni varžovams bei prametė 10 baudos metimų iš 12-kos.

„O.P.A.“ pergalės link keliavo turėdama du ryškius pranašumus. Pirmiausiai komanda agresyviau žaidė baudos aikštelėje ir pelnė daugiau taškų iš po krepšio, antra, jos atsarginiai žaidėjai pelnė 18-ka taškų -tai yra net tris kartus daugiau nei „Zarasų“ komandos rezervinių krepšininkų indėlis.

„O.P.A.“ 2018 metaisdaržais su „BC Ponais“, o „Zarasai“ su „Tores“.

O.P.A.: Ramūnas Jozonis 14, Artūras Pūkys 10 / Zarasai: Kęstutis Bagdanavičius 15, Andrius Predkelis 13 (10 atk. kam.), Miglius Dambrauskas 10;

Turo žaidėjas

Lapkričio mėnesio simbolinis geriausių žaidėjų penketukas

 

2019/2020 M. SEZONAS

Rėmėjai

Reklaminis skydelis
Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius.
Plačiau apie tai: privatumo politika.