Krepšinio lyga Vilniuje - krepsinistau.lt
Paskutinių rungtynių rezultatai:
Bendraukime skype    facebook zaideju_birza
Prisijungti
SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS 3-ojo turo apžvalga!!!

Lapkričio 18 dieną SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOJE buvo sužaisti 3-ojo turo susitikimai, kuriuose visas penkias pergales iškovojo rungtynių favoritėmis laikytos komandos. Tiesa, „Šaras surgiovė Marčėlą“ bei „Negerų“ kolektyvams atitinkamai „Visad gatavs“ bei „Inwido“ siūlė vaikščioti plonu ledu.  

Kaip sekėsi kiekvienai iš lapkričio 18 dieną aikštelėje pasirodžiusių komandų, kas tapo jų pagrindiniais herojais ir kaip jiems pavyko surasti raktus į pergales, sužinosite peržvelgę šią trumpą svarbiausių lygos įvykių suvestinę.      

O.P.A. – Broliai Šaunuoliai 46:70

Šauniausio brolio nesulaikę „O.P.A.“ vyrai toliau lieka be pergalių (0-3). „Broliai Šaunuoliai“ tarpusavio rungynėse įskaičiavus ir ankstesnių sezonų rezultatus prieš „O.P.A.“ šventė jau šeštąją pergalę.

Ankstesniais sezonais „O.P.A.“ penkis kartus nesunkiai įveikę „Broliai Šaunuoliai“ dvikovą pradėjo labai prastai. Nuolatiniai bandymai ieškoti „laisviausio“ nebuvo sėkmingi ir dažniausiai baigdavosi prarastais kamuoliais. Keturios pirmosios susitikimo minutės buvo visiškai lygios, tačiau tada iniciatyvos ėmėsi Mantas Kazlauskas. Būtent šio puolėjo pelnomi taškai leido čempionams laimėti ketvirtį 14:9.

Apsukas pamažu didinę „Broliai Šaunuoliai“ įpusėjus antrajam ketvirčiui pirmavo 24:16. Į priekį čempionus šiame ketvirtyje tempė jau ne Mantas Kazlauskas, o praėjusio sezono lygos MVP Gediminas Povilauskas. Tylusis oranžinio kamuolio magas gerokai pašokdino varžovus.

Po dar kelių „O.P.A.“ kolektyvui sunkių minučių net ir dažnai klydę čempionai įgijo 10-ties taškų persvarą. Prieš didžiąją pertrauką varžovus vytis priversti „O.P.A.“ vyrai dar buvo sumažinę atsilikimą iki 6 taškų, tačiau rungtynių tempą diktavę broliai surengė kelis sėkmingus išpuolius ir antrąjį kėlinį baigė būdami priekyje 32:22.

„O.P.A.“ žaidėjams sugaudyti tituluotus varžovus trečiojo kėlinio pradžioje tapo dar sunkiau, o po Gedimino Povilausko dėjimo, užbaigusio spurtą 6:0, skirtumas jau šoktelėjo iki 16-kos taškų (38:22).

Prasidėjus 22 susitikimo minutei „O.P.A.“ žaidimas visai subyrėjo, o tuo pasinaudoję „Broliai Šaunuoliai“ pirmą kartą įgijo 20-ties taškų pranašumą. Atsiliekanti komanda vėlavo į gynybą, sunkiai įžaisdavo kamuolį ir taip galutinai prarado galimybę kovoti dėl pergalės.

Po trijų kėlinių 52:29 pirmavę čempionai nesiruošė taupytis ateities kovoms, tačiau susikrovę 25 taškų pranašumą kiek privengė sunkaus darbo gynyboje, tuo „O.P.A.“ gerai pasinaudojo: stabilizavo padėtį bei minimaliai pralaimėję kėlinį (17:18) išvengė dar didesnių nemalonumų.

Pralaimėjimas 24 taškų skirtumu - „O.P.A.“ komandai vienas iš mažesnių žaidžiant prieš „Brolius Šaunuolius“.

