Krepšinio lyga Vilniuje - krepsinistau.lt
Paskutinių rungtynių rezultatai:
Bendraukime skype    facebook zaideju_birza
Prisijungti
SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS 2-ojo turo apžvalga!!!

Lapkričio 11 dieną buvo sužaisti dar penki SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS 2018/2019 metų sezono susitikimai. Prie 10-ties prieš savaitę startavusių komandų šį kartą prisijungė „Zarasų“, „Meridiano“, „Brolių Šaunuolių“ bei „RRKK&Bendorėlių“ ekipos.

Įdomiausia kova šį kartą kiek netikėtai vyko tarp čempionų titulą ginančių „Brolių Šaunuolių“ bei „BC Ponų“, kurie antrą sekmadienį iš eilės žaisdami prieš praėjusio sezono finalo ketverto dalyvius buvo labai arti pergalės (61:63). „MF“ ir „TG Sokol“ iškovojo antrąsias pergales, „Zarasai“ turėjo vargo su „RRKK&Bendorėliais“, „Tores“ reabilitavosi ir iškovojo pergalę (57:46) prieš pirmą sezono dvikovą žaidusį „Meridianą“.

TG Sokol – O.P.A. 50:45

Dvikovą spurtu 15:0 pradėję „sakalai“ po didžiosios pertraukos prarado iniciatyvą, tačiau lemiamu momentu buksavo be pergalių po dviejų turų liekanti „O.P.A.“.

Prasta gynyba susitikimo pradžioje tampa „O.P.A.“ kolektyvo vizitine kortele. Prieš savaitę tuo naudojosi „KK Alkani“, šį kartą - jau per pirmąsias penkias minutes 15-kos taškų persvarą įgijusi „TG Sokol“ (15:0). Visus 15-ka taškų dvikovos favoritams surinko puolėjai Artūras Jankovskis (9 tšk., 3 tritaškiai) bei Paulius Daukantas (6 tšk.).

Pirmo ketvirčio gale „O.P.A.“ lyderis Ramūnas Jozonis titaniškų pastangų dėka kiek stabilizavo padėtį, tačiau varžovai jau buvo nutolę 18:5.

Pastarasis krepšininkas antrąjį ketvirtį pradėjo užtikrintai, pelnė 8 taškus, tačiau naujų ginklų prie jo ekipos krepšio rado ir „TG Sokol“, padidinę persvarą iki 12-kos taškų (25:13).

Iki antrojo kėlinio pabaigos likus keturioms minutėms atsiliekanti komanda rado antrąjį žmogų, galintį įgelti varžovams. Paulius Bodindorfas pelnė 5 taškus be atsako, o varžovus vis dažniau klysti vertusi „O.P.A.“ priartėjo 18:25.

„TG Sokol“ puolimas kurį laiką strigo, tačiau ketvirčio gale surengtos greitos atakos vėl prikėlė šį kolektyvą naujam skrydžiui. Po spurto 5:0 įpusėjus rungtynėms buvo susigrąžinta 12-kos taškų persvara.

Po didžiosios pertraukos „TG Sokol“ pataikė kelis svarbius tritaškius ir beveik visą trečiąjį kėlinį pirmavo 10-14 taškų skirtumu. „O.P.A.“ savo ruožtu stengėsi būti agresyvi baudos aikštelėje, tačiau veiksmai puolime tapdavo efektyvesni tik tada, kai prie kamuolio prisiliesdavo bent trys aikštelėje esantys žaidėjai.

Prasidėjus paskutinei šio ketvirčio minutei „sakalų“ gynybą pralaužęs Andrius Šimelevičius pataikė dvitaškį, o Antonas Bartoševičius su sirena dar spėjo švystelėti tolimą metimą beveik iš aikštės vidurio, leidusį sumažinti deficitą iki 7 taškų (36:43).

Po trečiojo kėlinio gale 8:0 laimėtos atkarpos „O.P.A.“ vyrai nesiruošė žvalgytis atgal ir varžovus vis labiau spaudė į kampą. „TG Sokol“ prarado daug kamuolių, varžovai už klaidas baudė ir priartėjo 40:43.