Iki šiol 5 nesėkmės buvo patirtos vidutiniu 28,40 taško skirtumu. Paminėtina, kad šį kartą į savo krepšį „O.P.A.“ prasileido ir mažiausiai taškų, anksčiau šaunuoliai atseikėdavo nuo 72 iki 109.

„O.P.A.“ praėjusį sezoną pradėjo 7 pergalių serija, šį jau yra pralaimėjusi 3 kartus iš eilės. Komanda po trijų turų pateka tarp trijų prasčiausiai puolančių bei trijų blogiausią puolimą demonstruojančių lygos ekipų. Galbūt nėra viskas taip blogai? Juk du kartus buvo pralaimėta rimčiausiems pretendentams į šio sezono finalą - „Broliams Šaunuoliams“ ir „TG Sokol“.

Komandos užduotis siekiant geresnės žaidimo kokybės sunkina aiškiai išreikšto „1“ numerio trūkumas. Kurti komandos atakas yra priversti visi bent kiek geriau kamuolį valdyti mokantys žaidėjai, pavyzdžiui, rungtynėse su „Broliais Šaunuoliais“ atakų organizatoriaus funkcijų imtis buvo priverstas Paulius Bodindorfas. Ramybės „O.P.A.“ pozicinėse atakose buvo daugiau nei prieš tai vykusiose dvikovose, tačiau trūko greitų atakų ir aštrumo.

Pirmąjį sezono mėnesį blankiai atrodo ir vienas iš „O.P.A.“ lyderių Artūras Pūkys. Aukštaūgis per dvikovą renka vos po 6,67 taško (8,67 atk. kam.) ir tik po 4,00 naudingumo balus. Žemiausius statistikos rodiklius per savo karjerą lygoje fiksuojantis krepšininkas dvitaškius meta vos 31,25% taiklumu ir jau prametė 12-ka tritaškių (0/12). Pirmojo SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS sezono čempionas ir MVP dar turėtų atgimti, tačiau komanda neturi laiko, jai reikia pergalių, leisiančių pabėgti iš turnyrinės lentelės apačios.

„Brolių Šaunuolių“ gretose antrosiose sezono rungtynėse labiausiai išsiskyrė 30 taškų pelnęs, 19 atšokusių kamuolių sugriebęs ir daug puikių atakų sukūręs Gediminas Povilauskas. MVP surinko 46 naudingumo balus, o tai beveik tris kartus daugiau nei visa varžovų komanda (17), kurios gretose šį kartą lygiai pusę žaidėjų žaidė į minusą.

O.P.A.: Andrius Šimelevičius 15, Artūras Pūkys 10 / Broliai Šaunuoliai: Gediminas Povilauskas 30 (19 atk. kam.), Mantas Kazlauskas 11, Marius Krukonis 10;

Inwido – Negeri 54:57

Prie Betmeno ir Robino prisijungė Ruslanas Nikitinas, o šios trijulės vedama „Inwido“ krito tik mačo pabaigoje. „Inwido“ sezono starte demonstruoja gerą krepšinį ir pretenduoja tapti labiausiai pirmąjį sezono mėnesį nustebinusiu lygos kolektyvu.

Penkis taškus jau susitikimo pradžioje pelniusio Ruslano Nikitino vedami „Inwido“ įsiveržė į priekį 5:2 ir jau nuo pat pirmųjų minučių ėmė įrodinėti, kad pergalė 60:51 prieš „Visad gatavs“ nebuvo atsitiktinumas. Sužaidus tris minutes „Negeri“ rezultatą išlygino 5:5, tačiau netrukus sekė du sėkmingi varžovų išpuoliai, vėl nustūmę lygos senbuvius į antrą planą (5:9).

„Inwido“ klubui greitai teko susidurti su žymiai didesniais iššūkiais tiek po savuoju, tiek po varžovų krepšiu. Įpusėjus kėliniui į aikštelę žengė vienas iš „Negerų“ lyderių Gediminas Astrauskas ir net neapšilęs kojų iškart rezultatyviai užbaigė kelias atakas.

Po Raimondo Sadkausko tritaškio „Inwido“ trumpam buvo atsidūrę varžovų užnugaryje 11:12, tačiau kėlinio gale susikaupė ir jį laimėjo 15:12. Per pirmąsias 10 minučių „Negerų“ gynybai daugiausiai nemalonumų pateikė 11 taškų iš 15-kos varžovams surinkęs puolėjas Ruslanas Nikitinas. Šio žaidėjo pavardė komandos sudėtyje figūravo ir praėjusį sezoną, tačiau jo debiutas įvyko būtent dabar (11-18).

Supratę, kad taikytis prie varžovų siūlomo krepšinio nėra geriausia išeitis, „Negeri“ antrąjį kėlinį pradėjo sėkmingai išnaudodami vieną iš savo kozirių - kontratakas. Tiesa, norint kontatakuoti, pirmiausiai reikia apsiginti, o tą „Negeri“ ir stengėsi daryti pirmiausiai. „Inwido“, susidūrę su pagerėjusia varžovų gynyba, iškart ėmė buksuoti.

Edvardas Žilinskas tritaškiu dar buvo išlyginęs rezultatą 22:22, tačiau po 2 kėlinių jau minimaliai pirmavo „Negeri“ (28:27). Prie iniciatyvą perėmusios komandos sėkmės smarkiai prisidėjo Giedrius Kvakšys, kuris bent jau sezono starte žaidžia geriausią karjeros krepšinį. Komandos įkūrėjas renka po 21,50 taško bei pataiko net 55,56% tolimų metimų.

Trečiojo kėlinio metu „Inwido“ spardėsi, tačiau sustabdyti įsismarkavusį Gediminą Astrauską darėsi vis sunkiau. Įpusėjus kėliniui Emilio Žilinsko tritaškis dar leido sumažinti atsilikimą iki 2 taškų (32:34), tačiau tada sekė užtikrinta „Negerų“ 5 minučių atkarpa, kurią lygos senbuviai laimėjo 12:4 (48:36).

„Negeri“ kurį laiką tvirtai kontroliavo žaidimą, tačiau sužaidus minutę ketvirtajame kėlinyje ėmė vaikiškai klysti ir suteikė varžovams progą juos pasivyti. „Inwido“ šį sezoną yra žymiai brandesnė ekipa, todėl iškart griebė jautį už ragų ir pradėjo mažinti deficitą. Po Vitalijaus Afanasjevo tritaškio likus žaisti 4 minutes komandas skyrė jau tik 4 taškai (49:53).

„Negeri“, matydami, kad varžovai įsiutę, suskubo prašyti minutės pertraukėlės. Po tuščios minutės abiems kolektyvams, Emilis Žilinskas pataikė dvitaškį (51:53), tarytum labai aštrioje sriuboje dar trūktų vieno kito čili pipiro.

Paskutinė labai įdomaus susitikimo minutė buvo labai karšta. Po Edvardo Žilinsko vieno taiklaus baudos metimo komandas skyrė tie patys du taškai (52:54), o netrukus apie save priminė ir Ruslanas Nikitinas. Po „Inwido“ naujoko sėkmingo bandymo pataisyti netaiklų ekipos draugo metimą rezultatas tapo lygus 54:54.

Įvykių seka šiose rungtynėse keitėsi žaibiškai, „Inwido“ net spėjo pamiršti visus 5 metimus prametusį „Negerų“ gynėją Gediminą Mateiką. Šis patyręs žaidėjas, be priežiūros paliktas aikštelės kampe, smeigė tritaškį 57:54.

Po minutės pertraukėlės „Inwido“ dar bandė gelbėtis, tačiau Edvardas Žilinskas, bandydamas susikurti daugiau erdvės, ranka nustūmė gynėją bei užsidirbo asmeninę pražangą puolime. Gediminas Mateika, prieš akimirką tapęs rungtynių didvyriu ,prametė abu metimus. „Negerų“ komandą paskutinės varžovų atakos metu jau lydėjo sėkmė - Emilis Žilinskas spėjo išmesti pratęsimą „Inwido“ klubui galėjusį atnešti tolimą metimą, tačiau jis pakiliai sezoną pradėjusios komandos narių apmaudui buvo netaiklus.

Lapkričio mėnesį „Negeri“ baigs rungtynėmis su „Visad gatavs“, o „Inwido“ sieks antrosios pergalės žaisdami su „Zarasais“.