Įpusėjus ketvirtajam kėliniui, po Artur Tyševič dvitaškio greitos atakos metu, „sakalai“ vėl pabėgo 46:40, tačiau pakako akimirkai prarasti koncentraciją prie savojo krepšio ir „O.P.A.“ vėl buvo šalia. Šį kartą dar arčiau 45:46, kai Ramūnas Jozonis ir Antonas Bartoševičius pataikė gyvybiškai reikalingus metimus.

Dvikovos, kuri prasidėjo „TG Sokol“ spurtu 15:0, gale darėsi karšta, tačiau pastarosios ekipos nariai patikimai rūpinosi savojo krepšio saugumu, puolime visus darbus patikėdami Tadui Girniui (50:45). Apie šio aukštaūgio, kuris dėl kojos traumos praleido visą praėjusį sezoną, gebėjimus rinkti taškus iš baudos aikštelės prieigų „O.P.A.“ kažkiek primiršo, o jis, paliktas žaisti vienas prieš vieną, tuo iškart pasinaudojo.

Po dviejų turų „TG Sokol“ išlieka nepralaimėję, „O.P.A.“ dar neturi įskaitinių taškų. Prie „sakalų“ pirmųjų pergalių 11-ajame jų sezone rimčiausiai prisidėjo krašto puolėjai Paulius Daukantas bei Artūras Jankovskis. Pirmasis rinko po 15 taškų bei pataikė 36,36% tolimų metimų, antrasis per pirmus du susitikimus rinko po 11,50 taško (40,00% tritaškiai), atkovodavo po 8 atšokusius kamuolius ir su 15,50 naudingumo balo vidurkiu tapo ne tik efektyviausiu savo komandoje, tačiau ir antru pagal šį rodiklį lygos žaidėju.

TG Sokol: Paulius Daukantas 16, Artūras Jankovskis 15 / O.P.A.: Ramūnas Jozonis 22 (10 atk. kam.);

Tores – Meridianas 57:46

Užtikrintai lentą laimėję (41-22) „Tores“ vyrai reabilitavosi po blankaus sezono starto. Šį kartą 11-tą sezoną lygoje tęsianti ekipa prieš „Meridianą“ pirmavo 35 susisitikimo minutes, prieš savaitę lygiai tiek laiko priekyje buvo „Tores“ 70:36 įveikę „Negeri“.

Po blankaus sezono starto „Tores“ prieš antrąją sezono dvikovą sulaukė pastiprinimo. Juo tapo atletiškas krašto puolėjas Ernestas Varakauskas, jau pirmojo susitikimo metu surinkęs 16 naudingumo balų ir labai svariai prisidėjęs prie komandos sėkmės.

Lygoje už „Meridianą“ ilgiau žaidžiantys „Tores“ vyrai rungtynes pradėjo demonstruodami gerą gynybą, puolime ši komanda taip pat buvo pakankamai agresyvi ir išprovokuodavo daug oponentų asmeninių pražangų. Tiesa, prastai (2/6) metami baudos metimai ilgą laiką neleido atitrūkti (4:2).

„Meridianas“ gynyboje dirbo neprasčiau už varžovus, tačiau ilgą laiką negalėjo pataikyti iš toli; kai Mindaugo Žilionio bei Dariaus Stankevičiaus tritaškiai praskrodė „Tores“ krepšio tinklelį, 8:0 laimėta atkarpa leido pabėgti į priekį 10:4 bei 10:8 net laimėti pirmąjį kėlinį.

Antrą kėlinį taikliu dvitaškiu pradėjo jaunasis „Tores“ ekipos centras Aleksandr Dzikevič. Po šį kartą labai naudingai žaidusio aukštaūgio taškų rezultatas tapo lygus 10:10.

Sužaidus dar 2 minutes antrajame kėlinyje Mindaugas Žilionis 13:12 išvedė į priekį „Meridianą“, tačiau komandinio žaidimo gijas įtempę varžovai smogė atgal bei spurtavę 9:0 (21:13) surengė pirmą rimtesnį pabėgimą.