Inwido: Ruslanas Nikitinas 17, Edvardas Žilinskas ir Vitalijus Afanasjevas po 12 / Negeri: Gediminas Astrauskas 19 (18 atk. kam.), Giedrius Kvakšys 18;

Šaras sugriovė Marčėlą – Visad gatavs 72:69

Gatlingo kulkosvaidį antrajame kėlinyje užsitaisę „Visad gatavs“ krepšininkai tritaškiais terorizavo „Šaras sugriovė Marčėlą“ gynybą, tačiau pirmą įskaitinį tašką šiame sezone visgi įsirašė pastarosios komandos žaidėjai.

Pirmąsias sezono rungtynes pralaimėjusių komandų akistatą „Visad gatavs“ pradėjo blankiai, o tuo pasinaudoję „Šaras sugriovė Marčėlą“ ekipos žaidėjai žaibiškai pabėgo 7:0. Varžovus greičiu pranokę jaunuoliai pirmajame kėlinyje vienu metu pirmavo 11 taškų skirtumu, o jį laimėjo 17:8.

Vaizdas aikštelėje ėmė keistis jau antrojo kėlinio pradžioje, kai „Visad gatavs“ į pagalbą pasitelkė tritaškius metimus. Abiems komandoms žaidžiant rezultatyviai, pastaroji varžovus užmėtė kepurėmis ir įpusėjus dvikovai priartėjo 31:35. Vienu metu „Šaras sugriovė Marčėlą“ po sėkmingų šį sezoną po 18 taško renkančio Lino Einikio atakų turėjo ir dviženklę persvarą.

Po rezultatyvaus antrojo kėlinio (23:18) „Visad gatavs“ apsukų nemažino. „Šaras sugriovė Marčėlą“ rotacijoje trūko mažesnių žaidėjų, todėl gynyba ties perimetru greitai tapo rimčiausiu iššūkiu. Pirmoje trečiojo kėlinio pusėje 3-5 taškų pranašumą nuolat turėję „Visad gatavs“ krepšininkai atakavo drąsiai ir beveik be klaidų. Tiesa, fantastišką lygos senbuvių atkarpą greitai pakeitė chaotiška. Skubėjimas kiek įmanoma greičiau užbaigti ataką tolimu metimu prie gero šį kartą neprivedė, o šalia visą laiką buvę „Šaras sugriovė Marčėlą“ tik to ir laukė. Be priežiūros paliktas Martynas Maskolaitis pataikė iš toli (49:49), vėliau pelnė du taškus su varžovo pražanga (52:49). Ramybę ir žaidimo konktrolę praradę „Visad gatavs“ vyrai po Vyganto Versocko baudos metimų dar bangė tiestis 51:52, tačiau Lino Einiko tritaškis juos vėl nustūmė žemyn 51:55.

Lemiamas ketvirtis prasidėjo „Visad gatavs“ klaidomis. Daug jėgų kovojant su aukštesniais ir jaunesniais varžovais atidavę pastarosios komandos žaidėjai vis dažniau vėluodavo grįžti prie savojo krepšio. Varžovų krepšio šturmą laiku pradėję „Šaras sugriovė Marčėlą“ žaidėjai pabėjo 61:54.

Prie tvirto „Šaras sugriovė Marčėlą“ žingsnio pirmosios pergalės link svariai prisidėjo Martynas Maskolaitis. Tris sezonus Vilniaus „Perlo“ (NKL) komandoje praleidęs puolėjas nesunkiai sulaužydavo varžovų gynybos užkardas ir lemiamu momentu rinko gyvybiškai svarbius taškus.

Iki permainingų rungtynių pabaigos likus 3 minutėms „Visad gatavs“ su pralaimėjimu taikytis dar neketino. Po Vyganto Versocko pirmojo ir vienintelio tritaškio (1/12) komandas skyrė jau viso labo trys taškai (62:65).