Artėjant didžiajai pertraukai, Ernestas Varakauskas bei Justas Grubevičius apsikeitė tolimais metimais, po kurių rezultatu 31:24 toliau pirmavo „Tores“.

Trečiojo kėlinio metu priekyje buvusi komanda puolime draugiškai dalinosi kamuoliu, spindėjo ne tik ekipos naujokas Ernestas Varakauskas, tačiau ir jaunystę prisiminęs Marek Pščolovski. Gynyboje ir rinkdami atšokusius kamuolius puikų darbą atliko „Tores“ aukštaūgiai, o visa ši sinergija leido nuolat pirmauti 8-10 taškų persvara.

Martyno Gudmano bei Roberto Davidavičiaus pastangos po varžovų ir savuoju krepšiu kurį laiką neleido „Meridianui“ nuskęsti, tačiau iki mačo pabaigos likus žaisti vos porą minučių, „Tores“, sužaidę galingą atkarpą, įgijo rekordinę 21 taško persvarą (55:34).

Už tai, kas vyko toliau, „Tores“ krepšininkai tikrai nesulaukė pagyrų iš savo idėjinio vado Marek Pščolovski. Pabėgusi komanda atsipalaidavo. „Meridiano“ vyrai finalinio švilpuko rankas sudėję nelaukė, toliau atakavo iš toli, o po kelių taiklių metimų priartėjo 40:55.

Susitikimo gale „Tores“ į savo krepšį praleido dar du tolimus metimus (57:46), kai antrąjį savo tolimą metimą iš eilės pataikė Darius Burbulys, o Mindaugas Žilionis iš 10 metrų pataikė net per jam matymo lauką uždengusį Ernestą Varakauską.

„Tores“ antrajai dvikovai pasiruošė žymiai geriau ir nusipelnė pergalės. Šį kartą „Meridianas“ vertėsi be krūvos aukštaūgių ir kovą dėl atšokusių kamuolių pralaimėjo net 22-41. Taip pat galima būtų paminėti ir tai, kad „Meridianas“ pelnė vos 10 taškų iš po krepšio, kai „Tores“ jų tokiu būdu pelnė 34. Dvikovą pralaimėjusi komanda šį kartą taškus bandė rinkti metimais iš distancijos, tritaškiai (7/32), dvitaškiai (10/27).

„Meridianą“ šį kartą į priekį vedė perimetro žaidėjai, tačiau galima būtų paminėti ir gana solidų „4“ numerio Martyno Gudmano pasirodymą. Ūgiu varžovams nusileidęs puolėjas dvikovą baigė surinkdamas 11 naudingumo balų ir pagal šį rodiklį buvo geriausias tarp savo ekipos draugų. Sezoną neblogai pradėjęs kovingas žaidėjas surinko 4 taškus ir jų savo sąskaitoje jau turi daugiau nei surinko praėjusį sezoną (3 tšk.).

Lapkričio 18 dieną „Tores“ ilsėsis, o „Meridianas“ bandys įveikti „Zarasus“. Žvelgiant į tai, kaip sezoną pradėjo abi ekipos, mūsų gali laukti žymiai įdomesnė kova, nei galima susidaryti nuomonę pavarčius komandų istorijos metraščius ar pažvelgus į jų sudėtis popieriuje.

Tores: Marek Pščolovski 15, Ernestas Varakauskas 14, Viktoras Azarkovas 11 / Meridianas: Mindaugas Žilionis 12;

MF – KK Alkani 72:53

Arti trigubo dublio buvusio Dominyko Stankevičiaus vedama „MF“ be kelių svarbių žaidėjų žaidusią „KK Alkanų“ ekipą į kampą įvarė jau antrajame kėlinyje, kurį laimėjo 22:9.

„KK Alkani“ į antrąjį 2018/2019 metų sezono mūšį stojo be Deimanto Pavlovskio ir Mindaugo Zalatorio. Kaip parodė dvikovos eiga, lapkričio 4 dieną pergalę prieš „O.P.A.“ (68:49) nukalusių ir daugiau nei 70 procentų komandos taškų surinkusių vyrų nebuvimas buvo vienas iš faktorių, apsunkinusių gyvenimą alkaniems kovoje su karingai nusiteikusiais studentais. Pastarieji antrosios pergalės link keliavo brangindami kamuolį (tik 4 kld.) bei varžovus už nepaslankumą gynyboje bausdami tolimais metimais (11/29).

Rungtynių pradžioje, kaip ir buvo galima spėti prieš mačą, vyko lygi, nerezultatyvi, panašaus pajėgumo ekipų kova. Įpusėjus pirmojo ketvirčio laikui 7:2 jau pirmavo „KK Alkani“, o „MF“ toliau nerado priešnuodžių prieš 7 taškus per šį kėlinį surinkusį Romuald Zemlianskij.

Sužaidus 8 minutes „KK Alkanų“ rankose buvo žaidimo kontrolės pultas, tačiau po Domanto Želvio tritaškių metimų jėgų santykis ir rezultatas ėmė ir pasikeitė. Puolėjas du kartus akimirkai buvo paliktas be priežiūros, laiku sulaukė perdavimų iš komandos draugų ir sumažino atsilikimą iki minimumo (10:11).

Tai, kad „centrai“ ar sunkieji krašto puolėjai varžovus baudžia tolimais metimais, tapo normaliu reiškiniu šių dienų krepšinyje. „MF“ aukštaūgis Edvinas Sparvelis, tolimais metimais praėjusį sezoną baudęs „Kažkas Bus“ ketvirfinalio serijoje, dabar taikliu tritaškiu pradėjo antrą kėlinį su „KK Alkanais“ ir išvedė „MF“ į priekį 13:11.

Sėkmingai į „KK Alkanų“ gretas įsiliejęs naujokas Ovidijus Kriaunaitis pora kartų lygino rezultatą ir net buvo grąžinęs minimalią persvarą, tačiau „MF“ smeigė 4 tritaškius, spurtavo 12:0 (30:17) bei įpusėjus dvikovai pirmavo 12-kos taškų persvara. Gynyba prieš varžovų tolišaudę „KK Alkaniems“ tapo nepakeliama našta.

Trečiojo kėlinio metu Dominykas Stankevičius pelnė 11 taškų ir po trijų ketvirčių savo taupyklėje jų jau turėjo 20. Lyderio vedama „MF“ demonstravo gerą komandinį krepšinį, puikiai įžaisdavo kamuolį ir nuolat bausdavo varžovų gynybą. Nepaisant to, kad Romuald Zemlianskij bei Kęstutis Juonys tarė savąjį žodį, „KK Alkanų“ padėtis prieš ketvirtą kėlinį jau buvo nepavydėtina (38:54).  

Per 10 paskutinių kiek kitaip nei buvo prognozuota vykusių rungtynių minučių „MF“ tvirtai kontroliavo žaidimą, o varžovams pabandžius priartėti vėl sprinto greičiu bėgdavo į priekį. Prasidėjus paskutinei minutei „KK Alkani“ atsiliko 53:68, tačiau tada „MF“ pelnė 4 taškus be atsako ir dar kartą pergalę iškovojo pasiekdami rekordinę šioms rungtynėms 19-kos taškų persvarą.

MF: Dominykas Stankevičius 22 (12 atk. kam.), Edvinas Sparvelis 14, Mindaugas Brusokas 10 / KK Alkani: Romuald Zemlianskij 17, Kęstutis Juonys ir Ovidijus Kriaunaitis po 14;

Zarasai – RRKK&Bendorėliai 50:45

Tik lapkričio 11 dieną 2018/2019 metų sezono mūšius pradėjusių ekipų akistatą prasčiau pradėję „RRKK&Bendorėliai“ buvo atkūrę intrigą, tačiau apie ambicijas pakovoti dėl pergalės galėjo pamiršti po „Zarasų“ spurto (12:0) trečio kėlinio gale.

„Zarasai“ sezoną pradėjo spurtu 10:0 ir jau susitikimo pradžioje į nokdauną pasiuntė Bendorėlių atstovus. Prie ežerų krašto atstovų nuostabaus starto svariausiai prisidėjo 6 taškus per šią atkarpą pelnęs Kęstutis Bagdanavičius. Kai šis puolėjas ateina į rungtynes maksimaliai nusiteikęs, jį „Zarasų“ varžovams stabdyti yra sunku.