Prasidėjus 40 azartiškų rungtynių minutei „Šaras sugriovė Marčėlą“ pirmavo 72:64 ir jau planavo, kur galima būtų paminėti pirmą sezono pergalę, tačiau varžovų krepšininkas Dainius Strakšys pagalvojo, kad sekmadienį galima baigti kitaip. Po penkių jo taškų komandas skyrė jau tik vienas tolimas metimas (69:72).

„Visad gatavs“ žaidėjams pažeidus taisykles buvo likusios 8 sekundės, prabėgus 5, iš toli atakavo Justas Adamonis, jo metimas tikslo nepasiekė, o nuo lanko atsimušęs kamuolys krito tiesiai Vygantui Versockui į rankas. Gynėjas iš savosios aikštės pusės švystelėjo kamuolį, pataikė, o tam, kad būtų išplėštas pratęsimas jam pritrūko vos kelių dešimtųjų sekundės dalių. Dvikovą „Visad gatavs“ pradėjo prastai, tačiau tolimi metimai (11/35) juos atgaivino bei leido sukurti varžovams liūdnai pasibaigti galėjusią pasaką.

Puikias rungtynes sužaidė tik šį sezoną prie komandos prisijungęs Donatas Balandis (21 tšk., 5/9 tritaškiai), praėjusį sezoną įsibėgėjęs stabdžių nuspausti net neketino Dainius Strakšys (21 tšk., 5/10). Arti trigubo dublio buvo Vygantas Versockas (11 tšk., 9 atk. kam., 15 rez. perd.), kuris pagerino šio sezono rezultatyvių perdavimų rekordą (15), vos kartą nuo 2010/2011 metų sezone įvykusio debiuto rezultatyviau iki dvikovos su marčiulioniukais buvo žaidęs Jurij Chšanovskij (17 tšk.), šį kartą surinkęs 16-ka.

Įdomu ir tai, kad net tris dvimetrinius žaidėjus rotacijoje turėjusi „Šaras sugriovė Marčėlą“ kovą po lenta laimėjo tik labai nežymiai 48 prieš 44.

Šaras sugriovė Marčėlą: Martynas Maskolaitis 24 (10 atk. kam.), Linas Einikis 19, Justas Adamonis 14 (11 atk. kam.), Petras Jasiūnas 10 / Visad gatavs: Donatas Balandis (11 atk. kam.) ir Dainius Strakšys po 21, Jurij Chšanovskij 16, Vygantas Versockas 11 (15 rez. perd.);

Zarasai – Meridianas 64:54

Prieš savaitę pergalę pasiekusiems „Zarasams“ nervus tampęs „Meridianas“ nuskendo susitikimo pabaigoje, kai per septynias minutes nesugebėjo pelnyti nė taško.

Susitikimą abi komandos pradėjo labai energingai ir nuo pat pirmųjų minučių buvo pasirengusios varžovams neleisti užkariauti teritorijos. „Zarasai“ bandė pabėgti pirmi, tačiau po Dariaus Stankevičiaus bei Mindaugo Žilionio tritaškių rezultatas tapo lygus (6:6), o netrukus į priekį žengė ir „Meridianas“ (10:6).

Pastaroji ekipa kantriau laukė varžovų gynybos klaidų ir tai leido skinti saldžiausius vaisius. Ekipos debiutanto Almanto Stankevičiaus tritaškis įpusėjus kėliniui leido „Meridianui“ atitrūkti 13:8.

„Zarasų“ bėdos stabdant „Meridiano“ puolimą tuo nesibaigė 9:18. Nors Aivaro Karlos trys taškai, uždirbti vienos atakos metu, įskėlė nedidelę žiežirbą (11:18), galėjusią išjudinti geriau du pastaruosius sezonus už „Meridianą“ pasirodžiusios ekipos žaidimą, nieko panašaus neįvyko. Priešingai, po Justo Grubevičiaus tritaškio ežerų krašto atstovų deficitas paaugo iki 10-ties taškų.

„Meridianas“ sunkiai dirbo gynyboje, buvo aktyvesnis prie varžovų krepšio, tačiau trumpa chaotiška atkarpa kiek pakoregavo ekipos planus. „Zarasai“ kėlinį baigė spurtu 5:0 (16:21) ir galėjo kiek lengviau atsikvėpti.