„RRKK&Bendorėlių“ komandą šaltas dušas kiek atgaivino, o po Šarūno Jankausko dviejų tolimų metimų rezultatas tapo 10:14. Taip ir paigėsi pirmoji pirmųjų sezono rungtynių dalis.

Antrą kėlinį Andrius Predkelis pradėjo taikliu dvitaškiu metimu 16:10, tačiau jau netrukus sekė įspūdingas „RRKK&Bendorėlių“ atsakymas. Tritaškių lietus leido šiai komandai sužaisti geriausią atkarpą šiose rungtynėse ir pabėgti į priekį 24:18. Net tris tolimus metimus antrajame kėlinyje realizavo Valdas Vyšniauskis.

Bendorėlių atstovai nuostabiai ištampydavo „Zarasų“ kolektyvo gynybą ir juos baudė skaudžiai. Pastarosios komandos komandinis krepšinis šlubavo, tačiau individualiai už varžovus pranašesni Andrius Predkelis bei Kęstutis Bagdanavičius nepabūgo atsakomybės ir sumažino atsilikimą iki 2 taškų (24:26).

Po labai permainingos pirmosios dvikovos dalies abiejų komandų žaidimas lyg nerami jūra bangavo ir toliau. Evaldui Mackevičiui jau trečiojo kėlinio pradžioje pavyko išlyginti rezultatą (26:26), o netrukus šio gynėjo tritaškių dėka „Zarasai“ sudavė Bendorėlių atstovams labai skaudų smūgį. Spurtas 12:0 leido pabėgti 40:28. Šioks toks „RRKK&Bendorėlių“ blykstelėjimas trečiojo kėlinio gale visgi įvyko, kai 4 taškus pelnė šį sezoną ekipoje debiutuojantis aukštaūgis Augustinas Stropus (35:42).

Lemiamo kėlinio metu „Zarasai“ ilgą laiką neprisileido artyn, tačiau skuboti veiksmai ir didelis klaidų skaičius dar suteikė vilties jų varžovams. Likus žaisti dvi minutes Bendorėlių atstovai atsiliko 10-ties taškų skirtumu, tačiau po Šarūno Jankausko metimų jis skilo per pusę 45:50.

„Zarasams“ sezono starte nepavyko pademonstruoti komandinio krepšinio, tačiau didelis žaidimo tempas, individualus žaidėjų meistriškumas šį kartą padėjo išvengti didesnių nemalonumų. Ežerų krašto atstovai buvo pakankamai aktyvus puolime, tačiau gynyboje visiškai nesužiūrėjo varžovų snaiperių, kurie šį kartą su 40,91 procentų realizacija pataikė 9 metimus. „RRKK&Bendorėliams“ užduotį kovoti dėl pergalės apsunkino ir didelis klaidų skaičius (20 kld.).

Du pirmuosius sezonus „RRKK&Bendorėliams“ sekėsi sunkiai, praėjusį, trečiąjį, viskas ėjosi kaip iš pypkės, tačiau tik tada, kai pavykdavo išvengti klaidų ir krisdavo tolimi metimai. Po pirmųjų šio sezono rungtynių galima buvo susidaryti įspūdį, kad Raimundo Umbraso kuruojama komanda toliau išliks prie savojo žaidimo stiliaus ir bandys varžovus kuo dažniau bausti tritaškiais. Įdomu bus stebėti, kaip toliau į ekipos žaidimą seksis įsilieti 205 cm ūgio naujokui Augustinui Stropui. Tiksliau, kaip jį išnaudos komandos draugai. Pirmosiose rungtynėse jis pelnė 9 taškus ir atkovojo 19 atšokusių kamuolių (18 naud. balai). Solidūs skaičiai, kai komandos draugai taves beveik neišnaudoja.

„RRKK&Bendorėliai“ įgijo labai pavojingą ir galingą ginklą, tačiau juo naudotis dar reikės išmokti!

Zarasai: Kęstutis Bagdanavičius 16, Andrius Predkelis 14, Evaldas Mackevičius 12 / RRKK&Bendorėliai: Šarūnas Jankauskas 14, Valdas Vyšniauskis 13;

BC Ponai – Broliai Šaunuoliai 61:63

22 taškų deficitą panaikinę „BC Ponai“ pakuteno padus čempionams. Tai buvo antrosios rungtynės iš eilės, kai savo antrąjį sezoną pradėjusi komanda garbingai kovėsi prieš praėjusio sezono finalo ketverto dalyvius.

Baudos aikštelėje pasipriešinimo nesulaukę „Broliai Šaunuoliai“ rungtynes pradėjo užtikrintai. Čempionai po trijų minučių pirmavo 7:2, o ketvirtį laimėjo 15:6. „BC Ponai“ negalėjo prasibrauti po varžovų krepšiu, tarytum to būtų per maža, prametė ir visus 6 tolimus metimus.

Antrą kėlinį 5 taškais pradėjo brolis Mantas Kazlauskas (20:6), po jo tritaškio iki didžiosios pertraukos likus pusantros minutės „Broliai Šaunuoliai“ įgijo rekordinį šioms rungtynėms 22 taškų pranašumą (36:14).

Rungtynėms artėjant prie pusiaujo, „BC Ponai“ pataikė pirmąjį tolimą metimą (1/15) ir spėjo priartėti 19:36. Į priekį pabėgę čempionai išnaudojo savo žaidėjų privalumus, „BC Ponai“ savo ruožtu niekaip per du kėlinius nesugebėjo rasti optimalaus penketuko. Ilgai užsitęsusios herojų paieškos ir kiek chaotiškas žaidimas lėmė, kad 1-2 ketvirčius „BC Ponai“ nebuvo konkurencingi.

Trečio kėlinio pradžioje „Broliai Šaunuoliai“ grįžo prie rekordinės 22 taškų persvaros ir niekas negalėjo pagalvoti, kad šių rungtynių gale „BC Ponai“ sukurs fantastišką reginį.

Kaip ir prieš savaitę, trečiojo kėlinio viduryje apie save priminė pastarosios ekipos lyderis Karolis Žibutis, tolimus metimus pataikė Tadas Orentas bei Tadas Kaminskas ir, įvykiams pakrypus kiek kita linkme, „BC Ponus“ nuo gerai startavusių varžovų skyrė po 30 minučių jau skyrė tik 10 taškų (39:49). Gal „Broliai Šaunuoliai“ po geros pradžios kiek atsipalaidavo, tačiau šį kartą nesinorėtų sumenkinti ir pačių „BC Ponų“ rodyto žaidimo. Prieš savaitę arti pergalės buvusi komanda vėl kūrė geras progas savo metimams, o juos pataikyti po didžiosios pertraukos tikrai buvo kam.

Geras trečiasis kėlinys (20:13) nebuvo atsitiktinumas. Nereikėtų pamiršti, kad šį kartą dvikova prastai klostėsi ir Danieliui Krikštaponiui. „BC Ponų“ naujokas prieš savaitę buvo vienas iš „x-faktorių“ kovoje su „MF“, o dabar pataikė vos vieną metimą iš 7 (2 tšk.). Puolėjas niekaip nerado vietos ekipos žaidimo schemose ir tai „BC Ponams“ kainavo brangiai.

Po Tado Burmono tolimo metimo „Brolių Šaunuolių“ persvara ištirpo iki 7 taškų, tiesa, tuo niekas nesibaigė. Titaniškai kovoję „BC Ponai“ po kelių minučių atsidūrė dar arčiau tituluotų varžovų (50:53).

Sprigtą į kaktą gavę rungtynių ir viso sezono favoritai įpusėjus antrajam kėliniui nuolat pirmavo 3-5 taškų skirtumu, tačiau sparnus užsiauginę „BC Ponai“ į kiekvieną taiklų jų metimą atsakydavo tuo pačiu. Po Karolio Žibučio tritaškio 55:57, o tarytum to būtų maža, dar asmeninę pražangą atakos metu gauna vienas iš šaunuolių. „BC Ponų“ komanda ekstra šansu pirmu bandymu nepasinaujo, tačiau ilgai užsibuvę prie varžovų krepšio galiausiai įsiveržė į priekį 58:57. Tadas Orentas vėl buvo taiklus atakuodamas nuo trijų taškų atžymos.