„Meridiano“ naujokas Almantas Stankevičius antrajame kėlinyje tapo savotiškais klijais, kurių pagalba gynyboje buvo užlipdomos skylės. Sužaidus 3 minutes jo suklijuota komanda nutolo 30:23.

Visgi toks pastarosios komandos sėkmingas žaidimas abiejose aikštelės pusėse truko neilgai. Iki didžiosios pertraukos likus žaisti dvi minutes „Zarasų“ komandos broliai Mackevičiai pataikė po tritaškį ir „Zarasai“ po 18 minučių užsitęsusio varžovų vaikymosi vėl atsidūrė priekyje. Minimalų pranašumą 36:35 pastaroji komanda išlaikė ir įpusėjus dvikovai.

Agresyviau prie varžovų krepšio žaidusiems ir gynybą suaktyvinusiems ežerų krašto atstovams trečiojo kėlinio pradžioje viskas ėjosi lyg iš pypkės. Įpusėjus kėliniui ši komanda turėjo 9 taškų pranašumą, o vėliau ir 11-kos. Tiesa, po Almano Stankevičiaus tritaškio 50:54 „Meridianas“ vėl sugebėjo grįžti į kovą.

Lemiamo ketvirčio pradžioje abi komandos rodė blankų krepšinį, o „Meridianas“, suaktyvinęs kovą dėl atšokusių kamuolių, po savo netaiklių metimų dar spėjo išlyginti rezultatą 54:54.

Likusias 7 minutes iki finalinio švilpuko „Meridianas“ jau skendo, o išsigelbėti bandę šios komandos žaidėjai niekaip negalėjo pelnyti taškų. Problemų kurdami atakas turėjo ir „Zarasai“, o tai reiškė, kad rezultatas švieslentėje per 4 minutes keitėsi vos kartą (56:54).

Kaip paaiškėjo netrukus, sunkiai įsibėgėję „Zarasai“ rungtynes baigė spurtu 10:0 ir į savo sąskaitą įsirašė antrąją pergalę - šį kartą 64:54 prieš be pergalių liekantį „Meridianą“, kuris vėl buvo smarkiai priklausomas nuo tolimų metimų. Per dvi pirmąsias sezono rungtynes ši komanda metė 63 tritaškius ir 56 dvitaškius.

„Zarasai“, po trijų turų iškovoję dvi pergales, rikiuojasi šalia tokių komandų kaip „Negeri“, „Broliai Šaunuoliai“, „MF“ bei „TG Sokol“. Visos jos sezoną pradėjo 2-0. Už tokį bent jau laikiną pasiekimą zarasiečiai turėtų būti dėkingi sezoną labai gerai pradėjusiam Kęstučiui Bagdanavičiui. Šis puolėjas sezono starte renka po 20,50 taško bei atkovoja po 9,50 atšokusio kamuolio ir savo kelyje dar nesutiko sau lygaus oponento. Jo komandos bičiuliams dar reikia pasitempti!

Zarasai: Kęstutis Bagdanavičius 25 (10 atk. kam.), Evaldas Mackevičius 12 / Meridianas: Almantas Stankevičius 19 (11 atk. kam.), Darius Stankevičius 12;

KK Alkani – RRKK&Bendorėliai 77:48

Drąsiai dvikovą pradėjusiems „RRKK&Bendorėliams“ šovinių ir jėgų pakako tik pirmajai rungtynių pusei. Ketvirtą kėlinį kaip iš natų sužaidę „KK Alkani“ pasiekė šio sezono rezultatyvumo rekordą (77 tšk.).

Bendorėlių atstovai antrąją sezono dvikovą pradėjo labai pakiliai ir pelnė 4 taškus be atsako (4:0). „KK Alkanų“ žaidėjams nesusikalbant gynyboje sekė dar viena puiki „RRKK&Bendorėlių“ komandos atkarpa. Augustinas Stropus patikrino savo rankos miklumą ir įsūdė tritaškį, Renaldas Barauskas pridėjo du iš po krepšio (9:2).