„Broliams Šaunuoliams“ žaidžiant su Justino Povilausku centre trūko paslankumo, todėl karščiausioms akimirkomis į kovą buvo mestas Marius Rimošaitis. Taip rungtynių favoritai įgijo daugiau mobilumo, tačiau kartu neprarado ir jėgos po krepšiu.

Manto Kazlausko ir Egidijaus Mažeikos duetas grąžino „Brolius Šaunuolius“ į priekį 60:58, tačiau po „BC Ponų“ paprašytos minutės pertraukėlės tritaškį smeigė Tadas Burmonas (61:60).

Dar trečiojo kėlinio pradžioje 22 taškų deficitą turėję „BC Ponai“ po šio metimo antrą kartą buvo priekyje, kad ir minimaliu skirtumu, tačiau prieš čempionus!

Kai „Broliams Šaunuoliams“ iškilo rimta grėsmė 11-ąjį sezoną pradėti nuo pralaimėjimo, šios komandos vyrai ėmė demonstruoti patirtį, kurią kaupė ne vienerius metus. Egidijus Mažeika prametė iš po krepšio, tačiau šalia atsidūręs Mantas Statauskas vos akimirkai dingo iš ponų gynybos radaro bei pakartojo savo naujos komandos bičiulio metimą 62:61.

Likus žaisti 17 sekundžių Tadas Burmonas prarado kamuolį, tačiau pasivijęs varžovą savo klaidą dar spėjo ištaisyti blokuodamas jo labai pavojingą metimą.

„Broliai Šaunuoliai“ kamuolio kontrolę patikėjo neblogu kamuolio varymu pasižyminčiam aukštaūgiui Egidijui Mažeikai, šis sudegino kelias svarbias sekundes, kol „BC Ponai“ prieš jį sugebėjo pažeisti taisykles. Po antrojo netaiklaus pastarojo krepšininko baudos metimo kamuolys atiteko sezono starte autoritetų nepaisantiems ponams. Šie, turėdami 2 taškų deficitą, lemiamai atakai parengti pasitelkė minutės pertraukėlę.

„BC Ponų“ ataka prasidėjo chaotiškai, tačiau kamuolį gavęs Karolis Žibutis visgi uždirbo asmeninę pražangą savo oponentui ir įgijo teisę mesti du baudos metimus. Abu taiklūs - raktas į pratęsimą!!!

Kritiniu momemtu 17-ka taškų pelniusio žaidėjo ranka sudrebėjo ir „Broliai Šaunuoliai“ galėjo lengviau atsikvėpti: jie šį kartą triumfavo 63:61.

„BC Ponų“ prisikėlimą lėmė didelis atsarginių žaidėjų indėlis. Nuo suolo į kovą mesti žaidėjai pelnė net 27 taškus. Kitas sezoną aukšta nata pradėjusios komandos gyvybės šaltinis buvo tritaškiai. Jų komanda per antrąją rungtynių dalį pataikė 10. Tolimus metimus po didžiosios pertraukos „BC Ponai“ pataikė 52,63% taiklumu.

Lapkričio 18 dieną garsiai sezoną pradėję, o vėliau pritilę „Broliai Šaunuoliai“ varžysis prieš pergalių neturinčią „O.P.A.“. „BC Ponai“ artimiausią sekmadienį ilsėsis, o pirmąjį sezono mėnesį baigs rungtynėmis su į pergalių kelią grįžusiais „Tores“ vyrais.

BC Ponai: Karolis Žibutis 17, Tadas Burmonas ir Tadas Orentas po 11 / Broliai Šaunuoliai: Mantas Kazlauskas 22, Egidijus Mažeika 15 (11 atk. kam.), Mantas Statauskas 14;

Turo žaidėjas

 

2019/2020 M. SEZONAS

Rėmėjai

Reklaminis skydelis
Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius.
Plačiau apie tai: privatumo politika.