Geriau dvikovą pradėjusi komanda varžovus baudė už kiekvieną klaidą gynyboje, tačiau šie jų negerbė ir toliau. „KK Alkanų“ kolektyvas gynėsi prastai ir pirmąjį kėlinį pelnytai pralaimėjo 13:21. Šio ketvirčio gale Bendorėlių atstovai savo rankose turėjo ir dviženklę persvarą (+10), tačiau kovą dėl atšokusio kamuolio prieš pastarosios komandos aukštaūgius laimėjęs Deimantas Pavlovskis dar spėjo pasižymėti dvitaškiu iš po krepšio.

Antrajame ketvirtyje „KK Alkanų“ krepšininkai labiau stengėsi rūpintis savo krepšio saugumu, tačiau patys prametė daug metimų, kuriuos privalu įmesti, bei nesugebėjo perimti iniciatyvos. Įpusėjus ketvirčiui komandas skyrė viso labo 3 taškai (21:24), tačiau „RRKK&Bendorėliai“ artėjant didžiajai pertraukai susikaupė ir laimėjo atkarpą 8:4 (32:25).

Trečiojo kėlinio pradžioje „KK Alkani“ spurtavo 10:0 (35:32), o prie šios antroje susitikimo dalyje prabudusios ekipos sėkmės daugiausiai prisidėjo Ovidijaus Kriaunaičio ir Deimanto Pavlovskio duetas.

Ryžtingai sužaidęs Valdas Vyšniauskis pelnė taškus iš po krepšio ir sumažino atsilikimą iki minimumo (34:35), tačiau greitai paaiškėjo, kad tai buvo vienintelė Bendorėlių atstovų sėkminga ataka per visą trečiąjį ketvirtį.

Komandos apsikeitė rolėmis: dabar sąlygas diktavo „KK Alkani“, po trečiojo kėlinio pabėgę 48:34. „RRKK&Bendorėlių“ komandinis puolimas įsitrigo, o pavienių žaidėjų bandymai tapti mačo didvyriais atsimušdavo į iniciatyvą perėmusių varžovų gynybos sienas. Du kėlinius ramiai žaidusi komanda per labai trumpą laiką nugrimzdo į dugną, o prasidėjusi panika greitai virto švente varžovų kieme.

Po Deimanto Pavlovskio trijų tolimų metimų iš eilės iki susitikimo pabaigos likus 4 minutėms „KK Alkani“ jau pirmavo 64:36. Permainingos dvikovos gale pastarosios komandos uraganinis puolimas leido jai susikrauti 32 taškų pranašumą, tačiau jį apkarpė (48:77) tolimą metimą pataikęs Valdas Vyšniauskis.

Kukliau nei tikėtasi bendrame šių rungtynių paveiksle atrodė „RRKK&Bendorėlių“ naujasis vidurio puolėjas Augustinas Stropus. Šį kartą jis pelnė tik 7 taškus (3/10 metimai), atkovojo 8 atšokusius kamuolius ir surinko tik 11 naudingumo balų. Iš 6 blokus varžovams išrašiusio 205 ūgio aukštaūgio šį kartą labiausiai trūko agresyvesnės kovos būtent dėl atšokusių kamuolių, kurią jo komanda pralaimėjo net 26-48.

Ar „KK Alkanų“ komandos pergales šį sezoną lemia Deimanto Pavlovskio ir Mindaugo Zalatorio tandemas? Toks klausimas kyla po trijų jau įvykusių komandos lapkričio mėnesio rungtynių. Pirmosios dvikovos prieš „O.P.A.“ metu jie abu pelnė 55,88% visų komandos taškų, trečiose rungtynėse prieš Bendorėlių atstovus jų indėlis buvo dar didesnis (59,74%). Sutapimas ar ne, abu nežaidė antrose rungtynėse, o „KK Alkani“, likę be abiejų savo puolimo lyderių, gavo į kaulus nuo „MF“ (53:72).

KK Alkani: Deimantas Pavlovskis 33, Mindaugas Zalatoris 13 / RRKK&Bendorėliai: Valdas Vyšniauskis 15;

Turo žaidėjas

 

2019/2020 M. SEZONAS

Rėmėjai

Reklaminis skydelis
Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius.
Plačiau apie tai: privatumo politika.